blackbird amma da uzattın konuyu kardeşim ne inat adamsın al win98'ini tepe tepe kullan 11 yılı aşkın bilgisayar kullanıyorum işletim sisteminin winCE harici hepsiyle haşır neşir oldum senin gibi saçmalayanı hiç görmedim civil gibi bende sana kısa sürecegine inandığım forum hayatında başarılar dilerim!!
hocam win98ce degil yaw, senin de karizma getti ha :-))))) win98se olacakti eheueheu eueheuee cok yasayin be ne 98 imis bu eheheeh
maat win98 se demiyorum win CE 'den bahsettim ? senin papağan öleli pek iyi degilsin hocam
Siz Ne diyorsunuz Ben burda sizi anlamamaya başladım arkadaş her halde Evdeki bilgisayarına Win Ce Yüklemiş onu satmaya çalışıyor ya gelinde gülelim Haaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhaaaaaaaaaaha
bence dostum sen ya bilgisayara yüklenmekten anlamıyosun yada makinayı sadece chat için kullanıyo olsan gerek.Bu ne yaa.98 mi kaldı artık.Aş bunları.geç xp ye
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by home_sweet_chaos</i> <br />bence dostum sen ya bilgisayara yüklenmekten anlamıyosun yada makinayı sadece chat için kullanıyo olsan gerek.Bu ne yaa.98 mi kaldı artık.Aş bunları.geç xp ye <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
sana bi soru karşına çıka bilecek olan bir çok problemi 98 deki gibi basit bir kaç usülle hallede biliyormusun home_sweet_chaos??? mesela ağ problemlerini özellikle dos tabanlı muhasebe programlarında veya dos tabanlı programlarda xp sorun çıkarıyor en güzel kullanılan sistemde wın98 (bence)...
DOS tabanlı muhasebe programlarının sorun çıkarmasının tek sebebi NTFS dosya sistemidir. Eğer sabitdiskinizi ikiye böler ve sadece XP.yi yüklediğiniz sürücüyü NTFS, diğerini FAT32 olarak belirler vede bu muhasebe programlarını FAT32 olan dosya sisteminde çalıştıracak şekilde ayarlarsanız hiçbir probleminiz kalmaz. Ben hem ETA hem de LOGO kullanıyorum. Her iki programda NTFS dosya sisteminde çalışırken doğru dürüst bir ekran görüntüsüyle gelmiyorlar doğru. Ancak diğer sürücüde çalışacak şekilde ayarladığımda her ikisinde de problem kalmadı. XP.nin artılarını saymakla bitiremeyiz dostum. XP.den sonra Win2000 diyorum. NTFS dosya sistemi her zaman FAT32.ye göre daha hızlı ve sağlamdır. Linux.ü daha üstün gösteriyorlar ancak kullanmadığım için hiçbir yorum yapmayacağım. Örneğin FAT dosya sisteminde video görüntülerinin aktarılmasında 4 GB sorunu var. Buda Full Quality Capture işleminde sadece 17 dakikalık bir kayda eşdeğer. Oysa NTFS dosya sisteminde böyle bir sorun yok. Ayrıca Windows 98.de ağır uygulamaların beraber çalıştırılması bellek yönetimi yüzünden XP.ye nazaran daha sağlıksız. Çok çabuk hantallaşıyor. Bana 256 MB inanın yetmiyor. Bellekler biraz ucuzlasın bir 256 daha alacağım.
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by blackbird</i> <br />Siz Ne diyorsunuz Ben burda sizi anlamamaya başladım arkadaş her halde Evdeki bilgisayarına Win Ce Yüklemiş onu satmaya çalışıyor ya gelinde gülelim Haaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhaaaaaaaaaaha <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
yazımı iyi oku win CE Harici dedim kendi kendine senaryo üretmeye devam ediyorsun kolay gelsin o zaman [xx(]
wındows 98 için 256mb ram yeterli bildiğim kadarıyla daha fazlası bazı uygulamalarda sorun çıkarıyor. zaten makinada ntfs dosya sistemi vardı. zaten ntfs in dos uygulamalarında sorun çıkardığı gün gibi ortada.. sorunla karşılaşında silip fat32 yaptık ama sorun yine çözülmedi.wınxp home sürümü var. pro yukledik yine aynı. terminal makina olarak kullanıyoruz. ve bize yaşattığı sorunlardan dolayı bıktık. dosya sistemi fat32 neden peki bu sorunları yaşatıyor. bence daha çok yama çıkıcak bunları hesaba katmadılar sanırım. ama bu sorun benim başıma sadece bir makinada gelmedi..
