Şimdi Ara

Windows'un tahtı fena sallanacak !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
181
Cevap
0
Favori
7.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Linux bir gün Windows'u geçecek: Bu sözler hayatının büyük kısmını Windows'a harcayan birinden geldi.

    Keith Curtis tam 11 yıl Microsoft'un araştırma departmanında çalıştı ve Windows işletim sistemleri ve Office için kod yazdı. İlk defa 2004 yılında Linux yüklü bir bilgisayarın başına oturdu ve şu anda Linux'tan vazgeçemiyor.

    Curtis, Microsoft'un işletim sisteminin pazar payının çok büyük olduğunu kabul ediyor ama eninde sonunda Linux'un kazanacağını savunuyor. Ona göre bunun başlıca iki sebebi var. Curtis, açık kaynak kodlu olarak geliştirilen yazılımların çok daha kaliteli ürünler hazırlanmasına yol açtığını söylüyor. Firefox ve Linux çekirdeğini buna örnek olarak gösteriyor. Curtis'in altını çizdiği ikinci konu ise Microsoft'un ücretsiz yazılımlara karşı kar marjını sürekli düşürmek zorunda kalıyor olması ve bir yerden sonra daha fazla indirim yapamayacak maddi sıkıntıya gireceği.

    Curtis şu an için Microsoft'un yarışta sadece PC'lerde önde olduğunu ama farkın kapandığını söylüyor. Ona göre Microsoft eninde sonunda açık kaynak ve ücretsiz yazılımı kabul etmek zorunda kalacak. "Bir süre sonra insanlar Microsoft'a OpenOffice varken niye Office için para istediğini sormaya başlayacaklar" diyen Curtis, ayrıca "eğer açık kaynak kodlu yazılımların baskısı olmasaydı, Microsoft bugün kaydettiği gelişimlerin yarısına bile ulaşamamış olacaktı" diye ekliyor.


    26.Mayıs.2009 18:52:46







  • Doğru tespitlerde bulunmuş.Ama yöneticilerde bunun farkında.Hatta çok uzun zamandır farkındalar.Zaten onun için Microsoft açık kodu her gördüğü yerde darbe vurmaktan çekinmezken işi sağlama alıp başka alanlarda da Ar-Ge yapıyor.
    Microsoftun maddi sıkıntıya girmesine izin vermeyecek kadar akıllı ve öngörülü yöneticileri var.
  • Valla Google işletim sistemi çıkarmassa daha uzun yıllar mikrozortun tahtı tehlikeye girmez...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: marangozustasi

    Linux bir gün Windows'u geçecek: Bu sözler hayatının büyük kısmını Windows'a harcayan birinden geldi.

    Keith Curtis tam 11 yıl Microsoft'un araştırma departmanında çalıştı ve Windows işletim sistemleri ve Office için kod yazdı. İlk defa 2004 yılında Linux yüklü bir bilgisayarın başına oturdu ve şu anda Linux'tan vazgeçemiyor.

    Curtis, Microsoft'un işletim sisteminin pazar payının çok büyük olduğunu kabul ediyor ama eninde sonunda Linux'un kazanacağını savunuyor. Ona göre bunun başlıca iki sebebi var. Curtis, açık kaynak kodlu olarak geliştirilen yazılımların çok daha kaliteli ürünler hazırlanmasına yol açtığını söylüyor. Firefox ve Linux çekirdeğini buna örnek olarak gösteriyor. Curtis'in altını çizdiği ikinci konu ise Microsoft'un ücretsiz yazılımlara karşı kar marjını sürekli düşürmek zorunda kalıyor olması ve bir yerden sonra daha fazla indirim yapamayacak maddi sıkıntıya gireceği.

    Curtis şu an için Microsoft'un yarışta sadece PC'lerde önde olduğunu ama farkın kapandığını söylüyor. Ona göre Microsoft eninde sonunda açık kaynak ve ücretsiz yazılımı kabul etmek zorunda kalacak. "Bir süre sonra insanlar Microsoft'a OpenOffice varken niye Office için para istediğini sormaya başlayacaklar" diyen Curtis, ayrıca "eğer açık kaynak kodlu yazılımların baskısı olmasaydı, Microsoft bugün kaydettiği gelişimlerin yarısına bile ulaşamamış olacaktı" diye ekliyor.


