Şimdi Ara

Warrior rehberide benden olsun. (Update yapıldı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
196
Cevap
0
Favori
20.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Arkadaşlar sürekli sevdiği sınıfların rehberlerini çıkartıyorlar. Bende en çok sevdiğim Warrior un bir rehberini hazırlayayım dedim.

Warrior kimdir, Ne işe yarar ?

Warriorun bu oyunda asıl görevi tanklıktır. Yani bir zindana girdiğinizde ordaki mobların/bossların öfkesini kendi üstünde tutar. Yüksek armor ve defansif özellikleri sayesinde diğer sınıflardan çok çok az hasar alır.
    Bu nedenle zindanların olmazsa olmazıdır. Druid ve Paladinlerde aynı işi yapabilmektedirler fakat onların asıl görevleri destektir ve Warriora göre daha az tanklık özellikleri vardır.
    Warriorun asıl işinin tanklık olduğuna göre Warrior açıp oynamadan ileride protection talent buildi ile oynayacağınızı aklınızdan geçirip ona göre oynamaya karar verin. Tabi ben lvl 70 te pvp yapacağım deseniz bile item toplamak için mutlaka pve yapmanız gerekmektedir. Yapmazsanız PvP itemlerini toplamanız daha uzun zaman alacaktır.
    Örneğin iyi bir silah yapabilmek için primal nethere ihtiyacınız olacaktır ve bunu elde etmenizin tek çaresi Heroic düzeydeki zindanlardır. Heroic zindanlara girebilmeniz için sağlam tank itemlerine ve daha önemlisi prot talent ağacına sahip olmanız gerekmektedir.
    Bir zindana girdiğinizde liderliği isteyin. O saatten sonra o partynin grubun tankı ve yöneticisi siz olun. Markları belirleyin bu trap olucak bu sheep olucak diyin, warriora yakışanda budur!
    Neden lider olmanız gerektiğine gelince en ufak bir hatada büyük ihtimal suç sizin üstünüze kalacak ve warrior herzaman olduğu gibi suçlu konumuna düşecektir.
    Ama umursamayın tank nerdeyse altın kıymetindedir, zor bulunur hatta healerden bile zor bulunur. Ama herkes bana muhtaç diye işinizi boşvermeyin ne kadar güzel iş o kadar arkadaş o kadar dost demektir. Her mutlu zindanın ardından birilerin friend listine ekleneceğizi unutmayın. Ha aksi olduğu taktirde özür dilemekten çekinmeyin, çekinmeden ben yeni öğreniyorum tanklığı diyin. Yoksa friend list yerine ingore liste eklenmeniz kaçınılmazdır.

Tüm bunlara rağmen yok kardeşim ben warrioru çok sevdim mutlaka oynamak istiyorum derseniz yazıyı okumaya devam edebilirsiniz. Ben pvedir prottur uğraşamam derseniz sizi başka classların rehberlerine alalım

Burda konu bölünücek fakat yukarıda yazdıklarımı ilk önce okumanızı istedim.

Warriora uygun olan ırklar nelerdir?

Alliance

Diğer arkadaşlar başlangıç statlarını cartlarını curtlarını defalarca yazdılar ben o kadar derin girmeyeceğim. Sadece ne için hangi ırk konusuna gireceğim...
    Tipini sevdiğini seçin oynayın sonuçta zevk için oynamıyormuyuz.. Sonra lvl 70 olduğunuzda ahhbe bak şuna elbiseler nasılda yakışmış keşke bende öyle açsaydım demeyin.
    Ama yinede önemli olan noktarı vurgulayacağım.

Alliance oynuyorsanız ve tanklık yapacaksanız Night Elfler %1 Dodge şansı diğer sınıflardan öne çıkıyor. %1 yine hiçyoktan iyidir yahu ilerde çok kafa yoracaksnız zaten.
    Dwarflar kanama, hastalık vs gibi hasar verici olayları stoneform ile kaldırabildiği için NightElf ten sonra bence 2. en iyi tank adayı.
    Geri kalanın o kadar göze çarpan bir özelliği yok.

Alliance oynuyorsanız pvp yapacaksanız gnomeler escape artist ile öne çıkıyor.
    Şimdi dwarflarda stone form diceksinizde warriorun en kolay yendiği sınıf zaten rogue ne gerek var bırakın poisonlarlada kesersiniz rogueyi.
    Marifet frost mageyi yenmek değilmi yaw. Trinketten başka bir özelliğimizmi var o tür efeklerden kurtulalım...

Draneiyide unutmuşum.. Kendinize heal atabilmek hem pve hem pvpde gerçekten işe yarar. Hiç denemedim ne kadar heal attığı konusunda bir fikrim yok. Ayrıca %1 hitte fena değil.

Humanlar alınmayın yahu biz ne olduk demeyin. Oda bir insan demeyin şimdi bana :) Ben Alliancede oynasam inanın Human oynarım. O vuruş şekli yeter humanımın. O nasıl mortal strike vuruşudur insanı gaza getiriyor resmen. Gnome açıp güzelim gladiatorlerimi, tierlerimi göremicem sonra...
    Böyle bir takıntısı olmayan açabilir gnome, pembe saçlı female önerimdir açacaklara.

Horde

Pve ye adayacaksanız kendinizi gidin bi tabiri caiz ise öküz açın bol bol mööööö çekersiniz.
    %5 fazla bonus hp borumu yahu hele hele warrior gibi yüksek hp si olan bir sınıf için.
    Sonra aldığınız itemleri silahları zoooomlanmış şekilde görüyosunuz ne güzel değilmi.
    Tek eksisi var dar alanlarda siz dahil herkes sizden başka hiçbirşey görmüyor

Taurenden sonra orc gelir tabi %15 stun resist 15 talentten 5 meta gemden etti %35.
    Tam bir orta şeker hem pvp hem pve karışık takılacağım derseniz üstüne bastınız demektir.
    Üstelik Blood fury ile apnize ap katıp tam bir canavar olursunuz.

Troll ve Undeadi tipi için açacaksanız açın.
    Zaten zerk rage ile feardan kurtulabiliyoruz üstelik pvp yapacaksak Death Wish almamakta ayıp olur o halde Will Of Forsaken diğer sınıflar kadar önemli bir özellik değildir warrior için.
    Edit: Tamamen unutmuştum Dest warlocklara karşı kullanabilirsiniz Wotf u. Seduce yediğinizde büyük ihtimal soulfireyide yersiniz. O yüzden Undead warriorda warlocklara karşı en iyi seçim olur.

Warrior'un görevi nedir?

Warrior tanklık yapabildiği gibi aynı bir rogue gibi dpsde yapabilir.
    Yani yapı itibari ile TANK ve DPS olmak üzere ikiye ayrılır.

DPS de kendi içinde 2 ye ayrılır, bunlar ARMS ve FURY dir. Arms pvp için ideal iken Fury pve için idealdir. Talentleri ileride detaylı olarak inceleyeceğiz.