şunuda belirtiyim zaten kimse ntfs dosya sisteminin fat32 den daha kotu olduğunu idda etmedi.. bence çok sağlam ama birazda esnek olsa daha ii olucak. seninde dediğin gibi dos tabanlı uygulamalarda çok sorun yaşatıyor.
NTFS Dosya Sistemini yapılma amacı şuan evde arkadaşlar kullansın diye değildir. Bu nedenle evde MMedia kullanmayan yoktur NTFS den dosya aktarma bu aktarmayı ilk defa Yapanlarda Tüm verilerin uçması söz konusu yani adamlar bu işi ev kullanıcıları ve tek kullanıcılar için yapmamışlar bu nedenle Hem FAT Hemde NTFS var siz Pc ler de sorun yaşamayın diyede FAt diye birşey var. Neden NTFS ile bozayım kafayı hem bu sistemem XP ye ait değil Taaa NT sistemlerden kalan bir teknoloji ama hızlı gerçekten.
Black Bird...
Black bird delikanlı gibi açıkla:Geçersiz işlem yürütüldü ve kapatılacak.Ne oluyo?Şimdi bana arkada başka program çalışıyo deme windowsu ilk açtığımda herhangi bi iconu 2 kere tıkladığımda ki bu iconun ne olduğu önemli değil bu hatayı veriyo.Sakın bana win açılırken bikaç program açıyo deme çünkü açarken ben ctrl+alt+del yapıp extra herşeyi(EXTRA) kaldırıyorum. EVET CEVABINI BEKLİYORUM BAY ÇOK BİLEN WİN98 DELİSİ. Eğer bişey yenileniyosa bu ya istekleri karşılayamıyordur da yenileniyordur ya da geliştirilmesi amacıyla yenileniyordur.Win98 den sonra kaç kere yenilendi diyede bi soru sormıycam sana. Ben de win98 kullanıyorum ama 256 Ram olmadığından sistemi yavaşlatmasın diye...... EVET CEVAP VER
Ben çok bilenim demedim ayrıca kurulan işletim sistemi Windows 98 ile bunu çökmesinin iki sebebi vardır ilk olarak donanım hatası (bu giderilebilir)ikincisi ve en önemliside kullanıcı hatasıdır sanırım senin windows'un kullanıcı hatası kurbanı olmuş sen bunu yenider kur ve düzenli kullanmaya çalış.
Black Bird...
Arkadaşım ben ayda bir win kuruyorum zaten... Benim ki donanım hatası ise :) buna ben çare üretemem çünkü markalı bir pc bu ve açarsam garantisi gider.Peki şimdi ne diyosun....
Açmadan Sistemdeki sorunu gideremiyormusun
<br /<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by AyBuBi</i> <br />Arkadaşım ben ayda bir win kuruyorum zaten... Benim ki donanım hatası ise :) buna ben çare üretemem çünkü markalı bir pc bu ve açarsam garantisi gider.Peki şimdi ne diyosun.... <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
dostum markalı pc ler sorunsuz çalışıcak diye bir kaidemi var bizde markalı pc satıyoruz. ama karşımıza bir ton sorun geliyo. senin wındows'u ayda bir kurman senin pc ile ilgili sorunlarının olduğunun bir gostergesi değilmi? bir wındows neden her ay çökerki? ben bi wındows me kurdum. ayda bir olmasada çökuyordu. sonra wın98se ye geçiş yaptık inan bana kardeşlerin sabahtan akşama kadar oyun oynuyo bende akşamları sabahları farketmez yuğun çalışmalar yapıyorum makinada ama tam 4 ay oldu bu wın98 kuralı neden hala çokmedi?
aybubi kardeş ctrl+alt+delete yapmana gerek yoq. başlangıç+öalıştır bolumune msconfig yaz sana bi menu gelicek oradan çıkan menude başlangıça gir her açılışta gelmesini istemediğin şeyleri kaldır. o zaman senin extra gelen programlar her açılışta karşına çıkmaz. artı senin donanımsal bir sorununda olmaya bilir senin yuklediğin sürücülerin yarattığı bir sorundan kaynaklanan hatalarda senin başını ağırtıyor bence. son sürümlerini tuklemeyi denesenin donanim aygıtlarının...