    26.Mayıs.2009 18:52:46


    bana garip geldi. böyle kod yazan bir adam linux'u 2004 tekullanmış? ciddi bir mantık hatası var burda.




  • pardus 2008 kurun rahat edin.senelerce windows bize eziyet etti.ha çöktü ha çökecek derdinden kurtuldum.virüs yok.hayat rahat.sürücülerin nerdeyse tamamını görüyor kaç tane bilgisayara kurduysam pardus 10 numara.şimdi de 2009'unu çıkaracaklarmış.herşeyiyle mükemmel.forum pardus yazıp googleda arattırın sonra da bir göz atın derim ben.aradığınız herşey pardus programlarında mevcut.ayrıca tüm windows oyunları playonlinuxla ve de diğer nerdeyse tüm windows programları da wine ile çalışıyor.sanal sürücü bile kurabiliyorum.debian paketlerini kuran bir program da eklenmiş durumda.msn si var.emule'u var.azureus vs ne kadar isterseniz torrent istemcisi var.limewire'ı var.herşey var.ekran görüntülerini forum pardusta pardus sanat altında inceleyin.benim pardusum nerdeyse vista gibi oldu.hatta artısı var eksisi yok.
  • Bundan 5-6 yıl önce Linux kurup kullanırken başımıza acaba ne gelecek , nasıl problemlerle
    boğuşacağız derdik ve öyle de olurdu , çökmelerden ve donanım problemlerinden dolayı
    hemen XP'ye geçer rahat ederdik...

    Peki ya şimdi ??

    Kesinlikle öyle değil , özellikle tanınmış ve sorunsuz sürümler , Ubuntu , Kubuntu , Redhat , Suse v.s.
    Kurduktan sonra çok sayıda donanım desteği , NTFS desteği , Codec , Shockwave , Flash player v.s.
    desteğiyle kullanmaya doyulmuyor !

    Hatta çoğumuz belki de mecburen Windows'a dönüyor veya Windows'la beraber kullanıyor, birçok Linux
    sürümünü kullanırken Windowsa döndüğümde o sürümü kesinlikle özlüyorum ve arıyorum.
    Bu da Linux'un ne kadar büyük mesafeler aldığının bir göstergesi.

    Dünya sıralamasında Windows %80 , Mac. %8 , Linux %2.5 seviyelerine geldi yanılmıyorsam
    ve bu rakam Linux için büyük bir başarı , daha da büyüyor büyümeye ve gelişmeye devam ediyor.
    Microsoft da önlem alacaktır ancak işi çok zor , çok profesyonel yöneticilerle çalışması lazım
    aksi taktirde Linux karşısında işi gerçekten zor. Java ve diğer birçok bağımlılık , Program v.s.
    mecburiyetinden dolayı çok sayıda işyeri mecburen Windows kullanıyor, Windows bu bağımlılıkları
    elinden kaçırırsa çok zorlanacak.

    En basitinden bir örnek vereyim , Eczaneler'de bulunan Reçete giriş sayfası için bilgisayarlarda
    Microsoft'un eski ve modası geçmiş olan Java WM kullanılmak zorunda !!

    Sun Java sanıyorum kabul edilmiyor ve programlar çalışmıyor, bu ve benzeri bağımlılıkların aşıldığını
    düşünürsek , dünya çapında Linux'u özellikle işyerlerinde tutacak hiç bir güç göremiyorum,
    Microsoft dahil




  • Gerçek bir bilgisayar kullanıcısı Linux sürümlerinden birisini kullanmaya başlayınca bilgisayar kullandığını anlıyor. Hele konsolu açıp emir komutları verirken aldığım haz tarif edilemez,
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Robinson_Crusoe

    Gerçek bir bilgisayar kullanıcısı Linux sürümlerinden birisini kullanmaya başlayınca bilgisayar kullandığını anlıyor. Hele konsolu açıp emir komutları verirken aldığım haz tarif edilemez,