TANK

Tanklığın warriorun asıl işi olduğunu yukarıda söylemiştik. Bir bakalım tanklık yaparken neler yapacağız;

Aggro Kontrol:

Bir tankın yapması gereken en önemli iştir. Bir grup içinde yaratıkların öfkesini kendi üstünde tutar. Yaratıklar bu sayede warrior dışında başka kimseye saldırmaz, buda grup içinde olası bir anlaşmazlşığı ortadan kaldırır.
    Warrior aggroyu kontrol edebilmesi için çeşitli yeteneklere sahiptir. Bunları çoğu kişi bilir, hep derler 3 sunder bekleyin diye mesela..
    Yaratığın öfkesi warriorda değilse problem var demektir. Örneğin herhangi bir mobun öfkesi priest üstündeyse kötü sonuçlara yok açar.Warriora gelen healingin düşmesine, Priestin ölmesine ve takibinde wipe kaçınılmaz olur.

Warrior aggro kontrol yaparken takım arkadaşları ona yardımcı olmalıdır. Pull esnasında herkes kesinlikle beklemelidir. Örneğin priest o esnada warriora heal atarsa mobun öfkesi prieste geçer. Hunter varsa Misdirection ile yardımcı olabilir.

Warrior mobların öfkesini alabilmek için onlara karşı tehdit üretmesi gerekir. Moba en çok tehditi veren listenin en başında olur ve mob ona saldırır. Bu nedenle warrior sürekli en üstte durmalıdır.
    Bu tehdit bildiğim tehdit değildir tabiki
    Bir bakalım neymiş bu tehdit nasıl oluyormuş bakalımda biraz işin ayrıntılarını öğrenelim...

-Tehdit bir moba yapılan hasardan ibarettir. Kim ne kadar çok hasar yaparsa, yaptığı hasar kadar tehdit alır.

-Warrior hep listenin başında olmalıdır dedim ama %10 bir pay vardır aslında. Örneğin warriordan tehditi kapabilmeniz için; Warriorun tehditi 1000 ise sizin 1100 ü geçmeniz gerekmektedir. Bu rakamı geçtiğiniz zaman mob warriordan daha fazla tehdit yaptığınızı düşünür ve size saldırır.

-Taunt özel bir skilldir. Burası önemlidir. Herhangi bir kişi warriorun tehdit oranını geçtiğinde warrior bu skillini kullanır. Bu skill warriorun tehditini en üstteki kişini tehdit oranı ile aynı seviyeye getirir. Taunt esnasında warriora lütfen zaman tanıyınız, taunt atar atmaz hasar verici özelliklerinizi kullanmayanız. Aksi durumda bu güzel özellik hiçbir halta yaramaz.

-Yukarda tehditi anlatırken en çok hasarı veren en üstte olur dedik ama warrior o kadar hasar veremiyor peki nasıl listede tutunmayı başaracak ?
    Efendim warrior nasıl az hasar alıyorsa az hasar vererekte en çok tehditi üretmeyi beceriyor. Defans stancede %30 daha fazla tehtid üretir normalinden talent ile bu oran %45 e çıkar. Bunun yanında birbirinden güzel özellikleri vardır tehdit üretmek için;

-Shield Slam (Protection Spec Warrior)
    -Revenge
    -Sunder Armor
    -Shield Bash
    -Devastate (Protection Spec Warrior)
    -Heroic Strike diye uzaaar gider...

Siz tehdit üretirken bu listeyi göz önünde bulundurun sıraya göre kullanın bakın sonra mob sizi çok sevecek ve sizden ayrılmak istemeyecek.

Düzenli olarak sunder armor ve shield slam yapılması düzgün bir tehdit üretimi sağlayacaktır.Rage sıkıntısı çekmeye başladığıızda revenge ve shield bash bolca kullanabilirsiniz.

Sakın sizde çok gördüğüm olayı yapmayın. Bakıyorum biri sheep yapıyor mageye koşan moba adam taunt atıyor. Yapma güzel kardeşim taunt atma, silahını bi savursan skill bile vurmasan mob zaten sana dönecek.

Tauntu nerde kullanıcaz peki???

Siz siz olun oyun bu ne olucağı belli olmaz. Tauntunuzu Amannnn!!! durumlarına saklayın. Noob demesinler 1 mobu tutamadılar demesinler.. Druid paladin daha iyi tank olur demesinler!

Hasar düşürmel:

Eeeee biz tankız değilmi.. Elimizden geldiğince az hasar almalıyızki bizden healini esirgemeyenleri zor durumda bırakmamalıyız!
    Arkadaşlar bu oyunda hasarlar 2 çeşittir.

-Fiziksel hasarlar
    -Büyüsel hasarlar

Örneğin bir rogue sadece fiziksel hasar verir, bir mage ise sadece büyüsel hasar verir ve bir shaman hem fiziksel hem büyüsel hasar verebilir.

Bakalım bize gelen hasarı düşürmeyi nasıl bereceğiz.

Fiziksel hasarları düşürebilmek için;

Armor
    Dodge
    Parry
    Defense
    Block

Gibi kriterlerimiz var.

Armor:
    Warrior plate giyebildiği için ayı formunda druidlerden sonra en çok zırhı olur. druidlerin bizden fazla armoru olsada onların Dodge ve Zırhlarından başka hasar azaltan özellikleri yoktur. Eğer sıkılmadan okumaya devam ederseniz bir warrioru druidden ayıran özelliği kendiniz çözeceksiniz zaten.
    Zırhımızın ne kadar hasarı düşüreceğini görmek için karakter ekranında fare imlecini armor yazısının tam üstüne getirdiğinizde görebilirsiniz. Örneğin bu değer %55 ise 0 armora 1000 vuran mob size 450 vuracaktır.

Dodge
    Dodge bir ataktan tamamen kaçmaktır. Bir atağı dodgelerseniz "0" hasar alırsınız.

Parry
    Parryde bir atağı silahınız ile karşılamanızdır. Yine atağın türü ne olursa olsun parry olduğu zaman "0" hasar alırsınız.

Block
    Yapılan bir atağı elimizdeki kalkan ile karşılamıza verilen kısa addır. Hasarı shield block değerine,str değerine göre azaltır. Armor zaten yüksek oranda hasarı düşürüyor birde burdan baya bir hasarı azaltıyoruz. Gerçekten sağlammışık yahu.

Defans
    Çok yönlü bir özelliktir. Size gelen critik vuruş oranını düşürür, atakları parry ve bloklamanızı sağlar. Hazır konuyu açmışken oranlarıda verelim. Karakter ekranında defance yazan yere mause ile geldiğinzde yine ayrıntılı bir tablo çıkacaktır.

Her 25 defans puanı için %1 crit yeme şansını düşürürsünüz ve aynı oranda dodge ve parry yapma olasılığınız artar.

