Şimdi Ara

Windows 11, oyuncular arasında popülerliğini artırıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Windows 11, oyuncular arasında popülerliğini artırıyor
    Steam Donanım ve Yazılım Anketi (Temmuz 2025) verilerine göre Windows 11 ile 10 arasındaki fark azalıyor. Şu anda Steam'deki en popüler işletim sistemi %59.90’lık payla Windows 11.

Ayrıca Bkz.Windows 11'e gelecek yepyeni özellikler açıklandı: Copilot Vision ve daha fazlası

Şu anda Steam kullanıcılarının %59.9’u Windows 11 kullanıyor. Ardından %35,19’luk payla Windows 10 geliyor. Çok ufak bir kesim de (%0.09) Windows 7 işletim sistemini bırakmıyor.

Steam'de oldukça fazla sayıda Windows 10 kullanıcısı olmasına rağmen, işletim sisteminin payının düşmesi bekleniyor. Nvidia, sürücü desteğini yaklaşık bir yıl içinde sonlandırmayı planladığını zaten açıkladı; bu da oyunculara en yeni donanımı kullanmak ve yeni oyunlar için optimizasyonlardan yararlanmak istiyorlarsa Windows 11'e geçmekten başka seçenek bırakmıyor. Steam'e gelince, Valve'ın mağazasını Windows 10'da ne kadar süreyle desteklemeyi planladığına dair şu anda bir bilgi yok.

Genel olarak, ankete katılanların %95.23’ü Windows PC kullandığını bildirdi. %2,89’u Linux, %1,88’i macOS kullanıyor.

Temmuz 2025'in en popüler ekran kartları

Donanım kısmında, Steam’deki en popüler ekran kartı, iki nesil önceki masaüstü RTX 3060 (%4.62). Nvidia ekran kartı kullanıcıları ezici üstünlüğe sahip. Tüm katılımcıların %73.94’ü Nvidia’yı tercih ederken, %17,83’ü AMD’yi, %7,86’sı Intel’i tercih ediyor, geri kalanı belirsiz.

• NVIDIA GeForce RTX 3060

• NVIDIA GeForce RTX 4060 Laptop GPU

• NVIDIA GeForce RTX 4060

• NVIDIA GeForce GTX 1650

• NVIDIA GeForce RTX 3050

• NVIDIA GeForce RTX 4060 Ti

• NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti

• NVIDIA GeForce RTX 3070

• NVIDIA GeForce RTX 4070

• NVIDIA GeForce RTX 3060 Laptop GPU

Diğer donanım seçenekleri değişmedi. En popüler konfigürasyonda hâlâ 6 çekirdekli işlemci, 16 GB RAM ve 1080p ekran çözünürlüğü bulunuyor.

Kaynak:https://store.steampowered.com/hwsurvey/Steam-Hardware-Software-Survey-Welcome-to-Steam
    Kaynak:https://www.neowin.net/news/gamers-continue-switching-to-windows-11-as-the-end-of-windows-10-draws-near/

• Donanım değişikliği yapınca mecburen win 11 kullanmak zorunda olduklarından olabilir mi :)

• Mecbur bırakıyorsunuz? HP G9 255 laptopuma 32 GB ram taktım. Abi o kadar kanser etti ki beni, 16 GB ramli haliyle keşke bıraksaydım. Sistem gereksiz yere ram belleği şişiriyor.

Sistem boştayken 16-20 GB ram tüketiyor, 16 GB iken 8 GB kullanıyor. Sırf bu sebepten Windows 10 LTSC kurasım geldi makineye.

Başlat menüsünü açıyorsunuz CPU coşuyor, iki browser açtınız fark etmiyor hangisi olduğu ram yemeye başlıyor fazla fazla.

Optimizasyon leş durumda.

• Haberin başkangıcında Statcounter'ın verilerinden bahsedilmiş ama herhangi bir bilgi eklenmemiş. Çünkü haberin kaynağında tıklamalı link olarak var, dolayısıyla çeviriye yansımamış veriler :)

• levis501 L kullanıcısına yanıt
    sözde donanım sitesi...

• Çözüm debloat yapmak. Tabi dikkatli olmak gerekiyor.

• E mecburen geçiyor adam çünkü yeni teknolojiler Windows 10 da olmayacak.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yok beya nerde arttırıyor... Windows reklamlarını geçin hocam. Casus sistem, arkada ne çalışıyor bilmiyoruz. Windows işi bitti artık.

Linux kraldır.

• Cogunluk degil, zorlanan desek daha dogru. Sen en yeni windowslara gecirmek icin en stabil surumlerini bile isteye öldür (win 7, win 10) ondan sonra istatistikler havada ucuşsun!

• rx7enes R kullanıcısına yanıt
    Debloat çözüm değil. Kernel seviyesi bir verimsizlik var. Bazı servisler react ile yazılmış.

