Şimdi Ara

Vw Passat ve Hyundai İ40 Karşılaştırması (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
81
Cevap
0
Favori
5.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: senersongur

İtalya'da bile Passat'la aynı fiyat koymuşlar. Satması zor.

Abd de aynı fiyat ama sonata hep ilk 20 de satış yaparken passatın asamisi okunmuyor.
    G. Kore gelismis guclu bir ulkedir. Lakin tum bunlari Amerikaya borcludur.
    Tabiri yerindeyse Amerika`nin kucuk kardesidir G. Kore.
    G. Kore, Amerikanin Asya - Pasifikteki onemli bir muttefigidir ve ayni zamanda ussudur.
    Bu muttefik ulke guclu olmalıdir ki, gorunurde Kuzey Kore, arka planda Rusya ve Cin`e karsi Amerika`nin onculuk ettigi kapitalist - liberal dunya duzenin govde gosterisi yaptigi bir probaganda alani olabilsin.

Dolayisiyla otomotivde - elektronikte vb. bircok sektorde Amerika`nin ciddi destegini alir Koreliler.
    Yeni birsey degil bu durum. Kore Savasi`ndan itibaren bu boyle.

Herneyse Hyundai - Kia bencede gayet guzel, basarili araclar.
    Fakat bu basarilarin gostergesi olarak Amerikadaki satislarin baz alinmasi cok objektif olmayabilir diye dusunuyorum.

Kore ile alakli deneyimlerimden yola cikarak sunu soyleyebilirim : 100 Koreli ye sorsaniz `` VW mi ? Hyundai mi `` diye.
    90i VW diyecektir. Ozellikle 30-40 yas grubuna kadar olan kesim.

Saygilar..

• quote:

Orijinalden alıntı: colsuwin

ABD - Guney Kore arasinda ozel bir iliski mevcut. ABDnin Kore`ye her sektorde cok acik ve net bir destegi vardir.
    G. Kore, Amerikanin Asya - Pasifikteki onemli bir muttefigidir ve ayni zamanda ussudur.
    Bu muttefik ulke guclu olmalıdir ki, gorunurde Kuzey Kore, arka planda Rusya ve Cin`e karsi Amerika`nin onculuk ettigi kapitalist - liberal dunya duzenin govde gosterisi yaptigi bir probaganda alani olabilsin.

Dolayisiyla otomotivde - elektronikte vb. bircok sektorde Amerika`nin ciddi destegini alir Koreliler.

Fakat bu basarilarin gostergesi olarak Amerikadaki satislarin baz alinmasi cok objektif olmayabilir diye dusunuyorum.

Kore ile alakli deneyimlerimden yola cikarak sunu soyleyebilirim : 100 Koreli ye sorsaniz `` VW mi ? Hyundai mi `` diye.

Saygilar..

super bir yorum olmuş

Aynı kusaktan olanlara hangi televizyonu tercih edersiniz diye sorsanız acaba yanıt ne olurdu?
    Samsung mu, Grundig mi? Onlar grundigi secerdi herhalde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wagnerx -- 28 Ocak 2012; 23:10:26 >

• Amerikanın koreyi desteklemesiyle ne alakası var? Sonata ile passatın fiyatları aynı amerikalı gidip koreli diye sonatamı alıyor Hem amerikalılara sorsan amerikanın koreyi desteklediğini bile bilmez hattakorenin yerini bile bilmeyen çok çıkar. Koreliler gerçek milliyetçidir.Sadece samsung galaxys ve s2 30.000.000 satmış.http://www.koreatimes.co.kr/www/news/biz/2011/10/123_96806.html
    Eminim hyundaininde çok gerisindedir korede vw satışı, üstelik vw den pek ucuz değildir bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: colsuwin

ABD - Guney Kore arasinda ozel bir iliski mevcut. ABDnin Kore`ye her sektorde cok acik ve net bir destegi vardir.

Saygilar..

ya fantazi aramayın işte kardeşim adamlar başarılılar.diğer arkadaşlarında söylediği gibi amerikalılara haritayı açıp sorsan kore nerde diye yarısı yerini bulamaz hadi diyelim Almanlardan nefret ediyorlar o zaman amerikan arabası alırlar hadi onuda sevmediler,japon arabası alırlar. japonlarda müttefikleri.

