Şimdi Ara

Windows kurulu MacbookAir' a tekrar Mac OS X yüklemek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İkinci el Mid2008 Macbook Air aldım. Aldığım kişi cihaza Windows kurmuş ve içinde yer alan tüm Mac Os bölümlerini sanırım silmiş. Açılış ekranında direkt windows olarak başlıyor cihaz ve alt tuşuna basılı tutup çalıştırmak istediğim zaman da windowsun farklı başlatma seçenekleri geliyor karşıma. Ben de birkaç gündür bu Mac' e tekrar Mac OS yüklemeye çalışıyorum.

Bu aşamada ilk olarak BootLoader' lı .RAW formatında bir Yosemite sürüm indirdim ve "Win32 Disk Imager" ile flash diske yazdım. Flash diske yazmadan önce exFAT olarak biçimlendirmeme rağmen Win32 Disk Imager flash diski tekrar Fat32 olarak biçimlendirip yazıyor. Bu şekilde de Macbook açılışda flash diski görmüyor. Farklı flash diskle aynı işlemi "SUSE Studio Image Writer" programı ile tekrar yaptım ancak bu program da Fat32 olarak flash diske yazıyor.

Sağdan soldan bulabileceğim başka bir Macbook da bulunmuyor ki appstore dan orjinal OS X dosyalarını çekip direk Mac OS üzerinden flash diske yazdırıp ordan kendi Mac' ime yükleme yapayım.(windows üzerinden mac os çalıştırıp bu işlemleri yapmak uzun ve zahmetli geliyor açıkçası gözüme)

Windows üzerinden exFAT formatında image diski yazdırabileceğim bir program var mıdır bildiğiniz? Ya da en kısa şekilde Mac OS nasıl kurabilirim bu Air' a?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MâxeLL -- 17 Ekim 2015; 14:33:12 >

• Başlarken (ses geldikten hemen sonra )command+r ye basın .Pencere açılacak,zaten oradan nasil yükleneceği izah ediliyor.
  • Şuradaki https://support.apple.com/tr-tr/HT201255 işime yaracak tüm kombinasyonları denedim ancak hiçbirisi benim Mac de açılmadı hocam. Sonra kısa bir araştırmadan sonra tüm bu özelliklerin 2010 sonrası maclerle uyumlu olduğu, benim 2008 mac de çalışmadığı sonucuna vardım.

Başka bir çözüm öneriniz var mıdır?
  • mogosan kullanıcısına yanıt
    2008 model mac'te internetten recovery modu oldugunu zannetmiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sharky25ant kullanıcısına yanıt
    Evet yokmuş.Zahmetli bir durum.
  • MâxeLL kullanıcısına yanıt
    İlk olarak istediğiniz os x sürümünü indirin.El capitan uyumlumu bilemiyorum ,bu torrent linki.Uyumlu değilse uyumlu olan bir sürümü oradan indirin.Arama butonuna yazdığınız zaman çıkar.
    https://kat.cr/os-x-el-capitan-from-apple-app-store-untouched-t11423607.html
    2-windows için TransMac adlı uygulamayı indirin.
    http://www.acutesystems.com/scrtm.htm
    3-Bu program ile dosyayı usb'ye bootlayın.
    Daha sonra yükleyin.
    Benimde biildiğim bu kadar.Başka yol varmı bilmiyorum.

• Macbook'lara ben de yeniyim. Fakat kurulum diski oluşturmak için bir OSX'e ihtiyacınız varsa Windows üzerinde sanal makine kullanabilirsiniz.
    Torrent sitelerinde "osx VMWare" şeklinde ararsanız bir sürü sonuç çıkıyor zaten.

(Zamanında bu şekilde sanal makine kullanıp hackintosh için kurulum diski oluşturuyordum. )
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PC'ye MAC OS kurmak istiyorum
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yardim eden herkese cok tesekkurler acilis ekraninda boot etmek isterken sag taraftaki 'alt' tusu yerine sol taraftaki alt tusuna bastigim icin iki gundur ugrasiyormusum. simdilik bu sorunu cozdum ama tesekkurler tekrar

• Tekrar merhaba. Yemin ediyorum kiracagim artik aleti sinirden

Konu basinda bahsettigim ve 2 gundur kurmaya calistigim Yosemite yi nihayetinde Clover Boot ile kurdum. Kurdum ama sistem neredeyse hic bir surucuyu tanimadi ve sanki windows 3.1 kullaniyormus gibi sistem cok asiri kasmalar yapti. Eksik olan tum driverlari adini hatirlamadigim bir programla kurup, ustune appstore dan yaklasik 2 gb lik yosemite guncellemesini de yaptim ama sistem kasmasi hicbir sekilde duzelmedi. Neden normal kurulum yapmadinda clover ile kurdun derseniz ilk gunden beri macin kendi boot ekraninda karsima su alttaki resim cikmakta.

Bari yine appstore dan en son surum El Capitani indireyim sifirdan temiz kurulum yapayim dedim ama yine macin boot ekraninda o sinir bozucu park yasaktir(!) logosu cikmakta. 'Ulan bari yine clover boot dan kurayim' diyorum bu sefer de clover kendini kapatip duruyor.

Anlayscaginiz tekrar yardima ihtiyacim var. Alttaki resimdeki bu park yasaktir engeli nasil gecilir?

+ olarak sistem c2d 1.6ghz ve 2gb ramli, biraz da isinma sorunu olan bir cihaz. En iyi performansi almak icin hangi surumu kullansam dahw iyi olur? ve tekrar tekrar bu park yasaktir engeli nasil gecilir?
     Windows kurulu MacbookAir' a tekrar Mac OS X yüklemek?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MâxeLL -- 18 Ekim 2015; 21:53:13 >

• Bu sorunu giderebilmek için internette bulduğum bazı çözümleri denedim ancak sorun yine hüsran.

Öncelikle PRAM' ı sıfırlamayı denedik ve Macbook açılışı sırasında ses geldikten sonra cmd+alt+r+p tuşlarına cihaz kendini 4-5 kez kapatıp açana kadar basılı tuttum ancak sorun çözülmedi.

Sonra Mac Os üzerinden Disk Utılıty(izlencesi)' i açtım ve sırasıyla mac' in hdd' i üzerinde "Disk İzinlerini Doğrula", "Disk İzinlerini Onar", ve "Diski Doğrula" süreçlerini başarılı bir şekilde geçtim(özellikle izinler konusunda epey bir şey düzeltti sistem) ancak sonuç yine hüsran. karşıma o "erişim engeli" logosu ısrarla gelmeye devam ediyor ve işlem yapamıyorum.

Yok mu arkadaşlar bir çözüm allah aşkına?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.