Sen ne kadar debloat yaparsan yap, işletim sistemi verimsiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B048CF933 -- 4 Ağustos 2025; 7:53:31 >
  • kernel seviyesi ile servislerin ne ilgisi var , react'a neden laf ediyorsunuz , ne alakası var arayüz ile kernel verimsizliğinin

• LORIK kullanıcısına yanıt
    Çok alakası var.

Önceden çoğu kütüphane, arayüz, servis gibi elemanlar C ve C++ ile yazılırdı. Microsoft son zamanlarda işi o kadar bulandırdı ki OS seviyesi arayüzde react kullanmaya başladılar.

Bu neden verimsizdir? Reactın amacı browser ve mobil tabanlı uygulamaların arayüz konusunda daha verimli çalışması içindir. OS katmanında bunu uyguladığınızda ram ve cpu için verimsiz hale gelir nedeniyse oslar bir uygulamaya karşı daha komplekstir. Tasarımsal mühendislik hatası diyebiliriz.

Ne alakası değil çok alakası var. Microsoft Windows7 üzerinde kullandığı kernelden kurtulmaya çalışıyor ancak bunu çok verimsiz yollarla yapıyor.

Bunu bildikleri için hala aero tabanlı arayüz Windows 11'de var ve çoğu Windows 7 ve vista (longhorn) mirasından gelen ayarlar çakışıyor. :)

Sen modern görünüm kazandırmak için kernele modern seviyesinde diller ve frameworkler kullanıyorsun ancak bu kerneli de verimsiz hale getiriyor.

Windows 10 ile Windows 11 arasında bile ciddi farklar var.

Wiresharkı açıp sadece network dinlemesi yapmak bile yeterli bunu görmek. Sistem yeni kurulmasına rağmen tonla bağımlılığa sahip kullandığı modern framework ve kütüphaneler yüzünden :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B048CF933 -- 4 Ağustos 2025; 8:39:21 >

• Maşallah yazılım bilgin var galiba yorumlara bakıyorum herkes yazılımcı yazın arkadaş bir yazılım verin kafa kafaya madem çok iyisiniz bu alanda ama yorumlara herkes laf yetiştiriyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows 11, oyuncular arasında popülerliğini artırıyor 

• amd w10 desteğimiz devam edecek dedi. nvidia sonlandıracaz dedi. nvidia zarar görürümü bu durumdan bilemem

• enja kullanıcısına yanıt
    O işte öyle kolay değil. Nedenini açıklyayım. Ticari amaçlarla sen bir ürün geliştiriyorsan tekeller seni yutar.

Geriye linux kalıyor ancak linux yıllar geçmesine rağmen Windows kadar son kullanıcıya kolay hitap eden bir işletim sistemi değildir.

Eski sistemlerimde antix linux kullanıyorum, işletim sisteminde pil göstergesi yok gittim sıfırdan kendim os seviyesinde yazdım ve derledim.

Daha stabil bir dağıtım kullansanız bile Windows kadar kolay kullanıma ulaşmak çok zor linux tarafında ve ayrıca bu güvenlik sebepleri nedenli olarak linux geliştiricileri tarafından çok istenen bir durumda değil.

Sen bir OS yaptığında çoğu şey otomatik çalışıyorsa yetki kontrol setleri gibi işlemler de güven zincirinde zayıf hale gelebiliyor.

Yani öyle ha deyince yapılmıyor. Ticari seviyede OS'u sıradan bir mühendis, teknikeri bırak normal şirketler zor çıkarıyor.

Huawei harmony os çıkardı sırf kendi ekosistemi için huawei cihazlardan başka kim kullanıyor? Üstüne sen bunu çıkardığında mevcut donanımlara stabil sürücü desteğini nasıl sağlayabilirsin?

Linuxta bile çoğu donanımın sürücüsü stabil çalışmayabiliyor. Hadi gittin os yazdın, linux tabanı kullan yine zibilyon tane sorun çıkacak ve Windows kadar son kullanıcıya hitap etmesi pek beklenemez. En temel sebep MS donanım üreticileri ile 40 yıl ve üzerinde yaptığı ticari anlaşmalar ve bu anlaşmalar sayesinde donanım seviyesinde sürücü desteği elde ediyor.

Yani kolay değil o işler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B048CF933 -- 4 Ağustos 2025; 10:7:47 >

• "populerligini artiriyor" soylemi ne kadar dogru. populerlik tercihle sevmeyle alakali, burda ikiside mevcut degil. daha cok mecburiyet ve dayatma, yeni alinan pc win11 ile geliyor, win10 destegide sona yaklasirken oyuncu icin fazla bir alternatif sozkonusu degil.

• Haberin haber değeri yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullandığım programlar desteklendiği sürece W10 dan vazgeçmem. 11 zaten olmadı kısmet 12 ye artık.

• W10 devam imkanım olsa W7 bile kullanırım. Gerek yok işletim sisteminde 3rd party reklam gibi şeylere. Oyunu açsın kasmasın bana yeter

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.