Şimdi Ara

Vw neden bu kadar çok eleştiriliyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
1
Favori
3.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 5 aydır Vw kullanıcısıyım. Golf almakla hata mı yaptım? Başka bir otomobil üreticisinin bu kadar eleştirildiğini görmedim, duymadım, okumadım.

• Vw'yi eleştirme nedenlerim

1- Sorunlu olduğu herkesin malumu olan DSG şanzımanı inatla satmaya devam etmeleri

2- Gözle görülen yerleri nispeten kaliteli malzemelerle kaplayıp gözle görülmeyecek her noktadan özenle çalmaları.

3- Araçların alt yapısına, dayanıklılığına, yol tutuşuna zerre önem vermemeleri.

4- Maliyetten çalıp ortak üretim malzemeler kullanabilmek için her yeni kasada eski kasanın tipini bile değiştirmeden aynı aracı 1-2 cm uzatıp, genişletmeleri.

5- Güvenlik testlerinde araçların kapılarının açılması. Buna rağmen yüksek notlar alabilmeleri(!)

6- Araçları üretirken sadece katalog değerlerine (Emisyon, hızlanma, yakıt tüketimi vb.) göre optimize etmeleri. Yine de başarılı olamayınca hile yaparak tüketiciyi kandırmaları.

7- Bayilerin müşterilere köpek çekmesi, servislerin bariz hatalı şanzımanı kullanıcıların bozduğunu iddia etmesi.

Kullanıcılarının bindikleri sıradan araçları dünyanın en kaliteli aracı zannetmeleri,1.0 motorla 220 km'ye rahat çıktığını iddia etmeleri, b sınıfı araçlarını rakiplerin D sınıfı araçlarından bile kaliteli olduğunu iddia etmeleri, sıradan araçlarını premium segment ile bir tutmaları, farklı markalardaki eş değer araçları çöp vs gibi lanse etmeleri gibi fanatikçe davranmaları da milleti VW karşıtı yapmaya yetiyor.
    Göze hitap eden araclar uretip bunun kaliteli muhendislikle altini dolduramiyor dsg probleminde dogusun tutumu vw nin elestirlmesinin sebeblerinden birkaçı

Diger sebepler ise kullanicilarla alakali araclarinin en iyisi olduğunu düşünüyorlar passatin mercedes s ten iyi olduğuna inanan bir kitle var ve bu konuda ciddiyim.
    birde bunu satıyorlar ortamlarda şuan pejo fanboylari bu bayrağı devraldi veyahut bunlar parayla tutulmuş psa trolleri bilemiyorum

VW Scirocco kullanıcısıyım daha evvel hyundai reno vs kullanırken VW ne surekli b.k atardım ama ne zaman 2018 de vw eos marka aracımı, 2019 dada vw scirocco marka aracımı aldım fikrim degişti, bu zamana kadar araba kullanmıyormusum resmen arabaya bindigimi güvende oldugumu kullandıgımı hissettim.

bu saatten sonra vw grubu arabadan baska araba kapıma koymam. VW Virüstür tadını alan bırakamaz.

1- Mühendisliklerinde odak noktalarının tüketici algısı olması.

Aracılarının arkadan egzos-süspansiyonun görünmemesinden, kapı sesine, süspansiyon burcunun yumuşak ama kısa ömürlü seçilmesine, dsg-tsi(tfsi değil) fiyaskolarına, dieselgate'e kadar onlarca kalem sayılır.

2- Hem üreticinin hem satıcının 1. maddedeki avantajı kullanarak ürünlerini teknik açıdan geri götürmesi ve piyasadaki hakim pozisyonları sebebiyle diğer üreticilere olumsuz örnek olmaları.

golften bağımsız arka süspansiyonun gitmesine müteakip tüm üreticiler aynı yola saptı, Türkiyede poloyu 2 havayastığı ile getirdiler, yine pek çok diğer distribütör aynı yolu takip etti.

3- Satının 4s kuralını şiar edinmesi.

4-Almancı etkisinden kurtulamayan, alman malına adeta uhrevi bir üstünlük bahşeden genel Türk tüketicisi ile bu konuda da örnekleri görülebilecek bir takım trol kullanıcı kitlesinin yarattığı antipati.

Genel olarak vw çok eleştirilmiyor fakat yukarıda sayılanlar sebebiyle bu eleştiri dozu bile bünyeye fazla geliyor.

Ben kendimi adıma konuşayım. Benim kendi görüşümdür.1. Hız sabitleyiciyi bile çok görüyorlar. Bazı markaların en baz donanımında bile standart bir donanım artık.2. Fiyatı diğer markalara göre daha pahalı. 3. Türkiyeye getirilen araçların donanımları az bence. (Polo için konuşuyorum). 1999 model golf 4 aracım oldu. Çok sevmiştim. Ama artık vw almam. Çünkü aynı paraya daha donanımlı bir araç alabilirsin. Kalitesine bir şey diyeceğim yok. Ülke insanımızı enayi yerine koynalarına kızıyorum.
  • Bu ulkede hicbir arac parasinin araci degil ve burasi da buyuk forum herkes kendi aracini ovuyor ki iyi reklam olsun bedavadan. İstediginizi alin aldiktan sonra baskasinin yorumuna bakmayin.

