Şimdi Ara

VW CADDY’YE 1.4 TSI SEÇENEĞİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
8.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

VW CADDY’YE 1.4 TSI SEÇENEĞİ

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhabalar

Son 5 yıldır Transporter 2.0 102 bg kullandıktan sonra, aracımızı biraz küçültüp biraz daha konfor arayışı sonucu Caddy 1.4 Tsi almaya karar verdik..

Dizelini de alabilirdik fakat biraz hesap yaptıktan sonra ki hesabım şöyle (Fabrika verilerine göre)..Konunun devamında Kullandıktan sonraki verileride yazacağım

Yılda yaklaşık 20.000 km yapıyorum..

benzin: 6.74 Tl X 6Lt/100Km: 40.44TL X 20.000 km: 8.088 Tl yılda

Dizel::6.59 TL X 5.2 Lt/100Km:34.268 X 20.000 km: 6.853 Tl yılda

yıllık yakıt farkı:1235 tl

Caddy 2.0 dti dsg comfort ile 1.4 TSİ dsg comfort arasındaki fiyat farkı 18.000 Tl

Yakıtla bu farkı kapatmam yaklaşık 14 yıl sürecek

peki başka ne kazandırdıracak;
    Benzinli motorun konforu, daha yüksek beygir, 7 ileri dsg ,daha ucuz bandrol,daha az bakım gideri,yıllık adblue gideri

Kaybettiklerim ise
    30nm tork ve "Abi niye benzinli aldın" ve bu konu ya yazılan ilk mesajlarda ki gibi "Alınmaz bu" yorumlarına maruz kalmak

Halbuki aracın piyasaya çıktığını bile buradan öğrenip,Dizel fetişizmi yapmaktan öteye geçmeyen yorumlar bence..

Gelelim aracın 1 hafta lık kullanımdan sonraki veri ve görüşlerime..

Araçla Konyadan Alanyaya geldik.2 kişi, 30km şehir içi 100 km kadar dağ tırmanma ve gerisi düz yol 300 km yaptık.. 0 motor 5.5 litre yaktı (80 ila 110 km hız ve bolca kurcalama dahil)

Aynı yolu Transporter 2011 model 2.0 tdi 102 bg araç ile 6.7 lt/km olarak gittmiştik.

Ertesi gün Alanya Side arası gittik 2 kişi + 100 kg kadar malzeme yükledim. yaklaşık 10 tane kadar kırmızı ışık, genelde düz yol 80-110 km hız ortalaması ile 80 km de 6.0 litre yaktı.

Transporter ile en iyi 6.5 yakıyordum..

Bir hafta geçti araca iyice alıştım Aynı yolu aynı yük ve bu sefer 3 kişi olarak 5.8lt/km olarak yaptım..daha da düşeceğini sanıyorum..

şehir içi ise Alanya küçük yer mesafeler çok kısa..gittiğim yola göre 7.6 ila 11 lt/km arası değişkenlik gösteriyor..

Arabanın gücü çok iyi, kick down ile koltuğa yapışıyorsunuz ışıklarda kalkışta fırlayıp gidiyor motor sesi yok gibi (aynı motor golf ve passat da kullanılıyor )

Kısacası keyfli ve ekonomik bir yolculuk sağlıyor..

Araç satar mı tutar mı? bunlar vw nin sorunu..Ben aldım kullanıyorum çok da memnunum şimdilik..

Caddy her ne kadar ruhsat da ticari geçse de aslında mpv sayılabilecek bir araç..Şöför koltuğuna oturduğunuz zaman passat veya golf den bir farkı yok..

Araçla ilgili sorularınız olursa cevaplarım..

Herkese kazasız belasız yolculuklar
    Lütfen şu panel van araçlar tabuttur algısını bi bırakın bi ilerleyin ya... Bu memleketin 4te1i hala toroslara kuş serisine canını emanet ediyor. Bir o kadarı da B segment ve 10 yaşını geçmiş metal yorgunluğu olan, airbagi patlayıp patlamayacağı belli olmayan eski araçlara biniyor. Bir o kadar da kazalı, airbagi emniyet kemeri kandırılmış aslında işlevini yerine getirmeyen yeni model araç dolanıyor piyasada...

