Şimdi Ara

BİOS SSD Yİ GÖRMÜYOR [ÇÖZÜLDÜ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir Kullanıcı, 5 Masaüstü Kullanıcı
10
Cevap
1
Favori
24.588
Tıklama
Tüm Forumlar >> Donanım / Hardware >> Teknik Yardım >> BİOS SSD Yİ GÖRMÜYOR [ÇÖZÜLDÜ]
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Giriş
Mesaj
  • Çavuş
    74 Mesaj
    arkadaşlar ssd takım işlemi dahil kurulumuyla birlikte servis yaptı, ancak bir sorun var bilgisayar ilk açılışta ssd yi görmüyor ve "Reboot and select proper boot device or ınsert boot media in selected boot device and press a key" hata veriyor ctrl+alt+del diyerek yeniden başlatıyorum sonra windows ekranı geliyor ve 9 sn bilgisayar açılıyor, sorduğumda ssd nin hızından kaynaklı olarak bios un hızlı tanımlama yapamadığından bahsettiler ama bana çok saçma geldi, ssd yi çıkarıp yeniden taktım acaba takarken mi bir sıkıntı oldu diye, ama yok hata devam ediyor, bilgisayar ctrl+alt+del yapmadan başlamıyor fakat başladıktan sonra yeniden başlat diyorum ve bu sefer de bu hatayı vermiyor, pc yi kapatıp açmayı deneyince aynı hatayı alıyorum, bir yardım edin ne olur


    LAPTOP MODELİ : SAMSUNG NP550P5C-S02



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motorx -- 28 Temmuz 2012; 13:14:18 >



    |
    |
    _____________________________
  • Çavuş
    74 Mesaj
    arkadaşlar yok mu yardım edebilicek.
    |
    |
    _____________________________
  • Emekli Yönetici
    11941 Mesaj
    First Boot Sequence olarak SSD'nizi tanımlayınız, BIOS üzerinden.
    |
    |
    _____________________________
    28/06/1389...Samo Sloga Srbina Spasava...28/06/1389
    Ja ne odlucujem da li cu ici u bitku po tome kakva je sila koja me prati nego po tome koliku svetinju branim. (Knez Lazar Hrebeljanovic)
    Neka od danas zna ko nije znao da Srbija nije cilim iz usaka, da Kosovo nije svileni jastuk iz brusa, da Srbi znaju za nesto skuplje od glave. Srbija nije saka pirinca da je pozoba svaka vrana koju donese vetar. (Milos Obilic -1389)
  • Çavuş
    74 Mesaj
    zaten o durumda, cevabınız için teşekkür ederim
    _____________________________
  • Yüzbaşı
    440 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: motorx

    zaten o durumda, cevabınız için teşekkür ederim

    Ssd nizin markası ne bilmiyorum ama ssd de sorun yoksa sorun kurulumdan dolayıdır.Eğer kurulumu ssd ye sata olarak yapıp , sonradan ahci ye çevirdiyseniz sorun bundan kaynaklı olabilir.
    Biostan ahci modu seçip temiz bir formatla sorununuz hallolacaktır.Bir arkadaşımda daha böyle bir sorun vardı , ssd ye güzel bir format atıp ahci moduna alıp mümkünse düzgün bir windows 7 ile usb ile format atın.Böyle halletmiştik bu sorunu
    Bazen yeni anakartlarda hm76 gibi anakartlarda böyle sorunlar oluşabiliyormuş bir yerde okumuştum ama umarım sorununuz söylediğim şekilde hallolur.İyi günler dilerim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metehan314 -- 28 Temmuz 2012; 5:53:26 >
    |
    |
    _____________________________




  • Çavuş
    74 Mesaj
    metehan kardeşim açıklayıcı ve ayrıntılı bir çözüm önerisi sunduğun için teşekkür ederim, sorunu çözdüm, burdan sorunu görüpte "ilgilenen" tüm arkadaşlara teşekkür ederim..

    SSD'im vertex4 256 gb,


    Sorunu firmware güncellemesiyle çözdüm, ocz'nin kendi forumundada benzer şikayetlere yetkililer firmware güncellemesi önermişler, onu yaptım ve çözüldü..
    _____________________________
  • Er
    6 Mesaj

    kardeşim nasıl çözdün olayı benımde rv520 s03tr samsung ocz trıon 100 le bi türlü format atamadım görüyo görmüyor falan
    |
    |
    motorx kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
    _____________________________
  • Yüzbaşı
    348 Mesaj
    Aynı sorun bende de var maalesef, ilk açılışta BIOS ekranı geliyor ve SSD görünmüyor, daha sonra bilgisayarı birkaç kez kapatıp yeniden açtığımda sorunsuz şekilde açılıyor. Bunun nedeni ne olabilir ve yardımcı olabilecek biri var mı acaba?
    |
    |
    _____________________________
  • Er
    9 Mesaj
    Merhaba lenova yoga 500 laptopta uefi olarak kurulum yaptım b. Sayar kapatıp açtıktan sonra ssd yi tanımıyor ve boot manager ekranı geliyor ctrl alt delete yapınca bu kez ssd yi tanıyor ve normal olarak açılıyor bunun nedeni ne olabilir acaba



    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    |
    |
    _____________________________
  • Yarbay
    6362 Mesaj
    Aynı sorunu daha geçende eski bir laptopda yaşadım. Ctrl al del le başlıyor vs..
    Taktığım ssd toshiba tr200 ve sıfır aldım. Sonra sandisk ssdyle denedim sorunsuz çalışıyor şu an.



    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    |
    |
HızlıCevap
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Reklamlar
son dakika
haberler
Bey Azura
SEO
Bu sayfanın
Mobil sürümü
Mini Sürümü

BR4
0,187
1.2.165

Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.