Şimdi Ara

Windows Vista Hizmet Paketi 2 Beta'nın performansı mercek altında (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
171
Cevap
0
Favori
16.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • XP en iyisi kesinlikle ve hicbir zaman vistaya gecis olmayacak.Ama win7 ye gecis olacak ben suanda beta1 kullaniyorum gayet memnunum vistanin duzeltilmis hali ama kesinlikle her acidan vistadan iyi ki daha beta olmasina ragmen.vista sp2 beta kuracaginiza win7 beta1 kurmanizi tavsiye ediorum benim gibi sisteminiz guclu ama vistadan memnun degilseniz win7 beta1 64 bit i mutlaka denemelisiniz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: diciotto


    quote:

    Orjinalden alıntı: venomtrk

    Ben dual boot olarak kullanıyorum, xp ve vista beraber, oyun oynamak için xp daha performans veriyor çoğu zaman xp deyim.

    vistanın sevmediğim en önemli özelliği onboard ses kartımın sürücülerine tam destek vermemesi ve directsound özelliğini devre dışı bırakması, illa ki yeni ses kartı ya da anakart almak zorunda bırakması soğuttu beni. asus ta bu konuda yardımcı olmadı.

    Ama sağlam çift çekirdekli sistem, 4 gb RAM ve kaliteli dx10 ekran kartı olanların bence xp ye dönmemesi daha mantıklı.

    Bende dediğiniz sorun oluşmuştu 5.1 sistemden sadece 2.1 olarak çalışıyordu ve ses çoğaltma gibi bir efekt ile 5.1 oluyordu ve kalite inanılmaz kötü idi realtek bir sürücü yayınlamış vista için ama değişişne bişey var mı bilemem.Vistaya para verseler de geçmem şu hali ile burda çok iyi şöyle üstün diyen arkadaşlara da grafikleri iyi incelemelerini tavisye ediyorum birçok yerde sonuçlar sp1 e göre daha kötü.Stabil sürüm çıkınca da daha sağlıklı yorumlar yaparız benim umudum yok ama

    Merhabalar ben Vistada bu onboard ses kartı konusundaki sorunumu çözdüm eğer SOUNDMAX kullanıyorsanız aşağıda vereceğim sitede güncellenen soundmax sürücüleri var Soundmax kullanan arkadaşlara tavsiye ederim oyunlarda ve müziklerdeki 5+1 sorunumu kesinlikle çözdü sonic focus ile birlikte geliyor bendeki ses kartı AD1986A

    aynı şekilde tüm soundmax driverlerı bulabiliyorsunuz

    http://www.nforcershq.com/forum/soundmax-adi-1986-88-a-bxonar-23-05-2008hotfixed-vt71280.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi venomtrk -- 18 Ocak 2009; 20:02:18 >




  • Herkes Vista ile sorun yaşadığını, sistemin yavaş çalıştığını, oyun performansının XP'ye göre çok daha düşük olduğunu söylüyor. Bazıları bu sorunları gerçekten yaşıyor, bazıları sadece kötülemek için söylüyor bunları. Bazılarıysa sadece çevresinden Vista'nın çok kötü olduğunu duyduğu için Vista'ya hiç yanaşmıyor.

    Vista ilk çıktığında birçok soruna sahipti ancak bunların bir çoğu çözüldü, uyum problemleri azaltıldı. Bence şu anda Vista'yı neredeyse XP kadar sorunsuz bir şekilde kullanmak mümkün. En azından ben imzamdaki sistemle sorunsuz bir şekilde kullanabiliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SSH -- 18 Ocak 2009; 23:14:58 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: SSH

    Herkes Vista ile sorun yaşadığını, sistemin yavaş çalıştığını, oyun performansının XP'ye göre çok daha düşük olduğunu söylüyor. Bazıları bu sorunları gerçekten yaşıyor, bazıları sadece kötülemek için söylüyor bunları. Bazılarıysa sadece çevresinden Vista'nın çok kötü olduğunu duyduğu için Vista'ya hiç yanaşmıyor.

