Şimdi Ara

Vücut geliştirme ve kilo alma,Sık sorulan sorular - Cevaplar (102. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.662
Cevap
53
Favori
454.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 100101102103104
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Jan!ssaRy

arkadaşlar boyum 1.64 17 yaşındayım zaten kısayım boyumun 2-3 cm uzayacaksada uzamasına engel olur dye korkuyorum ne diyorsunuz hangi hareketler sorun yapar beklemelimiyim boya bi kötü etki yaparmı ??

birader ben de o yaşlarda o boydaydım şimdi de 170 falanım pek fark etmez gibime geliyor bu yaştan sonra tabii genetik bu boy işi. annenin babanın ve dayı amcanın boyları nasıl ? kimisi lise sonda acayip uzuyor bi anda o da var ama vücut çalışmaya başlayabilirsin hafif ağırlıklarla yap bi şey olmaz , ki zaten ilk başlarda mecbur hafif ağırlıklarla yapacan
  • quote:

Orijinalden alıntı: slyman_b

quote:

Orijinalden alıntı: Jan!ssaRy

arkadaşlar boyum 1.64 17 yaşındayım zaten kısayım boyumun 2-3 cm uzayacaksada uzamasına engel olur dye korkuyorum ne diyorsunuz hangi hareketler sorun yapar beklemelimiyim boya bi kötü etki yaparmı ??

birader ben de o yaşlarda o boydaydım şimdi de 170 falanım pek fark etmez gibime geliyor bu yaştan sonra tabii genetik bu boy işi. annenin babanın ve dayı amcanın boyları nasıl ? kimisi lise sonda acayip uzuyor bi anda o da var ama vücut çalışmaya başlayabilirsin hafif ağırlıklarla yap bi şey olmaz , ki zaten ilk başlarda mecbur hafif ağırlıklarla yapacan

tamam kardeşim saol yok zaten genetik olarak kısa bizimkiler babamı amcamı geçtimde hani 3-4 cm da uzayacağım vardır onada mani olurum diye dedim ama zaten dambılla çalışıcam yani zaten yüzmeye gidiyorum ramazan dolayısıyla ara verdim sadece
  • peki ben sizden elimde 300 tl war 1.90 boy 100 kilo ben ideal kiloma ulaşmak istiyorum kas değilde benim bu parayla alacağım ev için en sağlıklı alet nedir.. yanıtınızı 4 gözle bekliyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: TxSoniC

peki ben sizden elimde 300 tl war 1.90 boy 100 kilo ben ideal kiloma ulaşmak istiyorum kas değilde benim bu parayla alacağım ev için en sağlıklı alet nedir.. yanıtınızı 4 gözle bekliyorum..

koşu bandı
  • Evet arkadaşlar mayıs 1994 doğumluyum; 16 yaşındayım. Boyum 182 kilom 72. Spor salonuna gitmiyorum ancak evde çalışıyorum. Programlarım şu şekilde;
    1. Gün
    5x50 Şınav; 60 sn aralıklarla
    5x70 crunch 60 sn aralıklarla
    2. Gün
    5x8 Chin-up
    5x30 leg raises

Kahvaltı programım ise şu şekilde;
    2 haşlanmış yumurta -27 gr protein-
    1 kase Special K Keloogs -13 gr protein-
    3-4 kaşık sarelle - 8 gr protein-
    yani toplam 50 gr protein alıyorum.

Ayrıca gün içindeki atıştırmalarımdqa 10-15 gr protein alıyorum
    akşam yemeğide annem ne pişirirse ancak genelde en az 30 gr protein de oradan alıyorum yani gün içinde 90 gr protein alıyorum ve bacak çalışmadığım için bu oranın yeteceğini düşünmekteyim.

Göğüs kaslarım oldukça iyi, kollar gelişiyor, karın yapım aşamasında.