    Kesinlikle katılıyorum...
  • İnsanlar maalesef araştırma öğrenme gibi şeylere fazla önem vermiyor ve bunu zaman kaybı olarak görüyorlar. İş lafa gelince her tarafta bilgi çağı deyimini görürüz. Yeniliklere açık olmaktan ve etrafa bakıp fırsatları görmekten hep bahsedilir. Ama bunlar hep süslü reklam sözleridir. Ve bu sözlerin hepsi yetimdir. Sahipleri yoktur. Sadece ağızda kullanılan deyimler ve cümlelerdir.
    Şu anda herhangi bir sektörde her şeyi değerlendiren ve uygun olanı seçen kişi sayısı bütüne kıyaslandığından yok denecek kadar azdır. Bu bilgisayar alılmlarında ve onu çalıştıracak sistem seçimlerinde de böyledir. İnsanlar araştırıp birşeyler bulmaktan ziyade, daha önce birilerinden ya da biryerlerden gördükleri şeyleri alırlar. Özellikle de bu gördükleri onları hayran bırakmışsa. Mesela bir zamanlar çalıştığm marketin yöneticisi ve alım satım işlerine bakam abi istanbuldan mal almaya gittiğinde oradaki çalışanların koli bandını kullanma şekillerini görüp beğenmiş, elimizde o bant için özel makina da olmasına rağmen o, onlardan gördüğünü kullanıyordu.
    İnsanlar böyle işte. Böyle olmasının iyi yanları da var elbette. Fakat her zaman insanların içinde araştıran düşünen ve bulan bir kesim olmalı ki gelişim olsun.
    Bütün bunlardan sonra söyleyeceğim şudur ki; artık insanlar Linux kullananları sık sık görüyor ve/veya en azından duyuyorlar. Artık bilgisayar dergilerinde bile bir sayfa bile olsa Linux'dan bahsediliyor. İnsanlar bunları gödükçe artık bir ihtiyaçları olduğunda "aa linux vardı" diyebilecekler. Ve bu kullanım oranı arttıkça bahsedilen durum da artacak.
    Linux'un gelişim sürecinin mikrosoft apple gibi firmaların yazılım fiyatlarını etkilemesi de kaçınılmaz. Belki şu anda bu etki önemli bir boyutta değildir. Fakat piyasada tek olmann vereceği fiyat külhanbeyliği ücretsiz bu dağıtımlarla kırılıyor. İleride bu daha da belirginleşecektir.




  • Demedi demeyin Linux camiası kendine iyi bir geliştirme ortamı ve standartlar platformu oluşturamazsa pazar payı çok büyümez :) Linux ın en büyük gücü farklı kişilerin elinde olması ama en büyük zayıflığıda bunun getirdiği çok başlılık.

    Bu arada linux eskiden daha stabildi.Ati sürücüleri pek yokkende desek yanlış olmaz :) Linux kullanıcı arabirime esneklik kazandırılırken zaafiyetlerde kazandırılıyor.Umarım sonunda Windowsa benzemez.

    Bu arada bağımlılığa neden olanlar programcılardır.Ama onlarada hak vermek lazım iş nasıl kolay ve çabuk bitecekse öyle yapmaya çalışıyorlar.
  • Windowsa karşı yapılan her eleştiriyi bir saldırı veya bir karşıtlık gibi görmek yanlış.
    Kaç tanemiz sırf Vista kullanabilmek için binlerce TL verip de bilgisayar değiştirmedik ??
    Memnun muyuz ,çoğumuz kesinlikle değiliz !! Değdi mi acaba ,hayır bence değmedi ,Vista için kurum ve kuruluşların harcadığı paralar yetmediği gibi, altyapının da yenilenmesiyle inanılmaz rakamlar harcandı.

    Windows'un tahtı sallanıyor evet , belki liderliği uzun seneler kaptırmayacak !
    Windows'un tahtı sallanıyor çünki kendi yaptığı hatalardan dolayı bu gerçekleşti, en son örneği de Vista ! O kadar masraftan sonra XP'ye dönen kuruluşlar, kullanıcıların haddi hesabı yok yazık günah değil mi ??

