Şimdi Ara

Was-were/have been-has been

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
11.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba mesela bir çalışma gerçekleştirildi derken;

A study was carried out mu has been carried out mu olacağını nasıl anlayabiliriz. Hep tereddüt yaşıyorum.

Örnekler çoğaltılabilir.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Was-Were / Have Been-Has Been Farkı

İngilizce dilinde geçmiş zamanı ifade etmek için "was" ve "were" yardımcı fiilleri kullanılır. "Was" tekil özneler, "were" ise çoğul özneler için kullanılır.

• Was: I was, he was, she was, it was
    • Were: We were, they were, you were (çoğul)

"Have been" ve "has been" ise şimdiki mükemmel zamanı ifade etmek için kullanılan yardımcı fiillerdir. "Has been" tekil özneler, "have been" ise çoğul özneler için kullanılır.

• Has been: I have been, he has been, she has been, it has been
    • Have been: We have been, they have been, you have been (çoğul)

Örnekler:

• Yesterday, I was at the park. (Dün parktaydım.)
    • Last year, we were on vacation. (Geçen yıl tatildeydik.)
    • I have been studying English for three years. (Üç yıldır İngilizce çalışıyorum.)
    • They have been living in this house for ten years. (On yıldır bu evde yaşıyorlar.)

Farklar:

• "Was" ve "were" geçmiş zamanı ifade ederken, "have been" ve "has been" şimdiki mükemmel zamanı ifade eder.
    • "Was" tekil özneler, "were" çoğul özneler için kullanılır.
    • "Has been" tekil özneler, "have been" çoğul özneler için kullanılır.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Up up
  • smylmzr kullanıcısına yanıt
    ilk yazdığın was carried by goverment dersek olay bitti, eylem gerçekleştirildi, anlık olay olur sonrasında etkisi olmaz, ama has been carried out by goverment dersek etkileri hala sürüyor olur, seç birini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Unique For All -- 15 Mart 2014; 15:23:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sersai

ilk yazdığın was carried by goverment dersek olay bitti, eylem gerçekleştirildi, anlık olay olur sonrasında etkisi olmaz, ama has been carried out by goverment dersek etkileri hala sürüyor olur, seç birini.

anladım, mesela kesin bir tarih olduğunda was/were diğer türlü has/have been. Sağolasın. Bir de merak ettiğim bu olay tüm kelimeler için geçerli mi yani bazı kelimelerde illahala was/were, ya da has/have been kullanma zorunluluğu var mı yoksa yine hepsi zamana göre mi değişir
  • quote:

Orijinalden alıntı: smylmzr

quote:

anladım, mesela kesin bir tarih olduğunda was/were diğer türlü has/have been. Sağolasın. Bir de merak ettiğim bu olay tüm kelimeler için geçerli mi yani bazı kelimelerde illahala was/were, ya da has/have been kullanma zorunluluğu var mı yoksa yine hepsi zamana göre mi değişir

işte senin sorduğun kısım biraz karışık, bazen 2 sinide kullanabiliyorsun, bazende kullanamazsın. Bunu zamanla anlarsın ama mesela ; "Bill gates has worked hard all his life" ve "bill gates has been working hard all his life" Aynı anlamı verir. Sana önerim, bütün zamanları 1 hafta tekrar etmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Unique For All -- 16 Mart 2014; 1:50:15 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: smylmzr

quote:

işte senin sorduğun kısım biraz karışık, bazen 2 sinide kullanabiliyorsun, bazende kullanamazsın. Bunu zamanla anlarsın ama mesela ; "Bill gates has worked hard all his life" ve "bill gates has been working hard all his life" Aynı anlamı verir. Sana önerim, bütün zamanları 1 hafta tekrar etmen.

has + v3 ile has been +ving arasındaki farkı biliyorum da genelde was/were has/have been arasında tereddüt yaşıyorum kelimesine göre

• has + v3 ile has been +ving arasındaki farkı tam kavrayamadım kısaca örnek ile anlatabilir misiniz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    As the way how she said
    geçen ay açıldı
    You and I did say
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: inprise

has + v3 ile has been +ving arasındaki farkı tam kavrayamadım kısaca örnek ile anlatabilir misiniz

Hocam;

has + v3 bir eylemin yapıldığını gösterir. Eylem yapılmış bitmiştir.

ama has been + ving de ise eylem yapılıyor hala. bak şöyle ;

I have been playing football 1 hour. : bir saattir futbol oynuYORum.