Türkiye ne kadar kabullenemesede koreliler çok sağlam geliyor.önceden telefon sahibi 10 kişi varsa 9 tanesi nokia 1 tanesi samsung kullanırdı.şimdi rakamlar tam tersi işyerinde buna canlı şahidim. televizyon alsak ilk lg,samsung a bakıyoruz.buzdolabı,çamaşır makinesi aynı keza,arabalara bakıyorum elentradan,ix 35 den,sportage dan gözümü alamıyorum.

• Korede toplam arac satisinin % 1-2si VW olur heralde. Sadece vw degil diger yabanci araclarda yok fazla.
    Aksama kadar sokakta dolassan gorecegin yabanci arac sayisi 10u gecmez.
    Yabanci arabalar Kore arabalarina gore hem daha pahali, hemde vergisi daha yuksek.
    Soyle diyeyim, ozellikle gencler yabanci arabalara cok merakli. Fakat fiyat politikalari yuzunden yerli araba tercih ediliyor hep.
    Biraz parasi olan Alman arabasi tercih ediyor.
    Ben kore arabalari kotudur vs demedim. Koredeki durumdan bahsettim size ayrica sadece amerika satislarinin objektif olmayacagini dusunuyorum dedim.
    Bende kore markasi birsuru sey kullaniyorum gayet memnunum.

Samsung Galaxy olayina gelince.. Adamlar resmen iphone u engellemeye calisiyorlar Koreye girisini, satis ve pazarlama faaliyetlerini.
    sıksık iphone aleyhinde haberler cıkıyor yazılı ve gorsel medyada. ozellikle iphone un yeni bir modeli piyasaya surulmeden once.
    Kaldi ki bizdeki gibi bos cihaza para verip cep telefonu almak gibi birsey yok denecek kadar az Korede.
    Operatorlerle taahut karsiliginda istenilen cihazi alabiliyorsun.
    Ama Samsung kapatmis zaten tum operatorleri. Iphone un da operator taahhutlu satislari var tabii ki fakat samsung tarifeleri gibi cazip teklifler sunmuyor.
    ( Bu arada Samsung otomobilde uretiyor Korede. Aklima gelmisken soyleyeyim :D )

• quote:

Orijinalden alıntı: sfzb67

quote:

Orijinalden alıntı: Can39

quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Yazmadan duramadım.. SİZCE HER ŞEY TASARIMMI ?...Çok güzel olmuş ,içi passattan güzel, dışı passattan güzel passat gerçekten sönük kalmış yazınca HYUNDAİ İ -40 passattan güzel kaliteli, sağlam, kullanışlı ve çok sevilen tutulan bir araçmı olacak ?...Onu kullanan insanlar kararlaştıracak..Buraya ne yazarsanız yazıdan öteye geçmez..Çinlilerde Mercedesin ve BMW nin aynı ve çok daha şık bir sürü taklit araba yaptılar...Hani nerede ? kaç kişi alıyor ? Dünyada kim çok şık ve çok güzel ve tam bir Mercedes gibi görünen Çin yapımı arabalara gidip 180.000 Euro para sayıyor ? varmı ? Bir örnek gösterin...Yok...AYAKLARINIZI YERE BASIN..Hayali değil gerçeği görün ..ABARTININ BİR SINIRI VAR..Kıymetli arkadaşlarım..DOĞMAMIŞ ÇOCUĞA DON BİÇMEYİN...Önce doğsun, Dünyaya gelsin...Üç beş yıl sonra görelim...Saygılarımla..

