Şimdi Ara

Wayward Pines (2014) (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
595
Cevap
22
Favori
15.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Giriş
  • Bence final güzel oldu sonunu iyi bağladılar, devam edeceğini sanmıyorum.

Her şey tadında güzel. Mini-Serie gibi işte, yaptılar bitti. Gayette güzeldi.

"There's Only Room For One Snake.. And One Boss!"
  • Kitapla dizi arasında bayağı fark varmış ama IMDB'de okuduğuma göre kitaptaki son şöyleymiş:

Kitaplarda "ilk nesil" diye bir şey yok.

Pilcher elektriği kesip kapıyı açmadan önce kendini odasına kilitleyip takip sisteminin kontrolünü ele alıyor. Kasabaya birçok Abi giriyor ama sürüyle değil. Birçok kasabalı öldürülüyor. Ethan gizli geçitten Pilcher'ın kalesine dalıyor.

Ethan, Pilcher'ı yakalıyor. Kaledekiler ve kasabalılar elektriği geri getirip içerideki Abi'leri temizlemek için birlik oluyor.

Ethan kurtulanlarla birlikte kasabada bir toplantı yapıyor. Oylama yapıp Pilcher'ı çitin dışına serbest bırakmaya karar veriyorlar. Ethan ona birkaç gün yetecek yiyecek ve su dolu bir çanta verip gönderiyor. Pilcher'dan bir daha haber alınmıyor.

Ethan, Pilcher'ın Abi'lerin gelmesini beklemediğini ve asıl planın kasabadan dışarı yayılıp çiftlikler kurmak, yiyecek üretmek ve dünyayı yeniden insanlarla doldurmak olduğunu öğreniyor. Abi'ler bunu engellediği için hayatta kalmaya yetecek kadar yiyecek üretememişler ve depoda kalan yiyecekler bitmek üzere.

Herkes tekrar dondurulmayı ve Abi'lerin yok olması ya da medenileşmesi için beklemeyi kabul ediyor. Herkes kapsüllerine dönüp donduruluyor.

Kitabın son cümlesi şöyle: "70 bin yıl sonra Ethan Burke'ün gözleri açıldı."

Alıntı:http://www.imdb.com/title/tt2618986/board/nest/246496004

• quote:

Orijinalden alıntı: Emre D

Kitapla dizi arasında bayağı fark varmış ama IMDB'de okuduğuma göre kitaptaki son şöyleymiş:

Pilcher elektriği kesip kapıyı açmadan önce kendini odasına kilitleyip takip sisteminin kontrolünü ele alıyor. Kasabaya birçok Abi giriyor ama sürüyle değil. Birçok kasabalı öldürülüyor. Ethan gizli geçitten Pilcher'ın kalesine dalıyor.

Ethan, Pilcher'ı yakalıyor. Kaledekiler ve kasabalılar elektriği geri getirip içerideki Abi'leri temizlemek için birlik oluyor.

Ethan kurtulanlarla birlikte kasabada bir toplantı yapıyor. Oylama yapıp Pilcher'ı çitin dışına serbest bırakmaya karar veriyorlar. Ethan ona birkaç gün yetecek yiyecek ve su dolu bir çanta verip gönderiyor. Pilcher'dan bir daha haber alınmıyor.

Ethan, Pilcher'ın Abi'lerin gelmesini beklemediğini ve asıl planın kasabadan dışarı yayılıp çiftlikler kurmak, yiyecek üretmek ve dünyayı yeniden insanlarla doldurmak olduğunu öğreniyor. Abi'ler bunu engellediği için hayatta kalmaya yetecek kadar yiyecek üretememişler ve depoda kalan yiyecekler bitmek üzere.

Herkes tekrar dondurulmayı ve Abi'lerin yok olması ya da medenileşmesi için beklemeyi kabul ediyor. Herkes kapsüllerine dönüp donduruluyor.

bu tek kitabın sonu mu 3 kitabın mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: grkm1

quote:

Orijinalden alıntı: Emre D

Kitapla dizi arasında bayağı fark varmış ama IMDB'de okuduğuma göre kitaptaki son şöyleymiş:

bu tek kitabın sonu mu 3 kitabın mı?

İlk kitap dizinin beşinci bölümünde bitiyor. Kalanı da diğer iki kitap. Ben okumadım. Araştırmama göre böyle. Serinin sonu öyle bitiyor.

• Yabancı kaynaklarda dizinin bittiği söyleniyor zaten. FOX'dan açıklama gelmiş.

Daha son bölümü izlememiştim, izleyesim de gelmedi şimdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    "Proletarier aller Länder, vereinigt euch!"
  • bence final söylediğiniz kadar kötü değil hatta çarpıcı. 3-4 bölüm daha uzun olabilirdi sadece.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Bir ihtimal daha var.
  • Final bölümünde dizi sanki 9. bölümde iptal edilmişte, finali de böyle gelişigüzel çekelim tarzında yapmışlar. 10 bölümlük mini dizi olarak planlandıysa finalde akılda soru kalmayacak şekilde kurgulamaları gerekirdi bence. 10. bölüme yetişmediyse, neden 12-13 bölüm yapmıyorsun? Tek sezonluk dizi olabilirdi.

