Şimdi Ara

World of Warcraft sistem tavsiyesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle herkese merhaba.Buna benzer bir konu göremedim 1 saat araştırma yapmama rağmen, daha önce açılmış bir konu varsa konu fazlalığı yaptığım için özür dilerim.
    Sizden yardım istediğim sistem Wow'u ultra ayarlarda oyunun her kısmında 60fps sabit alabileceğim bir sistem.Bu sistemin fiyatı ne kadar aşşağıda olursa benim için iyi olur ve singleplayer oyun oynamadığım için bilgisayar online oyuna yönelik olursa sevinirim.
    Teşekkürler.

• ++++++++++++yukarı
  • -wow'da ultrada sabit 60fps ile raid yapabileceğin bir bilgisayar şekli olamaz bunun başlıca nedeni ise wow 8 sene önce çıkan bir oyun bu nedenle oyun motoru cpu'nun sadece tek çekirdeğini kullanmakta.
    -60 fps neden? zaten wow'dan bahsediyoruz 30 fps fazlasıyla yeterli olacaktır(30 ile 60 arasındaki farkı Şahin olmadığın sürece görmen mümkün değil), 25 kişilik raidlerde bir çok classın spell efect'i aktif iken bossların spell efectleride devreye girince işlemci gereğinden fazla zorlanıyor zaten, bu nedenle wow için yapılacak bir sistemde diğer oyun sistemlerinden farklı olarak daha kaliteli single core performansı yüksek olan işlemciler tercih edilmeli.
    -arena yada bg yaparken ortalama bir pc ile hiç bir sıkıntı çekmezsin, ama 25man raidlerde bazı combatlarda sıkıntı çekmek mümkün, bu sıkıntının nedeni sadece sen değilsin bazen zone'larda buglu olabiliyor, örneğin ToT'daki Durumu combatının zone'unda nedeni belirsiz bir fps düşmesi var.

wow için 2500tl civarlarında bir kasa sistem yeterde artar bile diye düşünüyorum. örnek olarak;
    ASUS Z87-A
    INTEL 4670K
    ASUS GTX 760
    GSKILL 2X4 1600MHZ 1.5V Ripjaws
    120 GB SSD(wowda loading screenler bolca olduğu için performansa her türlü olumlu katkısı var)
    1TB WD BLUE
    Xigmatek Assasin 700w 80+

gibi gibi....

• Teşekkürler bu sistemi alacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: awka

Teşekkürler bu sistemi alacağım.

alacağın zaman özel msj at tam olarak sistemi yazarım. nerden alıcağınıda belirt.
  • Online oyunlar için en önemli unsurlar,

- Ortamdaki diğer oyuncuların sayısı,
    - Internet'e bağlantı hızı,
    - Sunucuya olan uzaklık ve sunucunun kapasitesi
    - Oyun motorunun ne kadar iyi grafik optimizasyonuna sahip olduğu (Blizz baba büyüktür ve WOW MMORPG nin şahı konumundadır lakin oyun motoru konusunda resmen mengenede sıkışıp kalmıştır WOW. Bir de işin içine Dx11 ve makyaj girince tam bir muamma olmuştur.

60fps WoW u hangi çözünürlükte oynamak istediğin gibi bir soru sorarak başla kendine.
    Sonra bu 60fps yi en ultra ayarlarda hangi mecralarda beklediğini belirle (RAID,DUngeon, open world, şehrin göbeği)

Eğer FULL HD 1920*1080 ultra oynamak istiyorsan, (DX11)

i5 2500k CPU(OC denemeden olmaz), (Tercihen 3770k)
    8GB Ram
    NVIDIA 680gtx

bir bilgisayar edinmeni tavsiye ederim. SSD alıp WOW u üzerine kurarsan yükleme zamanlarını kısaltabilirsin.

Ama hiçbir bilgisayar yok ki 200 kişinin zıpladığı hopladığı şehir meydanında kasma yapmasın. Bu tamamen oyunun teknolojisi ile alakalı ki bu teknoloji de Internet erişimininin payı büyük.

Kaliteden çok birşey kaybetmeden ödün verebileceğin özellikler;

SHADOW QUALITY (Bırak fair olsun, ultra 10 kişilik raidlerde kullanırsın)
    Anisotrophic blabla 16x yerine 4x yap.
    Anti Aliasing 8x yerine 4x.

Bu 3ü oyunda fps değerlerini epey oynatıyor ama kalitede çok kaybettirmiyor diye düşünüyorum.

• Wow 3.1 sürümünden itibaren 3 çekirdek üzerinden 56 thread e kadar işlem yaptırabiliyor bu arada. İlk çıktığı gibi bırakmadılar kısacası.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deniztns

Wow 3.1 sürümünden itibaren 3 çekirdek üzerinden 56 thread e kadar işlem yaptırabiliyor bu arada. İlk çıktığı gibi bırakmadılar kısacası.

evet bunu blue postlardan birinde okumuştum sonrasında mmochampion'da bunun hakkında bir konu açıp testler yayınladılar halen 1 çekirdekten ötesine geçememiş gözükmekteydi.. neyse zaten 3 çekirdek bile kullanıyor olsa quad core düzgün bir işlemci iş görecektir.
    benim wow için tercihim single core performansı iyi ve yüksek hıza oc edilmiş bir işlemci olur.
  • quote:

bütçe yok birşey yok ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

bütçe yok birşey yok ?

