Şimdi Ara

WARNING! Your Flash Player may be out of date Hatasının Çözümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
4.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • WARNING! Your Flash Player may be out of date hatası
    ve
    Silinmeyen Chrome Eklenti sorunları

Arkadaşlar merhaba.

Bir çok kullanıcının yaşadığı " WARNING! Your Flash Player may be out of date " hatasının ve silinmeyen eklenti sorunlarının çözümünü anlatacağım. Son zamanlarda bu sorunu yaşayan bir çok kullanıcı var. Çoğu arkadaşın bilgisayarına bağlanıp sorunu çözdüm çoğuna da anlattım.

Bugün sizlere yaptığım işlemleri anlatacağım ve sizlerin de bu sorundan kurtulmasına yardımcı olacağım.

Her şeyden önce bilgisayarla modemin bağlantısını kesip " Modemin arkasında ki reset tuşundan modemi sıfırlıyoruz " daha sonra tekrar kuruyoruz ve modemin varsayılan modem giriş şifresini değiştirmeyi unutmuyoruz. Bilgisayarda ki bu tarama işlemlerini bitirene kadarda modemi bilgisayara bağlamıyoruz.

Aşağıda ki programları denedikten sonra yapılacak adımlara devam ediyoruz.

1- Adwcleaner programını indirip programın üzerine sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır diyoruz. Açılan programdan tarama yapıyoruz ve çıkan sonuçları temizle diyoruz.
    İndir

2 -Sisteminize uygun versiyonu seçip bilgisayarınıza indirin. http://www.surfright.nl/en/hitmanpro/ Herhangi bir kuruluma ihtiyaç duymuyor. Programı açtıktan sonra bizi çok basit bir arayüz karşılıyor. Aşağıdan İleri diyerek işleme devam ediyoruz.

İleri dedikten sonra " Hayır bu bilgisayarı sadece bir defa taratmak istiyorum " seçeneğini seçerek taramayı başlatıyoruz. Tarama işlemi bittikten sonra karşımıza ne derecede şüpheli olan dosyalar çıkacaktır ve karşılarında sil yada karantiya taşı gibi seçenekler olacak. Önemli dosyalarınızı yok say diyerek silme işlemini başlatın.

3 -Malwarebytes virüs programını kuruyoruz. Daha sonra netten bulduğumuz lisans numaraları ile programı tam sürüme geçiriyoruz. Programın ara yüzünden Özel tarama seçeneğine tıklayarak bütün seçenekleri seçip tarama yap diyoruz. Tarama işlemi bittikten sonra karşımıza çıkan bütün virüs ve regedit solucanlarını silip aşağıda ki işlemlerden devam ediyoruz.
    İndir

Buradan sonra ki işlemler sadece Google Chrome için anlatılmıştır. Fakat bu Flash player uyarısı Tarayıcılar ile alakalı olmaktan çıkmıştır. Tamamen modemlerde ki güvenlik açıklarından dolayı tüm tarayıcılarda hatta sıfır kurulum yapılmış bilgisayarlarda bile hata verebiliyor. O yüzden tarayıcıların buradaki rolleri pekte önemli değil, ama ben yine de kullandığım tarayıcı için anlatacağım. En azından buradaki yöntem silinmeyen Chrome Eklentileri için çözüm olacaktır.

İlk olarak" C:\Users\kendi kullanıcı adınız\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default " klasörüne girip aşağıda göstermiş olduğum klasörlerde ki dosyaları siliyoruz. Bunların dışında Profile 1 Profile 2 gibi klasörlerde olabilir, onların içinde ki dosyaları da siliyoruz, hatta klasörleri de silebilirsiniz.

