1. Ben 3 senedir X kullanıyorum 2. Evde de Windows kurulu o da tam olarak 9,5 senedir kullandığım işletim sistemidir. 3. Ben MacOs ile ilk işyerinde tanıştım. o da 2 sene oluyor. 5. BeOS da ise daha yeni (1 sene) olduğumu kabul ediyorum.
Ben Windows u önerirken oyun meraklılarını hedef kitle olarak aldım. Ne yazıkki X için oyun bulabilmek pek te kolay değil, ama hiç X için oyun yok da demiyorum. Ayrıca X e de laf atmadım. Onu övdüm. Parçalamadım. Şu anda da glade, c++, perl, ve phyton üzerinde uygulamalar geliştirdiğim tek platform da odur. Win. i sadece oyun ama SADECE oyun için kullanıyorum.
Ama gördüysen beos hariç tüm sistemlere adil davranmışımdır. BeOS u da iyi tanımamamdan kaynaklanabilir. Bence bir sistem üzerinde tam bir fikir beyan edebilmek için en az bir sene kullanmak lazım.
Yalnız senin bu yaptığın eleştirileri hiç hoş karşılamıyorum. Sanırım işlerin fazla yoğun. Bu nedenle biraz sinirlisin ve böyle konuşuyorsun.
SON OLARAK! Ben eski bir sistem ve eski bir os önermedim. En son cevabındaki son paragrafı bana karşı yazmadın herhalde.
Bu arada sanırım sende benim gibi sistem yöneticisisin. Bu sebeple böyle konuşuyorsun. Ama kimseyi küçümseme ve tavırlarına da dikkat et.
İyi çalışmalar.... |aşağıdaki imzamı iyi oku|
Ayrıca MacOS hakkında bir iki şey de söylemek istiyorum.
MacOS kötü ve işe yaramaz, kullanılamaz DEMEDİM!!!
Sadece yazı yazmaya, grafik çizmeye gibi kelimeler kullandım. Bu ne demek? Sadece iş amaçlı demek! Hadi git bi internet kafeye Apple doldur ve müşteri gelsin diye de bekle..
ÇÇÇOOOOOOKK beklersin!
Ama güçlü bir makina, Linux, WineX, ile belki düzgün çalışır kafen.
ya iii kullanılırsa en iisi windows xp professionla neden bahsediyonuz siz ya tartışılmaz b,le bu.adamların bi bildiği var ki yeni sistem çıkarmışlar ama şunu sölim win me win 98 se'de katlarca kötü
evet. Mert arkadaşım. Ama biz zor durumlardaki stabiliteyi konuşuyoruz. Linux ve MacOS, Win e göre daha sağlam. Ama onlarında canını çıkarmak fazla zor değil.
Pencere dediğin gibi zorlamaya gelmez. Camı çatlar
pardon wineX mi??
yani emüle bir windowsla mı kafe işletmekten söz ediyorsun??
Bu da aynı yola çıkar..
Bu arada apple ile de kafe kurmak hoş bir fikir..keşke ucuz olsa..(n'apalım adamlar piyasaya uymuyorlar kulvarları da farklı tabii her önüne gelene oyuncak olmuyorlar..)
oyun manyakları içinse bir ps2 emülatör ve ps2 ağ simülasyonu..
CS dan sıkılan PS2 HALO'da birbirini yer..
icq desen olmayan platform yok..
explorer her ikisine de var..
Ama işte hoşafa alışana pasta ters gelir hesabı win. li kafeler çok daha verimli olur..
Tabii..şifrelemeyi çöz(bir dağı del)gerisi kolay..
2 tane hayati modülü uçurdun mu iş biter..
Bir ara, bir işyerinde, Son model bir Apple AMA Windows yüklü olarak görürsen sakın şaşırma!!!
Çünkü o gördüğün gerçek Apple ve Windows, şaheseri ise benim. İşlemci biraz sorun oldu ama onuda sonunda hallettim.
Eğer nasıl olduğunu merak ediyorsan. Yakında ufak ve karanlık bir site açacağım, orada belirteceğim. Yoksa hayatım kayabilir.
Neyse... Sen kahveni iç çalışmana devam et... Bende 2 nolu apple ı win.liyorum. Be&Smile
virtual pc ile mi..
Nasıl..
G4 ü nasıl tanıtıyorsun windows'a??
ve performans nasıl oluyor??(Malum windows benim bildiğim x86 platformda düzgün çalışır..)
Performans konusunda daha bir test yapmadığım için birşey söyleyemeyeceğim.
virtual PC falan kullanmadım.
Yanlız ufak bir c++ yazılımı ile işlemciyi P4 olarak görüyor.
Tek sorun ise arkadaşlarla çözemedik hala bunu açılırken 20 snye geç açılıyor. ama aöıldıktan sonra hiçbir sorun yok. tıkır tıkır gidiyor.
18 haftadır bu proje üzerinde çalışıyoruz ve yaklaşık 6 haftadır da kullanıyoruz. Hiçbir sorun bulamadaık. şimdiye kadar.
Eğer güzel bir CPU test programı öneririsen denerim. Ama WCPUID olmasın.
