Şimdi Ara

WINDOWS VISTA İĞRENÇLİĞİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Windows Vista'nın çıkmasını bekleyememiştim, çıkar çıkmazda, upgrade sürümünü satın aldım, o günden bugüne update lerle vista daha stabil hale geldi ancak hala xp yle arasında çok büyük bir performans ve stabilite farkı var.

Şu anda kullandığım laptop, fabrikadan Vista yüklü olarak geldi, hem bunda, hem masaüstü sistemle kullanırken aynı sorunu yaşıyorum. Ben uzun süreli kullanırım bilgisayarı, sabah 11 de açarım, gece 2 de kapatırım, yani yaklaşık 14 saat açık durur ancak ben malesef 1-1.5 saatte bir reset atmak zorunda kalıyorum Vista yüklü makineme çünkü bi yerden sonra mouse un sağ tuşu işlemiyor, hiçbir şey açılmıyor (bilgisayarım, internet explorer vs.) sürekli failed to create empty document hatası geliyor ve kesinlikle reset atılmadan düzelmiyor.

Bilgisayarın önbelleğinin dolduğu ve vista nın çok ram kullandığı için belleğin bi süre sonra yetmediğini (2gb ram kullanıyorum) düşünüyorum ama bu sorunu xp de hiç yaşamıyorum, gerçekten delirmek üzereyim, nasıl kurtulacağımı bilmiyorum bundan?

Rami 4gb yapıp 64 bit işletim sistemine geçsem problemim biter mi?

• hacım sorun işletim sisteminde değil bende sabahları 10 da açıp geceleri 1 de kapatırım pc yi vista 64bit kurulu ve daha hiç bir sorunu ile karşılaşmadım sen 64bite geçiş yap 32 vistalar hem yavaş hem sorun daha çok oluyor
  • Uzun zamandır vista x64 kullanıyorum ve hergün en az 10 saat açık oluyor, problem yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ati23

hacım sorun işletim sisteminde değil bende sabahları 10 da açıp geceleri 1 de kapatırım pc yi vista 64bit kurulu ve daha hiç bir sorunu ile karşılaşmadım sen 64bite geçiş yap 32 vistalar hem yavaş hem sorun daha çok oluyor

nasıl yavaş yani..

32 bit ve 64 bit arasında performans açısından fark var mı hissedilecek kadar..

bu daha çok donanımla alakalı değil mi..
  • ben vista x32 kullanıyorum ve sabah 10 da açıp gece 1-2 de kapatıyorum.hiç böle bir sorun gelmedi başıma süper çalışıyo.
  • Senin sorunun vista ile ilgili değil kardeşim.Bu kadar insan vista 64 kullanıyor kimsede problem yok...Büyük ihtimal virus veya spyware var sisteminde...
  • Arkadaşlar bende Vista 64 yok, Vista 32 bit te yaşıyorum bu sorunları sürekli, spyware le falan alakası yok, hem masaüstü sistemde hemde laptopta hep aynı hatayı alıyorum bi süre sonra. (ikiside 32bit, farklı vista dvd leri ile kurulum yapıldı)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben de hem masaüstü hem de laptop'da vista home premium kullanıyorum (32 bit). Yavaş olduğu konusunda hemfikirim. Güncellemeleri bile yaparken sebepsiz beklemeler yüzünden inanılmaz uzun sürdüğü zamanlar oluyor. Nero kurulumunu kronometre çalıştırıp hem XP hem de Vista'da denedim, yaklaşık yarı yarıya farketti zaman kurulumda. Vista neredeyse 2 kat uzun sürede install etti.

