unutmusum yazmayi, internet'e acilinca asgari win2k kullanmak lazim derim. hicbiri saglam degil ya, en azindan fazla ziyaretciniz olmaz ;-)
hoca lafı noktaladımı ne [:o)]
merhabalar evet bir çok kişinin dediği gibi w98 içlerinde en iyilerinden birisi.biraz güncellediğiniz zaman sorunsuz çalışır ve bütün donanımların ve yazılımların w98 için desteği vardır.bir çok kişi yan ticare program olarak dos programı kullanıyorlar.biliyorsunuz yeni işletim sistemlerinde artık dos kalkmak üzere.yani artık dosa pek destekleri yok.w98 bütün yönleriyle istediğini kuruk istediğini çıkarabilirsin.win xp ise gerçekten süper.win xp kendi içinde yaşayan bir işletim sistemi.windowsun bel kemiği olan explorer'ı bile sonlandırabiliyorsunuz.ama hala çalışıyo.mesala kapanma sorunlarında explorerdan yanıt alamadığında windows kesinlikle göçüyo ama bu xp öyle bir sorunun yok.belli bir zaman sonra win xp vazgeçilmez olcak.ama tabi bununda bir sürü eksiği var netten güncelle dediğinde bir sürü yama indiriyo.bende bunun bu gidişle 2. sürümü çıkacak gibi.kilitlenme,program yanıt vermiyo,kapat hatalarını görmemek için winxp.w98 de program hata yaptığında işte program satıcınızla görüşün diyodu artık bunu düzeltmişler ve özür diliyorlar.windows geçersiz bir işlem yaptı ve özür tabi ama windows haricinde bir programlarda ise ona benzer bi hata var.
evets rekabetin getirdikleri faydayı görecez bakalım işler bi kızışsın
macos x rulez ben hem ağ hem de işletim altyapısında stabilite olana bakarım.. ondan sonra arayüz gelir..
kaldı ki hem pcdeki ultra melez yapı ve windows'un kronik topallığı ile windows un bu seviyelere gelmek için, artı (ve de dolayısıyla) işi de şansa talihe cine şaytana bırakmamak için
daha<font size='5'>40</font id='size5'>fırın ekmek yemesi lazım gelir..
WinXP hakkında hiç bir fikrim yoktu fakat bir arkadaş denemek için yüklemişti, bir akşam onda gördüm ve aynı gece kendi makinama yükledim ve de (çoğu zaman çökse bile) çok memnunum, bana göre herşeyi ile profesyonel bir kullanıcıyı tatmin eden bir işletim sistemi..
Profesyonel kullanıcını nedemek olduğunu bilmek lazım. Bir süre kullanın nasıl olduğunu anlarsın. Profesyoneller çoğu zaman çöken ve profesyöneli yarı yolda bırakan programı kullanmaz ben bu yüzden Win98 kullanıyorum Black Bird...
Ne demek profesyonel kullanıcının ne demek olduğunu bilmek lazım?!! Sen kendini bir şey sanıyorsun herhalde, dünyada anketi yapılsa en çok çöken işletim sistemi win98 dir!! Bilmiyorsan öğren, öyle gel!! Ayrıca profesyonel kullanıcı benim ne anlatmak istediğimi zaten anlar!!!
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by blackbird</i> <br />Profesyonel kullanıcını nedemek olduğunu bilmek lazım. Bir süre kullanın nasıl olduğunu anlarsın. Profesyoneller çoğu zaman çöken ve profesyöneli yarı yolda bırakan programı kullanmaz ben bu yüzden Win98 kullanıyorum Black Bird... <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
arkadaş makinanda neler kullanıyorsun anlatsana bakalım neler var ben cok sorunluyum herhalde scaner+tv kartı+kamera+cd rw+modem+ses kartı+ekrankart+yazıcı+dec kaset çalar+bunların hepsini bütün programlarıyla yükledigim zaman win98se abi pess..teslim oluyom deyoda win2k & xp vazgeçilmez oldu [:o)]
Senin makine bir Problem var her halde istersen senin makinenin sorununu çözelim Profesyonel arkadaşlarda yardım eder her halde ee ne yaparsın profesyonel olmak başa bela. Black Bird...
gel buyur beraber kuralım çayımı iç foruma kapım acık ..
