Şimdi Ara

Windows 8.1 Neden Sevilmedi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar lafı dolandırmayacağım soru açık.Yani sırf başlatı yok diyemi tercih edilmedi??Bence bu bir sebep değil.Şu anda dünya çapında pazar piyasasının büyük çoğunluğu windows 7 kullanmaya devam ediyor.Oyun performansı olarakta hemen hemen aynı fps değerleri veriyorlar.

    Bunlar dışında sizi 8.1'den soğutup 7 kullandırmaya hangi nedenler sebep oldu??

    8.1, 7'den daha serii çalışıyorken neden hala 7 tercih ediliyor??



  • Öncelikle belirteyim, Windows 8.1'i severek kullanıyorum ve sorunum yok. Olaya nesnel açıdan bakmaya çalışacağım. 8.1 değil 8 sevilmedi genel olarak. 8.1'de 8'in özellikle kullanım açısından eksik yanlarını kapamaya çalıştılar fakat geç oldu. Bu kadar tepki olacağı daha beta sürümlerinde belli iken Microsoft inatla Modern arayüzü önümüze koydu. Zaten kabaca Windows 8(8.1) - Modern arayüz = Windows 7. Bunu her iki sistemi de kullananların hemen hepsi kabul eder. Hatta Windows 7'den de fazlası bana göre. Yani Modern arayüzde diretilmese eminim ki 8/8.1 kullanım oranları yine bir Windows 7 kadar olmayacaktı fakat şu ankinden iyi olacaktı. Teknik olarak yine 8/8.1, 7'den üstün, bunu en basidinden çekirdek sürümüne bakarak da anlayabiliriz. Windows 10 ile birlikte mecburen yarı Modern bir görünüme geçtiler, kaldı ki Windows 8'de kullanıcıların istediği şey buydu ancak anlayamadılar ya da anlamak istemediler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkaakco -- 22 Ekim 2014; 20:09:36 >




  • Tablet mantığını masaüstü sistemlere dayattığı için sevilmedi... Başlat tabi ki önemliydi ; windows 8 kuranların % 90' ı ilk önce bir 3. parti başlat programı kurarak kullanıyorlardı... Ayrıca Aero ; desktop gadgets gibi arayüzü güzel gösteren uygulamalar kaldırılmıştı ve şeffaf pencereler kullanılamıyordu...Windows 8 pencereleri 7 yaşındaki bebenin Paint ile yaptığı resimlere benziyor... Bunlar Windows 7 kullanmak için yeterli sebeb benim için...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SysEdit

    Tablet mantığını masaüstü sistemlere dayattığı için sevilmedi... Başlat tabi ki önemliydi ; windows 8 kuranların % 90' ı ilk önce bir 3. parti başlat programı kurarak kullanıyorlardı... Ayrıca Aero ; desktop gadgets gibi arayüzü güzel gösteren uygulamalar kaldırılmıştı ve şeffaf pencereler kullanılamıyordu...Windows 8 pencereleri 7 yaşındaki bebenin Paint ile yaptığı resimlere benziyor... Bunlar Windows 7 kullanmak için yeterli sebeb benim için...

    hahaaa son derece haklısın....
  • @bkaakco Adam memnun.

    @SysEdit Sebepleriniz görselliğe dayalı sebepler.Yani eğer win7 oyunları daha rahat çalıştırsaydı bu geçerli bir sebep olabilirdi.Fakat böyle ufak tefek sebepler os değiştirmek için bir neden değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oreXin -- 23 Ekim 2014; 13:55:09 >
  • Senin için öyle olabilir benim ve ezici çoğunluk için görsellik çok önemli... O yüzden wİN 8 TUTMADI...
  • metroyu seviyorum ama aero yok gadgets yok ve birçok stabillik sorununuda beraberinde getirdi oysa win10 dp si gayet sorunsuz.
  • windows 7 1 gb ilede 10 gb ilede kullamılır ama seri bir kullanm için 8(8.1) en az 2 gb ram ister

    çünkü windows 7 netbooklar için bile seçenek sunuyor

    ama ben hem 7,8,8.1 kullandım 8.1 hepsinden daha kullanışlı
  • SysEdit kullanıcısına yanıt
    benim ise windows 7 kullanmam için tek sebep bir bilgisayar toplarım (1gb ram 512mb ram) öyle

    ama şunu unutma windows 7 2009 8.1 2013 ve fps değil ama günlük kullanımda 8.1 daha iyi
  • Windows 7,8.1,10 sırayla ayda bir değiştirerek kullanıyordum. Tam bir seçim yapmak gerçekten zor ama windows 7'yi görsellik yönünden çok beğeniyorum ama sanki çok hantal kalıyor 8.1'in yanında. Windows 8.1 hariç bütün iso'ları sildim kafam rahatladı. Tablete özel menüler kafanızı meşgul etmesin,özel olarak çağırmazsanız görmezsiniz bile. Bence günlük kullanımda 8.1 daha iyi varsın aero olmasın ,ram canavarı aero'dan kurtulmak için bu sefer de google'dan performans iyileştirmesi için araştırma yapıyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hort  

    bu win 8 ve 8.1 in sevilmemesinin -daha doğrusu 8 in sevilmemesinin - en büyük nedeni 8 in de vista gibi bi şeyleri dğeiştirmeye çalışması falan değildi.

    önce biz 8 le neler geldi ne gitti bunları anlayalım.

