Şimdi Ara

Xp Kurulu Bilgisayara Flash Bellekten Windows 7 Kurmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
11.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Başlıkta da belirttiğim gibi Xp kurulu bilgisayarıma Flash Bellekten nasıl Windows 7 kurarım. 2 gecedir bakmadığım araştırmadığım forum konu program kalmadı. Ne yaptıysam denediysem flashtan Windows 7 kuramadım. Bu işte ehli olan birisi yardımcı olabilirmi.

İlginiz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• ilk olarak microsoft'un kendi programı var bu iş için. USB DVD Tool diye bişey. .iso dosyasınıda bulduktan sonra usb'ni bilgisayara tak programı çalıştır. burada usb mi dvd mi diye sorar. sen usb seçer devam edersin. iso'yu gösterirsin. o usb'yi formatlayip bootable şekilde win7 kurar. burada dikkat etmen gereken en az 4gblık bir usb olması şart ( daha fazlada olabilir )
    işlem bittikten sonra bilgisayarı usb hdd'den açacaksın. bunun için bios ayarlarından boot'u değiştirmen gerekiyor. gerisini kendisi yapıyor. üstelik çok hızlı
  • quote:

Orijinalden alıntı: amonRa

ilk olarak microsoft'un kendi programı var bu iş için. USB DVD Tool diye bişey. .

Arkadaşım ilgin için teşekkürler yalnız bunları ben denedim olmuyor. aynen dediğin şekilde yaptım biostan açılışı usb hdd olarak seçtiğimde bootable olarak başlamıyor kuruluma geçmiyor

Xp kurulu sistemde Microsoft USB DVD tool çalışmıyormuş. Başka türlü nasıl yaparım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kusqun

quote:

ilk olarak microsoft'un kendi programı var bu iş için. USB DVD Tool diye bişey. .

Arkadaşım ilgin için teşekkürler yalnız bunları ben denedim olmuyor. aynen dediğin şekilde yaptım biostan açılışı usb hdd olarak seçtiğimde bootable olarak başlamıyor kuruluma geçmiyor

Xp kurulu sistemde Microsoft USB DVD tool çalışmıyormuş. Başka türlü nasıl yaparım..

win7 bir bilgisayarda deneyebilirsin. yada

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=68468801
    buraya bak

• Win 7 PC yi şuan temin edemem. yalnız internette forumlarda bulduğum herşeyi denedim fakat olmadı. Verdiğin linktekini denicem şimdi ama o linkte xp kurulumundan bahsetmiş benim sistem zaten xp ben win 7 kuracam olurmu
  • quote:

quote:

quote:

buraya bak

Alıntıları Göster
    quote:

buraya bak
    Bunuda denedim olmadı başka öneriniz varmı. Bi formatlayamadım yahu pcyi

• quote:

Win 7 PC yi şuan temin edemem. yalnız internette forumlarda bulduğum herşeyi denedim fakat olmadı. Verdiğin linktekini denicem şimdi ama o linkte xp kurulumundan bahsetmiş benim sistem zaten xp ben win 7 kuracam olurmu

orada xp'yi anlatmış ama win7 de oluyor. yani işlemleri yap program zaten soruyor. hatta win 2000 bile kurabiliyorsun böyle.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Win 7 PC yi şuan temin edemem. yalnız internette forumlarda bulduğum herşeyi denedim fakat olmadı. Verdiğin linktekini denicem şimdi ama o linkte xp kurulumundan bahsetmiş benim sistem zaten xp ben win 7 kuracam olurmu

orada xp'yi anlatmış ama win7 de oluyor. yani işlemleri yap program zaten soruyor. hatta win 2000 bile kurabiliyorsun böyle.

Öncelikle arkadaşım yardımcı olmaya çalıştığın için teşekkürler.

Yukardakinide yaptım ama yine olmadı F11 e basıp boot menü usb yi seçiyorum ama olmuyor.

"a disk read error occurred" hatası veriyor
  • quote:

quote:

quote:

Öncelikle arkadaşım yardımcı olmaya çalıştığın için teşekkürler.

Yukardakinide yaptım ama yine olmadı F11 e basıp boot menü usb yi seçiyorum ama olmuyor.

"a disk read error occurred" hatası veriyor

valla hocam dökümanlar orada. ben de oradan yaptım. hem xp kurabildim usb'den hem win7.

• XP'yi silmeden 7 kurabilirmiyim ? Geçen format atarken hata verdi.Bilgisayarcı düzeltti sorunu.Bu yüzden xp'yi silip bi daha hata verirse diye korkuyorum yardım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 112fevzi

XP'yi silmeden 7 kurabilirmiyim ? Geçen format atarken hata verdi.Bilgisayarcı düzeltti sorunu.Bu yüzden xp'yi silip bi daha hata verirse diye korkuyorum yardım ?

Ben hala usb den format atp win 7 i kurmuş değilşim bir türlü olmuyor. Ama senin olay çok farklı benden.

Yardımcı olayım, Xp yi silmeden Win 7 kurabilirsin üzerine. Win7 dosyalarını flash disk veya harici/dahili HDDye atıp setup.exe yi çalıştırman yeterli.
    WİN 7 Kurulumu varolan Xp sistemin üzerine yazacaktır. Kurulum bittikten sonra windows disk temizleme programını çalıştırıp Windows.old klasörlerini yani eski Xp dosyalarını temizleyebilirsin.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 112fevzi

XP'yi silmeden 7 kurabilirmiyim ? Geçen format atarken hata verdi.Bilgisayarcı düzeltti sorunu.Bu yüzden xp'yi silip bi daha hata verirse diye korkuyorum yardım ?

