Şimdi Ara

W115 ile W123

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
87.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar aklıma takılan bı soru var bı kac gundur sıze de sormak ıstedım. Gecenlerde sanayıı de ustamın yanıona ugradım bı hal hatır sorayım hemde ufak bı ısım vardı. Neyse cay ıcme muhabbet sırasında konusurken ustaya bır 123 kasa alıp toplamayı dusundugumu soyledım. O da 123 kasa ıle ugrasma bıseye benzemez al bır 115 kasaqlardan en azından elınde hem guzel bı klasık olur hemde keyıfle bınecegın bı araba olur dedı. Neden dedıgımde ıse 123 lerın en ufak parcasını cıkma dahı olsa ucuza bulamayacagımı belırttı. Hatta soyle ornekledı sadece kapı dakı kılıt karsılıgı olan kısmın bıle cıkmacıda 40 lıra oldugunu belırttı. Bu da benım kafamdakı hayalın bır mıktar yıkılmasına neden oldu. Halbukı 123 kasaları o kadar sevıyorum kı. Yaza dogru bı tane 230e alıp onu ufak ufak restore etmeyı planlıyordum.
    Şimdi bir de size danışmak istedim. Ne dersiniz 123 kasa mı yoksa 115 kasa mı?

w115
     W115 ile W123

w123
     W115 ile W123

• Ben de bir 280CE almak istiyorumda. Mercedes forumuna girip bir ara sormuştum. Oradan bir mercedes servisi çalışanı parçalarının pahalı olmadığını söylemişti. Piyasada bolca mevcut 123 kasa. Çıkması, hurdası, her türlü bulunabilir diye düşünüyorum ben de... Tabi bir şahin gibi 10YTL ye alamazsın parçalarını ama bir servette olmaz yani...
  • 123 kasayı baya kullanma fırsatım oldu ayvalıkta....

arkadaşlar arabada 4 disk ,, klima ve far yükseklik ayarı falan var
    mercedesi mercedes yapan araçlar bunlar bence... hala bakımını yapın binin durumunda....
    konforlu süspansiyonları zevk veriyor....motor sesi falan vöööhööytttt diye kendini çok iyi belli ediyor...

ileride param olursa kesinlikle alıp temizleyip söküp takıp oynayacağım bir araç olur...
    gerçekten çok güzel araçlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whisper911 -- 16 Ocak 2009; 22:22:32 >
  • BEFORE

W115 ile W123

AFTER

W115 ile W123

Hayalim

• 123 kasalar uzun zamandır benım kafamda var. Babayı kandırsam aıleye katılacak ama eskı araba ugrasılmaz dıyıp duruyor. Bu durumda da ben kendım almayı planlıyor(d)um. Ama sımdı bı yandan babam bı yandan da ustam boyle dıyınce kafam karıstı.
  • Eğer entel giyim ağızda pipo yapacaksan w115 süper olur
  • @RONNIE
    Dostum bu tür araçlar zaten hobi araçları artık
    Ayrıca söyleyeyim eğer alıp fazla uğraşamadan satmak zorunda kalırsan zaten zarar falan etmezsin ya da çok fark ettirecek zarar olmaz(500 ytl en fazla)

Ustan uğraşılmaz demiş ama zaten sen uğraşmak için almıyor musun?
    Bence paran varsa güzel bir tane bul ve al
    Gaza getirmek gibi olmasın ama hayallere biraz fırsat vermek lazım

Son olarak alırsan bari 230.6 al hiç olmazsa motorunu çalıştırıp ipek gibi 6 silindir dinlersin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BMW e34 mü Mercedes w124 mü
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • parça fiyatlarının çok oynayacağını sanmıyorum bilakis 123 ün daha yeni olması sebebiyle çıkmacılarda falan bir miktar daha kolay bulunabileceğini düşünüyorum.
    W114-W115 ler okadar bayık kasalarki insanın içindeki hevesi kaçırmaya yetiyor.
    Benimde aklımda temiz 123 planları var.Bu arabalar kaç yıllık olmalarına rağmen hala kaya gibi yollardalar.Mercedes prestijini bu arabaların dayanıklığı ve sağlamlığı ile sağladı.

