Şimdi Ara

WINDOWS 10 VRAM KULLANIMI HAKKINDA (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
3
Favori
8.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oyunlarda vram'in yetmediği yerlerde sistemdeki boşta duran ram ile besleme mantığı bu ama getirisi şimdilik fazla değil.

Esas beklenen Dx 12 ile sli ve cf sistemler için birleşik vram kullanımı ama şimdilik ondan bir haberde yok.
  • # Ace # kullanıcısına yanıt
    ondan bir ara bahsedildi ama ses çıkmadı pek. keşke öyle birşey olsa. güzel olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: # Ace #

Oyunlarda vram'in yetmediği yerlerde sistemdeki boşta duran ram ile besleme mantığı bu ama getirisi şimdilik fazla değil.

Esas beklenen Dx 12 ile sli ve cf sistemler için birleşik vram kullanımı ama şimdilik ondan bir haberde yok.

Beklenecek bir şey yok aslında, DX12 ile bu mümkün, ancak geliştiricinin oyunu bu yönde geliştirmesi, özel optimizasyon yapması gerekiyor.
  • Elessar Eredhian kullanıcısına yanıt
    hocam mümkün olduğunu anlatan bir makale var mı internette bildiğin, baya araştırdım bulamadım. ingilizce türkçe farketmez.
  • canskru kullanıcısına yanıt
    Şu bağlantı incelenebilir konu hakkında:

http://www.overclock3d.net/articles/gpu_displays/amd_explains_dx12_multi_gpu_benefits/1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elessar Eredhian -- 4 Ağustos 2015; 16:29:54 >
  • 2 Farklı gpu deneyen var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elessar Eredhian kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim okudum likteki yazıyı. afr yerine sfr ile 2 tane 4 gb ramli ekran kartı 8 gb ram kullanabilecek demiş. ama oyunun da buna uygun yazılması gelir demiş. witcher 3 ve batman arkham Knight a da güncellemelerle directx 12 desteği geleceğinden bahsetmiş ama resmi açıklama yokmuş bununla ilgili. valla ümit verici olaylar bunlar. inş hevesimiz kursağımızda kalmaz
  • Hocam bu konuda resmi bir açıklama var mı?
    Yani vram ile sistem belleğinin ortaklaşa kullanılması ile ilgili.

Malum microsoft xbox one da esram ile 8gb ddr3 ram in daha verimli olması için böyle bir olayı mümkün kılmış olabilir. Ne güzelki bundan da biz pc kullanıcıları fayda görmüş olduk...
    Buna en çokta ben sevinirim 1gb 560ti e. kartım var.
    Word of tanks oynarım sadece. Son güncellemelerle vram kullanımı arttı.
    Kartın işlem gücü full ayarlarda sıkıntı yaratamazken vram yetmediği icin doku kalitesini düşürmek zorunda kalıyordum.
    Umarım win10 bunları sorun olmaktan çıkarır...

• GTA V zaten eski patchlarla oyunu bozmuştu performansı, ben de farketmiştim, sabit 60 fps micro ya da normal sttuter olmaksızın oynuyordum, ayarlarım ise "gta v performans" konusu açmıştım orada var, high-med arası. Vsync te kullanıyorum hatta, kırpılma istemem o yüzden.. ha vsync sorunu vardı onunda çözümü var konumda.

Son patch ile çözdük dediler, baktım hakkatende düzeldi.

Nvidia driver da baya çuvalladı son zamanlarda.. Oyun performansı kötüydü, BSOD alıyordum, en son 350.12 WHQL e döndüm ve sorunum kalmadı. 350.12'de bu arada ilk GTA V game driverları

Eğer sisteminizde başka bir yazılımsal/donanımsal sorun yok ise 350.12 yi bir deneyin.
  • Sistemdeki ram i kullanmaya başladığı zaman ben bir fps kaybı veya donma görmedim.

GTA V de 4.3-4.4 GB kullanıma çıktı.

Ramler DDR3 2133.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxıs -- 5 Ağustos 2015; 23:35:47 >
  • millete 2gb gtx 960 yerine 4gb gtx 960 aldırdılar.şimdi alanların elinde patladı:(
  • quote:

poyraz_371 @ 5 Ağustos 2015; 20:57:36

Hocam bu konuda resmi bir açıklama var mı?
    Yani vram ile sistem belleğinin ortaklaşa kullanılması ile ilgili.

Malum microsoft xbox one da esram ile 8gb ddr3 ram in daha verimli olması için böyle bir olayı mümkün kılmış olabilir. Ne güzelki bundan da biz pc kullanıcıları fayda görmüş olduk...
    Buna en çokta ben sevinirim 1gb 560ti e. kartım var.
    Word of tanks oynarım sadece. Son güncellemelerle vram kullanımı arttı.
    Kartın işlem gücü full ayarlarda sıkıntı yaratamazken vram yetmediği icin doku kalitesini düşürmek zorunda kalıyordum.
    Umarım win10 bunları sorun olmaktan çıkarır...