Nick-entry uyumu

Bende şunu yazıyorum...Cevap nick output uyumu.Hyundai İ - 40 ..gelsin, piyasaya çıksın, satılsın, kullanılsın, denenesin.O tercihi kullanan, satın alan, piyasadaki bütün insanlar yapacaklar..O zaman ne yazdığımı anlayacaksınız.Kötü araba aslaaa demiyorum..Yaptığınız mukayese saçma ve yanlış diyorum...Ne yazıyorum ? iyi anlayın....Haaaa bir zahmet o muhteşem arabanız geldiği zaman Geldiği yıl dahil Türkiye de BİR YILDA KAÇ PASSAT VE KAÇ O muhteşem ARABA satılmış ? Zahmet edip buraya gelip ADETLERİNİ yazın.bütün forumdaki insanlar okusunlar...UTANACAK BİR DURUM YOK..BEN KUSURA BAKMAM....Bu notumu iyi okuyun..Ben sallama yazı asla yazmıyorum..BİLENLER BİLİR.Bu hızla..yarında Mercedes E 200 Serisi ile İ - 40 mukayesesini yazın okuyalım..Mercedes ten ne kadar güzel, sağlam, muhteşem, gösterişli olduğunu bizlere anlatın..Saygılarımla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 29 Ocak 2012; 11:56:36 >

NAMUSA HÜRMET EDEN NESLİNE ŞEREF VERİR....

• "Biz gelişemiyoruz çünkü Amerika engelliyor bizi abi ama Kore gelişiyor çünkü Amerika destek veriyor"cular doluşmuş. Sanki Samsung bana YuMaTu da zorla alıyor millet Amerika kızmasın diye.

Orijinalden alıntı: fss1403

Amerikanın koreyi desteklemesiyle ne alakası var? Sonata ile passatın fiyatları aynı amerikalı gidip koreli diye sonatamı alıyor Hem amerikalılara sorsan amerikanın koreyi desteklediğini bile bilmez hattakorenin yerini bile bilmeyen çok çıkar. Koreliler gerçek milliyetçidir.Sadece samsung galaxys ve s2 30.000.000 satmış.http://www.koreatimes.co.kr/www/news/biz/2011/10/123_96806.html
    Eminim hyundaininde çok gerisindedir korede vw satışı, üstelik vw den pek ucuz değildir bence.

Koreliler'in her tarafı milliyetçi olsa kaç yazar ya, bırakın bu geyikleri. Gerçek milliyetçi demiş bir de, hay allahım...

• quote:

Orijinalden alıntı: gorkemuse

"Biz gelişemiyoruz çünkü Amerika engelliyor bizi abi ama Kore gelişiyor çünkü Amerika destek veriyor"cular doluşmuş. Sanki Samsung bana YuMaTu da zorla alıyor millet Amerika kızmasın diye.

guzel kardesim ben `` biz gelisemiyoruz Amerika engelliyor `` demedim. Saptirma olayi.

"Biz gelişemiyoruz çünkü Amerika engelliyor bizi abi ama Kore gelişiyor çünkü Amerika destek veriyor"cular doluşmuş. Sanki Samsung bana YuMaTu da zorla alıyor millet Amerika kızmasın diye.

Türkiye'nin durumunu bir kenara bırakalım ama Güney Kore'nin şu andaki durumunda ABD'nin payı çok büyüktür.

1910-1945 yılları arasında Japon işgali altında olduğu dönemde, Japonya bu ülkede ileriye dönük temel oluşturabilecek bir sanayi alt yapısı bırakmıştır.

1953'ten yani Kore Savaşı bittikten sonra ise sanayi alanı da dahil olmak üzere ABD bu ülkeye çok büyük destekte bulunmuştur. Belirli bir noktaya gelene kadar bu destekler devam etmiştir.

Hyundai'in Otomotiv sektörüne girişi bile Ford ile yaptığı lisans anlaşmasına dayanıyor.

ABD'nin destekleri olmasaydı Samsung'un şu anda YuMaTu'dan bir farkı olacağını düşünmüyorum.

Kendileri de çok çalıştılar ama ABD ve Birleşmiş Milletlerini desteği olmadan bu kadar kısa sürede böyle gelişebileceklerini mümkün görmekhayalcilik olur.

Ben Güney Kore'nin takdir edilecek bir tarafını göremiyorum.

ABD'nin uzak doğudaki sömürgesi işte.