Ayrıca ne kadar fazla defans toplarsanız toplayın Crush şeklinde olan özel atakların yüzdesini %15 ten aşşağıya çekemezsiniz, bu bir sınırdır. Fakat bir warrior gerekli defans itemlerini topladığıda isterse Crush vuruşlara karşı immune olabilme şansı olabilir.

Şimdi crit dedik crush dedik "nedir bunlar yahu!" diyorsunuz gibi bir hisse kapıldım altta kısaca anlatmaya çalışayım.

Crit vuruş : Normal vuruşun 2 katı hasarı verir.
    Crush vuruş : Weaphon dmgsi bizim lvlimize göre 15 puan fazla olan moblar atar kardeşim bu vuruşu. Her lvlde 5 paun kazandığımıza göre bizden 3 lvl fazla olan mob bu vuruşu bize vurabilir.
    Bu vuruşların bir listesi vardır arkadaşlar.
    Bir mob bir oyuncuya saldırdığı zaman melee olarak şunlar olabilir.
    Bu tablonun sırası önemlidir, toplam oranlar %100 ü geçtiği anda tablonun en altında bulunan ihtimal gerçekleşmez.

Diyelimki tablomuz şöyle.

Miss : %10
    Dodge : %25
    Parry : %25
    Block : %30
    Crit : %0
    Crush : %15
    Geri kalan yüzde normal hit olarak kalır.

(Dodge,Parry,Block oranları warriordan warriora değişir.)

Bu tabloya göre miss,dodge,parry,block değerlerini topladığımızda %90 yapıyor. %10uda crush hite kalıyor.

Demekki bu nitelikteki bir warrior %10 ihtimal ile crush hit yiyecek crush hitte %100 sınırını geçtiğinde normal hit yeme şansı yok demektir.

Yukarda crusha karşı immune olabildiğimizi söylemiştim bakalım nasıl oluyor bu iş...

Shield Block: Increases chance to block by 75% for 5 sec, but will only block 1 attack.

Sanırım bu açıklama yeterli olacaktır. Shield blockun açıklaması. Yani Shield Block kullandığımızda %100 sınırını Blockta tamamlamış olup crit,crush ve normal hit kesinlikle almayız.
    Blocklarsakta normal hitten shieldin emdiği hasarı düştüğümzde çıkan hasarı alırız.
    6 sn cd si vardır ve normalde mobların atak hızı 2.00 dır. Ama tankız değilmi prot talentliyiz ve talentine verdiysek 5 sn boyunca 2 atağı block etme şansımız olur üstelik cd sinide 5 snyeye düşürürüz.
    Doğru zamanda kullanılan shield blockla crush hit almamız çoook ama çoook az olur.(O kadar kusur kadı kızındada olur demi yani :)

Sözde kısaca açıklayacaktık ama neyse talep olursa dahada açıklayabiliirm bu olayları geçelim büyü hasarlarını azaltmaya...

Büyüsel hasarları düşürebilmek için;

Büyüsel hasarları düşürmenin tek bir yolu vardır oda resistanceden geçer.
    Bazı moblar veya bosslar fiziksel hasarlar yanında büyüsel ataklarda yaparlar. Eğer yaptığı büyüsel ataklar büyük ölçüde ise yaptığı büyü sınıfına göre resist eşyaları giymek çok faydalı olur.
    Mobun her lvline göre 5 resistance puanı toplamamız gerekir. Örneğin maksimum resist şansını yakalamak için; lvl 73 mob veya boss için 5*73 = 365
    Yaptığı büyü çeşidine göre 365 resistance toplarsak maksimum resist değerine ulaşırız. Bu demek değildirki herşeyi resist edeceğiz. Resist hesabı şu şekildedir...
    Bir boss için 365 resistance topladığımızda;

%100 resist etme şansımız
    %75 resist etme şansımız
    %50 resist etme şansımız
    %25 resist etme şansımız
    %0 resist etme şansımız

aynı oranda yukarıdaki resist şanlarından birisi olabilir demektir.
    resistim düştükçe listeye göre yukarıdakini resist etme şansımız düşer.

Bunun haricinde birde spell reflect özelliğimiz vardırki kullanım alanları kısıtlıdır. Genellikle trash olarak adlandırdığımız moblarda çalışır. Bir büyü göndermeden kullanıldığında büyünün tamamını geri püskürtür.

Yukarıdakileri öğrendikten sonra bu bebek işi tabi değilmi.
    Bazı moblar ön tarafına doğru fiziksel veya büyüsel hasarlar yaparlar. Bunlardan arkadaşlarımız zarar görmesin diye kıçını onlara çeviririz mesela artık onlarda offf kaseye bakmı derler ne derler bilemem.
    Veya diğer mobları aggrolamayacak bir pozisyona getirmek gibi herkesin bildiği konu işte.

Offfff ben dps yapıcam dpsye geç gibi lafları duyar gibi oldum biraz sıkıldınız sanırım :) eee koskoca warrior bu bilmek öğrenmek lazım ne olduğunu ne yaptığını ve neler yapabildiği değilmi...

DPS

Ohbee havamızı bulalım diyorsunuz ama üzülerek söyleyim warriorun ana görevi olan tanklık kadar uzun geçmeyeceğim.

Dps ikiye ayrılır demiştik hatırladınızmı? Bidaha hatırlatalım Fury ve Arms. Burda Furynin neden Armsın neden kullanıldığını yazacağım.

Aslında dps warrioru raidlere/partylere almalarının 3 nedeni vardır bence;

1-Itemleri çok güzeldir iyi dps setine sahiptir ondan alırlar.
    2-Adam eksikliği vardır yer doldurmak amaçlı alırlar.
    3- Mortal strike isteyen bosslar vardır o amaçlı alınırlar.(O kadar gerekliliği kalmadı)

Fury Build:

Daha çok pve için ideal bir warrior tipidir. Aynı rogue gibi 2 elinde farklı silah bulunur ve bu şekilde ufak ama sık hasar verir. Bu sayede daha az aggro yaratır. Lvl kasarken ve farm yaparken en çok kullanılan builddir. Arms warrior 3,60-3,80 beklerken furry warrior saniye başı vurur ve bu sayede rage sorunu çekmez.

Arms Build:

Burda pvp için güzeldir çünkü elinizde ağır silahlar bulunur. PvP de rakiplerimiz moblar kadar sabit olmayıp aksine dansöz gibi kıvrak olduğu için onlara çok az vurma şansımız olur. O yüzdendirki bu kısa sürede maksimum dmgyi ağır silahlarla verebiliriz. Ve tabiki kendini healleyebilen (priest,paladin,shaman,druid,warlock) sınıfların ilacı mortal strikeyi unutmamak lazım.

