Şimdi Ara

Windows 10 satın almak ve lisans anahtarı satın almak arasındaki fark

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
5.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Vatan Bilgisayardan satı alınan 1.600 tl lik
    (https://www.vatanbilgisayar.com/windows-professional-10-32-bit-64-bit-turkce-kutu-usb.html)
    bu ürünle epttavm den satın alınan 10tl lik
    (https://www.epttavm.com/item/33161277_microsoft-windows-10-pro-dijital-indirilebilir-lisans)
    bu ürünle etkinleştirilen Windows arasında ne fark var?

• Bildiğim kadarıyla herhangi bir fark yok. Birisi dijital lisans diğeri kutulu geliyor :)

Hatta hatırlattığınız iyi oldu ucuza varken diğer pc içinde aldım şimdi bir tane :D
  • Mutlaka bir fark vardır ama aydınlatan olmadı daha 😊

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lisans anahtari OEM key oluyo. Anakarta gömülü olur. 1 keyi 1 pcde kullanırsın PC değiştirdiğinde yeni OEM alman lazım.Ayrica oemi win7 alırsan win7 8 alırsan 8 olarak kullanırsın. Diğerini ise istediğin kadar pcde kullanabiliyosun ve ömür boyu. Verilir mi okadar para ben hiç vermedim oem lisans bile almadım hayatım boyunca.

Not: istedigin kadar pcden kasıt tek lisanla 10 cihaz lisanslama değil PC değişir başka pcye geçersen lisans diger pcye geçer senle gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tesbihcekenhoroz -- 9 Ağustos 2019; 20:0:6 >
  • walla bu devirde işletim sistemine para verilmez...
    w 10 pro temiz kurulum yap etkşnleştirmek için w7 ultşmate mak key ile etkinleştir tamamdır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tesbihcekenhoroz

Lisans anahtari OEM key oluyo. Anakarta gömülü olur. 1 keyi 1 pcde kullanırsın PC değiştirdiğinde yeni OEM alman lazım.Ayrica oemi win7 alırsan win7 8 alırsan 8 olarak kullanırsın. Diğerini ise istediğin kadar pcde kullanabiliyosun ve ömür boyu. Verilir mi okadar para ben hiç vermedim oem lisans bile almadım hayatım boyunca.

Not: istedigin kadar pcden kasıt tek lisanla 10 cihaz lisanslama değil PC değişir başka pcye geçersen lisans diger pcye geçer senle gelir.
    OEM key için söyledikleriniz doğru ama ucuza sadece OEM key değil, Retail key de satılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoubleDragon

OEM key için söyledikleriniz doğru ama ucuza sadece OEM key değil, Retail key de satılıyor.

Alıntıları Göster
    Yok değil var benim ordaki fiyat karsilastirmam OEM uzerindendi . Örneğin nette 2-3 euroya OEM varken aynı fiyata retail bulamiyosun retailer 30 eurodan basliyo. Zaten 10 uzun zamandır ücretsiz kişiselleştirme falan kapalı. Bireysel kullanım için KMS ler güvenli ve ücretsiz ben oyle yapıyorum.

AntiKMS ciler linç etmeye başlayabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tesbihcekenhoroz

Yok değil var benim ordaki fiyat karsilastirmam OEM uzerindendi . Örneğin nette 2-3 euroya OEM varken aynı fiyata retail bulamiyosun retailer 30 eurodan basliyo. Zaten 10 uzun zamandır ücretsiz kişiselleştirme falan kapalı. Bireysel kullanım için KMS ler güvenli ve ücretsiz ben oyle yapıyorum.

AntiKMS ciler linç etmeye başlayabilir.

Alıntıları Göster
    Ben şahsen KMS kullanmam. Hwidgen kullanıyorum. Bir kere kullanmak yetiyor. İlk kullanımda aktivasyon yapıyor. Bir daha kullanmak gerekmiyor. Format attığın zaman internete ilk bağlandığında otomatik olarak aktivasyon yapıyor. Tavsiye ederim.

Ben işi sağlam yapmak için içinde trojen, virüs falan vardır diye ilk kullanımda aktivasyon yaptıktan sonra hemen format atıp temiz kurulum yapıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: DoubleDragon

Ben şahsen KMS kullanmam. Hwidgen kullanıyorum. Bir kere kullanmak yetiyor. İlk kullanımda aktivasyon yapıyor. Bir daha kullanmak gerekmiyor. Format attığın zaman internete ilk bağlandığında otomatik olarak aktivasyon yapıyor. Tavsiye ederim.