Aynı şekilde C:\Program Files \Google\Chrome\Application\ klasörünün içinde ki Güncel sürüm numaranız hangisi ise ona girip şu klasörlerin içindekileri siliyoruz.

default_apps
    extensions

Son olarak Google Chrome u açıyoruz, Ayarlara girip gelişmiş ayarlar seçeneğinden Tarayıcı ayarlarını sıfırla diyoruz çıkan uyarıya tamam deyip tarayıcıyı kapatıyoruz. Daha sonra tarayıcıyı tekrar açıp Google hesabınızdan çıkış yapıp tekrar tarayıcıyı ayarlarını sıfırla diyoruz ve tarayıcıyı yeniden kapatıyoruz.

Bütün bu işlemlerin sonunda tarayıcımızı açıyoruz ve bu uyarıdan kurtulmuş oluyoruz.

Not1: Google hesabınızla giriş yaptığınızda " Uygulamalar ve Uzantılar " kutucuklarını işaretlemeyin. Bu seçenekleri Google Chrome ile senkronlamayınız. En azından format atacağınız zamana kadar
    Not2: Windows 8 baz alınarak anlatılmıştır. Kullandığınız işletim sistemine göre Google Chrome un bulunduğu klasörler değişiklik gösterebilir.

Yukarıda ki işlemlerden farklı olarak birde aşağıda ki adımları uygulayacağız. Şiddetle yapılması önerilir

Şimdi bütün bu işlemler bir yana, şimdi ki yapacaklarımız ise bambaşka bir olay arkadaşlar.. Normalde yukarıda ki işlemler ile beraber sorun ortadan kalkıyor ama bir zaman sonra tekrar boy gösterebiliyor. Bunun sebebi ise HP nin Simplepass adını verdiği parmak izi okuyucusunun klasörlerine bir dosyanın saklanmış olması.. Bir arkadaşın bilgisayarında uzun uğraşlar sonucunda bu sorunlara çözüm aramaya çalıştım ve bunu sizlerle paylaşmak istedim.

Aşağıda ki üzeri seçili olan " aepeildmfnnehghlknddebgjghlompfe " uygulama kimliğini regeditte CTRL - F kombinasyonunu kullanarak aratıyoruz. Ayrıca ek olarak " nmmhkkegccagdldgiimedpiccmgmieda " bu kimlik numarasını da aratın. Muhtemelen ikiside aynı yerde çıkacaktır.
    Son olarakta bunu aratıp HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Google\ burada ki Chrome verisini komple siliyoruz

Karşımıza regeditte böyle bir ekran gelmeli, burada ki bütün uygulama kimliklerini siliyoruz. Hatta orada ki Google u komple de silebilirsiniz.

Daha sonra bilgisayarınız Hp ise Program Files da Hp SimplePass klasörünü bulup üzeri seçili olan dosyayı siliyoruz.

Bütün bu işlemlerden sonra C-Windows-System32-drivers-etc- klasörünün içinde ki dosyaların hepsini siliyoruz.

Son olarak en üstte anlattığım adımları tekrarlayıp Google Chrome un tarayıcı ayarlarını sıfırlayıp bilgisayarı yeniden başlatıyoruz.

ve dns ayarlarını 4.2.2.3 - 4.2.2.2 yapmayı unutmuyoruz..

Bu kadar şeyden sonra ortada bir sorun kalmaması lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atif Zafrak -- 3 Mart 2015; 8:43:08 >

• teşekkürler
  • Xamars kullanıcısına yanıt
    Yardımcı olabiliyorsam ben teşekkür ederim.
  • Konu önemli derece de güncellendi..
  • youtube da hala aynı hatayı veriyor hocam
  • respectrespect kullanıcısına yanıt
    Bir yerde bir seyi eksik yapıyor olabilirsiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atif Zafrak

Bir yerde bir seyi eksik yapıyor olabilirsiniz

Teşekkürler:)

extensions dosyalarından bazıları chrome açık olduğu için silinmemişti
    kapatıp sildim sanırım oldu

bu dnslerle modemle ilgili garip bir virüs herhalde facebookda mı geldi acaba
    bi ara cep telefonum da aynı uyarıyı verdi 1 kere çok ilginç
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • respectrespect kullanıcısına yanıt
    Bu sorunun nedenini tam olarak açıklayamasam da bilgisayarda ki iletişime yapıştığı bir gerçek. Bilgisayarında eklenti olmasa bile bir şekilde seni o sitede uyarıya yönlendiriyor. bir yerde bir yönlendirme var.