Warriora uygun olan meslekler nelerdir?
    Warrior için en iyi meslek Mining ve Blacksmithtir.
    PVP yapsanızda Pve yapsanızda çok iyi silahlar ve giysiler yapabilirsiniz kendinize.
    Eğer mininigi olan başka bir karakteriniz varsa ayrıca BS ve Engineering seçip en iyi pvp araçlarını temin edebilirsiniz.
    Napalyon gibi para para diyenlerdenseniz herb/alchemy kasın. Yüksek pop lu serverlerde potudur flaskıdır en çok alınan malzemelerdir.

Talentleri nabıcaz, ne giyeceğim ben yahu?

LVL 70 olana kadar fury takılacağınız için stamina/str ağırlıklı yanında agi ve criti olan itemler işinizi çok kolaylaştıracaktır.
    Bana tek tek listeletmeyin şimdi bunları açın wowheadi bakın itemlere ne nerden düşüyo hangi questin ödülü bakın, üşenmeyin kızarım! :)

LVL 70 olduğunuz gün iyice bir düşünün "Ben tank olmaya hazırmıyım?" diye bir kendinize sorun.
    Çünkü pvp yapacak olsanız bile pve yapmak zorundasınız en azından bir süreliğine.

Biraz heroic kasıp bu bebeği yapmak fenamı; Deep Thunder http://www.wowhead.com/?item=28441

Eğer cevabınız evet ise;

http://www.wowhead.com/?talent=pVZVZbEtoIMdcest bu buildi yapabilirsiniz.

En sağlam gerek raidlere gerekse 5 man partylere en uygun build dir.

Arms (5 points)

5/5 Deflection

Fury (5 points)

5/5 Cruelty

Protection (51 points)

2/2 Improved Bloodrage
    5/5 Anticipation
    5/5 Shield Specialization
    5/5 Toughness
    1/1 Last Stand
    1/1 Improved Shield Block
    3/3 Defiance
    3/3 Improved Sunder Armor
    2/2 Improved Taunt
    2/2 Improved Shield Wall
    1/1 Concussion Blow
    3/3 Shield Mastery
    5/5 One-Handed Weapon Specialization
    3/3 Improved Defensive Stance
    1/1 Shield Slam
    3/3 Focused Rage
    5/5 Vitality
    1/1 Devastate

Bu build ile farm hayatınız çok zor olacak söylemedi demeyin.

Ben bak dinledim prot oldum gözünü sevim hangi itemi kullanıcam diyorsanız okumaya devam.

Tank silahı:

http://www.wowhead.com/?item=31071#z0z raidlere ve heroiclere kadar en iyi tank silahı. Shadowmoonda uzun bir quest serisin ödülü.
    Prota dönmeden almanızda fayda var yoksa canınız sıkılabilir.

Kalkan :

http://www.wowhead.com/?item=28316 Botanica dropu. Zaten repu kasmak için bol bol gireceksiniz elbet bir gün düşecektir.

Chest :

http://www.wowhead.com/?item=25819 Bold set parçası düşene kadar sizi çok rahat idare eder. Hatta düşmese bile idare eder.. Nagrandda uzun bir quest serisi yine.
    http://www.wowhead.com/?item=29127 Aldor revered ödülü.

Ayakkabı:

http://www.wowhead.com/?item=29325 Mana tomb quest ödülü. İnanın raidlere kadar daha iyisi yok.

Eldiven:

Seçenekler bol maşallah..

http://www.wowhead.com/?item=27475 Bold eldiveni SV drop.
    http://www.wowhead.com/?item=29134 Scyer revered ödülü güzel bir eldiven daha.
    http://www.wowhead.com/?item=28390 Acratraz dropu
    http://www.wowhead.com/?item=23517 BS craft eldiveni yukarıdakiler çıkana kadar idare edebilirsiniz.

Kafalık:

http://www.wowhead.com/?item=27520 SH drop benim uzun süre kullandığım bir kafalık. Gerçekten çok güzel Keepers of Time ile revered olup defans enchantını yaptınmı yemede yanında yat.

Pantolon :

http://www.wowhead.com/?item=29184 Keepers Of Time ile kafalık enchantı için zaten revered olucaz bu pantolonuda yanında aldıkmı çok güzel olur. Zaten revered olana kadar ordan bold pantolonuda büyük ihtimal düşer kafanıza göre kullanırsınız. Ama rep reward item yüksek stat değeri ile öne çıkıyor üstelik 3 gem + LW pantolon enchantı tek balına 1k hp yahu.

Omuzluk:

Aynı ayakkabı gibi yok kardeşim seçenek.. SL yapıp Bold omuzluğu düşürmekten başka çare yok.

Kemer :

http://www.wowhead.com/?item=31460 Arcatraz key questinin ödülü.. Raidlere kadar daha iyisi yok.

Bileklik :

http://www.wowhead.com/?item=28167 Çoook çook kolay bir SL quest ödülü. Raidlere kadar daha iyisini bulamazsınız söylemedi demeyin.

Trinket :

http://www.wowhead.com/?item=27891 SL drop. O kadar SL yaptım düşüremedim.. Düşürürseniz çok uzun süre kullanacağınız bir trinket.

http://www.wowhead.com/?item=30300 Netherstormda 3 adımlık bir quest ödülü. Son adım 5 kişik grup istiyor..

http://www.wowhead.com/?item=27529 SH drop güzel bir trinket daha.

Yüzükler:

http://www.wowhead.com/?item=28407 Arcatraz dropu yüzük.
    http://www.wowhead.com/?quest=10769 Shadowmoonda yine bir quest serisi.

Kolye:

http://www.wowhead.com/?item=29336#00zc Sethekk Halls quest ödülü uzun bir süre idare edecektir.

Bu itemleri topladığınızda gerek raidlere gerekse heroic zindanlara hazırsınız demektir.
    Çoğu drop zindandan olduğu içinde size iyi tecrübe kazandıracaktır.

Bunları toplarken yanında sayısız dps için zırh ve silahta toplayabilirsiniz. Bunları toplamak için çoğu zindana girecekseniz ve orda +defance veren itemlerin yanında +crit veren itemlerde bol bol düşecektir.

Yeterli Stamina/Str/Agi/Crit seviyesini tutturduğunuzda ve tier2 blacksmith silah setlerinden yaptığınızda pvp için nerdeyse hazırsınız demektir.
    Tier2 BS silahlarını yaparken benim önerim hammersmith olup Deep Thunderi veya Axe Smith olup Mooncleaver i yapmanız yönündedir.

Silahınızı yaptıktan sonra 1-2 hafta Battlegroundlarda takılıp non-set epic armorları toplamanız size çok büyük fayda getirecektir. Daha sonrada çok rahat bir arena takımı bulabilirsiniz.

