Şimdi Ara

Windows 10 u kaldırıp win7 kurmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
39.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    2. el laptop aldım üstünde win10 kurulu . daha önceden win8 varmış . yükseltme seçeneği ile yükseltilmiş.
    win8 recovery olarak tanımlı laptoba . 500 gb hhd in 15 gb sı recovery dıger kısmı normal hdd olarak gozukuyor .
    benım sorunum su ben ne var ne yok herseyı sılıp sadece win7 kullanmak istiyorum nasıl yapabilirim ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Windows 10'dan Windows 7'ye Geçiş: Kapsamlı Bir Kılavuz

Windows 10'dan Windows 7'ye geçmeyi mi düşünüyorsun? İşte bilmen gereken her şey:

Windows 10'u Kaldırma:

• Bilgisayarına Windows 10 yüklü olmalı.
    • "Başlat" menüsünü aç ve "Ayarlar"ı seç.
    • "Güncelleme ve Güvenlik" seçeneğine tıkla.
    • "Kurtarma" sekmesine geç.
    • "Bu bilgisayarı sıfırla" başlığı altında "Başlarken" düğmesine tıkla.
    • "Her şeyi kaldır" seçeneğini belirle.

Windows 7 Yükleme:

• Windows 7 yükleme medyasına (DVD/USB) ihtiyacın olacak.
    • Bilgisayarını aç ve BIOS ayarlarına gir (genellikle F2 veya Del tuşuyla).
    • Önyükleme sırasını değiştirerek, öncelikle yükleme medyasından önyükleme yapacak şekilde ayarla.
    • Bilgisayarını yeniden başlat ve Windows 7 kurulum sihirbazının yönergelerini takip et.

Önemli Notlar:

• Bu işlem, Windows 10'daki tüm verilerini ve programlarını silecektir. Verilerini yedeklediğinden emin ol.
    • Windows 7'yi yükledikten sonra, yeni işletim sistemi için sürücüler yüklemen gerekebilir.
    • Windows 7 desteği artık Microsoft tarafından sağlanmamaktadır. Bu nedenle, güvenlik güncelleştirmeleri ve teknik destek almayacaksın.

Windows 10'dan Windows 7'ye geçiş, dikkatli bir şekilde yapılması gereken teknik bir işlemdir. Yukarıdaki adımları dikkatlice uygula ve gerektiğinde profesyonel yardım al.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • şuanda win10 kurulu ve win8 e de dönmüyor 1 ay gecmeden gerı donulebılıyormus sanırım 1 ay gecmıs . windows 7 kurmam için ne yapmalıyım ?
  • ??
  • Format atacaksın gayet basit bir işlem....
    https://www.youtube.com/watch?v=s9481Ro5vQY
  • SirusBro kullanıcısına yanıt
    format attım nevar ne yok herseyı sıldım hdd tek olarak bıcımlendırdım . ve wın 7 yı kurdum . sımdı ise usb , wirless vb cıkısların hıcbırını tanımadı . drıverlerını ınternetten ındırdım . cd ye yazdım pc ye attım kımını yukledı kımını yuklemedi . wireless surucusunu yukledıgım halde wireless aktif olmadı . usb ler hala calısmıyor . neden olabılır . mıcrosoftun orjınal kablosuz mouse taktım oda calısmadı . hp nın kendıne has orjınal ayarları var sanırım ben onu sıldım bu yuzden mı engellıyor . bı yardımcı olun arkadaslar .
  • quote:

Orijinalden alıntı: ziya07

format attım nevar ne yok herseyı sıldım hdd tek olarak bıcımlendırdım . ve wın 7 yı kurdum . sımdı ise usb , wirless vb cıkısların hıcbırını tanımadı . drıverlerını ınternetten ındırdım . cd ye yazdım pc ye attım kımını yukledı kımını yuklemedi . wireless surucusunu yukledıgım halde wireless aktif olmadı . usb ler hala calısmıyor . neden olabılır . mıcrosoftun orjınal kablosuz mouse taktım oda calısmadı . hp nın kendıne has orjınal ayarları var sanırım ben onu sıldım bu yuzden mı engellıyor . bı yardımcı olun arkadaslar .

Wireless modeliniz ney?
  • hocam driver booster programı sayesınde driverlerimi guncelledım ve sorun cozuldu teşşekürler .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • windows 10 du işletim sistemim kasıyor diye windows7 home basic yapmaya karar verdim all in one diye bir zipi indirip kurdum. kurdum kurmasına tamam ondan sonra pcyi yeniden başlattım windows 7 ve w10 yazan iki işletim sistemi vardı w7 ye basınca dijital kimlik midir nedir hatası verdi w10a basınca ise otomatik onarma başarısız oldu dedi bunu en az 100 kere farklı şekillerde açmaya çalıştım güvenli mod olsun imza zorunluluğunu kaldırma olsun ne yaptıysam olmadı neyse tekrar all in one home basic seçtim bu sefer ne kadar partition varsa hepsini sildim 1 tane kaldı ona da windowsu attım. yükleme bitti pc yi yeniden başlattım bu sefer mavi ekranda bir yazı geldi ve sürekli bu çıktı karşıma eskiden biraz ilerleyebiliyordum şimdi sadece bios a girebiliyorum yardımcı olabilecek bir arkadaş varsa lütfen bir baksın 1 gündür kullanamıyorum. şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shay given