Bence en basta tum ısletım sıstemlerının saglam ve stabıl calısması donanımla ılgılıdır. Isletım sıtemlerıne gelınce; bılg. kullanmaya c64le basladım, ve bugunme kadar yaygın olan butun ısletım sıstemlerını her ayrıntılarını ezberleyecek uzunlukta hatta yıllarca kullandım. bence hıc suphesız en saglamları 2k ve xp. Ama basta dedıgım gıbı donanım sorunları varsa hıcbır os dayanmayacaktır.98 ve emsallerındekı mavı ekranların coguda bundan kaynaklanır. benım butun pcı slotlarım dolu ve bircok ırq paylasım goruyor.98 bu konuda bır rezalet,ve bellek yonetımı konusundada. Zaten sıstemlerın stres testı sonuclarına bakarsanız goreceksınız olaganustu farklar var. Yanlıs hatırlamıyorsam 98=3 gun. xp=90gun. Sonuc olarak Ben uzun bır zamandır xp kullanıyorum ve bırdaha 98 kuracagmı hıc sanmıyorum. bunun yanında tabıkı her sıstemın bellı artıları ve eksılerı var 98de ozledıgım seylerde var. Mesela yazılım uyumlulugunda 98 uzerıne yok...!
hocam benim wınxp yi tam anlamıyla sevebilmem için daha esnek daha uyumlu olması lazım çünki karşına çıka bilecek olan sorunların çözülmesi çok enemli. bence wınxp güzel tamam ama hala yeterli değil. (bu benim düşüncem tabi) herkez her istediğini düşüne bilir.
Bu birazda insanların kullandığı donanımlarla ilgili olan birşey. Stabilite konusunda XP ve Win2k gerçekten arkadaşında belirttiği gibi stress testleri önemli bir gösterge. Çünkü makinelerin fitil fitil inletiyorlar. Mesela benim bir Epson EPL 5800 yazıcım var. XP için driver yazmamışlar ancak Win2k driverı ile yazdırmada problem yok ancak Status monitor yani yazıcıdan drum ve toner bilgilerini alan programcık çalışmıyor. Şimdi kalkıp sırf bunun için XP.den vazgeçeyim mi? Bu sadece bir örnek demek istediğim sadece esneklik olayını biraz da kendimiz yaratıcılığımızı kullanarak idarelik çözümler bulmak ve donanım ve yazılım üreticilerinin bu konuda birşey yapmalarını beklemek. Tabiki asıl konu birçok arkadaşın haklı olarak belirttiği gibi donanımların stabiliteyi önemli ölçüde etkilediği. Bunda şüphesiz en büyük pay kullanılan ucuz ancak nispetinde kalitesiz ramlar ile bazı adı sanı duyulmamış anakart üreticilerinin sağladığı ne idüğü belirsiz anakartlar.
saol inf_onb. Yeni sürücülerin hiç mi hiç yararını görmedim.Her parçamın yeni sürücülerini kurdum ama nafile. Bana biri çıksın desin ki geçersiz işlem yürüttü ve kapatılacak şudur şu demektir diye....
Aslında Her Yeni version diger versionda daha iyi olmalıdır. Ama Xp'deki sorun şu Fat 16 dosyayapısında yazılan programların çalışmaması. Ve bilgisayarıma hakim olması Win98 karşısına geçince bilgisayarın benim olduğunu hissediyorum. Yani 98 benim anlatabiliyormuyum bilmiyorum. İşletim sistemleri içinde en çok sorun çıkartan ve çökeni bence WINME dir bunu nedenini diger kısımda anlatmıştım. Arkadaşımın makinesini formatlayıp başka Driver'lar la Yüklemesini ve bios'u sıfırlamasını tavsiye ediyorum. işletim sistemi anlamında 98'in böyle bir hata yapmaası mümkün değildir Bu Olaya ya donanımsal ya kullanıcı hattasında oluşmaktadır. bunu aksini söylemek yanlı olur çünkü hepimiz Wın98 kullandık Ve Hiç birimizin bu şekilde hatalarla karşılaşacağını sanmıyorum.