Şimdi Ara

woofer ((lütfen okuyun))

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bundan önceki aracımdada bi subwoofer alma planım vardı ama sonradan ertelemek zorunda kalmıştım.Şimdiki aracımın 4 hoparlörlü orjinal cd çalarlı clarion müzik sistemine bajajda çalışacak bi sobwoofer istiyorum.Buraya kadar herşey normal ama benim sıkıntım bunu aracın bagajının küçük hacimli olmasından dolayı minimum alanda yapmak.Yani 38 cmdir , 30 cmdir geniş bi kutudur ;aile içi otrak kullanım söz konusu olduğundan mümkün değil((Araç citro c3 hdi))

Hem bu işlerde sub+kabin+mono amfi terimler harici hiç bişe bilmediğim için ,hem aracın bas eksikliği harici sesin yaterli geldiği için , hem alan dar olduğu için , hem ilerde geliştirirm ;fuara araç hazırlarım gibi bi amacım olmadığı için , hemde hafiften öğrenci olduğum için minimum maliyet kaygısıyla aktif bas alamda karar kıldım...
    Derdimi , beklentimi anlattıktan sonra aktif bas benim için iyi bi tercihtir diilmi???

Biraz bakınırken hem boyut olarak tüpbas şeklind olduğundan fazla yer kaplamayacağı için , hem herşeyi içinde olduğundan , hemde ucuz olduğundan şu bana mantıklı geldi
    http://urun.gittigidiyor.com/Silicon-600W-25cm-Amfili-Kumandali-Tup-Bas_W0QQidZZ4914435

bi jbl, bi kicker,bi pioneer kadar kaliteli olmayacağı aşikar ama en azından beklentilerimi karşıkarmı??
    TRTUNING de sürükli reklamlarını görüyorum yinede bilgim yok.Biyerde görmüşlüğü , sesesini duymuşluğu olan arkadaş varmı?? siz ne düşünüyorsunuz ?? bu fiyat civarı ufak boyutlarda ne veya ne şekil bi kombinasyon tavsiye edersiniz??
    Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saraçoğlu -- 8 Temmuz 2007; 1:27:20 >

• Hocam size tek ve gerçeki tavsiyem şu olacaktır.

HERTZ markasının düşük litrede çalışan ve süper bas veren wooferları var.Zaten kalite malları var.
    Bu tip bir ürün alırsanız,bi de 1x200W RMS civarı güç verebilecek, EDİSON JAMESON OSAWA gibi bir ampli alırsanız uygun fiyata tatmin edici bir sistem dizersiniz.

Özellikle Edison 802A modelini tavsiye ediyorum.
    Gidip ne mal olduğu belirsiz ürünleri satın almayın derim.Bir ses sistemci olarak size tavsiyem bu olacaktır.
    Ayrıca pazartesi günü de uygun bir fiyat araştırması yapabilirim eğer isterseniz.
  • 25 cm lik bir subwoofer dan bass bekleme .. güm güm vurar markasız birşeyde olursa..

Magnat KillBull vardı ..
  • Ben tüp bass aldım az yer kaplıyor iyide bas vuruyor ama taktırdıgım ilk gün patladı Tüpün icine yeni woofer alıcam şimdi.Edison 802a ya bagladık.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ..dEnZeL..

Ben tüp bass aldım az yer kaplıyor iyide bas vuruyor ama taktırdıgım ilk gün patladı Tüpün icine yeni woofer alıcam şimdi.Edison 802a ya bagladık.

Hocam tüpü muayene ettirdiniz miydi.
    Abi ben ucuz woofera karşıyım valla ben de çok patlattım öyle dandik mallardan.

Edison 802A süperdir.

• Yorumlar için teşekkürler ,, bu kadar çabuk beklemiyordum valla Peki bana öneriğiniz hertz ve jameson kombinasyonu ne kadara mal olur??Bi arkadaşım jamesonu bayaa bi övmüştü.Transporterin sürgülü kapısından basın rüzgarı geliyodu jameson amfiyle Hertz tüpmü normak kutulumu ?, boyutları nası ,, bana küçük bişe lazım
    Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saraçoğlu -- 8 Temmuz 2007; 0:50:48 >

• Hertz tüp değil normal kutu ve hacmi 30-40lt felandır.Ben inanamadım o litrede öyle çaldığına.Ve gerçekten güzel.Edison zaten iyi amplidir,düşük fiyata yüksek kalite verir yani.
    Şu an tam fiyatlarını maalesef bilemiyorum,amplini fiyatı 120 felandır galiba ama woofer nedir bilemiycem.
    MSN ekleyin beni profilimde adresim var size ben araştırıp bilgi vereyim hocam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LÜTFEN BUYURUN.
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tahmini bi fiyat bakabilirseniz çok sevinirim.Çok ecelem yok zati , en erken bi aysonra alabilirim.
    bu arada hertz 30-40 lt ve küçük demişsiniz ya , benim bi arkadaşta gördüğüm pioneer 30 cm normal şartlarda kaç lt kabindedir?? (hertzin kabininin gözümde canlanması için soruyorum)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Saraçoğlu

tahmini bi fiyat bakabilirseniz çok sevinirim.Çok ecelem yok zati , en erken bi aysonra alabilirim.
    bu arada hertz 30-40 lt ve küçük demişsiniz ya , benim bi arkadaşta gördüğüm pioneer 30 cm normal şartlarda kaç lt kabindedir?? (hertzin kabininin gözümde canlanması için soruyorum)

Pioneer 30cm kabinleri 70-100lt civarı geziyordur ama genelde 80lt civarı yapılıyorlar hocam.
  • e o zaman bu hertz tam aradığım gibi bi şey , nerdeyse genelde gördüğüm çoğu sub un yarısı ,, fikir için çok teşekkürler.Bahsi geçen , tavsiye ettiğiniz Hertz kaç cm civarı??Senide yoruyoruz ama kusura bakma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saraçoğlu -- 8 Temmuz 2007; 1:23:03 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: DiabloXT

quote:

Ben tüp bass aldım az yer kaplıyor iyide bas vuruyor ama taktırdıgım ilk gün patladı Tüpün icine yeni woofer alıcam şimdi.Edison 802a ya bagladık.