2018 model bir panel van bunların alayından daha güvenlidir.

Paramız var da bahsettiğiniz 300bin TL üzerinde satılan sıfır MPV lerden almıyoruz sanki?
    Sadece iyi günler de kullanın deseydiniz daha medeni olurdu.

Yazdıklarımı okusaydınız mesleğim gereği hafif ticari bir araca ihtiyacım olduğunu anlardınız..

Üstelik sizin açtığınız bir konuya araç sahibi olan tek kişi olarak elimden geldiğince katkı yapmaya çalıştım..

Sonuç olarak kendi başlık konunuzu bambaşka bir noktaya getirmeyi başardınız..

Yine de teşekkür ederim.. aracımdan çok memnunum ..
    Caddy ticari araç mıdır? Ticari araçtır. Bitti..

Aracınızı iyi günlerde kullanın. Bana göre 123 bine bundan daha bir kötü tercih yapılamazdı. Hele ki dizel otomatik C suvlar 140-150 bine satılırken, C sedanlar 80-130 bin arasına giderken...

Neyse daha fazla polemik de yaratmayalım, iyi akşamlar. :)
    Bu araçlar yurt dışında kombi olarak satılıyor ve buna göre üretiliyor.Doblo Amerikada mpv olarak 2.0 satılmakta.Ve caddyde darbe ANINDA katlanan direksiyon ve pedallar ,ikinci çarpışma önleme sistemi vb ozellikler bulunmakta.Yeni connect te benzer sistemler bulunmakta.Bu araçlara ailemi bindirmem demek biraz talihsiz bir yorum olmuş.
    Biraz aklinizi çalıştırın, ucuz olmasi gerekiyor. Amortisman hesabı yapin, dizel farkini guncel mevduat faizlerini ekleyin. Bakalim dizel alir misiniz ?

Meali: dizel farkin cebinde ise bankaya faize yatir, kredi aliyorsan zaten saksı boş demektir.

Kaç km kullanıyorsun, yeni dizel benzin fiyatları ile yaklasik 25.000km-30.000km yılda yapıyor musun ? Yok pahalı satarım falan hikaye hepsi bir hasara bakar.bunlarin hepsinin hesaplanıp alınması gerekir.Dizel yakarken kâr ettiriyor iyi ama banka da 23% veriyor... 50-60krs fark eskisi gibi yok neredeyse ayni..

Sen yilda 30.000km yapacaksın, amortisman icin 5 yil kullanacaksin, sonra 150.000km'de dizel arabayi satmaya calisacaksin, hasarsız ve kusursuz olacak ki benzinden yükseğe satacaksin, o iş yaş...
  • Gereksiz bi seçenek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.0 TSİ dan sonra güldürdü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _RuLazz_ -- 21 Kasım 2018; 2:10:23 >
  • Güzelmiş.Yarı fiyatına düşerse alınır.
  • benzinle esit seviyedeki bu mazot fiyatlarıyla mantıklı bir secenek. 2.0 tdi ile benzer yakar. hatta atikerin yeni çıkardığı lpg kiti ile yakıt masrafı dahada düşürülebilir.
  • Bunu alacak insan var midir ya

• bizim ilçenin milli aracı gibi birşey. ilçeye vw caddy sponsor olmuş herkeste caddy var :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hafif ticari oldugu icin en fazla 59000TL edecek arac.

• Benim anlamadığım bu ticarilerin ötv düşük olduğu halde neden bu kadar pahalı?

