Şimdi Ara

Windows Update Sonrası Yerel Disk C Şişmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Güncellemelerden sonra kendi kendine 45 gb olmuş bilgisayarı 1 tane program kurdum oda google chrome
    güncellemelerden dolayı olduğunu düşünüyorum var mıdır bir çözümü disk temizleme falan denedim yok banamısın demiyor

• 1. Hangi işletim sistemi versiyonunu kullanıyorsun ? Güncellemelerden sonra windows şişmeyi sever. Ama kurulum dosyalarını disk temizleme ve gelişmiş sekmelerinden silmen ve bir miktar yer açabilmen mümkün. Maalesef windows update packler açıldıktan sonra devasa bir yer işgal edebiliyor. Küçük Hdd leri olanlar için veya 120 GB SSD kullananlar için sıkıntı doğuruyor. Bu bağlamda 1-2 TB harici bir disk gerektiriyor oyunlar vaya steam kütüphaneleri için. Tabi disk biraz performanslı olmalı günümüz uygulamaları için.
  • mulina kullanıcısına yanıt
    Bilgisayara 2-3 ay önce Windows 7 kurdum bu zamana kadar olan bütün güncellemeleri yaptı haliyle şişti
    bilgisayar külüstür 150 gb hdd var disk temizleme yaptım defalarca disk birleştirmede yaptım
    temp klasörünü falan silin deniyor internette onlarıda yaptım 42 gb dolu alan diyor fazla değil mi
  • Starter Basic veya home sürümlerini kurmalıydın. Zira Ultimate veya Profesyonel sürümlerinde gereksiz ve kullanmayacağın yani kişiden kişiye değişecek bir çok feature ve roller var.40 küsür GB bence normal güncellemeden sonra.
    bence 40 gb yinede fazla yardım edebilecek var mı arkadaşlar
  • Sana bana göre bencesi yok, Windows kurulumları böyle. Sistem Network Uzmanlığı eğitimlerinden biliyorum. Windows işletim sistemi sadece öyle 4 GB DVD den ibaret değil. Açılınca ve güncellemeler ile zaten 40 50 GB i buluyorlar. Hadi kolay gelsin sana o zaman.
    saol cleaner programı varmış onla şansımı denicem
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O tür programlar Windows da yanlış şeyler silebiliyor ve bir süre sonra Windows kararsız çalışmaya başlıyor bug lar oluşuyor yılların deneyimi, hiç tavsiye etmem. En iyisi kendi bir HDD bak. ben 2 tane 2 TB aldım.
    evet bende araştırdım kayıt defterini falanda bozuyormuş malesef kullandım ama sadece temizlik yaptım geri döndürmenin bir yolu varmıdır yoksa baştan format mı atacağım zaten güncellemeleri yüklemesi günler sürüyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O programlar bunu hemen yapmaz ama bir süre sonra piyango gibi bir şey. Ama yıpratmaya başlar zamanla. Şu an bir şey yapmana gerek yok.
  • C:\Windows\SoftwareDistrubution\Downloads klasörü içeriğini sil. Ayrıca bazı güncellemeler kendini direkt C diski içine açabiliyor. Bu durumda hex tabanlı isimleri olan (a17fa0012... gibi) birçok klasör oluşur. Onları da silerseniz hayli yer açılır. Bu klasörleri silmek güvenlidir, normalde güncelleme yüklenince işleri biter, bir daha lazım olmaz. Ama Windows her seferinde onları orda bırakır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 27 Şubat 2019; 10:43:3 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wise disk cleaner var dostum denemeni tavsiye ederim 👍🏼

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.