    Vista ilk çıktığında birçok soruna sahipti ancak bunların bir çoğu çözüldü, uyum problemleri azaltıldı. Bence şu anda Vista'yı neredeyse XP kadar sorunsuz bir şekilde kullanmak mümkün. En azından ben imzamdaki sistemle sorunsuz bir şekilde kullanabiliyorum.


    Aynen katılıyorum hocam.




  • Şuan xp 32bit sp3 (intel sata driver gömülü) ve vista 64bit ultimate sp1 kullanmaktayım

    İki işletim sistemimde aşırı stabil

    Vistada sadece x-fi ses kartım tam olarak işlevini görememekte (opticden DTS olayı) başka hiçbir sorunum yok

    PC bileşenleri ortalamanın üzerinde olanlar tek işletim sistemi kullanıyormu hala

    Buna şaşırırım işte

    UZUN SÖZÜN KISASI >>> İKİ İŞLETİM SİSTEMİDE BENCE SÜPER
  • çıkarmasalar daha iyi olumuş gerçekten
  • Creative olayı bence olayı tamamen bitiren durumdur. Bu yüzden XP SP3 ben ses kartımı değiştirene kadar kurulu olacak.
  • CF olayı gelismis güzel ama diğer noktalarda batıslar var umarım hallolur en yakın zamanda ;)
  • Arkadaşlar vistaya yavaş diyenler için bir önerim var resimdekileri aynen uygulayın hızda değişiklikler olacaktır...

  • Senin O Yaptığın Şeyi İşletim Sistemin RAmina Bağlı Kendi AYarlıyor Gerek YOK Yanii



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FİT GYM -- 18 Şubat 2009; 2:57:41 >
  • Artık bazı şeyleri kendi kendimize itiraf etmemiz gerekiyor.

    Vista hiçbir zaman bir XP olamadı.
  • ilk defa bıll ın cıkardığı ısletim sıstemlerınden bırinı kullanmadan otekıne atlamıs olacağım

    xp > ----- > 7
  • quote:

    Orjinalden alıntı: FRED BAKER

    ilk defa bıll ın cıkardığı ısletim sıstemlerınden bırinı kullanmadan otekıne atlamıs olacağım

    xp > ----- > 7


    Zamanda yolculuk gibi
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mertekin

    Artık bazı şeyleri kendi kendimize itiraf etmemiz gerekiyor.

    Vista hiçbir zaman bir XP olamadı.



    Bu gidişlede olamaz Şimdiden tüm gözler Windows 7 nin üstünde
  • Xp çıktığı günden beri birçok konfigürasyonda,yıllarca kullanmış biri olarak vistanın, xp ye göre + ve - leri benim için şöyle;

    + Kesinlikle XPden daha iyi olan sistem stabilitesi ve kararlılığı.(2 senede 1 kere format atmadım, ilk kurduğum vista halen makınamda)
    + Görsel anlamda şık pencere ve masa üstleri
    + DX10
    + Süperfetch özelliği sayesinde desktopta çok yüksek uygulama başarımı ve kısa açılış süreleri.
    + Herhangi bir kararsızlık yaratan programla beraber,sistemin explorer.exe hatası verip tamamıyla kullanılamaz hale gelmemesi!!(explorer.exe hatasını hiç gormedim Vistada)
    + Xp den cok daha gelıskın olan uzaktan yardım desteği
    + Xp den çok daha sorunsuz olan autoupdate desteği
    + Daha kullanışlı başlat menüsü ve windows menüleri
    + Daha gelişmiş başlangıç ve kurtarma seçenekleri
    + Daha gelişmiş yönetimsel araçları ve performans&hata gunlukleri

    - Uzun boot ve shutdown sureleri
    - Eski yazılım ve oyunlarla olan bir takım uyumsuzlukları
    - Dosya kopyalama işlemlerinin çok uzun surmesı (fakat SP1 ile Xp performansında!)

