Şimdi Ara

WINDOWS 10 VRAM KULLANIMI HAKKINDA (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
110
Cevap
3
Favori
8.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: WatchGuard

quote:

Orijinalden alıntı: selmand

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

herşey bi yana dostlar gtx 970 vram sorunu ortadan kalkarmı windows 10 a geçsek

kalkmaz arkadaşım , yukarıda adam 970 kullanıyorum takılmalar oluyor demiş, daha ne diyecek.

çok nadir olarak takılma demiş ama hocam ben sürekli olarak ani fps düşüşleri yaşarmıyız yani demek istedim

970 almayı planlıyorsunuz sanırım. şu 3,5 gb sorunu olmasa güzel kart aslında :)

hazirandan beridir kullanıyorum zaten imzama bakarsanız anlarsınız hocam

sanki alacakmış gibi sordunuz :) şu anda çokmu kötü durumda, tam olarak ne sorduğunuzu ben anlayamadım demek ki , kusura bakmayın.

vram 3.5 dan sonra ani fps düşüşleri oluyo biraz müzdaribim bu durumdan onun için hocam bu arakadaşın yazdıgı şeyler sevindirmişti beni hani win10 a geçsek bi farkı olurmu die sordum sadece aslında win10 a geçtim begenmedim die gene win7 ye döndüm ama win 10 dayken dxdiag a baktıgımda dx12 gözüküyor ve ekran kartımın toplam bellegi 4 den yukarıdaydı şimdi hatırlamıyorum ama ve hiç bi oyundada denemedim hani böle bişi varsa geçelim ani fps düşüşü yaşıcagıma çok nadir hafif donmalar olsada razıyım yani tek hatam r9 390 almamam gtx 970 seçmiş olmam.

hocam o ani fps düşüşleri çok sıkıntı oluyor böyle arabayla giderken duvara çarpmak gibi oluyor. kendi modladığım biosda voltaj düşük geliyormuş aynen böyle oluyordu. bu nasıl kötü oluyor görmeyen anlamaz. ben voltajı biraz arttırınca akıcılık geri geldi :)

eğer win10 a geçmek çok sıkıntı değilse kendinizde deneyebilirsiniz, en güzeli vram kullanımını 3gb seviyelerinde tutmak olacaktır sizin için.

cevabınız için teşekkür ederim hocam win 10 oyunlarda deniyecegim ama gtx 970 i fp kart die aldık nvidianın yaptıgı ayıbı biz kullanıcılar çekiyoruz 3 yıl boyunca amd hd7850 kullandım amd den çok çektim mavi ekran lar ısınmalar felan derken nvidia ya döndüm gtx 970 aldım ama genemi hüsran yüzümüz gülmücekmi hocam bizim ya birdaha fp kartı alırken çok araştırıcam gerekirse çok beklicem ama iyi bişi alıcam

O kartın memnuniyet oranı epey yüksek aslında.O kadar takılma yaşatmaması lazım.

Bu arada amdyle sorunu olmayan bir benim sanırım.Eski hd5770imle sadece tek bir sorun yaşadım o kadar.Onun dışında çok serin ve sessiz bir karttı.Gerçi orta segment olmasından olabilir.Anandtechde gtx 750 ti la karşılaştırdığımda pek fark görmemiştim ısı ve güç tüketimi yönünden.

Şuan kullandığım r9 380de gayet sessiz bir kart ve sıcaklıklar da yük altındayken tatmin edici seviyelerde.Driver yönünden de pek bir kusurunu görmedim.Kısa dönem de olsa gtx 770 kullandım epey memnun kalarak.Ama arada öyle çok büyük farklılıklar görmedim driver yönünden filan.

• canskru kullanıcısına yanıt
    Hocam konuyu tekrar hortlatayım

Güncel driverlarla yine aynı sonuçları alıyor musunuz?
    Yani sistem rami vram yetmediğinde drop vs yaşanmadan gpu tarafından kullanılıyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: poyraz_371

Hocam konuyu tekrar hortlatayım

Güncel driverlarla yine aynı sonuçları alıyor musunuz?
    Yani sistem rami vram yetmediğinde drop vs yaşanmadan gpu tarafından kullanılıyor mu?

hocam 980ti var vram kullanımının 6 gb sınırına dayandığını görmedim hiç. belki 980 sahiplerinde oluyordur.
  • Arkadaşlar yeri gelmişken sorayım.Nvidia 355.98 dahil ve bundan önceki win10 Nvidia sürücülerinde,atıyorum 2GB ekran kartıyla 3GB vram kullanımını Afterburner ile izleyebiliyorduk oyunlarda.355.98'den sonraki sürücülerden itibaren artık izleyemiyoruz. Bunu Nvidia wddm 2.0 desteğini çekti olarak mı yorumlamalıyız?Önceden görünen ve şimdi görünmeyen bu ekstra vram kullanımının açıklamasıı nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 26 Mayıs 2016; 13:17:35 >
  • Bu destek hala devam ediyormu ? Nvidia wddm 2.0 desteğini çekti diye biliyorum ben.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal

Windows 10la beraber osd programlarının ölçüm tekniği değişmiştir başka da bir şey yok. Zaten bundan önce de windows ekran kartı için sistem belleğinden yer ayırıyordu ama programlarda bu ayrılan belleğin kullanıldığı görünmüyordu. Yani 2 gb ekran kartı 4 gb falan olmadı. Kendi belleğinden fazlasını kullanırsa daha fazla vramli ekran kartına göre daha düşük performans alır. Sistem belleği ile vram performansı aynı olsa ekran kartlarına bellek koymanın bir anlamı olmaz. Bu yazdıklarımı zaten çoğu kişi biliyordur ama bizde düz mantık insan da çok, 2 gb ekran kartı alıp 12 gb yaptım diye kendini kandıran çok olur.

Konu eski ama yorumunuz çok dikkat çekmiş, bende gözlemlerimi yazayım.
    1 gb 560 ti ekran kartım word of tanks oynarken vram den dolayı inanılmaz derecede kasıyordu.
    1 yıl önce bu konuyu gördüm ve denemeye karar verdim.
    Önce win7 den win10 a geçtim, çünkü bu özelliğin sadece win 10 da çalışacağı yazılmıştı. Ayrıca su an hatırlamıyorum driver numarasını o özelliği destekleyen driverida kurdum. Ve sonuç kasmalar inanılmaz derecede azaldı hatta %2-3 gibi bir duruma geriledi.
    Daha sonra güncel driverlarla denedim ve sonuç hüsran.
    Kisaca win10 ve nvidianin ilk driver i ile vram ve sistem rami inanılmaz bir verimlilikte çalışıyor.
    Fakat bu özellikle şişirme vramli ekran kartı ssatamayacağını analayan nvidia sonraki driverlarda geri adım attı...

• quote:

Orijinalden alıntı: emmre129

Bu destek hala devam ediyormu ? Nvidia wddm 2.0 desteğini çekti diye biliyorum ben.

Hocam driver numarasını hatırlamıyorum ama o driverda var. Eve gidince yazayım...

• Vramden kastınız ekran kartı belleğimi

• quote:

Orijinalden alıntı: xtreme28

Vramden kastınız ekran kartı belleğimi

Evet

• quote:

Orijinalden alıntı: poyraz_371

quote:

Orijinalden alıntı: xtreme28

Vramden kastınız ekran kartı belleğimi

Evet

Peki 4gb ekran kartı özelliklerine baktıgımızda ekstra 6gb lık bi ram söz konusu toplamda 10 gb gözüküyor bu neden?

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.