    Linux'ü gereksiz ve Mars'lı bir işletim sistemi gibi görenler, Uzaylı gibi görenler bilmeyenler,yabancılık çekenler çok fazla ve her türlü yorum yapılıyor.Ancak çok sağlam ve çok ciddi projelerin ürünü olduğunun anlaşılması durumunda daha farklı yerlere gelecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BayBağatur -- 29 Mayıs 2009; 16:39:09 >




  • yüzlerce linux dağıtımı olduğu sürece ve oyunlar sadece windows a çıktığı sürece linux un windows u geçmesi neredeyse imkansız.
  • Windows ile linux arasindaki farki gostermek icin cekilmis guzel videolar var, ben o vasita ile linux kullanmaya basladim ve sadece 1-2 oyun icin windows kullaniyorum. Linux ucretsiz oldugu icin tek tek sitelere girip reklam koyacak butceleri yok. Burda azicik gorev linux kullanan gonullulere dusuyor. Bir tane video yu gostermeniz bile arkadasinizin linux e gecmesine sebep olabilir, tecrubeyle sabit...
  • Linux karşıtı değilim hatta bir partisyonumda her zaman Linux bulundururum ve kullanırım ama gerçekçi olmak lazım... Bunlar güzel hayaller temenniler bence... Sıradan vatandaş kodlarla modlarla uğraşmak istemez o işini en kısa yoldan ve basitçe yapmak ister işte o yüzden Windows tahtı daha uzun yıllar kimseye kaptırmıyacak... Bir program kurarken kurulacak mı acaba? diye endişe içinde bekliyorsan veya bir internet sayfasını açınca Flash' lı sayfalar açılmıyorsa veya kargacık burgacık açılıyorsa normal vatandaşın şimdiki linux kullanım oranı olan %2.5 tan fazla kullanmasını açıkçası beklemiyorum...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: SysEdit

    Linux karşıtı değilim hatta bir partisyonumda her zaman Linux bulundururum ve kullanırım ama gerçekçi olmak lazım... Bunlar güzel hayaller temenniler bence... Sıradan vatandaş kodlarla modlarla uğraşmak istemez o işini en kısa yoldan ve basitçe yapmak ister işte o yüzden Windows tahtı daha uzun yıllar kimseye kaptırmıyacak... Bir program kurarken kurulacak mı acaba? diye endişe içinde bekliyorsan veya bir internet sayfasını açınca Flash' lı sayfalar açılmıyorsa veya kargacık burgacık açılıyorsa normal vatandaşın şimdiki linux kullanım oranı olan %2.5 tan fazla kullanmasını açıkçası beklemiyorum...


    Artık Linux , Harddisk partition'larımızın bir bölümünde kurulup bulunsun diyebilecek bir işletim sistemi olmaktan çıktı bence, cihaza tamamen kurulup sık seyahatlerde taşınabilecek ve hatta her ortamda kullanılabilecek , İnternet, Ofis, Multimedia v.s. tüm ihtiyaçları fazlasıyla karşılayabilecek güvenilir bir sistem haline geldi.

    Sadece komutlara bağımlı değiliz , binlerce oyun ve program paket yöneticileri vasıtasıyla depolardan temin edilebiliyor ve bir tıklamayla saniyeler içerisinde sorunsuzca kuruluyor , tüm popüler programların Linux sürümleri de neredeyse eksiksiz olarak hazır bekliyor.Bu çok güzel bir gelişme. Flash Player , Shockwave , Codec v.s. gibi eksikler ve ihtiyaçlar son sürümlerde yok, hepsi sorunsuz çalışıyor, özellikle Kubuntu , Ubuntu , Debian , Mandriva v.s. kullanmanızı tavsiye ederim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BayBağatur -- 30 Mayıs 2009; 10:22:53 >




  • Ben de meraktan dolayı sırf bir kaç kere linux'la uğraşmıştım. Pardus her zaman 2. işletim sistemim olarak harddiskimde durdu. Ama hep 2. sıradaydı zira hep sıkıntılı olduğu için Windows XP as işletim sistemimdi. Taaaa ki;
    Ubuntu ile tanışana kadar. Şu an ubuntu Cihazımda asıl işletim sistemi ve çok mecbur kalmadıkça (cep telefonumun senkronizasyon programı gibi alternatifi olmayan programlar var) Windows'a geçmiyorum.
    Ubuntu gerçekten mükemmel, sorunsuz ve çok hızlı. İlk başlarda biraz zorlandım ama araştırarak öğrendim ve şimdi o kadar pratik geliyor ki.