W115 ile W123

http://www.youtube.com/watch?v=EqMEGA76HsE

123 alacak olursam muhakkak tek kapı olacak araç 20-25 yıl önceki araç olmasına rağmen hala içimi titretebiliyor

W115 ile W123

W115 ile W123

W115 ile W123

W115 ile W123

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sansar_Selim -- 16 Ocak 2009; 22:56:24 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Screamer

@RONNIE
    Dostum bu tür araçlar zaten hobi araçları artık
    Ayrıca söyleyeyim eğer alıp fazla uğraşamadan satmak zorunda kalırsan zaten zarar falan etmezsin ya da çok fark ettirecek zarar olmaz(500 ytl en fazla)

Ustan uğraşılmaz demiş ama zaten sen uğraşmak için almıyor musun?
    Bence paran varsa güzel bir tane bul ve al
    Gaza getirmek gibi olmasın ama hayallere biraz fırsat vermek lazım

Son olarak alırsan bari 230.6 al hiç olmazsa motorunu çalıştırıp ipek gibi 6 silindir dinlersin

Uğraş kısmı sorun değil hocam. Vosvos larla aram ıyı oldugu ıcın yaga kır e pas a alısıgım. Motor dan az bucuk anlarım ufak tefek tamırat gelır elımden en azından. Ama ıste bızım baba gıt askere gel ondan sonra bulas bu arabalkara demekte. Yas geldı 26 ya daha askerlık yapmadık seneye kısmetse gıdıyorum. Zaten sımdıkı ısyerımden askerlık ıcın cıktıgımda ıyı bır tazmınat gececek elıme. Askere gıtmeden de kenara bıraz atarsam ıyı bır bırıkımle vatanı gorevıme gıdecegım. Kafamdakı ıse donuste bır pre67 vosvos ve ya bır 123 mercedes toplamak var. Yanı kısaca su anda sadece elı tutulur bı arac alıp kullanmak var aklımda. Ama bır yandan da bakarsak 1-1.5 sene sonra o arac 15 ay yatacak ve nerden bakarsak bakalım 20 yasında bı arac olacagı ıcın ne kadar kapalı garajda da olsa kaporta da curumue fılan olusacak. Bu durumda askerlık donusu almak daha mantıklı. Yanı anlıyacagınız klasık arac tutkusu benı bu sekılde ıkıleme sokuyor.

• Ah be kardeşim senin durumun zor
    Bence sen bir yandan askerliği bekle bir yandan da araştırmalarına devam et
    Zaten araba alımı öyle şıp diye olmuyor.Kendimden biliyorum

Hangi kasa alacağın,fiyat aralığın,yapabileceğin masrafları falan hesaplamış ve ayarlamış olursun bu arada
    Her ne kadar araba alımını bekletmen taraftarı olmasam da şu durumda en mantıklısı bence
  • bende w123 ve 115 vardı şu an sadece 280ce var.bu araçlarla ilgili sorusu olana cevap verebilirim.. bu 280 i ingiltereden getirttim aracın resimlerini görmek isteyen mercedes topiğinde w123 ile ilgili soru sorulan bir yerde görebilirler..
  • İşte en sonunda 280CE kullanan birisini buldum.

Hemen başlayayım sorularıma.

1- Yakıt tüketimi nasıl? 100 km'de şehir içi ve şehir dışı ne kadar yakıyor.
    2- Bulunamayacak parçası var mı?
    3- Otomatik vitesi bugüne kadar hiç problem yarattı mı?

http://www.sahibinden.com/1977_model_mercedes_280_ce_coupe-95WQQaXQQ12017401WQQpXQQdisplayitem

Almak istediğim araç bu? Dıştan güzel görünüyor. Klima yok. Onu da bir şekilde taktırırım artık...
  • merhaba orcunsau nickli arkadaşım,

1-yakıt tüketimin kontrol altında tutmak için eğer araç karbüratörlü ise karbüratör veya mekanik enjeksiyon sisteminin ayarlarının tam olması mekanik enjeksiyonun sızdırma yapmaması(hava almaması) motor subap ayarlarının düzgün olması ve motorun de genel sağlık durumun iyi olması gerekir. bunlar olursa araç 100 km de 13 litre yakar. benimki de 12-13 arası yakıyor. ama yukarıda saydığım şeylerin sorunlu olması anormal tüketime sebep olur.

2-herşeyi bulmanız mümkün bu araçlarda sorun olabilecek tek şey kaportada pas olabilir eğer aracın tamamına yayılmadı ise çözülmeyecek sorun değildir.

3-vites kutusu hiçbir sorun yaratmadı gayet düzgün çalışıyor ama bu araçların otomatik vites kutuları 3 ileridir.

sahibinden ilanına gelince aracı detaylı incelemek gerekir.ben aracı şahsen test etmeden sorunsuzdur diyemem.bu araçlardaki en sıkıntılı şey mekanik yakıt enjeksiyon sistemi olup sistemde bir çatlak olması sonucu hava alması ve aracın aşırı tüketmesidir.karbüratörlü olanların da 4 boğazlı karbüratörünün düzgün çalışması şarttır. iyi bir karbüratörcü bu sorunu kolayca çözecektir.