Telefonunuzda chrome senkronizasyonun dan bulaşmış olabilir. yada aynı ağ üzerinde olduğunuz içinde olabilir tam olarak bir şey diyemeyeceğim

Bu sorunun nedenini anlayabilmem için bu sorunu yaşamış olmam lazım, ama hiç yaşamadım. Forumda ki arkadaşların bilgisayarlarına bağlanıp sorunlarını çözerek sizlere konu açtım. Elimden geldiği kadar bir çözüm yolu sunmaya çalışıyorum

Sorunu bizzat kendim yaşarsam daha kapsamlı anlatabilirim

• Valla Tebrik Ederim. Allah Razı Olsun Beni Bu Lanetten Kurtardığın için
  • aroyli A kullanıcısına yanıt
    Yardımcı olabildi isem ne mutlu
  • modemle alakalı olcağını hiç sanmıyorum . olsa olsa bir virüsdür toolbarlar ile yüklenen
  • TurkeyStar kullanıcısına yanıt
    Ne yazık ki alakası olmadığını düşündüğünüz şey ile çok alakası var Hem de çok. Ne formatlar atanlar var, hard diski komple silenler bile var ama internete bağlandıklarında o uyarıyı tekrar alıyorlar.

Sorunu kendi bilgisayarımda yada modemimde yaşamadım ama bir çok kişinin sorununu da böyle hallettim
  • quote:

Ne yazık ki alakası olmadığını düşündüğünüz şey ile çok alakası var Hem de çok. Ne formatlar atanlar var, hard diski komple silenler bile var ama internete bağlandıklarında o uyarıyı tekrar alıyorlar.

Sorunu kendi bilgisayarımda yada modemimde yaşamadım ama bir çok kişinin sorununu da böyle hallettim

o halde güvenliği çok düşük modemlere bulaşıyordur firewall olmayan yada varsada kapaılı düzgün çalışmayan modemlere bulaşıyor olabilir.

• TurkeyStar kullanıcısına yanıt
    TP-Link modemlerde bu sorun oluşuyor. Büyük ihtimal dediğiniz gibi düşük özellikle ve güvenlikli modemlerde oluşuyor bu sorun.

Bende elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyorum arkadaşlara.. Ama şu kadarını söylüyorum hayatımda böyle lanet, böyle illet bir virüs görmedim.

İnsanın ayakta alkışlayası geliyor yapımcısını
  • quote:

TP-Link modemlerde bu sorun oluşuyor. Büyük ihtimal dediğiniz gibi düşük özellikle ve güvenlikli modemlerde oluşuyor bu sorun.

Bende elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyorum arkadaşlara.. Ama şu kadarını söylüyorum hayatımda böyle lanet, böyle illet bir virüs görmedim.

zaten o modem modelinde sorun varsa şahsen ben olsam güvenliğim için ya yazılım güncellemesi yapardım . yoksada modemi değiştirirdim bir tane airties falan ikinci el daha iyi en azından iki gün sonra banka hesabın yada maillerin üyeliklerin kişisel bilgilerin gitmez

• quote:

Tp linkle iligli tespitiniz doğru

http://mu.gen.tr/warning-your-flash-player-may-be-out-of-date-virusu.html

burada tüm detaylar verilmiş sorun modeme bulaşan bir yönlendiriciymiş

• Çok faydali bir konu.söylenenleri yaptim düzeldi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • azad012 kullanıcısına yanıt
    Sağ olun hocam teşekkürler.

Sorununuzun çözülmesine de sevindim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atif Zafrak -- 19 Nisan 2014; 14:00:51 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Sadece dns yi dediğin gibi yaptım oldu.Allah razı olsun :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.