PvP için;

Arms Build temeli olarakhttp://www.wowhead.com/?talent=LV0xdGbqMbzbZVVzu0xR
    Arms (31 points)

Arms (33 points)

5/5 Deflection
    5/5 Iron Will
    2/2 Improved Overpower
    1/1 Anger Management
    3/3 Deep Wounds
    2/5 Two-Handed Weapon Specialization
    2/2 Impale
    1/1 Death Wish
    5/5 Mace Specialization
    2/2 Improved Intercept
    2/3 Improved Hamstring
    1/1 Mortal Strike
    2/2 Second Wind

Fury (23 points)

5/5 Cruelty
    5/5 Unbridled Wrath
    1/1 Piercing Howl
    3/3 Blood Craze
    1/5 Commanding Presence
    5/5 Enrage
    1/1 Sweeping Strikes
    2/2 Weapon Mastery

Protection (0 points)

None

5 talent puanını size bıraktım. İsterseniz armstan blood frenzy alırsınız yada furyden flury alıp yavaş olan silahınızı biraz hızlandırırsınız. Onların yanında Defance ağacından Tactical Mastery alıp stance değişimlerinde biraz daha fazla rage ile savaşa devam edersiniz. (Furyde Unbridled Wrath almayıp yerine Booming voice alabilirsiniz.)

Tamamen size kalmış 5 talent puanı.

http://www.wowhead.com/?talent=LVMhdNioM0zZVVzmMxRV

Bu şekil yapabilirsiniz örnek olarak ben şu anda böyle oynuyorum çokta memnunum :)
    second windli talent oynadıysanız alışması biraz zor oluyor ama alışınca coşturuyor.
    (şimdi second wind+ 3 talent flurry takılıyorum :) )

Birde Fury için yine tier2 1h axe veya hammerlerinden birtanesini yapmanız tavsiyemdir.(ne kasıyon ya s2ler honora düştü xd )
    Build olarak;

http://www.wowhead.com/?talent=LA0czhbZVV0VxxRVuqo

Arms (17 points)

3/3 Improved Heroic Strike
    5/5 Deflection
    3/3 Improved Thunder Clap
    1/1 Anger Management
    3/3 Deep Wounds
    2/2 Impale

Fury (44 points)

5/5 Cruelty
    5/5 Unbridled Wrath
    5/5 Commanding Presence
    5/5 Dual Wield Specialization
    5/5 Enrage
    1/1 Sweeping Strikes
    2/2 Weapon Mastery
    5/5 Flurry
    3/3 Precision
    1/1 Bloodthirst
    1/2 Improved Whirlwind
    5/5 Improved Berserker Stance
    1/1 Rampage

Protection (0 points)

None

(armsta imp thunder clap ile deflection fullenmiştir offtanklık için)

Enchantlar ve Gemler

Silah enchant olarak crusader kullanabilirsiniz. Epic bir tank silahınız varsa moongose en iyi tank enchantıdır.
    Kafalık enchantı olarak Keepers Of Time ile revered olup,http://www.wowhead.com/?item=29186 linkteli itemi alıp basmanız gerekir.
    Aldor/Scyers ile exalted olduğunuzdahttp://www.wowhead.com/?item=28889 bu enchantı omuzluğunuza basabilirsiniz. Exalted olamadıysanız honoreddehttp://www.wowhead.com/?item=28882 daha adisi bulunmakta :)

Pantolona LW lerin yaptığı ahde 50-90 g arasında bulabileceğinizhttp://www.wowhead.com/?spell=35555 bu enchantı alıp kendiniz basabilirsiniz.

Geri kalan itemlerinize stamina enchantı basınız. Stamina seçeneği bulunmayan armor parçalarına agi veya str basabilirsiniz.

Gem seçimine gelince;

Meta gem olarakhttp://www.wowhead.com/?item=25896 size en uygun gemdir.

(1 tane rare 1 tane ucuz gem linki vereceğim iteminize göre alınız)

Kırmızı soket için:
    http://www.wowhead.com/?item=24055 (rare)
    http://www.wowhead.com/?item=23110

Mavi soket için :

http://www.wowhead.com/?item=24033 (rare)
    http://www.wowhead.com/?item=23118

Sarı soket için :

http://www.wowhead.com/?item=24052 (rare)
    http://www.wowhead.com/?item=23115

Ayrıca
    http://www.wowhead.com/?item=24062 sarı ve mavi soketler için
    http://www.wowhead.com/?item=25898 stamina oranınız yüksek ise meta gem için alternatif.

Bu gemler dışında heroic zindanlardan düşen çeşitli gemlerde bulunur. O gemleride kullanabilirsiniz.

Macrolar / Keybindings

http://www.wowwiki.com/Useful_macros/Warrior adresinde cok açık çok yararlı makrolar var incelemenizde fayda var.

Ben yinede kullandığım macroları vermekte fayda olduğunu düşündüm.

Attack yada Throw attack:

#showtooltip [nomodifier] attack; [modifier] Throw
    /startattack
    /cast [modifier] Throw

Attack tuşunla bastığınızda normal attack yapar alt ile bastığınızda throw(!) atar. (eğer bow gun kullanıyorsanız throw yerine Shoot yazınız)
    Bunu kullanarak action barda fazladan 1 yer edinmiş oluruz.

Execute/Victory Rush

#showtooltip
    /castrandom Execute, Victory Rush

Çok basit bir macro yine fazladan 1 yer kazanmak için. Bastığınızda hangisi kullanılabilirse onu kullanıyor. 2side uygunsa execute vuruyor tekrar bastığınızda V.Rush.

Intervene

#showtooltip Intervene
    /cast [nostance:2] Defensive Stance; [help] Intervene; [target=targettarget, help] Intervene

PvP olsun PVE olsun çok kullanışlı bir macro. Targetinizin targetine yada seçtiğiniz party membere intervene atar. Eğer defansive stancede değilseniz stance değiştirip yapar işlemi.

Spell Reflect

#showtooltip Spell Reflection
    /cast [nostance:3, equipped:Shields] Spell Reflection; [stance:3] Defensive Stance
    /stopmacro [equipped:Shields]
    /equip Gladiator's Pummeler (kendi iteminizi yazınız)
    /equip Gladiator's Shield Wall (aynı şekilde :P)

Bir dizi tuşa basmaktan kurtarır. Shieldinizi, 1h silahınızı takar zerkteyseniz def stanceye geçer ver rage yetiyorsa Spell Reflect yapar.