• dsgden korkmayan biriyseniz yük atılmayacaksa 110 bin gibi bir fiyata alınabilir. dizelin ticari kullanım dışında avantajı kalmadı

• Bu tür hafif ticari araçları alıp, hususi araç gibi kullanan tipler var. Yıllık km de az yapıyorlarsa tercih edilebilir ama bu oran ne kadardır satış rakamları gösterecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: muharrem.05

Bu tür hafif ticari araçları alıp, hususi araç gibi kullanan tipler var. Yıllık km de az yapıyorlarsa tercih edilebilir ama bu oran ne kadardır satış rakamları gösterecek

Bunlar aslında ticari araç değil ülkemizde daha az vergi için o sınıfa sokuluyor.Yurt dışında combi olarak satılıyor.Binek aile aracı yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redbul_540 -- 21 Kasım 2018; 10:49:19 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cihat_,

Benim anlamadığım bu ticarilerin ötv düşük olduğu halde neden bu kadar pahalı?

Çünkü büyük araç.Almanya da Caddy Golf ile benzer fiyata satılıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu mesaj silindi.
    benzinli arabayla dizel arabanın fiyatı eşitlenmedi ama.
  • Merhabalar

Son 5 yıldır Transporter 2.0 102 bg kullandıktan sonra, aracımızı biraz küçültüp biraz daha konfor arayışı sonucu Caddy 1.4 Tsi almaya karar verdik..

Dizelini de alabilirdik fakat biraz hesap yaptıktan sonra ki hesabım şöyle (Fabrika verilerine göre)..Konunun devamında Kullandıktan sonraki verileride yazacağım

Caddy 2.0 dti dsg comfort ile 1.4 TSİ dsg comfort arasındaki fiyat farkı 18.000 Tl

Benzinli motorun konforu, daha yüksek beygir, 7 ileri dsg ,daha ucuz bandrol,daha az bakım gideri,yıllık adblue gideri

Kaybettiklerim ise
    30nm tork ve "Abi niye benzinli aldın" ve bu konu ya yazılan ilk mesajlarda ki gibi "Alınmaz bu" yorumlarına maruz kalmak

Halbuki aracın piyasaya çıktığını bile buradan öğrenip,Dizel fetişizmi yapmaktan öteye geçmeyen yorumlar bence..

Araçla Konyadan Alanyaya geldik.2 kişi, 30km şehir içi 100 km kadar dağ tırmanma ve gerisi düz yol 300 km yaptık.. 0 motor 5.5 litre yaktı (80 ila 110 km hız ve bolca kurcalama dahil)

Aynı yolu Transporter 2011 model 2.0 tdi 102 bg araç ile 6.7 lt/km olarak gittmiştik.

Ertesi gün Alanya Side arası gittik 2 kişi + 100 kg kadar malzeme yükledim. yaklaşık 10 tane kadar kırmızı ışık, genelde düz yol 80-110 km hız ortalaması ile 80 km de 6.0 litre yaktı.

Bir hafta geçti araca iyice alıştım Aynı yolu aynı yük ve bu sefer 3 kişi olarak 5.8lt/km olarak yaptım..daha da düşeceğini sanıyorum..

şehir içi ise Alanya küçük yer mesafeler çok kısa..gittiğim yola göre 7.6 ila 11 lt/km arası değişkenlik gösteriyor..

Arabanın gücü çok iyi, kick down ile koltuğa yapışıyorsunuz ışıklarda kalkışta fırlayıp gidiyor motor sesi yok gibi (aynı motor golf ve passat da kullanılıyor )

Araç satar mı tutar mı? bunlar vw nin sorunu..Ben aldım kullanıyorum çok da memnunum şimdilik..

Caddy her ne kadar ruhsat da ticari geçse de aslında mpv sayılabilecek bir araç..Şöför koltuğuna oturduğunuz zaman passat veya golf den bir farkı yok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi necdetdoni -- 21 Kasım 2018; 13:30:4 >

• zotacing kullanıcısına yanıt
    Sanırım yanılıyorsunuz..Fikir yürütüyorsunuz ama kesin sonuçmuş gibi yazmışsınız..

Bir önceki mesajımı okursanız Aracın bir haftalık kullanım verilerini görebilirsiniz..