• quote:

Orjinalden alıntı: Sansar_Selim

parça fiyatlarının çok oynayacağını sanmıyorum bilakis 123 ün daha yeni olması sebebiyle çıkmacılarda falan bir miktar daha kolay bulunabileceğini düşünüyorum.
    Benimde aklımda temiz 123 planları var.Bu arabalar kaç yıllık olmalarına rağmen hala kaya gibi yollardalar.Mercedes prestijini bu arabaların dayanıklığı ve sağlamlığı ile sağladı.

Bu güzelim araca böyle jant takıp rezil etmezsin ama sen
  • quote:

Orjinalden alıntı: extremeenvy

quote:

parça fiyatlarının çok oynayacağını sanmıyorum bilakis 123 ün daha yeni olması sebebiyle çıkmacılarda falan bir miktar daha kolay bulunabileceğini düşünüyorum.

Bu güzelim araca böyle jant takıp rezil etmezsin ama sen

neden rezil olsun bence süper olmuş.Zevkler renkler meselesi.

amacım nostaljicilik oynamak değilki ondaki cevheri ortaya çıkarmak.Bence onun orijinal jantları tam facia resimdekini beğenmemişsin ama arabaya yeni bir soluk getirmiş.

• quote:

amacım nostaljicilik oynamak değilki ondaki cevheri ortaya çıkarmak.Bence onun orijinal jantları tam facia resimdekini beğenmemişsin ama arabaya yeni bir soluk getirmiş.

Allah belanı versin Sertaç derdi Volkan olsa

Şaka bi yana klasikleri restore edip keyfini sürenler genellikle orijinaline sadık kalmaya çalışırlar,

seni de onlardan sandım :)

Zevk meselesi ama dediğin gibi :)

Bu büyük bi hayal bana göre, çünkü çok vakit alıyor.Ayrıca kılı kırk yaran, herşeyin mükemmel

olmasını isteyen biri olan benim için :)

Allah kolaylık ve sabır versin diyorum sana şimdiden

• edit: hata

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sansar_Selim -- 17 Ocak 2009; 0:59:01 >
  • coupe araba iyiymiş benimde w124 kasa 200e var kafamda ebayda falan mercek farı kristal stopları felan var şöyle sade modifiye istiyorum

W115 ile W123
  • @meteg ben bu arabaların mesela 230CE nin lpg ye uyumluluğunu çok merak ediyorum.Araçta sorun çıkarıyormu ve performansı nasıl etkiliyor bunları çok merak ediyorum.
    cevaplayabilirsen sevinirim.

quote:

Orjinalden alıntı: extremeenvy

quote:

Allah belanı versin Sertaç derdi Volkan olsa

Şaka bi yana klasikleri restore edip keyfini sürenler genellikle orijinaline sadık kalmaya çalışırlar,

seni de onlardan sandım :)

Zevk meselesi ama dediğin gibi :)

Bu büyük bi hayal bana göre, çünkü çok vakit alıyor.Ayrıca kılı kırk yaran, herşeyin mükemmel

olmasını isteyen biri olan benim için :)

Allah kolaylık ve sabır versin diyorum sana şimdiden

dedimya benim amacım kapımın önüne klasik arabayı çekip naftalin kokan elbiselerimle arabaya binip inip nostaljicilik oynamak değil.
    Ben o arabada var olan başka bir ruhu görüyorum.Tasarımcısı öyle bir tasarlamışki o çizgiler o hatlar mükemmel geliyor bana.Bunu muhakkak sporlaştırmam lazım.

iyi dileklerin için sağol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sansar_Selim -- 17 Ocak 2009; 1:01:05 >

• Merhaba sansar selim nickli arkadaşım,

lpg konusunda birşey diyemiyorum çünkü hiçbir aracıma lpg taktırmadım çünkü sevmiyorum.ama benim kuzenim bugüne kadar aldığı birçok değişik araca lpg taktırdı.. bunlar arasında ford c-max,honda hrv,grand cherokee, gibi araçlar vardı ve bir sorun yaşamadı ben de bu araçları test ettim özellikle 8 silindir olan 190bg cherokee yi ve araçta hiçbir sorun görmedim. bu araçlara lpg takılalı 4 sene oldu ve hala kullanılıyorlar.

ben kendim prensip olarak lpg taktırmıyorum ve benim kendi fikrimdir.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.