Taunt
    #showtooltip Taunt
    /cast [stance:2] Taunt; Defensive Stance

Ben tauntu def stance barında tutmuyorum çünkü pvpde olsun pvede olsun diğer stancelerde görmek faydalı.
    Misal bir moba intercept attınız ve def stanceye geçip taunta basmanız gerekir ben zerk stancede bu macro ile atadığım tuşa spamlıyorum ve taunt atıyor ;)

Pvede hunter gördünüz sallıyorum trap koyduğunu farkettiniz hemen pete intercept ve bu tuşu spamladığınızda pet trape girdikten sonra bile size vurmaya devam eder :)
    Arenada olsun partneriniz peşinde pet varsa tauntla alabilirsiniz taunt çok kullanışlı olduğunu anlarsınız pvpde bile biraz kullanınca :)

Berserker Rage
    #showtooltip Berserker Rage
    /cast [stance:3] Berserker Rage; Berserker Stance

Aynı taunt mantığı, action bar 1 harici (stance değiştirince değişen bar oluyor) barda tutuyorum.
    tuş olarakta "b" atadım. Berserker rage çok acil durumlarda kullanıldığı için ve gerektiği durumda bbbbbb diye spamlıyorum ve o benim yerime zerk stanceye geçip kullanıyor :)
    Nightbane fighti, yada pvpde fear atan classlara karşı kullanışlı.

Tek tuş tanking :P

#showtooltip Shield Block
    /castrandom [equipped:shields] Shield Slam, Revenge; Revenge
    /cast [equipped:shields] Shield Block

Bu macroda def stancede 2 tuştan tasarruf ediyoruz.
    Shield Slam, Revenge, Shield Block kullanır spamlamanız yeterli.

Herhangi bir ability ile autoattack başlatma

#showtooltip Mortal Strike
    /cast Mortal Strike(Rank 6)
    /startattack

Rage bile olmasa mortal strikeye bastığınız an autoattack başlatır.
    Normalde sağ click yaparak başlattığımız için zamandan tasarruf etmemizi sağlar.

Shield Bash / Pummel

/cast [stance:1/2,noequipped:Shields] Berserker Stance; [stance:1/2,equipped:Shields] Shield Bash; [stance:3] Pummel

Eğer elinizde shield varsa ve def yada battle stancedeyseniz shield bash vurur, Eğer elinizde shield yoksa herhangi bir stanceden Zerk stanceye geçip Pummel vurur.

Hem yapıcağınız şeyi daha hızlı yaparsınız hemde 1 yerden yırtarsınız.

Charge/Intercept, Hamstring

#show [combat] Intercept; Charge
    /cast [nocombat,stance:1] Charge; [combat,stance:3] Intercept; [nocombat,nostance:1] Battle Stance; [combat,nostance:3] Berserker Stance
    /stopcasting
    /cast [stance:1/3] Hamstring

Hmm ben bu macroya pek alışamadım ama belki seven olur diye veriyorum.
    Eğer combatta değilseniz herhangi bir stanceden battle stanceye geçip charge atar,
    Eğer combattaysanız zerke geçip intercept atar,
    Eğer charge ve intercept mümkün değilse hamstring atar.

Overpower

#showtooltip
    /cast Whirlwind
    /cast [nostance:1] Battle Stance; Overpower

Basip bir overpower macrosu ben kullanmasamda kullananlar olabilir. Battle stanceye geçip overpower vurur.

Healtstone

#showtooltip Master Healthstone
    /use Master Healthstone

Healtstoneler için birden fazla yer ayırmak yerine bunla tek tuşla işimizi görüyoruz yerden tasarruf amaçlı ve tüm classların kullanmasında fayda vardır.

Açıklama :

#showtooltip yazdığımızda macro başına macroda geçen ve uygun olan icon resmi görülür toolbarımızda ve kafa karışıklığını önler.

misal :

#showtooltip
    /use abc
    /use bcd

Hangisi müsaitse onun resmi görünür barda.
    #showtooltip abc
    /use abc
    /use bcd

yaparsak herzaman abc resmi görülür barda.

Keybindings

hmm
    1 charge
    2 mortal strike
    3 mortal strike
    4 mortal strike
    5 hamstring
    6 hamstring
    7 hamstring

:)

Neyse şaka biryana..

Her abilitye bir key atamak ve onları kullanmayı öğrenmek karakteri kullanırken olaylara karşı daha hızlı tepki vermemizi sağlar.
    Bu ne işe yarar.. Atıyorum pvpde warlock partnerinize fear cast ediyor ve bunu pummel ile interrupt etmeniz gerekiyor, mause ile pummele basmaya çalışırsanız büyük ihtimalle telekomunda etkisi ile geç kalıcaksınız ve arkadaşınız korkudan arena içinde tura çıkmış olucak :) Yada pvede daha hızlı taunt daha hızlı shield slam ne bilim çok acil bir durumda mause ile basmaktan daha hızlı intervene atıcaksınız.
    Yada yadaa hem mause ile karakteri yönlendirirken misal olarak pvede mobların arkasından saldırmanız gerekir tank değilseniz. Ve tank mobu bossu belli durumlardan pozisyonunu değiştirir.
    Böyle bur durumda tanksanız zorlanmadan mobun/bossun pozisyonunu değiştirirken shield blocklarınızı shield slamlarınızı yapabilirsiniz yada dps iseniz mobun/bossun arkasından takip ederken abilitylerinizi kullanırken zaman ve dps kaybetmezsiniz.
    veyaaaa
    F1 le kendinizi seçip ALT+F1 e de bandajı atayarak çok hızlı bandaj basabilirsiniz. Düşünün action barda bandajı bulup tıklamaktan daha hızlı olacağı kesin.

O yüzdendirki klavyeyle kaynaşmakta çok fayda var.
    Bunu eklememdeki amacım wowa yeni başlayan yada 0 dan warrior kasan herhangi biri burayı okuduğunda keybindingslere 0 dan alışmasını sağlamak
    Meselaaa Wowa yeni başlamışsınız ve her lvlde en fazla 1-2 ability öğreniyorsunuz.. Her ability öğrendiğinizde ona keybindgsten bir tuş atadığınızda karakter 70 olduktan sonra hiç zorlanmadan klavye ile kontrol edebilirsiniz.

Benim verdiğim örnekte oynama stilinize göre atıyorum ilerde açıcağınız mortal strikeye şimdeden başka bir ability verip ona alışıp değiştirdikten sonra olası karışklılığıda önleyebilirsiniz.(karışık yazdım biraz sanırım :D )

Ha burayı okurken aylar boyu mause ile oynamaya alışmış olabilirsiniz. Kendi stilinize göre key atadıktan sonra 1 hafta içinde yarı mause yarı klavye derken alışırsınız. O kadar zor değil..

Bende wowa ilk başladığımda mause ile basıyordum ne ability varsa çünkü daha önceleri çok fps oynadım ve bilirsiniz fpslerde klavyeyi en çok yön ve bomba silah değişimlerinde kullanıyoruz :) Ve böyle bir rehberde okumadım ilk dönemlerde.

Herşeyden önce bu bir fps oyunu değil ve kullandığımız ability sayısı çooook olduğundan klavyeye erkenden alışmak ilerde faydalı oluyor.

Benim kullandığım keybindg resimdeki gibi. Tek tekte yazayım anlaşılmayan taraf kamasın.

