Şimdi Ara

Logitech Z906 Hoparlör Kablo Bilgisi ( Yardım Lütfen :) )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar z906 da altı kanallı doğrudan giriş kablosu var siyah, yeşil ve turuncu olmak üzere 3 renk. şimdi bunlardan hangisi Front out hangisi Rear out ve hangisi Center out.

ve bir de decode in aktif olması için nasıl bi kablo almam gerekiyor. ( Asus Xonar AE 7.1 Pci-Exp Oyuncu Ses Kartı Takılı )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xUnDeRWoRLDx -- 18 Haziran 2025; 16:29:34 >

• ula zalımlar bi yardım edin da.

• Genelde yeşil renk sağ ve sol olur, yani front. Siyah da subwoofer ve merkez, turuncu da arka hoparlörler diye düşünüyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • trkgncr kullanıcısına yanıt

renkleri netten buldum halletim bi kaldı şu decode ayarı nasıl bi kablo almak lazım acep yada kablo almak mı şart. ses kartı uyumlumu değil mi kafamda deli sorular :)

• xUnDeRWoRLDx kullanıcısına yanıt
    Z906 DTS Digital Sound ve Dolby Digital 5.1 destekliyormuş. O yüzden kaynak cihazdan sesi bu formatta optik kablo ile dijital olarak göndermeniz lazım. Eğer ses kartınız bu formatları destekliyorsa ses kartı tarafında bu dönüşümü yapıp o 3 jaklı kablo ile her kanala ait sesi analog olarak iletebilirsiniz.

şu anda normal 5+1 olarak çalışıyor kablo lazım galiba. ses kartına gelirsek asus xonar ae 7.1 ses kartı var. destekliyor mu şüpheliyim, yani bi yerde bir şey yazmıyor. şimdi ufak bi göz attım da galiba dts ve dolby yok benim ses kartında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xUnDeRWoRLDx -- 19 Haziran 2025; 11:46:43 >
    Siz direkt bilgisayarda kullanacaksınız değil mi? Öyleyse eğer çok decode işine takılmanıza gerek yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

aynen biraz baktım gerek yokmuş. o değil de benim ses kartına da ihtiyacım yokmuş :) ana kart 5+1 i destekliyor boş boşa masraf ettik. işin kötüsü firma biz ses kartını iade almayız diyor gel de bide bunlarla uğraş şimdi.

asus xonar ae 7.1 ses kartı almıştım sanalmarketim.com dan takılan ürünleri geri almayız diyor 14 gün iade diyorum biz almıyoruz diyor. bi işimde düzgün gitse :)

tüketiciye gitsem acep çözüm olur mu. ana kartta ki ses le ses kartının verdiği ses neredeyse aynı. acemilik işte ses kartı ile hiç uğraşmadım bu zamana kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xUnDeRWoRLDx -- 19 Haziran 2025; 13:11:33 >
    Bence ses kartını kesinlikle iade etmeyin. Ses kartının görevi dijital formattaki sesi analog sinyale çevirip hoparlöre iletmek. Anakartın kendi ses çipi bunu yaparken araya bolca parazit sinyal karışıyor. Kulaklıkla çok daha rahat anlarsınız. Ayrı bir ses kartı kullandığınızda diğer tüm elektrik sinyallerinden izole olduğu için daha temiz bir analog sinyal üretiyor. Şimdi almasaydınız bile muhtemelen ileride ses kartı arayışına girecektiniz.

valla bilemedim çok kararsız kaldım. 2 gün kullandım ses kartını şu anda ses kartı takılı değil ve ana kart aynı sesleri veriyor, oyunda da aynı şarkı film vs diğer şeylerde de aynı ses. 3600 e almıştım ses kartını ve fazla gibi geliyor bu alışveriş bana.

Farklı akşam sakin saatlerde dış ortam gürültüsü çok yokken ve kısık seste bir şeyler dinlerken daha rahat anlaşılır. Kulaklığınız varsa onunla da deneyin bir bence. Ben yıllardır ses kartı kullanıyorum. Bir daha anakartın ses kartına geri dönmek istemem örneğin.

üstad o kadar aşırı bi beklentim yok. gece oyun oynarken fark olacak mı diye anlamaya çalıştım oyun oynarken vs neredeyse şu anla aynı. ufak 1 2 ses içinde 3600 tl kazık gibi geliyor :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xUnDeRWoRLDx -- 19 Haziran 2025; 13:59:53 >
    Üstad o hoparlörü alıyorsan beklentinin maksimum düzeyde olması lazım bence :D

üstad o hoparlör ün sızısı vardı bea :D 2016 yılında 1200 küsür e almıştım 2020 de satmak zorunda kaldım ve 1600 e sattım.

şimdi sıkıntı çok kararsız kalmam. sesler aynı gibi ses kart lı ve kartsız. firmada iade almak istemiyor mecbur tüketiciye gideceğim oda kim bilir ne zaman biter en iyisi kullanmak gibi :)

en iyisi üstadın sözünü dinlemek :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xUnDeRWoRLDx -- 19 Haziran 2025; 14:50:12 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.