Yukarıda anlattığım gibi yavaşlık sorunları yaşıyorum fakat sizin bahsettiğiniz derecede sorunlar yaşamadım hiç. Benim de bilgisayarım genellikle 10 - 14 saat arası açık kalır, bazen download'a bıraktığımda 30 küsür saatlere ulaştığı olur bu sürenin.
  • Bu arada sorunu tam olarak açıklamaya çalışıyorum, ben öyle bilgisayarı bırakıp gitmem, bazen günde 10 saat bilgisayar başından kalkamadığım zamanlar oluyor ve sürekli internet explorer sayfaları (genelde en çok bunu kullanıyorum), çeşitli programlar açıp, işimi görüp kapıyorum, böyle yapa yapa sapıtıyor bilgisayar.

Mouse un sağ tuşu işlemiyor, failed to create empty document hataları bişeyi açmaya çalışınca yada hiçbir şekilde açılmama vs. Vista'dan nefret ettim gerçekten.

Ben kullandığım 2-3 farklı makinedede (vista yüklü) aynı sorunları yaşadım, demekki ben çok yoğun olarak kullanıyorum bilgisayarı, bundan dolayı alıyorum bu hataları
  • vista şu an normal kullanım için yeterli ama performansı düşük ve sp1 ile de açıkçası performans sorunları pek çözülmüyor aksine usb diske veri göndermek gibi bazı işlemlerde daha fazla yavaşlama bile olabiliyor. bilgisayarda profesyonel iş yapanların vistadan uzak durması gerek çünkü gereksiz zaman kaybına neden oluyor. ben vista yı bilgisayarımda tutuyorum ama sadece birkaç program için yoksa kullanılacak gibi bir os değil çok hantal.
  • Sorunun işletim sisteminde olduğunu sanmıyorum. Bazan günde 18 saat bilgisayar başında durduğum oluyor ve vista hiçbir sıkıntı çıkarmıyor(hatta xp den daha stabil olduğunu düşünüyorum) Aynı anda oyun oynarken (FM) dvd çekip,müzik dinleyip,internette geziyorum ve hiçbir şey olmuyor.Yüksek sistem ihtiyacı nedeniyle biraz yavaş bi işletim sistemi olduğu doğru. Ben de bu nedenle xp ye geri dönmüştüm ama az önce saydığım işlemleri aynı anda yapmaya kalkınca xp kilitlendi ve vistaya geri döndüm. Vistayı ise 6 aya yakın bir süre kullandım ve henüz hiçbir kilitlenme olayı ile karşılaşmadım. Bu nedenle sorunun işletim sisteminde olduğunu sanmıyorum (microsoft bile bu kadar övmedi vistayı be artık reklam ücreti talep edecem microsoft tan )

• Vistanın biraz yavaş olduğu doğrudur ama stabilitesi yüzünden kullanıyorum bende. Sanırım 6-8 aydan beri kullanıyorum ama şu zamana kadar sadece 3-4 kez hata ile karşılaşmışımdır. Mavi ekran olaylarını kesinlikle yaşamadım. Xp de sürekli format atmaktan sıkıldığım için bu ilaç gibi geldi. Dostum bence sen biraz daha virüs üzerine yoğunlaş yada ne bilim bilgisayar bu sonuçta ne olacağı belli olmaz. Driver ları ve bios u güncelle vs... Aklıma başka birşeyde gelmiyo doğrusu.
  • kullandığın programların yarattığı komplike hatalar yüzünden böyle bir problemle karşılaşıyor olabilirsin.bilgisayarındaki lisanslı vista, sonynin bir sürü ıvır zıvırı yüklü olarak gelmiştir.diskinde başka bir partition oluştur netten indirdiğin bir vista ile temiz kurulum yap ve bir süre kullanıp, arada fark olup olmadığını anlamaya çalış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi positroN -- 24 Şubat 2008; 16:02:58 >
  • @sky__walker

RAM konusunda sana hak veriyorum. Şimdi şöyle bir hata daha var Vista'da (32 veya 64 farketmiyor, ikisinde de oldu) Büyük boyutlu klasörleri bir yerden başka bir yere taşırken (20 GB falan, belki daha fazla) belli bir süre sonra bellekte yer kalmadı bu işlemi yapmak için deyip hiç bir işlem yapmıyor. Ancak makina resetlenince bu düzeliyor. Sorunun bundan kaynaklanması muhtemel diyorum...
  • vista 64 xp den 10 kat hızlıdır ahanda yazdım buraya hacı sen vista64 kur sorun kalmaz
  • Neye göre hızlı, elinizde tüm dünyanın bilmediği bir test sonucu mu mevcut?