Stanceler

Mause scroll up Battle stance
    Mause scroll down Berserken Stance
    Mause scrolla basıncada Defansive stance

Battle stance
    ---------------
    1 Charge
    R Mortal Strike
    F Heroic Strike
    Q Overpower
    G hamstring
    " Intervene macrosu (bknz macrolar)
    4 Thunderclap
    6 Rend
    X Slam
    5 Mocking Blow
    B Shield Bash
    - Retaliation (en son nezaman kullandığımı bile hatırlamıyorum)

Defansive Stance
    -------------------
    1 Sunder Armor
    R Mortal Strike
    F Heroic Strike
    Q Disarm
    G Shield slam Revenge Shield block macrosu (bknz. macrolar)
    " Intervene macrosu
    4 Thunder Clap
    6 Rend
    B Shield Bash
    0 Sheild Wall

Berserken Stance
    --------------------

1 Intercept
    R Mortal Strike
    F Heroic Strike
    Q Whirlwind
    G Hamstring
    " Intervene macrosu
    X Slam
    B Berserker Rage
    - Reckleckness (kullanmıyorum açıkçası pek bazen mause ile bazen hotkeyini hatırlayıp basıyorum :P)

Diğer action barlardada

Mause yan butonalrdan birtanesi auto attack/throw macrosu (bknz macrolar)
    E Execute/V.Rush macrosu (bknz macrolar)
    V Sweeping Strike
    C Clave
    Alt+R Shield Reflect macrom
    T Shield bash/Pummel macrom
    Z Warrior fearı
    2 Demo Shout
    3 Piercing Howl
    Alt+T Taunt macrom
    H Blood rage
    Alt+1 Trinket 1
    Alt+2 Trinket 2
    Alt+3 Death Wish
    Alt+4 Irksal özellik
    Alt+C Commanding Shot
    Alt+V Battle Shot
    Ctrl+1 Bandage
    Ctrl+2 HS
    Ctrl+3 Pot
    Ctrl+B Yemek
    Ctrl+M Mount
    Ctrl+U Ucan olanı
    Alt+Z 2h silah alımı (1h+Shielde geçerken shield reflect macrosunu kullanıyorum)

Hareketler
    ASDW harici birde mause buttonbilmemkaçta / nın yerini tutan tuş var.

Notlar:

Warrior 3 stanceden oluştuğu için keybindgs ayarları diğer classara göre biraz daha karıştır( druidlerde bizim gibi :P birazda roglar)

Misal olarak battlede kullanıp zerkte kullanamadığımı skiller oluyor.
    Benim battlede overpower zerk stancede Whirle denk geliyor defansiftede Disarma.
    bu gibi durumları kendinize kolay gelen şekilde kullanabilirsiniz.

es geçtiğim yada yanlış verdiğim olmuştur mutlaka normalde addon action bar kullanıyorum anlaşılır olsun diye kapattım.

Action bar olarakta bongos kullanıyorum. keybindgseri ayarlaması çok kolay, ve normalde ben sağ taraftaki barları görünmez olarak ayarlarım ekranda görünür alan çok olsun diye. (mause ile üstüne gelince görünürler)

Ha keybindingslere alışmaya çalışıyorsanız bu çok işinize yarayacak. Barı görünmez yapıp görmediğiniz şeyi klavye ile basmaya çalışabilirsiniz :)

normalde R yanıtla, M harita filandır. Ben onlara başka şey atayıp yerine Y yanıtla H harita Ç çantalar olarak ayarlarım.
    kısaca türkçe karşılığı gelen herhangi bir harf akılda kolay kalıyor.

Ha benimkiler bu şekilde diye mutlaka böyle ayarlamanıza gerek yok. Eliniz nasıl alışırsa nasıl rahat gelirse öyle ayarlayın bu sadece bir örnek.
    Kimileri mortal strike gibi abilityleri 3-4-5 gibi rakamlarda tutar kimiler benim gibi yön/haraket tuşlarına yakın yerde.

Kimileri yön haraket tuşlarını bir basamak sağ tarafa kaydırarar daha fazla button kullanır. (ESDF yi yön tuşu atayarak AW yu kullanmak)
    bazıları capslocka atar yanlışlıkla sonra büyük yazar

Tamamen size en rahat gelen şekilde atamanız doğru olanıdır.

Keybindingslerinizi diğer karakterlerinzle uyumlu hale getirin

Anlaşılır bir örnekle açıklayayım;

Mesela warriorun yanında mageniz birde hunteriniz var.

---------Warriror------Mage-----------Hunter

R-----Mortal strike--Frostbolt-------Steady Shot
    T-----Heroic strike--Ice Lance------Aimed Shot
    F-----Harmstring----Frostnowa-----Conc Blow (ALT+F Wing Clip)
    C----Clave----------Cold of Cl.-----Volley
    Q----Whirl-----------Arcane Exp----MultiShot
    V----Sweeping S.---FlameStrike---Explosive Trap
    G----Pummel--------Counterspell--Silencing Shoot

Gibi gibi tabi salladım yukardakilerini.. Yani benzer abilityleri aynı tuşlara atarsanız diğer karakteri oynarken zorluk çekmezssiniz.

Daha aklıma birşeyler gelirse ekleme yapabilirim yada takıldığınız herhangi birşey olursa bu başlık altında sorabilirsiniz.
    Zaman buldukça cevap vermeye çalışırım.

Videolar

How to DPS with MS

MS Specle raidde nasıl dps yapılabileceğini anlatan altın değerinde bir guilde şeklinde video.

Leylá 2

TBC de gördüğüm iyi warriorlardan bir tanesinin karışık pvp videosu.

Garthd V - Who Am I

Editing bakımından harika bir 3v videosu :) Meraklıları için özellikle girişi çok sevdim
    Skillde var ofc.. 3v hakkında bilgi vermesi amacı ile 3v yapan warriorların seyretmesi gerekir.

Velvety: Priest & Warrior 2v2

Ne kadar priest/warrior uyumlu olmasada adamlar yapmışlar iyide oynamışlar. Birsürü druid/warrior yenmişler helal olsun :)
    2v arenalarında bilgi verir hemde priest warrior zor olmasına rağmen..

Incredible Warrior Tricks 2 Reloaded

Swifty'den ilginç trickler dueller pvpler. Seyretmekte fayda var

J.V - Solo Warrior PvP

Solo pvp videosu. Ben beğendim eğlenerek seyrettim.

Bulabilirsem birkaç tanking videosuda koymayı düşünüyorum bakalım :)

Her vuruşunuzun critik olması dileği ile.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reahax -- 31 Temmuz 2008; 15:32:43 >

• Çok saol hocam 14 level warriorum için çok iyi olacak:)
  • Ya biri de İMBA lock Rehperi yapsada içimiz kararsa :D
  • siz zten imbasınız
  • Güzel olmuş gibi görünüyor. Gerci okumadım daha şimdi kendi rehberime bişeyler ekliyorum bitirince okiyacagım baştan sona hepsini. Sonucta Warriorlar roguelerin zorlandıgı bir sınıf, warriorlar hakkında ne kadar bilgi edinirsek o kadar iyi Eline koluna klavyene saglık
  • Ellerine sağlık dur bi okiyim ^^
  • quote:

Pve ye adayacaksanız kendinizi gidin bi tabiri caiz ise öküz açın bol bol mööööö çekersiniz.
    %10 fazla bonus Hp borumu yahu hele hele warrior gibi yüksek hp si olan bir sınıf için.