    2020 güncellemesine kadar teoride efi destekli olsa da vista-7 sistemleri uefi ler üzerinde çalışamıyordu. tıpkı xp ve 98 gibi bios mbr üzerinden çalışıp 2 tb üstü diskleri kullanamıyordu. bu klasik kullanıcı için pek problem olmasa da htpc ve dev veri havuzu kullananlar için problemdi. -vista hala uefi kurulamıyor.- uefi ilk sistem olan 8, uefinin sağladığı hızı bekli de adam gibi kullanabilen tek sistem oldu aynı zamanda.

    ben 8 in ilk tanıtım videolarından birini izlemiş ve inanamamıştım. o güne kadar sadece adını duyduğumuz ssd+uefi+ hazırda beklet birleşince 5 saniyede gelen masaüstüne kimse inanmamıştı zaten. -aynı sisteme 7 kurunca neler olduğunu herkes biliyo :D-

    8 in tutmamasının aslında bi nedeni, vistanın da yaşadığı saçma bug idi.

    p4 ve türevi işlemcilerin anakartlarına sahip kullanıcı arkadaşlar vista çıktığında büyük hüüsrana uğramıştı. i915 ve benzeri kodları taşıyan pc ler, vista çekirdeği ile anlaşamıyordu. dahası bazı donanımların sürücüsü hiç yazılmadı bile. intel yazamadığını! ilan etmiş ve aradan çekilivermişti. bazı arkadaşlar topkı ati radeon modder programları gibi inf ile aygıt yöneticisinden forced driver yüklese de burdaki inf dosyaları o donanımların sürücü dosyaları olmadığı için sadece ünlemi yok ediyor, ve donanım asla düzgün çalışmıyordu. hadi herkes video izlemesin. ama bu yüklenemeyen donanımlar arasında, intel management engine, usb driver ve dahili depolama birimi denetleyicilerin de aynı dertten muzdarip olması işin içine katılınca ve bilinçsiz it ler de işin içine girince dev firmaların yaşadığı data kayıpları bela idi.

    yani 8 ve vista, sadece kullanıcı değil, aslında firmaların başına bela olmuış sistemlerdi.

    bu arada arkadaşlar kullanıcının çektiğini kimse sallamaz. kimse sizin 300 dolarlık pc nizdeki sorunla dertleşmez. eğer sizin yaşadığınız sorun bir forum ya da bi grupta konuşuluyorsa bilin ki aslında cloud flare gibi firmaların bile başını ağrıtmıştır ve o yüzden dilleniyordur.

    vista zamanlarını iyi hatırlıyorum. o dönemler az hafıza kartımı yakmamıştı. abi kartı takıyorsun. içine dosyasları atıyorsun. donanımı güvenle kaldıur yapsan bile ta da kart gitmiş :D bir de o dönem bende sony ericsson vardı. ki sony sahipleri bilir. memory stick pro duo kartlar pc tarafından formatlanamazdı. formatlarsanız kartın firmware bozulur ve kart kullanılmaz hale gelirdi. dataların uçöması bi şey, kart sıfırlandığı için hiç geri getirilememesi bambaşka bi şeydi. ki o kartlar aşırı da pahalıydı.

    sonra işte win 8 çıktı. o dönem bende taşınabilir olarak lenovo bir netbook vardı. gm945 yonga setli bi şey. ben win 8 i indirdim. direkt çıkmış win 8 driverleri de vardı. düşünün intel resmi sürücü vermişti :D onları da indirdim kurdum ve 1 hafta sonra bi baktım harici harddiskim formatlanıvermiş. arkadaşlar 80 gb veri sizie göre bi şey değildir belki ama o dosyaları bidaha 10 yıl boyunca bulamadım desem sanırım nasıl bi canımın yandığını anlatabilmiş olurum. o 80 gb içinde bizim format atyarken kullandığımız katılımsız programlar vardı ve o diskteki dosyaların bazılarını ben bilgisayarcılara satabilirdim :D öyle büyük bir zarar verdi ve işlerimi aksatmıştı ki gerçekten canım yanmıştı.

    evet vista ve 8 gibi sistemlerde mavi ekran yoktu. xp de çok mavi ekran vrdı ama aslında mavi ekranı az görmek sanıldığı kadar iyi bi şey değilşdi. ki xp nin o kadar çok mavi ekrana rağmen çok sevilmesinin bi nedeni buydu.

    vista çekirdeğinden sonra gelen sistemlerde mavi ekran azaltıdı azaltılmasına ama çoğu hata görmezden gelinerek ytapıldı bu. yani siz mavi ekran görmüyorsunuz ama arka planda pc binbir hata yapıyor vesizi uyaramıyor. xp dönemindeki o mavi ekranlar insanı uyarıyor ve ona göre bozuk donanım ya da yazılım kodu ne ise düzeltmenin peşine düşüyorduk. şimdi bizi boş bi rehavete kapılıp bi anda uçan datalarla yüz yüze bırakıyor nalet makine.

    bi de bazıları eski sistemleri çok övdüğümüz hakkında konuşuyor.

    arkadaşım, eski sistemler basitti, kullanımı kolaydı. insana pc kullanıyoır hissiyatı veriyordu. sorun çıktı mı düzeltebiliyorduk. en önemlisi pc bizim istediğimizi yapıyordu.

    şimdi? sistemler karmışklaştırıldı, telefona çevrildi, ve pc bizim istediğimizi yapmıyor.

    bu yüzden eskiyi özlüyo insan. yoksa eskiyi de çok sevdiğimizden değil. o mavi ekranlarına ve kazmalığına rağmen xp deki çok yönlülüğü hangi güncel os da bulabiliyorsunuz?





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.