Bütcem en fazla 2500 lira. Tabi wow için 2000 liralık bir sistem yetiyorsa benim için daha iyidir, çünkü ben bilgisayarda genellikle mmo oynuyorum. Mesela şu 1.5 yıldır çıkan oyunlara hiç elimi sürmedim bilgisayarımın iyi kötü çalıştırıyor olmasına rağmen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FyCum

quote:

alacağın zaman özel msj at tam olarak sistemi yazarım. nerden alıcağınıda belirt.

Tamam tekrar teşekkürler.
  • insan sirf wow oynamazki hddyi seagate kasayi haf yap daha guzel olur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: watkenaydu

insan sirf wow oynamazki hddyi seagate kasayi haf yap daha guzel olur

8 senedir sırf wow oynuyorum, ondan öncede 6 sene sırf diablo II oynamıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VisMortis -- 2 Eylül 2013; 20:09:30 >
  • quote:

quote:

quote:

bütçe yok birşey yok ?

Bütcem en fazla 2500 lira. Tabi wow için 2000 liralık bir sistem yetiyorsa benim için daha iyidir, çünkü ben bilgisayarda genellikle mmo oynuyorum. Mesela şu 1.5 yıldır çıkan oyunlara hiç elimi sürmedim bilgisayarımın iyi kötü çalıştırıyor olmasına rağmen.

MSI
    Z87-G43 Intel Z87 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 HDMI Anakart
    307 TL

INTEL
    Core i5 4670K Soket 1150 3.4GHz 6MB Cache 22nm İşlemci
    591 TL

GSKILL
    8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram
    188 TL

SEAGATE
    3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk
    160 TL

CORSAIR
    CARBIDE SERİSİ 200R 550W MIDT ATX SİYAH KASA
    245 TL

SAPPHIRE
    HD7870XT GDDR5 2GB 256BIT AMD RADEON DX11.1 EKRAN KARTI
    574 TL

Toplam : 2065 TL

Bu paraya en iyi F/P intel budur.

bjk__murat

Wow da aşırı rahat yetecektir.

bu sistemi alıpta geribildirim yapan en son kişinin yorumu

"Hocam tekrardan teşekkür ederim, BF3 oynadım 5 saat boyunca, her şey ultrada 64 kişilik mapde bana mısın demedi sistem. Sanki lowda oynuyormuşum gibi akıcı. Gram takılma yok. Allah razı olsun senden."

• murat damlamış hemen

7870xt'de coil problemi son zamanlarda mevcut, dikkate alınız ;)
  • Yarın bunu bana bi hatirlat. Wow oynuyorum ben de. Lightbringer Alliance Human Tank PvE Warrior. Nick Gasilhaneci.

Derdine çare bi sistem öneririm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2500 liran varsa al, kafan rahat etsin kardeşim. vatan hafta sonu %25 indirim ile ;

World of Warcraft sistem tavsiyesi.
  • imzamdaki sistem ile oynarsın ben oynuyorum şahsen , sıkıntı olmuyor fazla bi bütçeside yok dandik bi sistem
  • Aklıma gelmişken Origin tarafından Switfy'e yapılan(wow oynaması için) sistem şöyle;

Motherboard - EVGA SRX

Processor - Intel Xeon 2687 (Cpu x2)

Cpu Cooling - Frostbyte 360 x2

Memory - 96 GB Corsair Dominator Platinum (1600 Speed)

Graphics - Nvidia GTX Titan (x4 Graphics SLI)

Hard Drive - 240 GB NeutronGTX Solidstate (x2 Raid 0)

Case - Corsair 900D (Custom Alliance Paint)

Power Supply - 1500 Watt EVGA Supernova Classified

• quote:

quote:

quote:

quote:

bütçe yok birşey yok ?

MSI
    Z87-G43 Intel Z87 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 HDMI Anakart
    307 TL

INTEL
    Core i5 4670K Soket 1150 3.4GHz 6MB Cache 22nm İşlemci
    591 TL

GSKILL
    8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram
    188 TL

SEAGATE
    3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk
    160 TL

CORSAIR
    CARBIDE SERİSİ 200R 550W MIDT ATX SİYAH KASA
    245 TL

SAPPHIRE
    HD7870XT GDDR5 2GB 256BIT AMD RADEON DX11.1 EKRAN KARTI
    574 TL

Toplam : 2065 TL

Bu paraya en iyi F/P intel budur.

bjk__murat

Wow da aşırı rahat yetecektir.

bu sistemi alıpta geribildirim yapan en son kişinin yorumu

"Hocam tekrardan teşekkür ederim, BF3 oynadım 5 saat boyunca, her şey ultrada 64 kişilik mapde bana mısın demedi sistem. Sanki lowda oynuyormuşum gibi akıcı. Gram takılma yok. Allah razı olsun senden."

AMD FX 6300

CORSAIR 2X4 LOWPROFILE 1600MHz CL9

ASUS M5A97 R2.0

SEAGATE 3.5" 1TB BARRACUDA Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk

CORSAIR 200R 550W

SAPPHIRE HD 7970 3GB OC ( Tercihen +150TL 2GB GTX 770 )

Toplam : 2124 TL

Ekran kartına ferrari motoru taktım. buyur kardeşim. Bu sistemde WoW dan başka oyun oynanmayacak mı? Ya adamın canı Crysis3 isterse? O zaman ne yapıcak? 7970 varken Crysis3 gibi bir oyunda 7870XT ile oynamak olur mu.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.