Hocam tüpü muayene ettirdiniz miydi.
    Abi ben ucuz woofera karşıyım valla ben de çok patlattım öyle dandik mallardan.

Edison 802A süperdir.

Ya magnat kalitelidir dediler ama boktan cıktı.

• 25 mi XT?
  • quote:

Ya magnat kalitelidir dediler ama boktan cıktı.

doğru, magnat kaliteli bir markadır ama kaliteli subwooferları, kaliteli amfilere bağlamak gerekir..
  • Bahsettiğim hertz 30cm hocam.

Magnatların adı var kendi yok,bi tanıdığın doblosunda 60cm olanı var ses mes alamadılar.
  • ..60 cm ye ne gerek var ki..sadece görüntü
  • ****başka bi forumda başka bi soruya cevap ALINTI****
    dostum orj tapeten subwooferlı bi sistem yapabilirsin ama sadece ucuz yollu deck çeviricilerle sağlıklı bi ses alamazsın bagajında sanki 30cm lik bi mid hoparlor varmış gibi olur bu yuzden ya subwofer çıkşlı bi tape alıcaksın yada midrange aralığını alt frekanslara çekebilen mono bi anfi alıcaksın dostum çunki orj tapeler mid frekansa gore çıkış verirler ve alt frekanslarda yani wooferların kullandığı frekansları çıkarmazlar yani deck çeviriciyle ne yapsan boş ama misal jl audionun cleansweep die bi cihazı var biraz prof bi çozum ama aldığın frekans ne olursa olsun istediğin şekilde oynayalibiliyosun araç içindeki sahne ayarlarına kdr değiştirebiliyosun bu snn işini gorebilir kardeşim seçim snn
    üründe bu ama işte ..
    http://www.essegrup.com/?esse=Sub&MarkaId=3&Urun=250

Arkadaşın dediğinden pek bişe anlamamakla beraber alttaki ürünün fiyatı görünce beni bi tırsma sardı.
    Benim orj c3 teybini değiştirmeden bas düşüncemdede bu tür bi sıkıntı olurmu?((teybim c3 ün orj clarion cd çalar teybi ,, 307 lerdekinin aynısının cd çalarlısı ))

• quote:

Orjinalden alıntı: Saraçoğlu

****başka bi forumda başka bi soruya cevap ALINTI****
    dostum orj tapeten subwooferlı bi sistem yapabilirsin ama sadece ucuz yollu deck çeviricilerle sağlıklı bi ses alamazsın bagajında sanki 30cm lik bi mid hoparlor varmış gibi olur bu yuzden ya subwofer çıkşlı bi tape alıcaksın yada midrange aralığını alt frekanslara çekebilen mono bi anfi alıcaksın dostum çunki orj tapeler mid frekansa gore çıkış verirler ve alt frekanslarda yani wooferların kullandığı frekansları çıkarmazlar yani deck çeviriciyle ne yapsan boş ama misal jl audionun cleansweep die bi cihazı var biraz prof bi çozum ama aldığın frekans ne olursa olsun istediğin şekilde oynayalibiliyosun araç içindeki sahne ayarlarına kdr değiştirebiliyosun bu snn işini gorebilir kardeşim seçim snn
    üründe bu ama işte ..
    http://www.essegrup.com/?esse=Sub&MarkaId=3&Urun=250

Arkadaşın dediğinden pek bişe anlamamakla beraber alttaki ürünün fiyatı görünce beni bi tırsma sardı.
    Benim orj c3 teybini değiştirmeden bas düşüncemdede bu tür bi sıkıntı olurmu?((teybim c3 ün orj clarion cd çalar teybi ,, 307 lerdekinin aynısının cd çalarlısı ))

Hocam bu cihaz aktif crossover.Size gerekli birşey değil.
    Zaten günümüz amplilerin nerdeyse tamamında crossover var artık.Neye yarıyor derseniz kısaca şöyle diyeyim; wooferlara sadece bas gitmesini sağlar,yani mid ve tiz sesler gitmez,wooferdan sadece bass sesi gelir insan sesi v.s gelmez.

Aynı şey mid ve tizler için de geçerlidir.Midlere bas gitmesini engelleyerek ömrünü uzaltır ve zorlanmasını engeller.

Artık günümüz sistemlerinde olmazsa olmaz şeyler bunlar ama amplilerde zaten var haricen almaya gerek yok.

Ampli olmadan woofer kullanma işi ise yaş...

• hocam kalite istiyorsan kickerin cvr 30cm lik hazır kutuları var şu an 40-50 lt lik bi hacime sahip bi gözden geçirmekte fayda var
  • Arkadaşlar linkteki aletin hiçmi şansı yok ,, bilgisi olan varmı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.