Arkadaş BSD kullansa övmekten dilsiz olur :D, Windows'da ISO'dan Defender ve Edge ile başlayıp metro uygulamalar, telemetry ve tüm spyware servisleri siliyom. Ardından güncellemelere ayar çekiyorum, güncelleme gelince bildirim geliyor, istediğimi yüklüyor, istediğimi gizliyorum. İş olarak Windows 7(ESU paketi var 2023'e kadar güncel), Windows 10 ve Linux kullanıyorum ama dual boot yoruyor insanı. VMware Pro akar. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikhail -- 10 Ekim 2020; 11:51:21 > |
Windows kullanmayın (2. sayfa)

-
-
Linux'u benim de öğrenmem lazım. Retropie'ımı özelleştirmek istiyorum ama Windows'ta denediğimde Windows Linux tabanlı işletim sistemini görmüyor.
Linux'un kullanımı rahat mıdır? Şu komut olayı çok sıkıcı geldi bana. İşin yok komut ezberleyeceksin veya liste oluşturacaksın, bakıp duracaksın
-
Windows 10 çöp
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Win 7 adamdır sonrası ajan
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Tmm sampiyon bi ssd daha alirim ne yapalım
Chrome ye alışkanlık diyorsun . Bizde ki Windows da alışkanlık .
quote:
Orijinalden alıntı: mikhailArkadaş BSD kullansa övmekten dilsiz olur :D, Windows'da ISO'dan Defender ve Edge ile başlayıp metro uygulamalar, telemetry ve tüm spyware servisleri siliyom. Ardından güncellemelere ayar çekiyorum, güncelleme gelince bildirim geliyor, istediğimi yüklüyor, istediğimi gizliyorum. İş olarak Windows 7(ESU paketi var 2023'e kadar güncel), Windows 10 ve Linux kullanıyorum ama dual boot yoruyor insanı. VMware Pro akar.
Hocam Windows 10'da defender ve update harici kapatılması gereken servislerle alakalı bir makale mevcut mudur, link verebilir misiniz? Normal kullanımı etkilememesi lazım tabii ki kapattıktan sonra.
Tamam
-
-
Kullandığın hangi linux sürümü ? Buraya yaz bir deneyeyim .
windows boşta 1.3 gb ram harcarken Gnu/Linux lar 300-500 mb arası oluyor açıkçası arkada ne döndüğünü bilmediğim ve buna binayen çok kaynak tüketen windows u kullanmam ayrıca linuxta terminale alışınca program ekle kaldır ya da mağazası olsun vs daha kolay geliyor tabi distroların sunduğu arayüzlere boğulmakta çok hoş windows a özel bir program olduğunda direkt kvm ile sanal makineyi oluşturup işi windowstan hallediyorum sonra sil gitsin nasılsa ayırdığım alan kadar değeri var.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
msmg toolkit yeni versiyonu indirin, 1903 ve üstü için smart screen, assigned access, ceip, location service, insider hub, home group, multipoint connector, remote assistance, bio enrollment, telemetry, quick assist, retail demo, take test'i silmeniz lazım hepsi sizi izleyen ve pc kaynağını tüketen servisler extra olarak metro uygulamalar, defender ve edge silinebilir, ayrıca bir ayar daha yapmanız lazım yoksa iso ltsb ya da ltsc sürümü değilse zamanla bozulma olabiliyor.
kurulumu internetsiz yapın ve burdaki adımları uyguladıktan sonra interneti açın daha sonra MRT hocamın verdiği uygulama ile antimalware executable i gizleyin
-
quote:
Orijinalden alıntı: mikhailmsmg toolkit yeni versiyonu indirin, 1903 ve üstü için smart screen, assigned access, ceip, location service, insider hub, home group, multipoint connector, remote assistance, bio enrollment, telemetry, quick assist, retail demo, take test'i silmeniz lazım hepsi sizi izleyen ve pc kaynağını tüketen servisler extra olarak metro uygulamalar, defender ve edge silinebilir, ayrıca bir ayar daha yapmanız lazım yoksa iso ltsb ya da ltsc sürümü değilse zamanla bozulma olabiliyor.
kurulumu internetsiz yapın ve burdaki adımları uyguladıktan sonra interneti açın daha sonra MRT hocamın verdiği uygulama ile antimalware executable i gizleyin
Eyvallah hocam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: VeronicaaHocam Windows 10'da defender ve update harici kapatılması gereken servislerle alakalı bir makale mevcut mudur, link verebilir misiniz? Normal kullanımı etkilememesi lazım tabii ki kapattıktan sonra.
Alıntıları GösterŞu uygulamaları kullanabilirsiniz:
O&O ShutUp10
Windows Spy Blocker
Blackviper Script
Blackbird
Windows Privacy Dashboard (WPD)
Windows10Privacy
Privatezilla
SharpApp
-
quote:
Orijinalden alıntı: ABCdiküçgeniKullandığın hangi linux sürümü ? Buraya yaz bir deneyeyim .
KDE Neon. Debian Stable yükledim ama KDE'nin yeni sürümünde kullanmak istediğim birkaç özellik için vazgeçip komple Neon kurdum. Ben başlangıç için Debian tabanlı distrolar tavsiye ederim. Bloatware sorun olmaz dersen Arch tabanlı manjaro da uygun olur. KDE Neon'da beğendiğim şey ıvır zıvır programları yüklemiyor. Uzun süre Neon'da kalırım herhalde
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fortune 4 -- 10 Ekim 2020; 13:31:6 > -
emredersiniz
hmm kendine gelince ben chroma alışkınım diyosun bende windowsa alışkınım onu napıcaz şimdi :D
bırakın insanoğlu hür iradesiyle napmak istiyosa onu yapsın windows isteyen windows macintosh isteyen macintosh kullansın
zevk renk arz talep
-
quote:
Orijinalden alıntı: Fortune 4KDE Neon. Debian Stable yükledim ama KDE'nin yeni sürümünde kullanmak istediğim birkaç özellik için vazgeçip komple Neon kurdum. Ben başlangıç için Debian tabanlı distrolar tavsiye ederim. Bloatware sorun olmaz dersen Arch tabanlı manjaro da uygun olur. KDE Neon'da beğendiğim şey ıvır zıvır programları yüklemiyor. Uzun süre Neon'da kalırım herhalde
Alıntıları GösterBen de dönüp dolaşıp hep KDE Neon'da buluyorum kendimi. Çok akıcı ve kullanışlı çalışıyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Pikelenjelohmm kendine gelince ben chroma alışkınım diyosun bende windowsa alışkınım onu napıcaz şimdi :D
bırakın insanoğlu hür iradesiyle napmak istiyosa onu yapsın windows isteyen windows macintosh isteyen macintosh kullansın
zevk renk arz talep
Yani tek sebep bu değil chrome'u aslında arayüz ve hız açısından daha üstün buluyorum. Tamam yani Firefox'un tekele karşı olması falan güzel ama Chrome bence bariz daha üstün. Chromium da var tabii ama standart chrome isimi görüyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fortune 4 -- 10 Ekim 2020; 13:37:15 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X