ben hala win98 kullanıcısıyım nedense hala diger işletim sistemlerine geçemedim ama hemsini denedim yeni verionları kurmama ramen win98 kadar sağlam işletim sistemi görmedim sizce... Black Bird...
son kararınmı ? makinananda kafayı yedirmedi galiba biraz yüklen bakalım win98 e neler yapacak sana ?
W98 de driverlarda sorun çıktıgında çökmeyle karşılaşmıyorsun diğer işletim sistemlerinde yanlış tanıtılan bir driver sistemin çökmesine neden oluyor.Ör W98 yüklü bir hdd yi başka bir makineye tak ve tekrar driverları tanıt ve çalışmaya devam et. Diğer Windows sistemlerde bunu yapamazsın.bütün mesele bu.
sadece bu durum nedeniyle 98 i en sağlam işletim sistemi diyemessin ama bu bir çok olaya bağlı bir durum
:)) windowsun hangi sürümü olsa farketmez başka makinaya hdd yi aktardıgın anda yeni kartın bütün özelliklerini yeniden görüp tanıyacaktır..ayrıca bütün windowsları hdd ilen başka sisteme aktarabilirsin sistem yeniden tanıyacaktır . xp de özel birşey var sistemde belli aygıtlar degiştigi zaman tekrar bill amcadan izin alman gerekiyor
XP için izin alamıyorsun... direkt olarak mavi ekran çıkıyor.. sistem hatası diye kaliyor... bir notebookta yaşamıştım. hddyi söküp başkasına takınca çalışmadı...
WİNDOWS 98 E KİM SAĞLAM DİYORSA O BİLGİSAYARDAN ANLAMIYOR DEMEKTİR.HİÇ KİMSE KUSURA BAKMASIN...
Dostum sen ne zamandır bilgisayar kullanıyorsun. bu bir ikincisi burada tek abartı yazan sensiz burada konu tarşıyoruz bilgi alıyoruz ve veriyoruz sen daha kötü bir ev kullanıcısı olmalısınki sadece yeni verionları onaylıyorsunyazdıklarınla kusura bakma ama bağırarak da konuşma. Black Bird...
sağlam sistem arıyorsanızwww.linux.org.tr adresine bir göz atın derim. 98 de diğerler windowslar gibi sağlam değil. Oracle unbreakable linux seminerleri düzenlerken, compaq alfa serisi serverlar windows desteği vermezken neden windowsun sadece bir versiyonu mu güvenilmez sizce...
Microsoft korkuyor ve sitesinde linux aslında sanıldığı kadar bedava değil gibi mesajlar veriyor...
Bir arkadaş kapı (linux) varken, pancere (windows) kullanmayın şeklinde bir banner kullanıyordu. Bulursam yapıştırırım. Çok iyiydi...
windows serisi içinde en iyi çalışan sürüm 98SE dır.belki oda iyi değildir,XP ye göre görsel değildir,özellikleri azdır ama en sorunsuz (sorun çıkabilir ama diğerlerine göre daha az) sistemdir.o yüzden ben ihtiyaç duymadıkça 98Se den şaşmam.
98 sağlam ???? şaşırdım walla 98 bana bu yaptıklarımla ancak 3-4 gün gider. şimdiye kadar kullandığım en sağlam sistem win2000 bu aralar birazlık xp takılıyorum ama sevmedim bunu da çok hata verior. 2k nın açışı yavaştır ama çökmesi de çok zor oluyor.
p4 e geçerkenki 2k ya yaptıklarımı bi 98se ye yapsaydım aptaldan beter olurdu. p3--->p4 yaptım haliyle baya bi deişiklik oldu ama banamısın demedi takır takır tanıdı parçaları ve sorunsuz çalıştı.
98se ye sağlam diene şaşarım. ne ettin 95 den 98 e yeni mi geçtin???
canın isterse 2k yı bir dakikada yine çökertirsin.ben bilmeden linuxu çökerttiğimi bilirim (açıldıktan 3 dk. sonra) işletim sistemini iyi kullanırsan 98SE en iyisidir (lütfen bunda sistemin istediği konfigurasyonlarıda dikkate alalım.)