    Yanlız herkezin ortak sıkıntısı olan vistanın bir sistem kaynağı canavarı oldugu konusu tamamen işletim sistemini kısa süreli tecrübe etmiş olan arkadaşların görüşü bence.Çünkü uzun dönem tecrübe etmiş olan arkadaşları böyle düşündürecek birşey yok işletim sisteminde.
    Fakat bununla birlikte Vista kullanmak için en az Core Duo ve 2GB ram olması gerektıgıne inanıyorum. Vistanın sistem kaynagı kullanımı sömürmek değil kesinlikle efektif ve verimli kullanmakla alakalıdır. Örneğin 4GB ram olan bir sistemde işletim sisteminin 200MB veya 1GB olan ram kullanımının sistem performansı üzerinde etkisi olmayacaktır,çünkü bellekte daha çok fazla yer mevcuttur yeni uygulamalar için.. Vista o 1 GB kullanımın içinde sizin çok kullandıgınız yazılımları sıze daha hızlı hızmet edebılmelerı ıcın tutuyor(superfetch).

    Saygılarımla...

    Edit : İmla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ratkow -- 18 Şubat 2009; 15:23:32 >




  • Beta olduğu için Önemi yok Testlerin
  • Vista Kullanıyorum Xp NEdir Ya ALlah Aşkına :D Takozu Attım Bi Kenara Vistayla Performansa Doyuyorum
  • Vista yeni donanım driverları ile çok daha optimize ve stabil çalışıyor ayrıca 4GB RAM'inizi XP'de nasıl kullanıyorsunuz?? Düşük sistemi olmayan kullanıcılar için XP MANTIKSIZ belli miktar üstü RAM'i tanımıyor Quad çiplerin bazıları ile stabil değil. DX11 desteği yok. Görsel değil. Kullanıcı tabanlı ve sade tasarımlı Vista en azından MAC'e yaklaşmaya çalışan bir kullanıcı temelli yapıya sahip. Oldukça güvenli UAC ve Firewall'u full açarsanız 2 yıl asla format atmazsınız

    Ancak;
    UAC nedeni ile ya bu çok hata mesajı veriyoooooo? veya herşeye onay vermeli miyim? gibi cehalet sergilemezseniz biraz olsun kurcalarsanız çok daha iyi olduğunu farkedeceksiniz! Ayrıca Seven beta'yı kullandım bekleyenlere sadece HAHAAAYY gülerim.. Vista'dan görsel oalrak 1 farkı yok sadece alt barında 2 değişiklik gördüm biri SAYDAM yapabiliyoruz 100de100 artık ve pencereler arasında ön görüntüde farklılıklar var ve sidebar yanında artık widgetler tam masaüstüne düşüyor. ve Linux lar gibi driver ve OEM leri otomatik tanıyor.. Server 2008 e gelince dünyada serverların ve GSM sektöründeki networklerin yüzde 90'ı Linux kullanırken ve test lerde hala Çook gerideyken server 2008 gibi ek güvenlik özelliklerine sahip bir işletim sisteminin son kullanıcıya hitap etmesi MANTIKSIZ!

    Server 2008 in vista dan hızlı olması gayet doğal zira server mach lerçoğunlukla görsellikten uzaktır müdahale edilmeden uzun süre kapanmadan stabil çalışmaları gerekir oldukça hızlı HDD performansı ve CPU performansı sağlamallılar bu endenle server 2008i öven arkadaş bunalrı da okumalı. Ancak Server 2008 in 3d destekli Autocad adobe serisi birçok oyun performansı tabii ki Vista nın altında kalmaktadır.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: KeNaN-AsLaN

    Senin O Yaptığın Şeyi İşletim Sistemin RAmina Bağlı Kendi AYarlıyor Gerek YOK Yanii


    Ehem Anternatif Canım bizde biliyoruz reme göre yaptığını tabi hdd ye takas bölge yaptığınıda ulutmamak lazım yavaş diyen arkadaşlar için gösterdim yardımcı olmak bazında



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red Kod -- 23 Şubat 2009; 18:33:47 >
  • win7'ye daha en az 1 yıl var..yeni sistem alıpta ramlerinin 4gb ve uzerı olarak gormek ıstıyosan ve DX10 ıstıyosan pasa pasa vısta kullanacaksın..

    zaten gıdıp suan 1700 lıra ve ustu fıyata pc alıpta xp kuran kısı gercekten cok komıklık yapar.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.