Şimdi Ara

WINDOWS 10 VRAM KULLANIMI HAKKINDA (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
110
Cevap
3
Favori
8.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdi bende gtx 960 2 gb var eğer windows 10 kurarsam ekran kartı rami 5 gb mi olur ?
  • TombalacıMemeT kullanıcısına yanıt
    oranını bilmiyorum ancak sisteminizdeki ddr ram miktarına göre değişir.
  • Bazı arkadaşlar bu olaya burun kıvırıyor sanki.Ne olursa olsun getirisi çok fazla olan bir olay. Benim gibi hala 2 gb ekran kartı kullanan bir ton oyuncu var.Gta V için 2gb vram full ayarlarda hiçbir şekilde yetmiyor.Heleki oyunda config file dosyası ile oynayıp draw distance , population variety gibi ayarları arttırırsanız vram kullanımı 20gb kadar çıkabiliyor.Ne kadar ekmek o kadar köfte.Bende 12gb ram var.Windows 10u bu akşam kuracağım.Sonuçları yazarım.
  • Windows 10 la beraber vram derdide ortadan kalktı böylece.

Daha performanslı GTX 970 i bırakıp , 8 GB diye R9 390X alan arkadaşlara geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxıs -- 2 Ağustos 2015; 15:35:23 >
  • quote:

aterikasedi @ 2 Ağustos 2015; 15:30:45

Bazı arkadaşlar bu olaya burun kıvırıyor sanki.Ne olursa olsun getirisi çok fazla olan bir olay. Benim gibi hala 2 gb ekran kartı kullanan bir ton oyuncu var.Gta V için 2gb vram full ayarlarda hiçbir şekilde yetmiyor.Heleki oyunda config file dosyası ile oynayıp draw distance , population variety gibi ayarları arttırırsanız vram kullanımı 20gb kadar çıkabiliyor.Ne kadar ekmek o kadar köfte.Bende 12gb ram var.Windows 10u bu akşam kuracağım.Sonuçları yazarım.

Hocam sonuçlarını bekliyorum.

quote:

Maxıs @ 2 Ağustos 2015; 15:34:35

Windows 10 la beraber vram derdide ortadan kalktı böylece.

Daha performanslı GTX 970 i bırakıp , 8 GB diye R9 390X alan arkadaşlara geçmiş olsun.

Valla pek emin değilim. 16 gb ram var bende 980 sli a yetmiyor gibi bir şey : /
    kafam çok karıştı. şu resme bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız.

WINDOWS 10 VRAM KULLANIMI HAKKINDA

• aterikasedi kullanıcısına yanıt
    gta5 de 2gb vram nasıl yetmiyor kullandığın çözünürlüklede alakalı birşey bu
  • Full ayarlarda diyorum.
  • Bu vram artışı pc nizdeki ramden kaynaklanmıyor.WDDM 2.0 ile birlikte gpu'nun bellekteki veriyi işlemeden önce verinin nerede olduğunun bildirilmesi ile ilgili bir değişiklikten kaynaklanıyor.Eski wddm modellerinde fiziksel adresleme kullanılırken artık sanal adresleme de destekleniyor.Peki fiziksel ve sanal arasındaki fark nedir? Fizikselde veri belleğe her işleneceği vakit farklı yerlere yazılıyor ve bu farklı yerler video memory manager tarafından komutlar işlenmeden önce gpuya aktarılması için takip ediliyor ve doğru yerlerden veri çekilmesini sağlıyor.Sanalda ise veri, gpu'da her işlenebileceği yere adresleniyor ve video memory managementin aradaki veriyi takip etme ve doğru şekilde yönlendirme işlevi kalkıyor.Bu sayede gpu komutu işlemek için direkt veriye erişiyor.Sanal vram olayı da buradan çıkıyor. Msi Afterburnerın vrami nasıl ölçtüğünü bilmek lazım.Yoksa 2 gb vramli kart 4-6-8 olmuyor.Yine 2 gb kalıyor.İşin erbabı olan yazılımcılıkla uğraşan kişiler daha iyi bir açıklama yapacaktır.

Edit:Makaleyi yeniden okudum ve ilk yazdığımı değiştirdim.Ayrıca makalede pc ramıyla ilgili bir şey yazmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaSsErDoDo -- 2 Ağustos 2015; 20:59:14 >

ben 1280*1024 ten bahsettim
  • CaSsErDoDo C kullanıcısına yanıt
    quote:

CaSsErDoDo @ 2 Ağustos 2015; 17:19:51

Bu vram artışı pc nizdeki ramden kaynaklanmıyor.Sadece ekran kartının işlemleri ekran kartı belleğine yerleştirmesi ve yerleştirdiği konumları gpu ya bildirmesiyle ilgili bir değişiklik söz konusu.Microsoftun web sitesinde wddm 2.0 in getirdiği virtual vram olayını okuyabilirsiniz.Wddm 2.0 öncesi bellekte yer alan işlemlerin konumları gpuya bildirilmeden önce video memory manager isimli bir olay tarafından kontrol edilirken artık bu aradan kalkıyor ve fiziksel veri dağıtımı sanal hale dönüyor.Böylece gpu arada yardımcı olmadan direkt veriye erişiyor.Bu işin erbabları daha iyi bilgi verir ben sadece makaleyi çevirmeden üstü kapalı anlattım.Yalnız şunu bilin ki fiziksel belleğinizi aşamazsınız.Yani yok efendim 2 gb kart aldım 4 gb oldu 8 gb oldu diye bir şey yok.Örneğin msi afterburner kullanıyorsanız vram i nasıl ölçtüğüne bakmak lazım.Bunu da önceden yazıyorum ki forumda yakında herkes sormaya ve bilmeden bazı şeyleri savunmaya kalkacak.Bu durum tıpkı internette saçma şekilde reklamları dönen "download ram" olayına dönecek.