En iyi arac, anahtari cebinizde olandir. Gerisi bos.

Vag araclarinin iyi yanlari var kotu yanlari var her arac gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Su siralar pek elestirilmiyor ve gene su siralar fiyatlari oldukca rekabetci.

Mesela orta paket otomatik polo, orta paket otomatik corsadan 10-15bin tl ucuz. Keza passat superb ile birlikte sinifinin en ucuzu baz paket fiyatiyla. 1.5tsi 150hp ve highline donanim ile troc da muadilsiz gozukuyor, en son 290bin tl ler konusuluyordu.

Hal boyleyken su anda bu 3 sinifta arac bakiyor olsam direkt vw e giderdim. Aynisini x markasi sunsa ona da giderim. Sonucta hicbir marka kusursuz degil ve markalar arasi kalite farki oldukca azalmis durumda

• Çok eleştirilen firma nedense satışları yüksek firmalar oluyor

Bkz VW.Passat deli satıyor. Bakınız Honda Civic deli satıyor..

Ve bu arabalar öyle ucuz arabalar değil. Mantık olarak Passat alan birisi başka D segmentinde arabada alabilirdi..

Ya da Civic alan birisi başka C segmenti arabada alabilirdi..

Yahu adam seçimini yapmış. Yok o araba böyle de yok o araba tenekede yok o arabaya değmez o para vs vs....

Forumda acayip bir kafa var. Bir şey eleştiriliyorsa alın geçin hocam iyidir o araba

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çünkü her segmentte lider.

• Göze hitap eden araclar uretip bunun kaliteli muhendislikle altini dolduramiyor dsg probleminde dogusun tutumu vw nin elestirlmesinin sebeblerinden birkaçı

Diger sebepler ise kullanicilarla alakali araclarinin en iyisi olduğunu düşünüyorlar passatin mercedes s ten iyi olduğuna inanan bir kitle var ve bu konuda ciddiyim.
    birde bunu satıyorlar ortamlarda şuan pejo fanboylari bu bayrağı devraldi veyahut bunlar parayla tutulmuş psa trolleri bilemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polestar191 -- 6 Ocak 2021; 12:44:58 >
  • VW kötü bir marka değil, ülkemizde geldiği konumlandırma bir tuhaf.

• Ben kendimi adıma konuşayım. Benim kendi görüşümdür.1. Hız sabitleyiciyi bile çok görüyorlar. Bazı markaların en baz donanımında bile standart bir donanım artık.2. Fiyatı diğer markalara göre daha pahalı. 3. Türkiyeye getirilen araçların donanımları az bence. (Polo için konuşuyorum). 1999 model golf 4 aracım oldu. Çok sevmiştim. Ama artık vw almam. Çünkü aynı paraya daha donanımlı bir araç alabilirsin. Kalitesine bir şey diyeceğim yok. Ülke insanımızı enayi yerine koynalarına kızıyorum.

• VW Scirocco kullanıcısıyım daha evvel hyundai reno vs kullanırken VW ne surekli b.k atardım ama ne zaman 2018 de vw eos marka aracımı, 2019 dada vw scirocco marka aracımı aldım fikrim degişti, bu zamana kadar araba kullanmıyormusum resmen arabaya bindigimi güvende oldugumu kullandıgımı hissettim.

bu saatten sonra vw grubu arabadan baska araba kapıma koymam. VW Virüstür tadını alan bırakamaz.

• Vw nin en büyük problemi donanım, yanş vag grubu için komple böyle. Dandik megane da olan donanımlar a3 de yok. Doğuş otodan da kaynaklanıyor olabilir tabi. Ama sonuç olarak kötü. Elektrikli ayna, oto iç dikiz, hız sabitleyici VS gibi donanımlar artık lüks değil. Güvenlik öncelikli donanımlar. Bunlarım olduğu orta paket ile boş paket arasındaki fahiş farklar insanları irite ediyor.

Ama genel olarak wv güzel araba, dolusu, tadından yenmez. Sürüş dinamiği olarak ford ve vag grubunu tek geçerim. Diğer markalar fasa fiso gözümde.
  • Edit:

Yorumları teker teker okudum birileri adeta kıskanmak suretiyle nefret kusmuş, hamdolsun bunlarla laf dalaşı hasretinde değilim.

Volkswagen, kalite, işlevsellik, fonksiyonellik ve verimlilikte segmentine yön veren adeta birer efsane olmuş referans modelleriyle rakipsizdir.