Beğeniyorsanız ve 10 kat hızlı olduğunu hissediyorsanız o başka, ama bu şekilde ifade etmeyiniz.
  • quote:

vista 64 xp den 10 kat hızlıdır ahanda yazdım buraya hacı sen vista64 kur sorun kalmaz

arkadaş doğru söylüyor...benim arkadaşımda kurulu vista 64 ultimate banada verdi bende kurucam ama sırf şu 64 bit destekli driver olsun program olsun tam olarak destek vermediği çin kurmuyorum biraz daha yaygınlaşsın o zaman kurucam belkide ramlerimi 4gb yapınca kuararım hemen..c ye xp kurarım d ye visya kurarım çift işletim sistemi kullanırım...ve imzamadkai sistem il arkadşın sistemi hemen hemen yanı ve performasnı sordum tek kelime ile mükemmel dedi...inanılmaz hızlı boot ediyor sistem dedi yanlız oyun sevmediği için oyun testi yapmadı ama benim için onuda yapıcak...

kısacası arkadaşın dediği doğru vista 64bit ultimate kurun bakın ne oluyor...ama ne olursa olsun vista için benim görüşüm 4gb ram şart...

• Ben 64 bit xp kullanmıştım, o bile hızlıydı hissedilir derecede, ramleri 4gb yapıp bide bu 64 bit vista yı denemem lazım bu sorunlardan kurtulurum umarım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: STRIPES

quote:

vista 64 xp den 10 kat hızlıdır ahanda yazdım buraya hacı sen vista64 kur sorun kalmaz

arkadaş doğru söylüyor...benim arkadaşımda kurulu vista 64 ultimate banada verdi bende kurucam ama sırf şu 64 bit destekli driver olsun program olsun tam olarak destek vermediği çin kurmuyorum biraz daha yaygınlaşsın o zaman kurucam belkide ramlerimi 4gb yapınca kuararım hemen..c ye xp kurarım d ye visya kurarım çift işletim sistemi kullanırım...ve imzamadkai sistem il arkadşın sistemi hemen hemen yanı ve performasnı sordum tek kelime ile mükemmel dedi...inanılmaz hızlı boot ediyor sistem dedi yanlız oyun sevmediği için oyun testi yapmadı ama benim için onuda yapıcak...

kısacası arkadaşın dediği doğru vista 64bit ultimate kurun bakın ne oluyor...ama ne olursa olsun vista için benim görüşüm 4gb ram şart...

kaç saniyede boot oluyormuş peki? benim kullandığım ubuntu 10 saniyede boot oluyor 5 saniyede kapanıyor 15 saniyede de yeniden başlatılıyor. vista 64 bit in boot süresi en iyi ihtimalle 40 saniyedir. (benim sistemime göre konuşuyorum core 2 duo 1,8 ghz 1 gb ram)

• quote:

Orjinalden alıntı: istblacken

quote:

Orjinalden alıntı: STRIPES

quote:

kaç saniyede boot oluyormuş peki? benim kullandığım ubuntu 10 saniyede boot oluyor 5 saniyede kapanıyor 15 saniyede de yeniden başlatılıyor. vista 64 bit in boot süresi en iyi ihtimalle 40 saniyedir. (benim sistemime göre konuşuyorum core 2 duo 1,8 ghz 1 gb ram)

hızlı boot ediyor ama imzamda dediğim gibi 2 tane 250gb hdd var 16mb ncq raid 0 ile uçuyor sistem dedi...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.