Şimdi Ara

win7 de crystal eye kamera sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
12.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • acer aspire 5930g model notebook a win 7 yükledim. vista yüklüyken kamerayı kendim açabiliyordum. şimdi açamıyorum, tıklayarak açacak bir simgede bulamıyorum. yani kamerayı istediğim zaman çalıştıramıyorum. sadece msn de kameralı sohbet ederken kamera kendiliğinden çalışıyor. onun haricinde görüntüleyemiyorum. driver aradım ama bulamadım. ne yapmalıyım

• Kameranın driverini kurmuşsunuz, bu çalışmasını sağlıyor fakat yardımcı programını "Acer Crystal Eye Webcam" kurmanız gerekiyor veya kurduysanız bu yardımcı program Windows 7 tarafından desteklenmiyor da olabilir.
  • "Acer Crystal Eye Webcam" i kurunca sorun ortadan kalktı tşkler
  • Benim de benzer bir sorunum var beyler. Lütfen yardım edin aylardır uğraşıyorum.

Laptop model ve windows 7 olayı aynı benim. Windows 7 ultimate 64-bit var. Önceden gayet güzel çalışıyordu. Arkadaşınki msn'de çalışıyormuş, benimki hiç bir yerde açılmıyor. Acer Crystal Eye Webcam programım var. Açınca gri ekran çıkıyor. Sadece gri bir ekran.

Acer'in sitesinde bu model için win7 kamera driver'ı yok. Fakat benzer tüm modellerin sürücülerini tek tek indirip tek tek silip yükledim. En iyi ihtimalle dediğim gibi gri ekrana ulaştım. Çoğunda "camera not found" deyip kapatıyor.

Msn'de de bazen kamera kullanımda hatası veriyor, bazen bulunamadı hatası.

Aylardır uğraşıyorum, gerçekten çok yardımcı olmuş olursunuz. Tans61 kardeş, senin driver'ın aynısını bana kurarsak çözüm olabilir belki.

Şimdiden çok teşekkürler herkese, cevap veren vermeyen!

Ekleme: Belirtmeyi unutmuşum, Aygıt Yöneticisi'nde Acer HD Crystal Eye Webcam şeklinde sorunsuz çalışıyor gözüküyor aynı zamanda...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alkolika -- 15 Şubat 2010; 21:22:20 >

• tans61'deki driver'ın da olacağını sanmıyorum 32bit içindir muhtemelen. Notebook un modelini falan söylersen daha iyi yardımcı olabiliriz.
  • konuya oy verip yeşil tik isaretinin cıkmasını saglar mısınız...
  • Tekrar merhabalar :)

Acer 5930g laptop kullanıyorum. Windows 7 Ultimate 64-bit var dediğim gibi. Önceden orjinal olarak da vista vardı aldığımda. 1.5 yıl oldu alalı... 2.26 çift çekirdek, 3 gb ram, 320 gb hdd falan filan.

Bison, Suyin gibi birçok driver model(?)ini denedim. İşe yaramadılar ne yazık ki. Hatta durumumu gören Brezilyalı bir msn arkadaşı da oralardan araştırmış, bi' tane sürücü de o yolladı. O sürücüde Msn'in kamera için verdiği hatalar değişti. Mesela normalde kamera kullanımda derken her sürücüde, bulunamadı falan demeye başladı. (Msn ile ilgili de olabilir elbet) Tekrar belirteyim gözden kaçmıştır, Windows Vista'da gayet güzel çalışıyordu kamera, fiziksel bir sorun olduğunu zannetmiyorum bu yüzden...

Bugün de windows 7 activation hatası verdi zaten, pre-release sürümü bu, 14 gün sonra dolacak, back-up yapıp bekleyin, yenisini yüklersiniz dedi. Windows 7'den çok çok memnunum aslında, yalnız bi' kaç küçük sorun işte bunun gibi.

İsteyene screenshot falan da atabilirim.

Acer'in yetkili servisini 2 kere aradım, orjinal windows alın veya sitemizde sürücüler ekleniyor takip edin falan dediler. Her gün bakıyorum, bu model ve bu işletim sistemi için kamera sürücüsü ile alakalı hiçbir şey yok.