Ben işi sağlam yapmak için içinde trojen, virüs falan vardır diye ilk kullanımda aktivasyon yaptıktan sonra hemen format atıp temiz kurulum yapıyorum.

Alıntıları Göster
    Hwidgen mstool ve diğer bütün programlar aslında KMS tabanlı. MDL sitesinde cmd kodlarida var hatta.
    Önemli olan varolan dosyalarda zararlı olmaması . Temiz dosyalar mevcut burda bı arkadas herkese link veriyodu dedim banada gönder bakiyim diye bi tarattim hacktool Trojan bide false positive diye iddia ediyo. Dikkatli olmak lazım bu tarz dosyaları yüklerken iki kere düşünmek ve dosya kaynağını bilmek gerek.

• https://forum.donanimhaber.com/yazilim-lisans-anahtarlari-windows-10-office-2019-ve-bir-cok-urun--139622748 dilerseniz göz atabilirsiniz

• 10 liralık en ucuz keyler genelde MAK key oluyor. Yani uzun vadede sorun yaşatmaması şans işi. En iyisi Oem veya mümkünse Retail ama fiyatı daha pahalı haliyle.
    @beautifulwinners adlı uzman dostumuz daha iyi açıklar, eminim.

Ayrıca bazı arkadaşlara ithafen, key'ler bu kadar ucuzken malum yollarla (KMS aktivasyon, Hwid...gibi) uğraşmak saçma geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 22 Ağustos 2019; 11:46:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

10 liralık en ucuz keyler genelde MAK key oluyor. Yani uzun vadede sorun yaşatmaması şans işi. En iyisi Oem veya mümkünse Retail ama fiyatı daha pahalı haliyle.
    @beautifulwinners adlı uzman dostumuz daha iyi açıklar, eminim.

Ayrıca bazı arkadaşlara ithafen, key'ler bu kadar ucuzken malum yollarla (KMS aktivasyon, Hwid...gibi) uğraşmak saçma geliyor.
    Merhaba hocam. Aciklamissiniz gayet guzel. Ekleme yapabilirim.

20lik mak-key alip bu lisansi 20 den fazla kisiye satiyorlar. Ikinci formatta denemeye kalkinca bloke oluyor.

PttAvm de satan kisiler daha once N11 ve GG musallat olmustu. Vergi levhasi olan kisileri tesaron olarak kullaniyorlar arka planda isi yurutuyorlardi. Cokce sikayet aldilar. Magaza kimin uzerineyse mahkemelik oldular ve n11,gg magazalari kapandi.

Bu dolandiricilara para kaptirmayin derim.

Onceden forumda satis yapiliyordu yonetim sadece antiviruse izin verdi. Yaklasik 4 yildir lisans tedarik ediyorum bilgisayarcilar ve son kullanicilara bir kez olsun kimseyi magdur etmedim.

@programmer_onur un dedigi gibi en saglam lisans oemdir. O makineye ait olur. Ayni anakartta 100 kerede format atsaniz bloke olmaz. Retail lisans anahtari her yerden alinmaz mak-key gibi cok kisiye satan var.

• Piyasada 10 TL civarına satılan anahtarlar %99 mak anahtardır. Oem değildir. Mak anahtar en kısa ifadesiyle toplu lisanstır. Belirli bir süre sonra mutlaka süresi dolar veya iptal olur. Bu nedenle OEM anahtarlar daha güvenlidir. Zira yalnızca 1 pc de kullanılabilir, süresi de yoktur. Birden fazla pc de kullanmaya zorlamazsanız microsoft tarafından bloke de edilmez. (En pahalı sürüm örneğin USB kutulu windows da alıp, birden fazla pc ye kullanmaya çalışırsanız o anahtar da bloke olur.)

Sisteminizdeki lisans türünü tespit etmek için;
    1-Başlat menüsünü açın ve arama satırına slmgr.vbs -dli komutunu yazıp enter a basın.

Ekranınıza küçük bir bilgi penceresi gelecektir. Mak Channel, Volume, Retail Channel vs gibi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.