Şimdi bi defa bakıyorsunuz C segmentine orada dünya otomotiv otoritelerinin 47-48 yıldır referans olmasını red edemediği bir Golf var.

Kurucu olması hasebiyle bununla yetinmeyipte 47-48 yıldır zirvede ki yalnızlığı yaşadığı için diğer araç üreticileri acaba hiç başlatını eğip düşünmüyolar mı ?

Golf bu kadar başarılıysa bunun sebebi kaliteye, işlevselliğe, fonksiyonelliğe, teknolojiye yeteri kadar önem veremeyen rakipleridir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-007649809 -- 6 Ocak 2021; 23:6:12 >
  • eleştirenler sadece bu forumda. boşver bu forumu. dışarda herkes beğeniyor vw modellerini.

golf sınıfının kralıdır. iyi bir seçim yapmışsın.

bu foruma kalsa herkes 508, 308, latitude'yle falan gezerdi.  

• Siz aracınızı beğeniyorsanız gerisi hikaye. Ben de Passat aldım 5 ay önce, kimin ne dediği de umrumda değil açıkçası. Her aracın artıları ve eksileri vardır. Bunları kabullenip kullanmak lazım.
  • Sadece forumda eleştiriliyor. Gerçek hayatta millet ayılıp bayılıyor. Forumda en çok eleştirilmesinin nedeni ki bende en çok eleştirenlerden biriyim bilen bilir fiyat performans aracı olmaması. Olmamasıydı diyelim. Çünkü şu an fiyatları makul sayılır. Forum böyledir fiyat performans araçlarını baş tacı eder. Kimi alır almaz ama ben her zaman F/P araçlarını aldım. Bundan sonra da böyle olur. VW fiyat performans araçları getirsin en çok savunanlardan biri ben olurum fakat bu uzak bir ihtimal. VW her zaman fiyatı ve sundukları arasında uçurum olan bir marka olmuştur ve geyik testinde en kötü araçlar VAG grubunda. Bu iki meseleyi halletmedikleri sürece daha çok eleştirilir. Hele birde 0 km araçlarda bile arıza veren DSG var ki(bomb has been planted) evlere şenlik.

• Bu forumunun gerçek hayatla çok alakası yok. Araç kullanmayan, kullanmayı bilmeyen bile gelip burada X markasına laf edebiliyor. Ya da Vw alamamış, içinde kalmış kişiler de tatmin amaçlı yazabiliyorlar. Gerçekten beğenmeyenler de vardır ama yukarıda saydıklarımın oranı daha fazla..
  • quote:

Orijinalden alıntı: zed

Bu forumunun gerçek hayatla çok alakası yok. Araç kullanmayan, kullanmayı bilmeyen bile gelip burada X markasına laf edebiliyor. Ya da Vw alamamış, içinde kalmış kişiler de tatmin amaçlı yazabiliyorlar. Gerçekten beğenmeyenler de vardır ama yukarıda saydıklarımın oranı daha fazla..

aynen katılıyorum. ilave olarak adam mesela adamda pejo var aklı alfa romeoda adama gidip parçası bulunmayan, sorun çıksa apışıp kalacak adama alfa romeonun şu modelini al diye tavsiye veriyor. adamın alamamış ya da korkup güvenip alamamış başkasına aldırmaya çalışıyor.

• Rakiplerinden daha pahali oluşu ve ulkedeki yetkili saticisinin senelerdir universitelerde ders niyetine okutulucak bir sekilde izledigi satis/pazarlama stratejisi.

Tıpkı ilişkilerde köpek çeken tarafa daha da aşık olunmasi gibi musteriyi adam yerine koymadikca daha da degerleniyor marka halkin gozunde.

Haliyle bu durumlari goren bir kisim vatandas ta dogal olarak irrite oluyor markaya karşı.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

Rakiplerinden daha pahali oluşu ve ulkedeki yetkili saticisinin senelerdir universitelerde ders niyetine okutulucak bir sekilde izledigi satis/pazarlama stratejisi.

Tıpkı ilişkilerde köpek çeken tarafa daha da aşık olunmasi gibi musteriyi adam yerine koymadikca daha da degerleniyor marka halkin gozunde.

Haliyle bu durumlari goren bir kisim vatandas ta dogal olarak irrite oluyor markaya karşı.

Yalniz 2013-2014 gibi cok cok iyi fiyata satilan Leon FR İbizalari, fabia, rapid ve Octavia unutmayalim. VW fiyat politikasindan dolayi biraz daha pahali ama Seat ve Skoda gayet iyi fiyatlarla satildi zaten su an onun ekmegi yeniyor. 2010 sonrasi TSI motorlarla patlama yapti piyasa.

Seat ve Skoda kalitesiz dersen onu bilemem ama kapis kapis gittiler hele Leon FR i 60 bine sunrooflu verdiler bir ara 2014 yaziydi galiba.

• TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Vw icin konusmustum ben.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.