Şu durumda bana herhangi bir tavsiyesiniz var mı? Gerek egzersiz gerek beslenme açısından?
  • İyi akşamlar. Ortalama 2.5 aydır budy yapıyorum. 1.74 boyunda 70 kiloyum. Ultimate Nutritiom Glutamine kullanıyorum başlayalı 3 gün oldu.Sorunum fit 1 vücuda sahip olmak istiyorm. 1.gün omuz 2.gün kanat (Bacak) 3.Tatil 4.gün göğüs (Kol) vs vs programım bu şekilde ilerliyor.Haftada 2 gün dinleniyorm.
    Salonda kollarım omuzlarım yorgun düşüyor.Bana önerebileceğiniz bir Ürün varmı? vücudu fişekliyecek dirilik verecek.Şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Profesyonel Okur
    Evet arkadaşlar mayıs 1994 doğumluyum; 16 yaşındayım. Boyum 182 kilom 72. Spor salonuna gitmiyorum ancak evde çalışıyorum. Programlarım şu şekilde;
    1. Gün
    5x50 Şınav; 60 sn aralıklarla
    5x70 crunch 60 sn aralıklarla
    2. Gün
    5x8 Chin-up
    5x30 leg raises

Kahvaltı programım ise şu şekilde;
    2 haşlanmış yumurta -27 gr protein-
    1 kase Special K Keloogs -13 gr protein-
    3-4 kaşık sarelle - 8 gr protein-
    yani toplam 50 gr protein alıyorum.

Ayrıca gün içindeki atıştırmalarımdqa 10-15 gr protein alıyorum
    akşam yemeğide annem ne pişirirse ancak genelde en az 30 gr protein de oradan alıyorum yani gün içinde 90 gr protein alıyorum ve bacak çalışmadığım için bu oranın yeteceğini düşünmekteyim.

Göğüs kaslarım oldukça iyi, kollar gelişiyor, karın yapım aşamasında.

Şu durumda bana herhangi bir tavsiyesiniz var mı? Gerek egzersiz gerek beslenme açısından?

ev icin makul bir program, eger yagsiz bir vucuda sahipsen vucudundaki gelismeyi rahatlikla takip edebilirsin, 2. gunun sonunda umarim 1 gunluk ara vermeyi unutmuyorsundur, ayrica protein hesabi yaparken bitkisel kaynaklari goz onunde pek bulundurma, kolay gelsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: HOOPEEE
    İyi akşamlar. Ortalama 2.5 aydır budy yapıyorum. 1.74 boyunda 70 kiloyum. Ultimate Nutritiom Glutamine kullanıyorum başlayalı 3 gün oldu.Sorunum fit 1 vücuda sahip olmak istiyorm. 1.gün omuz 2.gün kanat (Bacak) 3.Tatil 4.gün göğüs (Kol) vs vs programım bu şekilde ilerliyor.Haftada 2 gün dinleniyorm.
    Salonda kollarım omuzlarım yorgun düşüyor.Bana önerebileceğiniz bir Ürün varmı? vücudu fişekliyecek dirilik verecek.Şimdiden teşekkürler.

karbonhidrat aliminda eksiklik olabilir, antrenman oncesi komplex ve basit karbonhidrat alimina dikkat etmelisin...
  • Ben yaklaşık 10 aydır vücut geliştirme ile uğraşıyorum. Bugün arkadaşımın ve hocamın tavsiyesiyle Universal Amino 2700 350 Tablet aldım. Boyum 1.92 kilom 94. Kol ölçüm 38 cm, amacım daha çok hacim kazandırmak. Şimdi ben bunu idmandan 45 dakika önce 4 ve idmandan hemen sonra 4 tane olmak üzere kullanacağım. Fakat bazı yerlerde okuduğuma göre boş günlerde de alınması gerekiyormuş. Bu gerekli midir, eğer gerekliyse günde kaç tane ve günün hangi zamanında almalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fse80s

quote:

Orijinalden alıntı: HOOPEEE
    İyi akşamlar. Ortalama 2.5 aydır budy yapıyorum. 1.74 boyunda 70 kiloyum. Ultimate Nutritiom Glutamine kullanıyorum başlayalı 3 gün oldu.Sorunum fit 1 vücuda sahip olmak istiyorm. 1.gün omuz 2.gün kanat (Bacak) 3.Tatil 4.gün göğüs (Kol) vs vs programım bu şekilde ilerliyor.Haftada 2 gün dinleniyorm.