Ben hala usb den format atp win 7 i kurmuş değilşim bir türlü olmuyor. Ama senin olay çok farklı benden.

Yardımcı olayım, Xp yi silmeden Win 7 kurabilirsin üzerine. Win7 dosyalarını flash disk veya harici/dahili HDDye atıp setup.exe yi çalıştırman yeterli.
    WİN 7 Kurulumu varolan Xp sistemin üzerine yazacaktır. Kurulum bittikten sonra windows disk temizleme programını çalıştırıp Windows.old klasörlerini yani eski Xp dosyalarını temizleyebilirsin.

Biçimlendirme yapıyor ama win 7 kurmadan önce ?

• Birader, neden illaki bios açılışı ile format istiyorsun? Eğer XP açılıyorsa; flash belleğini tak. İçindeki setup.exe dosyasına çift tıkla çalıştır...

Ben bu yöntemle, flash bootable olmamasına rağmen, XP kurulu netbook'uma çok kez format attım...

İyi geceler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: feyzbuk

Biçimlendirme yapıyor ama win 7 kurmadan önce ?

Format çekmiyeceksin yani biçimlendirme olayı olmayacak zaten istesende çekemezsin. Çünkü masa üstü açıkken setup.exeyi çalıştıracaksın böylelikle sitem varolan sisteminin üzerine yazacak. Ha yok illa ben formatlamak istiyorum diyorsan eğer benim Win 7 CD im ve DVD sürücüm var diyorsan olay farklı...

quote:

Orijinalden alıntı: s3volcanfrais

Birader, neden illaki bios açılışı ile format istiyorsun? Eğer XP açılıyorsa; flash belleğini tak. İçindeki setup.exe dosyasına çift tıkla çalıştır...

Ben bu yöntemle, flash bootable olmamasına rağmen, XP kurulu netbook'uma çok kez format attım...

İyi geceler...

Arkadaşım ben FDS den setup.exeyi çalıştırdığımda kurulu olan "C" sistemime nasıl fortmatlama biçimlendirme işlemi uygulayacam söylermisin? Bunu bootable olayı olmadan nasıl yapacam söylermisin? Varolan sistemimin üzerine sistem yazmak istemiyorum. Ben formatlamak istiyorum. Sizin FORMAT anlayışınız nedir. Format diyince aklına ne geliyor açıklasarmısınız..

@feyzbuk @s3volcanfrais

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kusqun -- 8 Eylül 2013; 5:10:05 >

• Kusqun K kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarlarla çok uğraştım. İlk mesajımda anlattığım şey, zorda kaldığımda uyguladığım bir yöntemdi. XP sağolsun...

Format anlayışım şu birader...

Bilgisayarında XP kurulu iken Flash bellekten Win7 kuramıyorsun...
    Bu bir sorun. Bunu çözmen gerek. Boş oturacak değiliz, sorunla yaşayacak da değiliz...
    Kendince çözümler üret...

Ben, bilgisayar açıkken Flash bellek içindeki setup.exe yi çalıştırarak yeni sistemi kurdum.
    Kurulum, eski olan her dosyayı Windows.old isminde bir klasöre attı...

Sonra ise, artık XP den kurtulduğuma göre, sorunun büyük kısmından kurtuldum. Ardından, zaten herşey düzeldi. Boot yaparak düzgün şekilde formatı atabildim...

Tek dert, bir yerine iki kez format atmış oldum...

Böyle yapabilirsin. Tabi uğraşmak istersen...
    Ben başka yol bilmiyorum. Umarım sen bulursun. Burda paylaşırsan, bana da öğretmiş olursun...

Teşekkürler...

• quote:

Merhaba arkadaşlar. Başlıkta da belirttiğim gibi Xp kurulu bilgisayarıma Flash Bellekten nasıl Windows 7 kurarım. 2 gecedir bakmadığım araştırmadığım forum konu program kalmadı. Ne yaptıysam denediysem flashtan Windows 7 kuramadım. Bu işte ehli olan birisi yardımcı olabilirmi.

aradan zaman geçmiş ama şöyle yapabilirsin
    rufus diye program var googleye yaz onu aç ustten deviceden flash bellek seçiyorsun freedos yazan yerin yanında cd simgesinden xp-7-8 farketmez iso dosyası olacak start yap tamamdır bootable olur(rufus programı çalışırken internet bağlantısı gerektirir)
  • quote:

Merhaba arkadaşlar. Başlıkta da belirttiğim gibi Xp kurulu bilgisayarıma Flash Bellekten nasıl Windows 7 kurarım. 2 gecedir bakmadığım araştırmadığım forum konu program kalmadı. Ne yaptıysam denediysem flashtan Windows 7 kuramadım. Bu işte ehli olan birisi yardımcı olabilirmi.

Öncelikle sana windows 8 öneririm süper yaw böyle bişe görmedim...
    önce isoyu usb yapmak için wintoflash indir tamindirde var. sonra direk isoyu göster usbyi yap boot et kur basit iş...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.