Bir önceki aracım 2011 transporter idi Tamamen aynı koşullarda kullanıyorum ve şu anda daha az yakıyorum..

Diyebilirsiniz ki kilo ve euro 6 motor farkı var. zaten o farktan dolayı "daha az yakıyor"

Ben aracın dizel olanının verilerine de baktım Test aracında..Evet 100 km de 1lt kadar az yakıyor ama fiyat farkına ve konforuna ve vergisine değişmem.

Sonuçta yakıtı ve gücü etkileyen faktöeler aracın sadece dizel yada benzinli olması değil..Bu araçda daha fazla beygir var ve tork neredeyse aynı (30 nm)

2 kat fazla yakacağını düşünmüşsünüz fakat öyle değil :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: necdetdoni

Merhabalar

Kaybettiklerim ise

3 ay evvel partner tepee zenith paket aldım 1.6 dizel manuel blue hdi 120hp 300tork. Performans kağıttaki gibi değil 5. ve 6. viteslerde hissedilir bir tork yok daha çok düz yolda az yakma vitesleri. Arkası makas değil yarı bağımsız torsiyon ama 308deki torsiyona göre çapraz kasis geçişlerinde daha fazla sarsıyor.

Yakıt olarak ise uzun yolda full yüklü 4.8-5.0 arası yakıyor 100-110 km bandında. Şehir içi de 5.5 - 6 civarı.

3 ay önce 1.4tsi dsg caddy olsa ve bu arabaya makas yerine bağımsız süspansiyon koysalar, mazot benzin farkı da ortadan kalkmış olsa ve bayide 105-110 bin gibi bir fiyata düşselerdi şartlarımı zorlayıp bu aracı düşünebilirdim. (Partnere 95 bin verdim) VW den nefret ederim aslen DSG ye de düşmanımdır ama turbo benzin + DSG nin gerçekten çok iyi bir sürüş keyfi ve yakıt ekonomisi var.

• quote:

Orijinalden alıntı: redbul_540

quote:

Orijinalden alıntı: muharrem.05

Bu tür hafif ticari araçları alıp, hususi araç gibi kullanan tipler var. Yıllık km de az yapıyorlarsa tercih edilebilir ama bu oran ne kadardır satış rakamları gösterecek

Bunlar aslında ticari araç değil ülkemizde daha az vergi için o sınıfa sokuluyor.Yurt dışında combi olarak satılıyor.Binek aile aracı yani

Alıntıları Göster
    Bunlar basbayağı ticari araç. Ailesini seven bunlara bindirmez. Ülkemizde insanların tercih etme sebebi vergi oranları.

İnsanlar Avrupa’da aile aracı bakacaksa Touran, Sharan, Scenic, Espace, S-Max, Galaxy gibi MPV’lere yöneliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: spinattimyalnizliga

Bunlar basbayağı ticari araç. Ailesini seven bunlara bindirmez. Ülkemizde insanların tercih etme sebebi vergi oranları.

İnsanlar Avrupa’da aile aracı bakacaksa Touran, Sharan, Scenic, Espace, S-Max, Galaxy gibi MPV’lere yöneliyor.

Alıntıları Göster
    Lütfen şu panel van araçlar tabuttur algısını bi bırakın bi ilerleyin ya... Bu memleketin 4te1i hala toroslara kuş serisine canını emanet ediyor. Bir o kadarı da B segment ve 10 yaşını geçmiş metal yorgunluğu olan, airbagi patlayıp patlamayacağı belli olmayan eski araçlara biniyor. Bir o kadar da kazalı, airbagi emniyet kemeri kandırılmış aslında işlevini yerine getirmeyen yeni model araç dolanıyor piyasada...

2018 model bir panel van bunların alayından daha güvenlidir.

Paramız var da bahsettiğiniz 300bin TL üzerinde satılan sıfır MPV lerden almıyoruz sanki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilteris_ -- 21 Kasım 2018; 15:22:33 >

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.