Hocam cevabınız için teşekkür ederim. Peki bu resimdeki olay için ne düşünüyorsunuz. Bilgisayarınızda bellek azaldı uyarısı veriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: canskru

quote:

CaSsErDoDo @ 2 Ağustos 2015; 17:19:51

Bu vram artışı pc nizdeki ramden kaynaklanmıyor.Sadece ekran kartının işlemleri ekran kartı belleğine yerleştirmesi ve yerleştirdiği konumları gpu ya bildirmesiyle ilgili bir değişiklik söz konusu.Microsoftun web sitesinde wddm 2.0 in getirdiği virtual vram olayını okuyabilirsiniz.Wddm 2.0 öncesi bellekte yer alan işlemlerin konumları gpuya bildirilmeden önce video memory manager isimli bir olay tarafından kontrol edilirken artık bu aradan kalkıyor ve fiziksel veri dağıtımı sanal hale dönüyor.Böylece gpu arada yardımcı olmadan direkt veriye erişiyor.Bu işin erbabları daha iyi bilgi verir ben sadece makaleyi çevirmeden üstü kapalı anlattım.Yalnız şunu bilin ki fiziksel belleğinizi aşamazsınız.Yani yok efendim 2 gb kart aldım 4 gb oldu 8 gb oldu diye bir şey yok.Örneğin msi afterburner kullanıyorsanız vram i nasıl ölçtüğüne bakmak lazım.Bunu da önceden yazıyorum ki forumda yakında herkes sormaya ve bilmeden bazı şeyleri savunmaya kalkacak.Bu durum tıpkı internette saçma şekilde reklamları dönen "download ram" olayına dönecek.

Hocam cevabınız için teşekkür ederim. Peki bu resimdeki olay için ne düşünüyorsunuz. Bilgisayarınızda bellek azaldı uyarısı veriyor.

Eğer sadece bir oyunda yapıyorsa oyunda memory leak (kullanılmayan dosyalar bellekten silinmez ve bellek şişmeye başlar) problemi olabilir.Ya da sanal bellek aralığı düşük olabilir.Memory leak problemi varsa internetten çözüm bulmanız ya da yapımcının patch çıkarması gerekir.Oyunun bellekleme ile ilgili bir problemi de olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaSsErDoDo -- 2 Ağustos 2015; 17:47:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanerşen

ben 1280*1024 ten bahsettim

Öyle bir çözünürlük kaldı mı ?
    o zaman abartma istersen vram kullanımı 20 gb kadar çıkıyor diye 20 gb ekran kartı mı var yada

insanlar 5 bin tl verip 980ti sli mı yapacaklar
  • CaSsErDoDo C kullanıcısına yanıt
    evet olabilir. teşekkür ederim yorumunuz için.
  • gtx970 3.5vram sorunu var gta5 5gb ram kullanıyor gerisi gereksiz 8gb ram artık oyunlara yeter diyenlere selam olsun :) Sistemimdeki ram 16gb gta5 de max gördüğüm rem 7300ram kullanımı video bana ait :) işlemci 4790k falan olsa rem kullanımın artıcağını düşünüyorum . Kısacası konu sahibi ile aynı fikirdeyim :)

• sli kullanımında ram 7 gb yazıyorsa 4 gb ı ekran kartınınsa 3+3 toplamda 6 gb ram mi yemiş oluyor. şu konuyu tüm detaylarıyla bizi aydınlatabilecek biri var mı acaba forumda.

videoyu beğendim faydalı bir içerik olmuş teşekkür ederim emeğinize.
  • Şimdi ne diyorsunuz 8gb ramları 12gb mi yapalım en az?
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanerşen

o zaman abartma istersen vram kullanımı 20 gb kadar çıkıyor diye 20 gb ekran kartı mı var yada

insanlar 5 bin tl verip 980ti sli mı yapacaklar

Abartmıyorum.İlla ss mi atalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Enes P.

vistadan beridir kombin yapılıyor zaten
    amd bi ara hyper memory falan diyordu 1gb kart alıyorsun 2.8 diyordu
    bkz: hd 5xxx

İroni mi bu?
  • canskru kullanıcısına yanıt
    Aynısı banada oldu bu başlığı görünce olmaz öyle şey dedim bi ara Lords of the Fallene girdim texture ayarını very higha aldım. (6 gb istiyor) Yükleme ekranı bitince ram %95 oldu 2 gb system ram çekiyor gpu z nin vram göstergesi kafayı falan yedi eksilere düştü sonuç olarak dediğin doğru kardeş win 10 rami vrame katıyor.Gpu gtx 970 bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whitelotus59 -- 2 Ağustos 2015; 21:43:01 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.