I have seen that man. : O adamı gördüm. anlamına gelir.

biri yapılmış, diğeri sürdürülüyor hocam. Umarım anlamışsınızdır
  • Present perfect de benim.cok.kafami karistiriyor neden have, has been kullaniyoruz anlamis degilim tam olarak :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emir M.

Present perfect de benim.cok.kafami karistiriyor neden have, has been kullaniyoruz anlamis degilim tam olarak :)

Ben o karışıklığı 2 aydan fazla süre yaşadım. Belki çok uzun bir süre ama ben toparlamakta çok zorlandım en sonunda çok şükür Allah'a hallettim
  • Nachtsicht93 kullanıcısına yanıt
    Ben aslinda seyi anlamadim have/has been kullanimi tamam perfect tensin kurali sahiplikle alakasi yok ama Been den sonra v3 kullaniyoruz ama bazende v3+ing geliyor siz nasil anladiniz konuyu metotlariniz ne oldu? Essential grammar in use kitabimin anlatma metodunda boyle bi konu ilk uniteler arasinda heralde ilkten tense leri halledip asil konulara basliycaz metod o galiba :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-575E87AA4 -- 24 Mart 2014; 12:21:10 >
  • dirgen kullanıcısına yanıt
    What is this? Nasil bir aksanlari var :S

• quote:

Orijinalden alıntı: @inprise

has + v3 ile has been +ving arasındaki farkı tam kavrayamadım kısaca örnek ile anlatabilir misiniz

Yukarıdaki fragmanda, açılan konu ile ilgili aşağıdaki cümle var.

-He was taken from me. And I've been looking for him ever since.

iyice dinle. ingiliz aksanı.
    :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dirgen -- 24 Mart 2014; 18:12:17 >
  • dirgen kullanıcısına yanıt
    Anladim eyw.

• quote:

Ben aslinda seyi anlamadim have/has been kullanimi tamam perfect tensin kurali sahiplikle alakasi yok ama Been den sonra v3 kullaniyoruz ama bazende v3+ing geliyor siz nasil anladiniz konuyu metotlariniz ne oldu? Essential grammar in use kitabimin anlatma metodunda boyle bi konu ilk uniteler arasinda heralde ilkten tense leri halledip asil konulara basliycaz metod o galiba :)

Hocam öncelikle geç cevap verdiğim için kusura bakmayın.

have+v3+ing yok v1+ing var.

Mesela;

I have been reading a book. Bu cümle geçmişte başlamış ve halen sürüyor. Mesela 250 sayfalık kitabın 95. sayfasındasın. Eğer bitmiş ise I readed book veya I finished book.

Ama Have + v3 dediğin zaman geçmişte yapılmış ve sonucu hala elimizde yani şöyle; We have painted our children room. Bu cümlede Çocuğun odası boyanmış ve o boya hala duruyor. Eğer onun üstüne bir boya atılmış ise; We painted our children room.

Edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nachtsicht93 -- 25 Mart 2014; 8:34:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nachtsicht93

quote:

Hocam öncelikle geç cevap verdiğim için kusura bakmayın.

have+v3+ing yok v1+ing var.

Mesela;

I have been reading a book. Bu cümle geçmişte başlamış ve halen sürüyor. Mesela 250 sayfalık kitabın 95. sayfasındasın. Eğer bitmiş ise I readed book veya I finished book.

Ama Have + v3 dediğin zaman geçmişte yapılmış ve sonucu hala elimizde yani şöyle; We have painted our children room. Bu cümlede Çocuğun odası boyanmış ve o boya hala duruyor. Eğer onun üstüne bir boya atılmış ise; We painted our children room.

Edit: İmla

Opps! Aynen hocam orayi yanlis yazmisim.

Thanks for examples by the way :)

Aamm bide have/has done, have..ever been, how long, for/since/ago var galiba bu konuda onlar bu kadar karmasik degil ama :) Yine sorunum olursa sizi rahatsiz ederim :)

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.