• quote:

Orijinalden alıntı: Utku

quote:

Kendileri de çok çalıştılar ama ABD ve Birleşmiş Milletlerini desteği olmadan bu kadar kısa sürede böyle gelişebileceklerini mümkün görmekhayalcilik olur.

utku formunda gene

böyle saçma ve ezik bir düşünce peydah oldu.japonya ve kore amerikanın sömürgesiymiş o yüzden süper güç olmuşlar.Eğer sömürgeler süper güç olsaydı en güçlüsü biz olurduk. abd nin dünyadaki en büyük sömürgelerinden biri Türkiye dir. bizim en büyük şirketimiz peşkeş mağduru Tüpraş yıllık net geliri 1 milyar Türk Lirası iken,Samsung yıllık geliri 13 Milyar DOLAR,Hyundai yıllık geliri 8 milyar DOLAR Allah aşkına şu forumda saçmalamayın ya cezayir,fas,tunus,senegal bütün sömürgeler uçuşa geçmiş icatlar,süper cihazlar gırla

@ colsuwin

kardeş apple ın samsunga yaptıkları karşısında samsungun apple ı korede sattırmamaya çalışması hiçbirşey.adamlar bütüm avrupa ve amerika kıtasına samsung ürünü sokturmamaya çalışıyorlar.bu arada bende hem iphone 4 var hemde samsung vawe 2 var.bir telefon olarak samsung iphone u 5e katlar.

• quote:

quote:

Türkiye'nin durumunu bir kenara bırakalım ama Güney Kore'nin şu andaki durumunda ABD'nin payı çok büyüktür.

1910-1945 yılları arasında Japon işgali altında olduğu dönemde, Japonya bu ülkede ileriye dönük temel oluşturabilecek bir sanayi alt yapısı bırakmıştır.

1953'ten yani Kore Savaşı bittikten sonra ise sanayi alanı da dahil olmak üzere ABD bu ülkeye çok büyük destekte bulunmuştur. Belirli bir noktaya gelene kadar bu destekler devam etmiştir.

Hyundai'in Otomotiv sektörüne girişi bile Ford ile yaptığı lisans anlaşmasına dayanıyor.

ABD'nin destekleri olmasaydı Samsung'un şu anda YuMaTu'dan bir farkı olacağını düşünmüyorum.

Arkadaş amma sallamışsın. ABD ikinci dünya savaşından sonra Almanyanın yeniden inşasıiçin almanyaya ha keza japonyanında yeniden inşası için japonyaya milyarlarca dolar kredi verdi. İkinci dünya savaşından sonra japonya ve almanya harebe halindeydi. Bugün abd de satılan araçların çoğu japondur. ABD japonyanın gelişimi açısından japonyaya destek verdi. Biliyorduki Çinin kaşısında güçlü bir japonya ve kore olmalı. Yine ha keza Rusyanın karşsındada güçlü bir almanya ve fransa olmalı. ABD lilerin Almanyaya Japonyaya ve fransaya yaptığı yardımlar karşısında koreye yaptığı yardım devede kulak kalır.

• quote:

Orijinalden alıntı: CoMMaNDeRCX
    Arkadaş amma sallamışsın. ABD ikinci dünya savaşından sonra Almanyanın yeniden inşasıiçin almanyaya ha keza japonyanında yeniden inşası için japonyaya milyarlarca dolar kredi verdi. İkinci dünya savaşından sonra japonya ve almanya harebe halindeydi. Bugün abd de satılan araçların çoğu japondur. ABD japonyanın gelişimi açısından japonyaya destek verdi. Biliyorduki Çinin kaşısında güçlü bir japonya ve kore olmalı. Yine ha keza Rusyanın karşsındada güçlü bir almanya ve fransa olmalı. ABD lilerin Almanyaya Japonyaya ve fransaya yaptığı yardımlar karşısında koreye yaptığı yardım devede kulak kalır.

Kore savaşından sonra da Kuzey Kore'nin karşısında güçlü bir Güney Kore olmalı.

http://haber.gazetevatan.com/amerikaya-kizdi-guney-koreyi-vurdu/342164/30/Haber

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CoMMaNDeRCX

Kore savaşından sonra da Kuzey Kore'nin karşısında güçlü bir Güney Kore olmalı.

