Şimdi Ara

X5'imi 2.3.5'e yükselticem ama korkuyorum ( içeri )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• quote:

Orijinalden alıntı: syhkan

imei 0 lanması vs oluşmaz değil mi

Neden imei gitsin ki?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FT2008

quote:

Orijinalden alıntı: syhkan

imei 0 lanması vs oluşmaz değil mi

Neden imei gitsin ki?

hocam bazılarının yükseltme yaptıktan sonra 0 lanıyomuş imeisi, ben yedekleme yapmadım bir sorun olur mu
  • Orjinal 2.2'nin uzerine veya 2.3 betanın uzerine kuracaksaniz birsey olmaz. Custom rom yuklu ise yedek alin. Ne olur ne olmaz...

• şimdiye kadar kaç keere rom kurdum

1- orjinal üstüne b162
    2- b162 üstüne miui rom
    3- miui üstüne 2.3.5beta1
    4- 2.3.5 beta1 üstüne 2.3.5 beta2
    5- 2.3.5 beta2 üstüne dün çıkan sürüm.

ne olur ne olmaz diye beta1 kurduktan sonra imei yedekledim ama hiç silinmedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakaniko -- 30 Aralık 2011; 0:18:54 >
  • bende yedek al yoksa imein sıfırlanır diye idda ediyorum.
  • benimde denemdiğim rom kalmadı hepsi tıkır tıkır çalıyordu

fakat son demo güncelemeden 1 hafta sonra telin hafıza kartı kitlendi ve yeniden açınca mavi ekran çıktı

düzelttim fakat imei sıfırlandı.

imei yedekleme almadıysan kesinlikle 2.3.5 i yükleme
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2.8e@3.5'de patlamıycak bir psu
    21 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • şahsi görüşüm bu imei olayı daha cok rootlu telefonlarda oluyor.
    cihaza ful erişim açık olunca imei ucmasıda kolay oluyor.
    orjinal romlar arası gecistede belki olabilir bu durum ama ben böyle düşünüyorum.
    root rom recovery boot, bunlarla fazla içli dışlı olmamak gerek..
  • daha önce hiç rom veya root yapmadım beta1 yükledim tam sürümün çıkmasını bekliyodum , root yapıp imei yedeklemesi yapsam sorun olur mu birde direk beta1den 2.3.5 e geçsem olur mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Basri Mutaf

şahsi görüşüm bu imei olayı daha cok rootlu telefonlarda oluyor.
    orjinal romlar arası gecistede belki olabilir bu durum ama ben böyle düşünüyorum.

yok kardeş bendeki rootlu değildi yüklenip kullanıyordum 1 hafta sonra durduk yere kitlenip silindi
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolkan60

quote:

şahsi görüşüm bu imei olayı daha cok rootlu telefonlarda oluyor.

yok kardeş bendeki rootlu değildi yüklenip kullanıyordum 1 hafta sonra durduk yere kitlenip silindi

Daha önce bir arkadaş IMEI silinmesinin pembe ekrana bir şekilde format atılmasıyla meydana geldiğini söylemişti, buna dikkat etmek lazım ve pembe ekrandaki dosyaları yedeklemek lazım...

• bu kadar korkuyorsanız root olup imei yedeğinizi alın.
  • Bence yükseltme sora telden olursun kalırsın öyle
  • quote:

Orjinal 2.2'nin uzerine veya 2.3 betanın uzerine kuracaksaniz birsey olmaz. Custom rom yuklu ise yedek alin. Ne olur ne olmaz...

böyle birşey yok. ben orjinal 2.2 nin üzerine 2.3 beta kurdum imei silindi. öncesinde herhangi bir yasadışı işlemde yapılmamıştı. neyseki bugün telefonun ücretsiz tamir edildiği haberi geldi.
  • Ben full release 2.3.5 i yükledim. Ve başıma gelenler :
    Şık bir arabirimle karşılaştım. Formatlanmış windows gibi yazılım dolu olmadığı için hızlı idi.
    Bir baktım ki swype türkçe olarak yok. root olamadım z4root işlemiyor. başka yöntem de bulamadım. titanium backup da root olamadığım için çalışmadı ve kullandığım yazılımlarımı geri yükleyemedim.
    baktım ne sağladı bu 2.3.5 bana dedim ? şık bir arabirimden başka dikkatimi çeken bir şey olmadı. döneyim geri 2.2.1 ime dedim.
    dönerken... dönemedim. önce recovery ekranı çıktı. orda bişey yapamayınca format'a felan bastım.
    sonra o menü de kayboldu. pembe boş bir ekran ile baş başa kaldım.
    bilgisayara bağlayınca tehlikeli dosyalar göründü. onları da bizzikledim. başka dosyalar attım, rename ettim vs.vs.
    çalışmalarım devam ediyor. tam içine edene kadar devam.
    sonraaaa
    sd karta 2.2 firmware yükleme dosyalarını koydum düğmelere basıp açınca onu tekrar yükledi ve biraz sabırla bekleyince açtı.
    iyiki buraya yazmışım yazarken bekledim yoksa sabredip beklemezdim.
    MIUI nin 2.3.7 si varmış belki 4.0 da çıkar. :)
    telefonum şu an itibari ile çalıştı. (hem yazıyorum, hem kurcalıyorum)
    mutluyum. ama bizziklemeye devam.
    android markette "ROM Manager" backup programı varmış. yedeklerseniz başınızı dertten kurtarıyormuş.
    ben yedeksiz dans ettim siz etmeyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: itachi84

quote:

Orjinal 2.2'nin uzerine veya 2.3 betanın uzerine kuracaksaniz birsey olmaz. Custom rom yuklu ise yedek alin. Ne olur ne olmaz...

böyle birşey yok. ben orjinal 2.2 nin üzerine 2.3 beta kurdum imei silindi. öncesinde herhangi bir yasadışı işlemde yapılmamıştı. neyseki bugün telefonun ücretsiz tamir edildiği haberi geldi.

yapılan işlemleri buradan paylaşırsan guzel olur.
    yani tamirde ne yapmışlar telefona
  • İmei sifirlanir diye iddia etmeyin, komik duruma dusuyorsunuz gercekten.