ARKADASIM W95 BILE 98'DEN DAHA SAGLAM.BEN EVDE KULLANMIYORUM EVDE XP İSTE 2000 PROF.VAR 98 E 100 BASAR.98 ARTIK BENDE BITMISTIR.BI KERE GECERSIZ BIR ISLEM YURULTU.NE DEMEK?GERCERSIZ BIR ISLEM YURUTMEKIN ANLAMI YOK TURKCEDE.BIR ISLEM GECERSIZSE YURUTEMEZSIN.SAYGILAR...
Dostum Baya sen aslında bu işi bilmiyorsun 2000 ne için kullandığını ve 2000 nin amacını bilmeden 2000 ni savunuyorsun bana. Windows geçersiz bir işlem yürütüldi hatası verdiyse senin bilmediğin bir dosya arka planda çalışıyor demektir. önce bunu ögrenmek gerekir kendine iyi bak. Diger arkadaşları fikirleri için teşekkür. Black Bird...
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by ilkert</i> <br />ARKADASIM W95 BILE 98'DEN DAHA SAGLAM.BEN EVDE KULLANMIYORUM EVDE XP İSTE 2000 PROF.VAR 98 E 100 BASAR.98 ARTIK BENDE BITMISTIR.BI KERE GECERSIZ BIR ISLEM YURULTU.NE DEMEK?GERCERSIZ BIR ISLEM YURUTMEKIN ANLAMI YOK TURKCEDE.BIR ISLEM GECERSIZSE YURUTEMEZSIN.SAYGILAR... <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
ya geçersiz işlemi yürüten 98 değil sensin.mesela bir programda file menusunu açıp mouse nin orta tuşuna (yani 3. orta tuşa görev atadıysan) basarsan şrak geçersiz işlem ve reset.burda hata seninmi? programınmı? yoksa 98 inmi? bence hepsinin.şimdi ben evde neden win2000 kurayımki? hostingmi işleticem? yoksa internetten gelen saldırılara karşı mı koyacağım? bir daha soyluyorum: bir normal kullanıcı (grafiker,programcı v.s. hariç) için en sade işletim sistemi 98Se dir.hataları olabilir.linuxtede hata,eksik vardır.ama ben 3 boyutlu butonlar görmek istiyorum deyip rami,işlemciyi yükseltmeye ne kadar değer bilmem.ben yinede 98se diyorum
Sonudaki kelimelerinle ilk söylediklerin bir birini karşılamıyor bir anlaşmazlık söz konusu bunu düzeltmeni rica ediyorum. Black Bird...
yooooo win xp daha stabil ve sorunsuz calısıyor
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by blackbird</i> <br />Sonudaki kelimelerinle ilk söylediklerin bir birini karşılamıyor bir anlaşmazlık söz konusu bunu düzeltmeni rica ediyorum. Black Bird... <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
O KİM?
ya şu an en sağlam xp üstelik başka hdd yi söküp başka pcye takmak sağlamlıksa bu çok saçma bir düşünce! üstelik o dediğiniz win xp dede var tak hdd yi başka pcye tak xp cd sini cd den boot et onarı seç bak bakalım oluyomu olmuyomu
tabi herkes kendi elindeki donanima gore olmak uzere bu kullanilabilir isletim sistemlerinden birisinde veya hepsinde daha iyi performans alabilir. donanimlar guncel ise ve de 98se'den sonraki isletim sistemlerini destekliyor ise 98se'nin yerine win2k, bunun yerine de yine donanimlar destekliyor ise yani guncel ise, xp kullanmak daha mantikli. tabi elimizde lisansli 98se var ise crackli xp'ye gore 98se kullanmayi ben yeglerim!. tabi su andaki bildiklerim ile ehehe.. bir de 98se yerine iste digerlerini kullanmak.. bu da ayni donanimlari yakindan takip etme olayi gibi. 98se'de takili kalmak yanlis. hep bir ust modeli almak iyi degil de ogrenmek daha iyi. mesela ben simdi 98se kursam yeniden kesinlikle sarmayacak, hatta ve hatta cakismalar ile karsilacagimi soyleyebilirim :-) hangisinde az problem yasiyorsaniz o isletim sistemini kullanmak daha mantikli. ama hep ileri mantigini benimsememek de yanlis. bugun birsok isyerinde lisansli kullanimi dusunursek eger, win98se'nin degil eheueh win95'in gecerliligi hala devam ediyor muhauah evde xp isyerinde win95 bundan buyuk iskence olamaz ya eheue. eheueeh boyle dusunursem eger, yaptigim ise gore bence de win95 isletim sistemi de kesinlikle saglam. hehehe