O P4 olarak görüyo zaten (emulatorumuz sayesinde)
Olum. İŞTE TÜRK'ün DEHASINI BÖYLE ORTAYA KOYUYORUZ! Yakında ufak bir sitede açıklamayı planlıyoruz. Ama önce yeterli güvenlik önlemi almalıyız. Yoksa bunun yasak bir işlem olduğunu biliyorsundur herhalde!
İyi akşamlar...
yanlış anlaşılmasın!
virtual pc kullanmadım derken işlemci testinde kullanmadım gibi bir anlam çıkmış. Onu düzeltiyorum. Bu programın test için olmadığını herkez biliyodur zaten.
Yakında Apple üzerinde Linux için çalışacağız. Bu daha kolay olacak çünkü kodların açık olması büyük bir avantaj. belki daha güçlü olabilir. (x üzerinde)
Son olarak, Windows mükemmel çalışıyor. Görsel olarak aynı p4 2000 gibi vallahi çok iyi. Ama test etmeden birşey söyleyemem. Yarın bu saatlerde bir olumsuzluk olmazsa test sonuçlarını forma yazarım
İyi akşamlar..
Peki 128bit velocity engine de emülasyonda çalışıyor mu?? Yani virtual PC ninki gibi rezil ve piyasa oyununa sadık bir emülasyon olmasın da..(O performanstaki rezalet nedir ya Virtual PC de??)
Yani tutup ta 3DSMax'ın Pc versiyonunu aynı verimle kullanabiliyor musun?
Aklıma bişi takıldı, şimdi ben NTFS dosya sistemli bir XP kursam, sonra birgün bu sistem göçüverse... Dosyaları kurtarmak için win 98 (tabi ki FAT32) kurulu bir pc'ye taksak bu NTFS sistemli diski... içindeki dosyaları kurtarabilir miyiz?
Ayrıca NTFS dosya sisteminde kurulu Bir XP ile meydana getirdiğim herhangi bir dosya (müzik, resim vb) win 98 kurulu bir pc'ye aktarılsa çalışır mı???
Benim pc'de 2 hdd var... XP'den geri kalmıyım diyorum (bir süre kullandım ama) şimdi ben XP'yi NTFS dosya sistemine kurayım diyorum, peki benim 2. hdd FAT32 olduğuna göre sorun olacak mı?? Oraya yedek alırken falan ya da ordan dosya alırken başıma ne gibi sorunlar gelecek???
yaw boşverın wındowsu ben bi işletim sistemi yapğacam kendım ManYaK2003 diye bekleyın hem stabil hem işlevsel hem profesyonel hem süper hem modemsiz internete bağlayacaqm sizi beleşe. coming soon...
yaa bırakın gırgırı hadi yok mu birşey söyleyecek olan? üstteki soruma cevap veren yok mu? 2 gün içinde uygulamayı düşünüyorum, boşuna uğraşmayayım... aslında çoktan denerdeim ama hard diskim 2 gün sonra falan gelecek o yüzden bekliyorum...
98 ntfsi direkt olarak görmez, bunun için yardımcı programlar kullanılıyor. Ama akıllıca olan verilerini fat sisteme xpden atman. XP kurulumunda çavirme işlemi yapıp dosyalara zarar vermiyor diye biliyorum ama emin değilim. En temizi şimdiden dosyalarını XP kurmayacağın makineye aktarman ve kuruluma öyle başlaman...
teşekkürler...
bu arada maxpain kardeş,, o kadar stabilite olayına güveniyorsan SiSoft'tan SANDRA'yı bir tart emüle p4 cpuyla..
zaten Bu arada linux PPc adı altında zaten G4 ler için de derlenmiş bir Linux var ..
Hepinizin Bir araya gelip bir işletim sistemi yazması daha kolay olurdu her halde bu kadar konuştuktan sonra. diger sayfadaki arkadaşa söylüyorum bana sonuna imza atıyorsun demiş tabi burası özgür nasıl istersem öyle atarım kendime itham etiğimi söyleyen tek arkadaş sensin. Ve eğer burası imza atmak için özgür bir yer değilse bende senin resmini görmekten rahatsız oluyorum. engin fikir ve düşünceleriniz için teşekkür ederim ama arkadaşlar konuyu dağıtmak için ellerinden geleni yapmışlar. Windowslar için Yeni çıkan her şey iyi olsaydı me bu kadar çabuk çökmez Xp bukadar hantal ve bol süslü olmazdı. İŞİN ASLI bazı arkadaşlar hayatında işletim sistemi görmedikleri için Xp nin görüntüsünün gafletine kapılmazlardı. Öyle Değilmi TEKRAR İMZALIYORUM bak arkadaşım altta... Black Bird...
seninle polemik yapacak değilim karakuş..Forumdaki az sayıda ilginç(!) tiplerden biri olduğun belli. herşey yerli yerinde güzel.benim avatarım seni rahatsız edemez çünkü olması gereken yerde.imzasını imza kısmı yerine her yazdığı posta üşenmeden ekleyen psikolojideki birisiyle polemik yapmam.bundan sonraki forum hayatında başarılar dilerim(fazla sürerse)
Allah sana Biraz güzellik biraz daha iyi bir sistem versin. Üşenmek Tembelliktir Bana bunu hatırlatan tembeller resmini eklemek için hiç mi hiç üşenmemiş. Teymenime Teşekkürler. İMZAM ALTTA... Black Bird...