• quote:

Orijinalden alıntı: selimkeskin

Ben full release 2.3.5 i yükledim. Ve başıma gelenler :
    Şık bir arabirimle karşılaştım. Formatlanmış windows gibi yazılım dolu olmadığı için hızlı idi.
    Bir baktım ki swype türkçe olarak yok. root olamadım z4root işlemiyor. başka yöntem de bulamadım. titanium backup da root olamadığım için çalışmadı ve kullandığım yazılımlarımı geri yükleyemedim.
    baktım ne sağladı bu 2.3.5 bana dedim ? şık bir arabirimden başka dikkatimi çeken bir şey olmadı. döneyim geri 2.2.1 ime dedim.
    dönerken... dönemedim. önce recovery ekranı çıktı. orda bişey yapamayınca format'a felan bastım.
    sonra o menü de kayboldu. pembe boş bir ekran ile baş başa kaldım.
    bilgisayara bağlayınca tehlikeli dosyalar göründü. onları da bizzikledim. başka dosyalar attım, rename ettim vs.vs.
    çalışmalarım devam ediyor. tam içine edene kadar devam.
    sonraaaa
    sd karta 2.2 firmware yükleme dosyalarını koydum düğmelere basıp açınca onu tekrar yükledi ve biraz sabırla bekleyince açtı.
    iyiki buraya yazmışım yazarken bekledim yoksa sabredip beklemezdim.
    MIUI nin 2.3.7 si varmış belki 4.0 da çıkar. :)
    telefonum şu an itibari ile çalıştı. (hem yazıyorum, hem kurcalıyorum)
    mutluyum. ama bizziklemeye devam.
    android markette "ROM Manager" backup programı varmış. yedeklerseniz başınızı dertten kurtarıyormuş.
    ben yedeksiz dans ettim siz etmeyin.

Superoneclik ile sorunsuz rooy oluyorsunuz. Yeteri kadar arastirmamisiniz ne yazikki.

• quote:

İmei sifirlanir diye iddia etmeyin, komik duruma dusuyorsunuz gercekten.

Kesin silinir demek saçma ama imei silinebilir demek size komik geliyorsa hayran kaldım mizah anlayışınıza. Sizin gibi düşünen varsa bir daha yazıyım, hiç bir root muş bilmem nenin romuymuş yüklenmemiş telefonun, orjinal 2.2 den 2.3 betaya geçerken hiçbir yükleme sorunuyla karşılaşılmamasına rağmen telefonun imeisi silinmiştir. Kime ne kadar komik gelirse gersin bu gerçek.

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: itachi84

quote:

yapılan işlemleri buradan paylaşırsan guzel olur.
    yani tamirde ne yapmışlar telefona

Bir fikrim yok telefonu daha almadım. Bana telefonun tamir işlemlerinin tamamlandığı ve son testin yapıldığı bilgisi geldi. İmei numaram silindi konusunda gerekli paylaşımlar yapılıyor takip edebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi itachi84 -- 31 Aralık 2011; 13:43:42 >

• Teşekkürler hardcrss. Ben onu denemiştim. Hiç bir etkisi olmadı. Step 7 ye kadar sayıyor sonra mafiş. 2.3.5'te sonuç vermedi.
    Araştırma dediğin hiçbir zaman bitmez. El elden üstündür, ben süratten müzdaribim.

Ben bir boot.img dosyası buldum onu atınca telefon açılırken root ediliyor. Ama official 2.3.5 ile denemedim.

Önce Oxygen mod'u yükledim sonra beğenmedim ve Muiu custom romunu yükledim adroid 2.3.7 oldu, overclock oldu (1.5 ghz ben elle ayarladım limit 1.8 ghz) türkçe.
    Şimdi b137 ve cm7 dedikleri CyanogenMod u merak ediyorum ama miui ihtiyaçlarımı karşıladı. Gerek yok diye düşünüyorum fakat merak rahat bırakmıyor.

Swype'yi adam edemedim (çok uğraşmadım). SlideIt diye bişiy yükledim (israil malı ). Bir süre sonra açılmaz oldu. Muhtemelen kopya korumasıdır dedim. Sildim bir daha yükledim şimdilik çalışıyor.

Official 2.3.5'e bir daha dönermiyim doğrusu hiçbir şey diyemiyorum. Muiu nun sundukları göz kamaştırıcı. Adamlar handsfree modda telefonun yankı yapmasını önleyici, dsp effekler, blacklist call blocker,overclok vs.vs deli etmişler telefonu. Hem de 2.3.7 oluyor. Tercih sizin

Bir de söylemeyi unuttum. Dahili 2 gb hafızayı telefonu yeniden partition'layarak 512mb/2gb yerine 1.2gb/1.4gb haline getirdim. 512mb hemen doluyordu. Şimdi daha çok yerim var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selimkeskin -- 1 Ocak 2012; 9:55:26 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.