Şimdi Ara

WINDOWS ŞİFRESİNİ BİLMEDEN AÇABİLME

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bilgisayarıma windowsa girişte şifre koymuştum.(bios şifresi değil)--dayımın oğlu geldi geçen ve şifreyi bilmediği halde bir şeyler yazdı şifre alanına ve bilgisayar açıldı. nasıl yaptığını sordum ama meslek sırrı deyip sırtardı.""şifre olarak ne yazarsan yaz bilgisayarın beynindeki şifre değişmez gibi tuhaf bir şeyler sööledi.aslında basit bişidir muhakkak da bimeyince merak ediyor insan.nedirt bu dayıoğlunun şifreyi bilmeden açabilmesindeki sır

ya dayıoğlun şifreni tahmin etmiştir, yada key logger felan koymuştur önceden pc'ne ordan biliyodur.
    ya da ctrl + alt + del yapıp senin username ile değilde makineye Administrator, Guest, Power User v.s olarak login olmuştur.
    yada gene sen yokken FBI veya benzeri boot cdler ile şifreni kırmış olabilir.

Orjinalden alıntı: tafitaf

Sanırım kullanıcı ismine administrator yazınca şifreye gerek kalmıyo..

hmmm aslında administrator kullanıcısına sağlam kazık bir şifre koymak daha iyi.
  • Size benden bir MCSE tavsiyesi, windows u kurduktan sonra administrator ismini rename ( yeniden adlandır ) yapın. ve komplex ( 12dRFk34@mmcDK ) gibi bir şifre koyun. daha sonra admin olarak bir kullanıcı hesabı oluşturup onu kullanın. TABİ BUNADA KOMPLEX ŞİFRE KOYMAYI UNUTMAYIN.!!!

Orjinalden alıntı: CIZIK

F8/ Güvenli kip/ Admin oturum
    Kişiler/ Kullanıcı şifresini kaldır
    Normal oturum aç

Oturumu Admin'de Kullanıyorsa Ne Yaapcak??

Orjinalden alıntı: Peçito

quote:

Normal oturum aç

Normal Oturumda Admin Olarak Oturum Açtıgında Banada Haber ver

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Peçito

quote:

Normal oturum aç

Normal Oturumda Admin Olarak Oturum Açtıgında Banada Haber ver

aslında çoğu kişi böyle yapıyordur. çoklu kullanıcı açmaz ve varolan tek kullanıcıya yönetici haklarını sağlarsa, o kullanıcı hesabıda admindir sonuçta.. yanılıyormuyum?

• quote:

Orjinalden alıntı: ExECaLiBuR

Size benden bir MCSE tavsiyesi, windows u kurduktan sonra administrator ismini rename ( yeniden adlandır ) yapın. ve komplex ( 12dRFk34@mmcDK ) gibi bir şifre koyun. daha sonra admin olarak bir kullanıcı hesabı oluşturup onu kullanın. TABİ BUNADA KOMPLEX ŞİFRE KOYMAYI UNUTMAYIN.!!!

Böyle bişey yapan normal kullanıcı mutlaka unutur.

Unutmayım diye biyere not almışsada onu kesin kaybeder...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramerturk -- 29 Ocak 2007; 1:34:12 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ramerturk

quote:

Orjinalden alıntı: ExECaLiBuR

Size benden bir MCSE tavsiyesi, windows u kurduktan sonra administrator ismini rename ( yeniden adlandır ) yapın. ve komplex ( 12dRFk34@mmcDK ) gibi bir şifre koyun. daha sonra admin olarak bir kullanıcı hesabı oluşturup onu kullanın. TABİ BUNADA KOMPLEX ŞİFRE KOYMAYI UNUTMAYIN.!!!

Böyle bişey yapan normal kullanıcı mutlaka unutur.

