Şimdi Ara

Windows 10 kullanıcılarına müjde: 1 yıl daha destek geliyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
1
Favori
955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Windows 10 kullanıcılarına müjde: 1 yıl daha destek geliyor!
    Microsoft, 14 Ekim 2025'te sona erecek Windows 10 desteğine ilişkin daha önce sadece Insider kullanıcılarına sunduğu Extended Security Updates (ESU) programının kapsamını genişletti. Artık tüm Windows 10 kullanıcıları, bazı koşulları yerine getirerek bir yıl daha ücretsiz güvenlik güncellemeleri alabilecek. İşte yapılması gerekenler...

Windows 10 için destek süresi uzatıldı

Kaçıranlar için Microsoft'un ESU programı, uzun süredir ücretli olarak sunuluyordu. Ancak şirketin son açıklamasıyla, belirli şartları karşılayan kullanıcılar bu güncellemeleri ücretsiz olarak edinebilecek. Ücretsiz destek için yapılması gerekenler ise oldukça basit. Kullanıcıların, cihazlarındaki ayarları bir Microsoft hesabı aracılığıyla bulut ortamına yedeklemesi gerekiyor.

Windows 10 kullanıcılarına müjde: 1 yıl daha destek geliyor!
    Microsoft, bu işlemi kolaylaştırmak için Windows Ayarları menüsüne ve bildirim paneline bir kayıt sihirbazı ekliyor. Kullanıcılar buradan, yalnızca birkaç tıklamayla ESU programına katılabiliyor. OneDrive üzerinden yapılan bu yedekleme işlemi ise, 5 GB'lık ücretsiz depolama alanı ile sınırlı.

Ayrıca Bkz.Windows 11 üç yıl sonra Windows 10'u yakaladı! İşte son veriler

Şu an için güncelleme desteğinin yalnızca güvenlik yamalarını kapsadığını belirtmekte fayda var. Yani özellik güncellemeleri veya hata düzeltmeleri bu pakete dahil değil. Görünüşe göre Microsoft, kullanıcıların en azından bir yıl daha Windows 10'la kalmasını kolaylaştırarak. Bu da, yeni PC'ye geçiş planı yapan kullanıcılar için kısa vadeli bir nefes alma şansı sunabilir.

Kaynak:https://www.windowscentral.com/microsoft/windows-10/free-windows-10-extended-security-updates-are-now-yours-to-claim-but-theres-a-catch

• Uzar daha tecrübeyle sabittir

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Steam desteğini çekene kadar win10 devam

• Ücret ödemeyi tercih edenler ne kadar ödeyecek?

• microsoft, windows 10 ve 11 de sürekli arkaplanda kaynak tüketen, ss ve girdi kaydı alan zorba işlevleri kapatsın önce.
    fareyi elimize aldığımız, sürücüler ve klasörler arası gezerken arka planda birşeylerin döndüğü anında belli oluyor.
    intel 10.nesilde bile belli oluyor.
    eski nesillerde, windows 7'de bile benzer verimsizlik hissinden anlaşılıyor.
    windows xp, 7 ve 10, ntlite gibi yazılımlarla kırpma yapmadan verimli kullanım sağlanamayacak haldeler.
    webde, hazır ayıklanmış sürüm diye sunulanlar bile verimsiz çalışıyor. ayıklandıkları halde, iso dosya boyutları saf iso ile aynı boyutlarda.
    ya çok ya da işe yaramayacak kadar dengesiz derlemeler.
    bu konularda kendi işini kendin göreceksin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taoson -- 25 Temmuz 2025; 18:26:50 >
  • Torpilli hintliler koca şirketi ne hale getirdi