Taurenlerin racial hp bonus passive skill inin adı Endurance dır ve %10 değil %5 hp bonus verir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Doğru diyorsun. Onları en sonda eklemiştim düzelteyim. Ayrıca teşekkürler.
  • Draene'i de güzeldir ya kendine renew atıyor ve %1 hit alıyor :D dwarf'dan iyi tank bence :D
  • Tam ben editlerken atışsın :)
    Ama ne bileyim ben adamın tipine görünüşüne takan birisiyim. Bence en iyi görünüş Human ve Dwarfta var Alliancede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reahax -- 3 Ağustos 2007; 14:14:16 >
  • İyi görünüş demişken, ud male ler ellerinde slah yokken kartal pençesi gibi zıplıyorlar ninja gibi, ellere dikkat (silah yokken)

Bu rehber oku oku bitmiyor ama neyse dvm
  • Ben illidan mı neydi onu tanklıyan gnome warrior görmek istiyorum
  • eline saglık guzel olmus
  • Güzel olmuş gerçekten yararlı pek çok bilgiler buldum. Benim warrior hakkında sormak istideğim bir şey var.. Bu sizin charge varya onu sadece combat dışında kullanıyorsunuz deilmi yani bi talentle veya ilerki lvlde combat icide kullanılıyomu???? Bazen arenada oluyoda o yüzden soruyom ben mesela rogueyim saldırıyorum stunla warriora biraz stunlock ediyom sonra bırakıyom uzaklaşıyom ( yoksa allah göstermesin agzımı burnumu kırar ) 5-8 yard arasına kacıyorum adam bana dogru gelmektense geri gidiyor ve hemen üstüme charge ile geliyor. Warrior o sırada combattan cıktıgı içinmi atabiliyor yoksa cıkmasını gerektirmeyecek birşeymi oluyor???
  • Güzel bi soru, o kadar güzel ki cevap vermeye kıyamıyorum
  • o yaptıgı intercept..

charge combat dışında olması gerekirken, intercept her türlü atılır.. pvp bonusu ile 15 saniye cooldownlu sanırım

yamuluyorsam düzeltin
  • quote:

Orjinalden alıntı: Anilsey

Güzel bi soru, o kadar güzel ki cevap vermeye kıyamıyorum

Hehe Elbet gelecektir bi cevap acele etmiyorum
  • şamar oğlanını andırıyor. (tank)
  • LVL 70 olduğunuz gün iyice bir düşünün "Ben tank olmaya hazırmıyım?" diye bir kendinize sorun.

heheh Çok alem yazmışsın, kiyifle okudum eline sağlık.

Da nolcak bu warriorlerin priestleri hatta shaman-paladinleri dururumu?
    70 olunca guild healer olacaksın diyor, warriora prot olacaksın diyor. Adamlar raidlerde iyi ama para lazım olduğunda, farm lazım olduğunda sıkıntı çekiyorlar, mob kesemiyorlar. yok mu bunun ortası. Sabah shadow akşam holy olan arkadaşların var o kadar yani.

Bu her class da var ama kabul edilebilir düzeyde. Örn afflictiom WL raid için idealdir, mob keserkende sorun yoktur ama yavaş keser, adama sıkıntı basar, void uzun combattan çok damage alır yok onu heal et yok bilmem ne... Demon farm ve pvp için iyidir, felguard çatır çutur dalar, spell damage tavan yapar ama uzun combatlarda damage düşük kalır (raid).

bu wl örneği dediğim gibi kabul edilebilir ama healerların ki ve warriorunki epey sıkıntılı herhalde. "spell cloth yapacağım gel yardım et" diyen priest bile gördüm. haksızlık sanki biraz.

guildlerde bu adamları maaşa bağlayabilirler bence. üyelik aidatı haftalık 10 g falan olur. popülasyona göre haftalık 100-200 g ödeme falan yaparlar.

• quote:

Orjinalden alıntı: camu

LVL 70 olduğunuz gün iyice bir düşünün "Ben tank olmaya hazırmıyım?" diye bir kendinize sorun.

heheh Çok alem yazmışsın, kiyifle okudum eline sağlık.

Da nolcak bu warriorlerin priestleri hatta shaman-paladinleri dururumu?
    70 olunca guild healer olacaksın diyor, warriora prot olacaksın diyor. Adamlar raidlerde iyi ama para lazım olduğunda, farm lazım olduğunda sıkıntı çekiyorlar, mob kesemiyorlar. yok mu bunun ortası. Sabah shadow akşam holy olan arkadaşların var o kadar yani.

Bu her class da var ama kabul edilebilir düzeyde. Örn afflictiom WL raid için idealdir, mob keserkende sorun yoktur ama yavaş keser, adama sıkıntı basar, void uzun combattan çok damage alır yok onu heal et yok bilmem ne... Demon farm ve pvp için iyidir, felguard çatır çutur dalar, spell damage tavan yapar ama uzun combatlarda damage düşük kalır (raid).

bu wl örneği dediğim gibi kabul edilebilir ama healerların ki ve warriorunki epey sıkıntılı herhalde. "spell cloth yapacağım gel yardım et" diyen priest bile gördüm. haksızlık sanki biraz.

guildlerde bu adamları maaşa bağlayabilirler bence. üyelik aidatı haftalık 10 g falan olur. popülasyona göre haftalık 100-200 g ödeme falan yaparlar.

Aynen arkadaşım mob kesmek işkence zaten. E para yok talent değiştirmeye raidden çıkıyosun en az 30-50 g tamir parası. Yeni item alsan başka dert bunun enchantı gemi vs.
    Misal epic kafalık düşürdün;
    1 gem 1 meta gem = 150-250 gold arası.
    Keepers of time kafalık enchantı 90g.

O kafalığım masrafı size kaba hesap 300gyi buluyor.
    Adi gem taksan heroic girsen birisi mutlaka bir laf söylecek bu kaçınılmaz..

Warrior oynamak gerçekten zor. Warriorun yanında mage gibi bir farmer karakteriniz olursa iyi olur :)
    Warriorla tek para kazanabileceğiniz meslekleriniz kalıyor. Miningden iyi para kazanabilirsiniz, BS iseniz 375 e kadar miningden para kazanmayıda unutun tabi. 360-375 arası gerçekten çok zor bs.
    Mage ile tailor kasıyorum tailora göre kat kat zor geldi bana.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.