Vatan Bilgisayar'a gitmeyi düşünüyorum son çare olarak. Belki rica ederim birisinden "şuna bi' sürücü yükleyiver sana zahmet diye" =)

Böyle işte beyler, yardımlarınıza muhtacım valla, çözerseniz siz çözersiniz eheh. Teşekkürler herkese. ( Bu arada yeşil tık olayını anlayamadım, bi' bakayım ona da )

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hanımlar beyler her gün açıp cevap geldi mi diye bakıyorum, bir yardım eden olursa harika olur :) Teşekkürler...
  • Öncelikle Merhabalar;
    uniblue Driver Scanner adlı program ile arama yaptınızmı.
    Driver sorununuz ile ilgili ufak çaplı bir araştırmamda sizinle aynı sonuçlara ulaştım.
    Fakat bu tarz veya bu program ile bir arama yaparmısınız. Keza bende bikaç driver updateimi bu program ile yapiyorum.
    Denemenizde fayda var. Full surumunu webde bulabilirsiniz.
    Sonucu yazarsanız sevinirim.

Bl şans ve kolay gelsin.

Birde yurtdışı forumlar ve bloglarda okuduğum kadarı ile

"You can use GM45 driver for PM45...
    GM45=PM45=Intel Chipset 4 series

webcam (Crystal Eye) will automatically detected by Win 7"

GM45 Chipset sürücüsünü yüklemenle sonrasında Windows 7 tarafından otomatik algılanacağı söylenmiş. olmadı sürücü güncellemeyi otomatik yükle seçeneğiyle dene.
    Denemende fayda var.

"eklemelerle mesaj güncellemesi"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lSeyyaHl -- 23 Şubat 2010; 4:43:09 >

• Çok teşekkürler öncelikle cevabınız için :)

Şöyle ki zaten aygın yöneticisinde sürücü tamamen yüklü ve çalışıyor olarak gözüküyor. Hatta imaging devices'tan kaldırınca bile kendisi geri yüklüyor. En güncel hali bu diyor. Ama bunları demesi bir şeyi değiştirmiyor :)

Uniblue'ya daha önce de bakmıştım, yine indirdim baktım, tüm sürücüler en güncel halde diyor. 3 kere falan tarattım. Hatta imaging devices'tan uninstall deyip denedim farketmedi.

Vatan computer'a gittim, getirin yükleyelim varsa gibi bir şeyler söylediler. Olmazsa öyle yapacağım artık.

Bu arada başka bir sorun da, bu windows'un pre-release versiyonu diye hata verip duruyor. 14 gün önce vermeye başladı 6 güne kadar düştüm. RTM Activator falan ile her zamanki gibi yapmayı denedim, yemedi. Dosyalarınızı yedekleyin bu windows sürümü silinecek diyor.

N'oluyor anlamadım yahu :) Yine de yardımlarınız için çok teşekkürler!

• Merhabalar Tekrar.
    Rica ederim, bilgim yettiğince arkadaşlara yardım etmeye çalışıyorum. İş arası kafa dağıtmak içinde birebir:)
    Toshiba forumlarında okuduğum kadarı ile ve cevap veren bir yetkili servis personelinin söylemi ile "yazılımsal bir hata görünmüyor garanti kapsamında ise teknik servisimize ulaştırırsanız donanımınızı ücretsiz test edelim, donanımsal problem ise ürünü değiştirelim" şeklinde yorumlanmış. Sorun yine CAM de oluşan gri ekran sorunu.

İyi çalışmalar.
  • crystal eye webcam win 7 de çalıştırmak için driver destek bölümünde driver bölümü sekmesi yerine application sekmesini seçerseniz "acer crystal eye webcam "indirebilirsiniz..
  • Acer Aspire Crystal Eye webcam problemi yaşayanlar bu driverı indirip kurabilirler. Bende webcam problemi yaşayan bir acer 5520g (Win 7 x64 Ultimate) kullanıcısı olarak denedim. Sorunum halloldu..

Buradan

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.