|
Intel'in AI stratejisi ters tepti: Eski nesil daha çok satıyor

-
-
İntel dikiş tutmaz yırtık bir don gibi nekadar yamasada bu yama o dondaki yırtığı kapatamıyor.
-
7600x ve B650 anakartlı sistemimi Core Ultra 265KF ve Z890 anakartlı bir sistemle değiştirdim ve çok memnunum...
Çoklu işlemde çok daha hızlı ve 1440p'de oyunda da gayet iyi...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi java -- 25 Nisan 2025; 18:45:33 >
-
Dostum senin yapay zeka olma ihtimalin var mı?
Normalde forumun temiz ve saygılı bir ortam olması için tartışmayı seven birisi değilim genelde haberlere girip okur ve çıkarım ama sen her haberde hiçbir bilgin olmadan sadece nefretini kusuyorsun bence biraz kendine gelip toparlanmalısın büyük ihtimal bilgisayar bile kullanmıyorsun firmalar düşer ve yükselir bu çok doğaldır amd nin kötü olduğu zamanlar kimse yorumlar da bir çocuk gibi mımızlanıp laf yapmıyordu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
performansa önem vermeyip yok olay performans değilmiş, teknoloji önemliymiş diyerek eski nesilden daha yavaş bir seri ürettiler, ne bekliyorlardı?
-
Forumlarda bu tür haberlerin paylaşımı genelde insanların teknolojide neler olup bittiğinin bilgisini vermek için yapılır fakat bazı insanlar fanboyluklarını göstermek için ya da oyuncu veya bilgisayarla uğraşmamasına rağmen sırf yahudi diyerek nefretini kusabiliyor aynı kolanın parasını verip yere döküp zarar verdiğini sanan insanlar gibi normalde gülüp geçerim ama arkadaşımıza tavsiye vermek istedim ama her önümüze çıkan bu insanların hepsine de malesef yapabileceğimiz bir şey yok
Burada önemli olan şey intel veya amd değil önümüzdeki yıllar amd daha fazla ilerler kendini gösterir veya intel harika bir geri dönüş yaparak koltuğunda yerini alır firmalar bize hizmet etsin biz firmaların korumacılığını yapmayalım malesef genç arkadaşlarımız öyle noktaya geldi ki İnteli geçtim Nvidia gibi bir markaya bile sallamaya başladılar
Kendi kullanım kriterinize göre hangi işlemci markasını veya ekran kartını kullanmak istiyorsanız onu alabilirsiniz hepsi birbirinden farklı iyi olduğu noktalar var şuan bile amd güzel bir performans göstersede steam analizlerine göre İntel daha fazla kullanılıyor insanlar yeni yeni amd ye geçiyor bundan bir kaç sene sonra ne olacağını bilemeyiz
Bu benim bu konuda son mesajımdır daha fazla konuşmanın bir anlamı yok insanlar fikir alışverişi yapmalı tartışmamalı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Nedir intelin yapay zeka stratejisi?
Nedir HPC'den farkı?
AMX, AVX'ler, bfloat, DL-boost, belki APX
Nedir bunlar? HPC. Geeçç eyaymış.
-
İntel'in olayı bu zaten yazılım farklı birisinde olunca donanım çıkartıyor ama kullanan yok.
Apple zaten ilk gün müthiş kullandığı için sonuna kadar başarılı oluyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Intel değil, AMD'de de durum farklı değil bence. AI'li modellerin AI'siz versiyonları da olmalı, kullanmayacağım bir özelliğe para vermenin bir anlmaı yok.
-
Katılıyorum.Apple çıkarttığı ürünlerle yazılımlar çok koordineli ve hızlı yaygınlaşıyor.
İntel aksak ördek gibi sekeliyor.
-
Zamanında Intel Media PC yapmıştı bunu büyük umutlarla vs hazırladı Microsoft ile birlikte çıkardı. Bizi dev bir partiye götürmüşlerdi ama sonuç parti kadar güzel olmadı.
Yıllar sonra Apple TV çıktı aldık kullandık çok beğendik bırakamadık. Şimdilerde çok gelişti tv işletim sistemleri gereksinim azaldı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gun -- 26 Nisan 2025; 14:0:47 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Aynen Üstat.
Hatta yanlış anlaşılmasın bende iki tane Apple TV 4K cihazı var.
Bir tanesi Evsineması sistemine dahil.İkincisi Tv’nin android uygulaması hantal olduğundan ötürü direk tv bağlı kullanıyorum.
Ev Sineması sistemini Dolby Atmos filmleri izlemek için kullanıyorum.Bir diğerini dizi vs..için kullanıyorum.
En Beğenilen Yanıtlar

Dostum senin yapay zeka olma ihtimalin var mı? Normalde forumun temiz ve saygılı bir ortam olması için tartışmayı seven birisi değilim genelde haberlere girip okur ve çıkarım ama sen her haberde hiçbir bilgin olmadan sadece nefretini kusuyorsun bence biraz kendine gelip toparlanmalısın büyük ihtimal bilgisayar bile kullanmıyorsun firmalar düşer ve yükselir bu çok doğaldır amd nin kötü olduğu zamanlar kimse yorumlar da bir çocuk gibi mımızlanıp laf yapmıyordu |
performansa önem vermeyip yok olay performans değilmiş, teknoloji önemliymiş diyerek eski nesilden daha yavaş bir seri ürettiler, ne bekliyorlardı?
|
İntel dikiş tutmaz yırtık bir don gibi nekadar yamasada bu yama o dondaki yırtığı kapatamıyor.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X