Win11de internette gezmek için Ryzen 9800x3d islemcinin olması lazım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 11 i adam edemediklerini kendileri de biliyorlar o yüzden mecbur uzatacaklar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hâlâ daha Windows 11'e geçmedim, yeni bilgisayar da topluyorum ve yeni donanımların Windows 11 sürücüleri yok; şaka gibi. Aslında bilerek yapılmıştır diye düşünüyorum; zorla herkesi Windows 11'e geçirecekler. Uzun yıllardır Linux'a geçmeyi düşünüyorum ama işte bir türlü olmuyor; öğrenmesi alışması uzun sürer ve oyunları %100 sorunsuz ve performanslı çalıştıracağı da garanti değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 23 Temmuz 2025; 18:56:21 >
  • Windows 11'e genmek için PC mi değiştireceğim hmm bunun yerine PC 'yi

Linux'a geçirsem de param cebimde kalsa ne der acaba Microsoft

• windows 11 sıfırdan kur revios kur üzerine ben öyle yaptım jet gibi akıyor sizede tavsiyem odur düz windows 10 dan daha performanslı revios windows 10 içinde var denemedim ben siz deneyebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LegendTürkiye -- 23 Temmuz 2025; 19:23:25 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yeni bir directx dayatması olmadan kimse w11 geçmez. Hatta dx12 dayatması olmasa ben şuan w7 kullanıyor olurdum.

• LegendTürkiye L kullanıcısına yanıt
    Güvenlik konusu ne durumda pekala o şekilde?

• kraix kullanıcısına yanıt
    windows defenderi kapatabiliyorsın silede biliyorsun güncellemeleri kapatabiliyorsun revitool diye aracı var özel

Anladım. Güvensiz yani. Teşekkürler. Bil Gates e vermeye devam bilgileri. Sonuçta bu programı yapanlarda alacak en azından Gates bizle ugraşmaz 😅

adamların sitesinde fuk windows yazıyor sorun yaşamak istiyorsan düzü kullanmaya devam et

Win 10 kullanıyorum problem yaşamiyorum. Kapatilana kadar başka birşeye geçmeyi düşünmüyorum. Mottolari o olabilir ama onların bilgi çalmadıklarini göstermez bu durum. Bizi de fukaabilirler :)

böyle düşündüğünüz için windows sizi kullanıyor custom os her zaman en iyisidir androidde windowstada e devletteki bütün bilgilerin zaten hackerların elinde takılmayın böyle şeylere ben umursamıyorum bile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LegendTürkiye -- 23 Temmuz 2025; 19:57:33 >
  • hatta daha ilerisini söyleyim 2 seneye yapay zeka hackerlarıda yiyecek çünkü insan beyni ona yetmez facebook gibi yerler hacklenemiycek tüm bilgilerin onun elinde olcak yapay zekanın twitterdaki groku gördünüz örnek o

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LegendTürkiye -- 23 Temmuz 2025; 20:5:54 >
  • Windows 10'un tasarımı zamanına göre eski sayılmaz, önceki nesillere göre desteğin kesileceği döneme göre en iyi dayanan windows diyebiliriz, bu noktada Windows 11'de bir tık daha iyi tasarım var fakat hem dayatmaları hemde tasarımdaki radikal farklılıklar insanları sinir ediyor....

Desteğin uzatılması çok akıllıca olmuş zira Linux türevleri zaman geçtikçe daha bir kullanıcı çeker hale geliyor, müşterilerimizde birçok basit sistemi linux'a geçirip o şekilde kullandırtıyoruz MS tarafında lisans maliyetleri gereksiz pahalı durumda..

kısaca özetlemek gerekirse işletim sistemini lisans almak zorunda olduğumuzdan temel işlevler için kullanılacak PC'lere linux + open source ofis uygulamasıyla işimizi görüyoruz, 2020 öncesi bazı donanımlarda ek cihazları tanıtmak yahutta ticari yazılımlarda sorun oluyordu fakat bu sorun zamanla daha azaldı, MS'un bu noktada sahadaki durumu okuyup okumadığını bilemiyorum fakat bir şekilde lisans maliyetleri sebebiyle windows kullanımı azalıyor.... bence 1 değil 3 yıl daha uzatmaları lazım, aylık güncellemelere de devam etmeleri yerinde olur ama dediğim gibi MS bu huyundan vazgeçmez... seneye olmazsa 2027'de kesin yeni bir windows görürürüz... :))

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.