Bende hiç beğenmedim finali. Akılda şuan onlarca soru var.
    Epic Games @SheppaRD_TR
    Xbox Live @SheppaRD#3244
    Rockstar Social Club @SheppaRD_TR
    Blizzard Battle.net @SheppaRD#21694
  • bence izlemeyin yorumlara bakarak başlayayım dedim ama hayal kırıklığı(olay final falan değil), keşke 3-4 sezonluk farklı bir diziye başlamış olsaydım.

biri de 2015 in en iyi dizisi yazmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lionel Fusco -- 28 Temmuz 2015; 20:37:52 >
    Uplay @SheppaRD-_-
    EA @SheppaRD_TR
    Epic Games @SheppaRD_TR
    Xbox Live @SheppaRD#3244
    Rockstar Social Club @SheppaRD_TR
    Blizzard Battle.net @SheppaRD#21694
  • ilk 5 bölümde dizi çok sağlam bir kalitede iken son 5 bölüm ise çerezlik olmuş shylaman ın projelerine birdaha bakmamak gerek demekki , son bölümler inanılmaz batırmış final için

Final demek olayları finale bağlamak değil hikayeyi finale bağlamaktır , dizide gelişen olaylar finale bağlandı ama hikaye sil baştan ? sezon finali mi final bölümümüydü belli değildi resmen final kalitesine yaraşır bir bölüm asla değildi e şimdi herşey başa döndü ne anladım ben bu işten , ilk jenerasyon deneyi başarı ile tamamlandı wayward pines hakimniyetini elleri altına aldfılar ben in anneside ihanete uğradı aynı şekilde kendi atlarını bildikleri gibi oynattılar iyi ama neden ? Şimdi tüm abbyler öldümü ? öldüyse halk tekrar kendilerini neyden koruyorlar ? dünyaya dönüp yaşamayı denesenize ? Ölmediyse son uğraş neyeydi ? Herşeyi geçtik hastalık hakkında ve bu hastalık hakkında bilmediğimiz tonla yığın sorular var hiçbitrinin cevabını alamadık ilk jenersyonun tek önemi sadece nesli devam ettirmekmiydi ? Hastalık ve yaşama ile ilgili güzel bir kurgu bağlaması bekliyordum ama hem tırt hemde çerezlik bir dizi olarak aklımda kaldı

Kısaca wayward pines ı kaliteli yapan ilk 5 bölümdeki işleniş sürükleyicilik ve dramadır son 5 bölüm bitsede gitsek havasında olduğu için boş vakit için değperlenebilir dizi kategorisine girmiştir yazık olmuştur

• quote:

Orijinalden alıntı: Lionel Fusco

Evet 2015 in en iyi dizisi. The Whispers veya Mr. Robot mu en iyisi?

3 tane dizi oldugunu düşünürsen 2015'te tabiki onlar içinde iyi.

the last man on the earth tokatlar saydıklarını mesela, o da 2015 dizisi.

edit: daredevil'i de ekleyebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whiskey -- 29 Temmuz 2015; 14:09:52 >

Orijinalden alıntı: Lionel Fusco

Ben aklıma gelen ilk iki diziyi yazdım sadece 3 tane dizi var mı dedim? The Last Man on Earth dizisini de izledim hiçbir şeyi tokatlayamaz.

neyse sonuçta en iyi değil.
    Başlık güncellenmeli

• Tartışmasız bu senenin en iyi yaz dizisidir. İlk bölümleri art arda izledim ve hepsi mükemmeldi. 7, 8 biraz sıkıcıydı. 9 ve 10 ise apayrı bir şey. Final hiç istemediğim şekilde bitti. Ama buna kötü demek saçma olur. Final gerçekten kaliteliydi.
    Olmasını istediğim final;
    Ark (Nuh'un gemisi) olayı hiç var olmayacaktı. Oradaki çocuklar da bir şekilde ölecek ve dizinin son 5 dakikası hiçbir şekilde gerçekleşmeyecekti. En son Pam ve Kate, artık gözetleme yok, birlikte her şeyi yoluna koyacağız diyecek sonra hayatta kalan karakterlerimize son bir bakış, Amy, Ben ve Theresa sarılma sahnesi (Ethan'ın ölmesinden dolayı buruk sevinç) ve SON.

Senaristler sanırım bu sonun biraz sönük olacağını düşünüp şok edici bir sonla bitirdiler. Ben şahsen şaşırmaktan çok sinirlendim ve finali aşırı iç daraltıcı buldum. Son sahnede Ben'in yerinde olsaydım ilk yapacağım şey nereden olursa olsun bir yerden silah bulup intihar etmek olurdu

-Asılı adamı Ethan'a benzetenlere ben de katılıyorum. Bence orada Ethan'ın maketi gibi bir şey yapılmış hiçbir zaman unutulmaması için. Gerçek bedeni değil.
    -Kate, Pam gibiler ya First Generationla savaşırken öldüler yada tekrar uyutuldular.

Sonuç olarak tüm diziye 8,2/10. Finale de duygusal karar verirsem 0/10, mantıksal olarak 9/10 Sonu hiçbir şekilde açık bitmiyor, gönül rahatlığıyla izleyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Marvel_ -- 30 Temmuz 2015; 22:10:32 >

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.