    Pardus'un son sürümünü de denedim ama KDE bana pratik ve stabil gelmiyor. Üstelik sistem kaynaklarını Gnome'a göre daha cömertçe harcıyor. Gnome'da herşeyi elimin altında daha düzenli olarak bulabiliyorum. KDE biraz Windows'a benzemiş ve Gnome kadar pratik değil bence.
    Özetle Ubuntu ile inanılmaz mutluyum. Windows'ta çektiğim kasılma, virus vs derdi yok. Bir program mı lazım, internetten program ve ona uygun warez crack vs. arama derdi de yok. Açıyorum Synaptic'i programın işlevi ile iligli anahtar kelimeleri girdiğimde alternatifler önümde, hem de bedava. Ubuntu'nun depoları da oldukça zengin bu arada.
    Compiz Fusion zaten mükemmel bir olay ve Ubuntu'da kurulu olarak geliyor, bir kaç tık ve ayarla PC görenleri hayrete düşürüyor...

    Kısacası, Kesinlikle ve şiddetle tavsiye ederim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thedeparted -- 30 Mayıs 2009; 1:30:56 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: SysEdit

    Valla Google işletim sistemi çıkarmassa daha uzun yıllar mikrozortun tahtı tehlikeye girmez...



    Bu nasıl bir cümle kuruş tekniği.
    Google neden durup dururken işletim sistemi çıkarmaya karar versin. Yada Nvidia neden işlemci üretsin.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: R.Korkmazz


    quote:

    Orjinalden alıntı: SysEdit

    Valla Google işletim sistemi çıkarmassa daha uzun yıllar mikrozortun tahtı tehlikeye girmez...



    Bu nasıl bir cümle kuruş tekniği.
    Google neden durup dururken işletim sistemi çıkarmaya karar versin. Yada Nvidia neden işlemci üretsin.


    Arkadaşım senin gelişmelerden haberin yok galiba...Neresini düzelteyim bilmiyorum. Nvidia zaten işlemci üretiyor ve 2008 yılında işlemci pazarına girdi. Google uzun zamandır bir işletim sistemi yapmaya çalışıyor. Google' da "google os" diye diye bir arama yapmanı tavsiye ederim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SysEdit -- 30 Mayıs 2009; 11:47:05 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: SysEdit

    quote:

    Orjinalden alıntı: R.Korkmazz


    quote:

    Orjinalden alıntı: SysEdit

    Valla Google işletim sistemi çıkarmassa daha uzun yıllar mikrozortun tahtı tehlikeye girmez...



    Bu nasıl bir cümle kuruş tekniği.
    Google neden durup dururken işletim sistemi çıkarmaya karar versin. Yada Nvidia neden işlemci üretsin.


    Arkadaşım senin gelişmelerden haberin yok galiba...Neresini düzelteyim bilmiyorum. Nvidia zaten işlemci üretiyor ve 2008 yılında işlemci pazarına girdi. Google uzun zamandır bir işletim sistemi yapmaya çalışıyor. Google' da "google os" diye diye bir arama yapmanı tavsiye ederim...




    Tabiki Nvidia işlemci üretiyor ama ekran kartı üzerindeki grafik işlemcileri (GPU) üretiyor. Bir de son zamanlarda mobil işlemci üretmeye başladı. Ama CPU üretmiyor. Google'da mobil işletim sistemi (Android) yaptı ancak Google OS'u yeni duydum. Muhtemelen Android gibi Unix tabanlıdır. Çıksın onu da deneriz...




  • Arkadaşım konuyu dağıtıyorıuz ama mobil işlemciler CPU olarak geçiyor... Tom's hardware haberi 2008 de vermişti...

    Nvidia Enters CPU Market

    Barcelona (Spain) - Nvidia today unveiled its first CPU. The APX 2500 is a system-on-a-chip (SoC) product that is aiming for Windows Mobile handhelds. Despite the fact that it is not scheduled to hit the market until late this year, the chip is bound to raise more than just one eyebrow.

    http://www.tomshardware.com/news/nvidia-enters-cpu-market,4803.html
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.