Bu sayfada bahsediliyor.
    http://www.overclock3d.net/articles/gpu_displays/amd_explains_dx12_multi_gpu_benefits/1
    Zaten split frame rendering yeni bişey değil. ekranı ikiye bölüp yarısını bir erkan kartı yarısını diğer ekran kartı işliyor.
    böyle bir şey gerçekte düzgün görüntü verir mi bilemeyeceğim. ekranın ortasında ister istemez çizgi oluşabilir diye düşünüyorum :D

quote:

X-FI @ 5 Ağustos 2015; 21:35:09

GTA V zaten eski patchlarla oyunu bozmuştu performansı, ben de farketmiştim, sabit 60 fps micro ya da normal sttuter olmaksızın oynuyordum, ayarlarım ise "gta v performans" konusu açmıştım orada var, high-med arası. Vsync te kullanıyorum hatta, kırpılma istemem o yüzden.. ha vsync sorunu vardı onunda çözümü var konumda.

Son patch ile çözdük dediler, baktım hakkatende düzeldi.

Nvidia driver da baya çuvalladı son zamanlarda.. Oyun performansı kötüydü, BSOD alıyordum, en son 350.12 WHQL e döndüm ve sorunum kalmadı. 350.12'de bu arada ilk GTA V game driverları

Eğer sisteminizde başka bir yazılımsal/donanımsal sorun yok ise 350.12 yi bir deneyin.

Ayarlarım şöyle.
    fxaa açık, msaa ve txaa kapalı, çim kalitesi en yüksekten bir altta, gerisini sonuna kadar kastım, hatta advanced optionstaki ayarları da sonuna kadar kastım. arada bir fps drop oluyor. trevorle oynarken genelde çatışmaya giriliyor, bu durumlarda ciddi fps droplar yaşanıyor.
    ancak bunun bilgisayarımla alakalı olduğunu düşünmüyorum. bu tamamen oyunun optimizasyonuyla alakalı bence. çünkü grafik ayarlarını minimuma da getirsem çatışma sahnelerinde fps drop yapıyor.
    ramler ddr 3 2400 mhz de çalışıyor kingston hyperx beast serisi, işlemci 4500 mhz oc li, ekran kartları da oc li. gta genel anlamda güzel vakit geçirtiyor, çok kaliteli bir yapım.

quote:

Maxıs

Sistemdeki ram i kullanmaya başladığı zaman ben bir fps kaybı veya donma görmedim.

GTA V de 4.3-4.4 GB kullanıma çıktı.

Ramler DDR3 2133.

ben de fps kaybı görmedim. frame drop oluyor bazen. herkeste olur o bu oyunda bence. 3 saattir gta 5 açık msi afterburnerdan aldığım maksimum vram kullanımı değerine dikkatini çekerim. 5392 mb.

WINDOWS 10 VRAM KULLANIMI HAKKINDA

• Arkadaşlar ne oldu bu konudaki gelismeler nedir?

Rubisco hocam siz bu konularda çok iyisiniz nedir bu olay bir açıklayıverin bir zahmet...

• canskru kullanıcısına yanıt
    Ssd kullaniyorsaniz bazi ssd yazilimlari sanal bellegi kapatiyor veya cok aza indiriyor bendeki samsun magican 200 mb ayarliyor ve oyunlarda sizim bahsettiniz uyariyi veriyor blsanal bellegi manuel olara Baslangic boyutu 512 mb digeride 10240 mb yapin sorun duzelir lord of the fallen gtx970 ike 2kdsr 6800 mb vram kullaniyor drop yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler artık sistem ekran kartı vrami ne kadarsa o kadar ram kullanıyor ve sistemden ram almıyor.Önceden konuda bahsedildiği gibi 2gb vram olmasına rağmen 3gb civarı vram kullanımı görüyordum.Hala windows 10 kullanıyorum.Değişen ne oldu da bu vram kullanım olayı değişti.Ne güzel ekstra vramimiz oluyordu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Enes P.

vistadan beridir kombin yapılıyor zaten
    amd bi ara hyper memory falan diyordu 1gb kart alıyorsun 2.8 diyordu
    bkz: hd 5xxx

Hp memory hikâyeydi bende 1 GB kart up to 2.8 olması gerekirken bi turlu olmadı

• bende oluyodu halende oluyor
  • Bu özelliği hala kullanabilen arkadaşların ne özelliği var.Bizim ne eksiğimiz var ? Windows update ile ilgili birşey mi acaba ? Ya da msi afterburner versiyonuyla ilgili bir durum ?
  • herşey bi yana dostlar gtx 970 vram sorunu ortadan kalkarmı windows 10 a geçsek
  • quote:

Orijinalden alıntı: WatchGuard

herşey bi yana dostlar gtx 970 vram sorunu ortadan kalkarmı windows 10 a geçsek

kalkmaz arkadaşım , yukarıda adam 970 kullanıyorum takılmalar oluyor demiş, daha ne diyecek.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.