Selam arkadaşlar,
Son zamanlarda İngilizce’mi geliştirmeye çalışıyorum ama genelde internette bulduğum haber veya blog yazıları çok kolay yada çok karmaşık oluyordu. Bende yazıyı alıp chatgpt'ye veriyorum seviyemi söyleyip tekrar yazdırıp sonra okumasını yapmaya çalışıyordum ama sesle dinleme kısmı eksik kalıyor yada onu da gidip bir ai 'a yaptırmak gerekiyordu bir noktadan sonra sıkıcı olmaya başladı. Herşeyin kolay yapıldığı AI siteleri var bunun da var mıdır acaba diye bakarken lingobeat.ai diye bir site keşfettim.
Normal bir İngilizce haber linkini yapıştırıyorsunuz (mesela IGN veya The Verge gibi sitelerden), seviyenizi seçiyorsunuz hatta şu kelimeleri kullan mutlaka da diyebiliyorsunuz, sistem haberi kendi seviyenize göre yeniden yazıyor. Ayrıca metni dinleyebiliyorsunuz, böylece hem okuma hem dinleme pratiği oluyor. Ben birkaç gündür BBC ve teknoloji haberleriyle deniyorum, gayet hoşuma gitti. Bu arada sadece ingilizce olarak düşünmeyin arkasında AI olduğu için her dilde kullanabilirsiniz.
Belki siz de dener, faydasını görürsünüz diye paylaşmak istedim.
Dinleme Alıştırmaları Üzerine İngilizce Youtube Kanalım
Herkese Merhaba,
Yaklaşık 7-8 yıllık İngilizce öğrenme serüvenimde edindiğim bilgiler ile bir Youtube kanalı oluşturdum. Yeni bir dil öğrenmenin ilk aşamasının input, yani dinleme ve okuma olduğunu düşünüyorum, bunun için kısa dinleme içerikleri bulup - genelde kısa haberler veya eski public içerikler oluyor- bunlar üzerinden bilgi aktarmaya çalışıyorum. İçerikleri; dinlenirken aynı zaman da okunabilmesi ve sonrasında da kullanılan kelime ve dil kalıplarının farkına varılmasını sağlayacak şekilde hazırlamaya çalışıyorum.
Youtube'da ilk önce dinleten ve sonrasında kelime ve dil kalıplarını öğreten bir çok kanal gördüm, tecrübe ettim çok başarılı içerikler var ama bunların çoğu ya tamamen Türkçe yada tamamen İngilizce anlatımlar yapıyor. Özellikle yeni başlayanlar için, kısa İngilizce dinleme ile Türkçe açıklamasını anlayarak öğrenme şekildeki içeriklerin, ilk aşamalarda yararlı olabileceğini düşünüyorum. Kanaldaki içerikleri bunu sağlayabilecek şekilde hazırlamaya çalışıyorum.
Eğitimen yada dil konusunda profosyonel bir alt yapım yok, bambaşka bir mesleği icraa ediyorum, bu nedenle kanaldaki videolar profosyonel olarak hazırlanmış içerikler değil. Herkesin öğrenme hikayesi ve yöntemi farklı olabileceği için, bu içerikler gerçekten faydalılar mı bir şeyler öğretecekler mi bundan da emin değilim.Sanırım bunu, abone sayısı ve beğenme sayısına göre anlayabileceğim. Eğer videolara beğeniler gelirse içerik üretmeye devam etmeyi düşünüyorum, hem bu sayede kendimi de sürekli ingilizce içerisinde tutmaya devam edecek bir bahane üretmiş olacağım.
İngilizce öğrenme konusu benim için bir hobiye dönüşmüş durumda, özellikle yabancı kaynakları okumayı, dinlemeyi, İngilizce Youtube videolarını izlemeyi çok seviyorum, buna bir de sürekli olarak içerik üretmeyi dahil edebilirsem, bana da katkısının olacağını düşünüyorum.
İçeriklere bir göz atın göz atın, şayet faydalı bulursanız videoları beğenip abone olmanız motive edici olacaktır.
Soyisim değişikliği ile araç satışı
|
Yeni coin ico dan 800 adet kazanabilirsiniz.
|
İngilizve kelime öğrenme programı
|
|
englishclass101.com tavsiye ediyorum
|
ESL Podcast Learning Guide
|
Konuşma sınıflarına katılmayı düşünüyorum, bildiğiniz var mı?
|
Audio Booklara nasıl çalışmak lazım
Son Giriş: 3 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 491
İkinci El Bölümü Mesajları: 4
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 139)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 26 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
1 Yanıt
0