nasıl istersen Anlat cevaplayalım arkadaşlarla Profesyoneller dahil olur her halde.. Black bird...
bilgisayardan anlayanlar hemen anlaşılıyor zaten.win 98 dandik kardeşim yok mouse basınca geçersiz işlem yürütüyormuş.ne alakası var.neden 2000 de ve xp de olmuyor.tekrar ediyorum win98 i savunanlar bilgisayarı bilmiyor demektir.
abi ben 95 ,98 ,Me ,00 kullandım en iyisi için 2000 ve 98 çekişir ama en kötüsü kesinlikle ama kesinlikle me abi niye yapmışlar onu anlamadım tam sorunlu
Asıl Bilgisayarı bilmeyen sensin neden dersen sen windows 98 nekadar biliyorsunki bukadar basit yorum yapıyorsun.---- --------BU İŞTE DENEYİMSİZ OLDUĞUN NERDEN BELLİ BİLİYORMUSUN ÇÜNKÜ SEN BU İŞE BAŞLADIĞINDA İLK OLARAK WINXP Yİ GÖRMÜŞSÜN DEMİ---- Arkadaşlara Duyrulur
Black Bird...
Me hakkında yazdıkların çok doğru gerçekten Microsoft ta Me nin Çıkışı şöyle olmuştur her halde
Microsoft A : Abi Yıl 2000 oluyor ne yapalım Microsoft B : Hiç durmayın Hemen arkadaşlara söyle Bişeyler hazırlasın. Microsoft A : Olur abi merak etme Microsoft B : Nasıl hazırmı Microsoft A : abi hazırda daha işletim sistemi gibi görünmüyor Microsoft B : Olsun Olsun Siz Gönderin Millet gargara yapar
Diye olmuştur Me işletim Sistemi Ayak üstü olmuiştur yani Tabi daha sonradan 50 tane verionu çıktı.. Black Bird...
Kullanım ağırlığına göre değişir.. Ben Win98se kullanıcısıyım.. XP de kullandım.. Ama olay sağlamlık oldumu.. Kesinlikle Microsft ürünleri öyle abartılacak sağlamlığa sahip değil.. Çürüklük ayrı bir olay sağlamlık ayrı Windows sürümleri olsa olsa Orta Karar olur.. Ama olay kullanılabilirlik olsaydı Ben Windows serisi derim(Win98se ve ondan sonrakiler.)
Sağol. Microsoft'un ürünleri nekar sağlam olduğu ayrı bir tartışma konusu olabilir.
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by ilkert</i> win98 i savunanlar bilgisayarı bilmiyor demektir. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
zaten bu cümleyide bilgisayarı çok iyi bilen birisi soyleyebilir. bende tekrar ediyorum; win98SE en sorunsuz işletim sistemdir.sorunları vardır.belkide diğerlerinden daha fazladır ama ev kullanıcısı için en idealidir.64 ram ile çalıştırırsın.ama menulerde animasyon istersen min. 128 ram in olmalıdır.makinamda 2 tane HDD,2tane CDrom,tv kartı,2 tane ses kartı,modem olmasına rağmen 98se de sorun yaşamıyorum.buda bana yetiyor.
sana yetiyor fakat bana yetmez. oc yapıorum ve bilgisayarın sapıttığı oluyor haliyle işletim sistemi de sapıtıyor. bu aspıtmalarda bazen yanlış hesaplamalar kaydediliyor ve sistem aptallaşıyor. p3 450 kullandığım zamanda 98 kullanıyordum ve yamalarının kritik olanları yüklenmişti. 600mhz e çektim sistem açöıldı bi oyun açiim dedim biraz oynadım lam mavi ekran ardından esc ama yine bi mavi daha sonra reset attım bizim sistem mefta. ondan sonra 98 kullandıysamda zorunluluktandır. bi daha tövbe ama. her allahın günü sistem mi kuracam ben.
2k xp ye göre daha sağlam ve kendini az da olsa onarabiliyor benim anladığım kadarıylada. xp nin tek hoşuma giden yanı da çok hızlı açılması.
o yüzden bi daha diorum 2k en ii işletim sistemidir. 98 dandinidir. xp oyuncak gibidir fazla kurcalayınca hata verio