Unutmayım diye biyere not almışsada onu kesin kaybeder...

aha bu benim

• quote:

Orjinalden alıntı: vvv_com
    aslında çoğu kişi böyle yapıyordur. çoklu kullanıcı açmaz ve varolan tek kullanıcıya yönetici haklarını sağlarsa, o kullanıcı hesabıda admindir sonuçta.. yanılıyormuyum?

Tam Yetkiye Sahip User Admini Silemez
    Ama Admin silebilir
    Bahsettigin Kullanıcı Admin degildir
    Bir sistemde iki admin oynamaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CIZIK -- 29 Ocak 2007; 1:57:18 >

quote:

Orjinalden alıntı: vvv_com

Tam Yetkiye Sahip User Admini Silemez
    Ama Admin silebilir
    Bahsettigin Kullanıcı Admin degildir
    Bir sistemde iki admin oynamaz

yönetici olarak tanımlanan win xp kullanıcısı admin değilmi aynı zamanda? administrator=yönetici değlilmi?

Orjinalden alıntı: ermanpac

XP kullanıcısı zaten bilgisayar yöneticisi, yani administrator hesabıdır.

her kullanıcı hesabı admin değildir. iyice kavram karmaşasına girdik.
    örneğin guest ya da sonradan oluşturulan bir hesap yönetici özellikleri oluşturulmazsa yönetici değildir.

benim sorduğum ise şu.

pc'yi kurarken administrator isimli bir hesap otomatik olarak oluşturuluyor.
    örnekte biz buna şifre vermeden geçmiş olalım.
    sonradan kurulum bitince bir zort isimli şifreli bir kullanıcı hesabı açalım ve yönetici özelliklerini ekleyelim zort'a.

şimdi pc'yi zort olarak açtığımızda şifremizi girer yönetici oluruz.

pekiiii administrator hesabına en başta şifre koymadıysak administrator olarak şifresiz giriş yapılmazmı?

• Doğrudur, sonradan oluşturulan hesap kesinlikle admin hesabı değildir. Benim bahsettiğim Windows kurulduğunda oluşturduğu hesaptır.

Sorduğun soruyu araştırıp cevap vermem lazım, tam anlayamadım zaten.

Orjinalden alıntı: ermanpac

Doğrudur, sonradan oluşturulan hesap kesinlikle admin hesabı değildir. Benim bahsettiğim Windows kurulduğunda oluşturduğu hesaptır.

Sorduğun soruyu araştırıp cevap vermem lazım, tam anlayamadım zaten.

eğer sonradan oluşturduğumuz yönetici hesabı bir administrator hesabı değilse
    ve biz nasılsa sonradan yönetici hesabı koyuyoruz diye windows kurulumunda administrator hesap şifresini oluşturmadan boş geçiyorsak ciddi bi problemimiz var demektir.

bu konun bir araştırmak lazım.
    çünkü ortada şifreli bir sonradan oluşturulmuş yönetici hesabımız olacak ama;
    en baaşta şifresiz bırktığımız administrator hesabı kabak gibi ortada olacak. hmmmm... ilginç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vvv_com -- 29 Ocak 2007; 8:08:01 >

• Kafamı iyice karıştırdın sabah sabah.

ßen Mesela Kendim Oturum Açmam. Var Olan Oturum Kullanırım

Yani ßenim Pc'de 2 oturum var. Biri Administator biride xxx HaCKer xxx Diye Oturumum Var.

ßen Mesela xxx HaCKer xxx Oturumunu Kullanıyorum. Şifre Felan Koydum mu? Güvenli Kipte Administator Oturumuna Giriip Diğer Oturumun Şifresini Kaldırabiliyorum

Ama Sadece Administator Oturumunu Kullananlar Şifre Koymuşsa O Oturuma Onlar Nasıl Kaldırabilecek Onu Diyorum?

Kafam Allak Bullak Oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peçito -- 29 Ocak 2007; 10:23:53 >

• Ben de ayriyeten kullanıcı hesabı açmadım hiç. Hep var olan bilgisayar yöneticisi hesabını kullanırım.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.