http://haber.gazetevatan.com/amerikaya-kizdi-guney-koreyi-vurdu/342164/30/Haber

yaw arkadaşım anlamakta zorluk çekiyorsunuz. ABD şuan dünyanın fatihi ABD izin vermeden kimse gelişemez. Sana basit bir örnek vereyim. İkinci dünya savaşından sonra bildiğin gibi Almanya ikiye bölündü. Doğu ve Batı olarak ABD nin hegomanyasındaki Batı almanya ne hale geldi dünyanın bir numarası oldu. Sovyetlerin hegomanyasındaki doğu almanya ne haldeydi. Hiçkimse çıkıpta doğu almanyadakiler batı almanyadakilerden daha özgürdü demesin ha keza şimdide Kuzey koreliler ne halde güney koreliler ne halde. Size bir örnek daha vereyim dünyanın ensevilen milleti Yunanlılardır sonuçta antik geçmişleri var Batılıları hayran bırakan. Yunanistana Hem Avrupa birliği hem ABD milyarlarcadolar akıttılar ne halde görüyorsunuz. Bugün kimse çıkıpta Güney korelilerin sanayisi ABD tarafından kuruldu diyemez,bunu demek bu adamların emeklerine çalışmalarına küfür etmektir. Size şunu söyleyim bizim gibi tembel bir ülkeye 1 trilyon dolar verin gene düzelmez. İş mayada, ne yazıkki eğitimli çalışkan bir millet değiliz. Bugün dalga geçtiğin KORE dünyadaki en eğitimli topluluk sıralamasında birinci yani japonları almanları sollamış durumda. Bunlara eğitimide abd liler verdi dersen sadece gülerim.

• 1960 yılına kadar gelişmemiş bir tarım ülkesi olan Güney Kore'nin, bu kadar kısa sürede böyle büyük bir sanayi devi olmasının en büyük nedeni 1945 yılına kadar Japonya'nın bıraktığı miras, 1953'ten sonra da ABD ve Birleşmiş Milletlerden gördükleri büyük destektir.

Kore savaşında ABD Kore'nin tamamını kontrol altında tutamadı ama o bölgede ihtiyacı olduğu kadar toprağı koruma altında tutabildi. Elde ettiği bu avantajı da Güney Kore'nin kalkınmasına yardımcı olarak kullandı. Orada tipik bir Amerikan modeli ülke kurdu.

Kimse mucize beklemesin. 40 senede bu kadar büyümenin öyle çok çalışmakla falan olması imkansızdır.

Mali desteğin yanına bir de teknoloji hırsızlığı eklenince Güney Kore bugünlere geldi.

Bu kadar.
  • Bu iki araç aynı fiyat olursa tabii ki Passat seçilir. i40'i fiyat avantajı dışında (Fark olursa tabii) seçecek kimse olacağını düşünmüyorum ben. Bakmayın burada Passat'ı aşağılayıp i40'ı mükemmelleştirenlere. Onlarda Passat alıp "Ya ben almayacaktımda, hanım/oğlum/kızım/annem/babam vb... ısrar etti, yoksa i40'ı alıyordum" diyeceklerdir.

1960 yılına kadar gelişmemiş bir tarım ülkesi olan Güney Kore'nin, bu kadar kısa sürede böyle büyük bir sanayi devi olmasının en büyük nedeni 1945 yılına kadar Japonya'nın bıraktığı miras, 1953'ten sonra da ABD ve Birleşmiş Milletlerden gördükleri büyük destektir.

Kore savaşında ABD Kore'nin tamamını kontrol altında tutamadı ama o bölgede ihtiyacı olduğu kadar toprağı koruma altında tutabildi. Elde ettiği bu avantajı da Güney Kore'nin kalkınmasına yardımcı olarak kullandı. Orada tipik bir Amerikan modeli ülke kurdu.

Kimse mucize beklemesin. 40 senede bu kadar büyümenin öyle çok çalışmakla falan olması imkansızdır.

Mali desteğin yanına bir de teknoloji hırsızlığı eklenince Güney Kore bugünlere geldi.

Bu kadar.

yaw arkadaş dediğim dedik çaldığım düdük diyorsunuz. Öncelikle Japonya koreyi sömürmüşdür. Siz önce japonya nasıl gelişmiş onu bir irdeleyin. Türkiyenin neden Koreye asker gördeğini bir irdeleyin. Biraz araştırsan Marshall yardımından yararlanmak ve Natoya girmek için olduğunu anlarsın. Daha bir kaç yıl önce 1 milyar dolar için ne yapacaktık onu araştır. Ve öncelikli olarakta koreye git gör ve kore insanını bir tanı.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.