windows 10 du işletim sistemim kasıyor diye windows7 home basic yapmaya karar verdim all in one diye bir zipi indirip kurdum. kurdum kurmasına tamam ondan sonra pcyi yeniden başlattım windows 7 ve w10 yazan iki işletim sistemi vardı w7 ye basınca dijital kimlik midir nedir hatası verdi w10a basınca ise otomatik onarma başarısız oldu dedi bunu en az 100 kere farklı şekillerde açmaya çalıştım güvenli mod olsun imza zorunluluğunu kaldırma olsun ne yaptıysam olmadı neyse tekrar all in one home basic seçtim bu sefer ne kadar partition varsa hepsini sildim 1 tane kaldı ona da windowsu attım. yükleme bitti pc yi yeniden başlattım bu sefer mavi ekranda bir yazı geldi ve sürekli bu çıktı karşıma eskiden biraz ilerleyebiliyordum şimdi sadece bios a girebiliyorum yardımcı olabilecek bir arkadaş varsa lütfen bir baksın 1 gündür kullanamıyorum. şimdiden teşekkürler.

O all in one home basic neyse onu at gitsin. Yeni bir w7 imajı indir. Eğer home basic 64 bit lisansın varsa imzamdaki linke tıkla ve indir. Tertemiz sistemdir dvdden çıkarmıştım. Diğeri de home premium 64bit.

Ardından bu iso dosyasını rufus veya unetbootin i kullanarak usb belleğe bootable olarak yazdırıp Pcyi bu aygıtttan başlat. Disk seçiminde tüm diskleri silip yeniden şekillendirerek biçimlendir. Ardından kuruluma geçersin. Muhtemelen o all in one mıdır nedir sorun onunla ilgili. Eğer verdiğim imajda da aynı şey olursa sorun donanımsaldır büyük ihtimalle..?

Not : imzamı oku

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe Yakup Karahanlı -- 15 Temmuz 2017; 6:37:39 >

• Cevabınız için çok teşekkür ederim. Sıkıntı UEFI olmasından dolayıymış. Formatı UEFI şeklinde atmaya çalıştığımız için bilgisayar baya bir hata verdi ki bu bizi baya uğraştırdı. All in one da bir sıkıntı olmadı legacy olarak değiştirip attık herşeyi sıfırladık ve rahatça attık. Fakat dediğiniz kısmen doğru baya bir driver eksikti ethernetine kadar :) kendimiz yükledik şimdi bir sıkıntı yok home basic ile bilgisayarımın performansını daha çok artırdık. Lisansı da hallettim teşekkür ederim.
  • shay given kullanıcısına yanıt
    Önemli değil. Kolay gelsin sana..

• WİNDOWS 10 KURULU HP PAVILION GAMİNG DE WİN7 KURMUYOR, MAVİ EKRAN VERİYOR. BIOS TA BİR ENGELLEME VAR SANIRIM. SORUN BURADA. YOKSA USB KURULUM DİSKİ HAZIRLAMAK BASİT. WİN 7 KURULUM USB DEN BAŞLATIP, FORMAT ATIP KURULUM BAŞLIYOR. %60 LARDA MAVİ EKRAN VERİYOR. SANIRIM BIOS TA BİR ENGELLEME VAR. BİLEN VAR MI ? MODEL : Hp Pavilion Gaming 15-bc018nt
  • kerem2018 kullanıcısına yanıt
    biostan secure boot kapalı olmalı.

biostan usb3 kapalı olmalı.

win 7 bunları desteklemediği için yüklenmez, yükledikten sonra usb 3 driver kurup etkinleştirmeniz lazım.
  • sorun çözüldümü acaba bende w10 dan sıkıntıdayım w7 ye dönmek istiyorum format ile haızrda hem w7 hemde ne olur ne olmaz diye ayrı ayrı w10 usb ler hazır bakalım deneyeceğim sistem çok yavaşladı sanki denemek istiyorum ayrıca ne dersiniz arkadaşlar sizce işe yararmı birde eski w7 şifremi bilmiyorum unuttum sanki bu sorun olurmu ayrıca zorda kalıp tekrar w10 u kurmak istersem yine şifre sorun olurmu sizce...
  • Biliyorum biraz geç olduda Windows 7 linkleri atarmısın bidaha başka isoları yüklerken ekranın üstünde kırmızı bişey çıkıyor formatlayamıyorum bide senin isoları deneyeyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: _arda_atilla

Biliyorum biraz geç olduda Windows 7 linkleri atarmısın bidaha başka isoları yüklerken ekranın üstünde kırmızı bişey çıkıyor formatlayamıyorum bide senin isoları deneyeyim

Hangisi lazım sana kardeş?

• 7
  •  Windows 10 u kaldırıp win7 kurmak Hata da bu varmıdır bir bildiğin yükleyemedim bir türlü
  • quote:

Orijinalden alıntı: _arda_atilla

Hata da bu varmıdır bir bildiğin yükleyemedim bir türlü

Bunun işletim sistemiyle nasıl bi alakası olabilir ki?  Windows 10 u kaldırıp win7 kurmak 

Ben sana home premium linki vereyim. İndir. İmajı çıkar. ei.cfg dosyasını sil. Tüm sürümleri ortaya çıkar. İstediğini kur.

• Çok saol inşallah olur
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.