karbonhidrat aliminda eksiklik olabilir, antrenman oncesi komplex ve basit karbonhidrat alimina dikkat etmelisin...

saol
  • beyler şu konuyadahttp://forum.donanimhaber.com/m_43247379/tm.htm bi el atıverin.
  • @ kliwaj bilgiler icin teşekkürler cok güzel bir paylaşım
  • Merhabalar herkese,Şu vucut geliştirme işine bende başlamak istiyorum,vucut geliştirmeden kastım, fit ve iyi gorunumlu bir vucudum olsun istiyorum.Yalnız bu mumkunmu bilmiyorum ve sizlere sormak istedim.
    Boyum 1.75 kilom 62 yaşım 21,ayrıca kemiklerimde cok ince.Buda beni cok zayıf gosteriyo.Aldıgım kilo ise gobek yapıyo.Ben şimdi ne yaparsam iyi bir vucuda sahip olurum...
  • bende 173 69 kg yim göbek gene var kurtulamadım gitti
  • quote:

Orijinalden alıntı: benben_89
    Merhabalar herkese,Şu vucut geliştirme işine bende başlamak istiyorum,vucut geliştirmeden kastım, fit ve iyi gorunumlu bir vucudum olsun istiyorum.Yalnız bu mumkunmu bilmiyorum ve sizlere sormak istedim.
    Boyum 1.75 kilom 62 yaşım 21,ayrıca kemiklerimde cok ince.Buda beni cok zayıf gosteriyo.Aldıgım kilo ise gobek yapıyo.Ben şimdi ne yaparsam iyi bir vucuda sahip olurum...

anladigim kadariyla sikayet ettigin goruntunun sebebi kemiklerinin zayif olmasi degil, metabolizmanin yag depolama seklinin bel cevresine agirlik vermis olmasi ve mevcut kas kutlesinin de az olmasi sebebiyle vucud genelinin zayif bir goruntuye sahip olmasi. sana ve herkese tavsiyem temiz ve hacimli bir vucud icin kardiyo, takim veya ferdi sporlarin yaninda mutlaka agirlik calisin...
  • Cevabın için teşekkurederim,Peki bu çalişma ne kadar sure sonra sonuç verir.
  • Arkadaşlar merhaba,çok faydalı bir topic olmuş bende spora meraklıyım son bir kaç aydır çalışıyorum, atletik bir yapım vardır yaş 25 bitiyor 175cm-70kg ölçülerindeyim, öteden beri fazla yağ yada zayıflıkla hiç alakam olmadı Allaha şükür.İskele geniş biraz omuzlar falan ordan kurtarıyorum Allah tan.Spor salonuna gitmiyorum evde günde 2 seans; 2 tabure arasında şınav, mekik, dumbell larla çalışıyorum.Göküs,karın,kol ve omuz kaslarım yavaş yavaş belirginleşmeye başladı.Yakın zamanda alet, edavat çeşitliliğini artırıp evin bodrumunda ufakta olsa bir spor yeri yapmayı düşünüyorum nasipse sigarayıda bıraktım, bir uğraş lazım artık bana. İştahta sıkıntı yok, ancak kiloya çeviremiyorum ağır bir iş yaptığımda yok. Protein i az aldığımın farkına vardım kilo alamıyorum bir türlü, nası olacak bu iş? vücutta kasa çevirecek malzeme kalmadı sanırım, bi boy sermayeden yiyoruz saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @RİF_D -- 30 Eylül 2010; 13:22:50 >
  • Ya millet koşuya başladım 4 gündür akşam koşuyorum 4 kilometre. Acaba kaç kalori yakılıyodur ?

Öyle günlük de pek yemiyorum..
  • merhaba arkadaşlar tavsiyelerinizi almam gerekiyor

yaşım 17 boy 1.92 ( şaka yapmıyorum :] ) kilo 86 . vücudumla alakalı bir sorunum yok ama yakın çevrem ve arkadaşlarım çok formsuz olduğumu söyluyorlar. 2 haftadır koşuya gidiyorum her akşam 1 saat hafif tempoda koşuyorum 2 kilo verdim. Fakat vücut için özelliklede kollar için önerebileceğiniz dumbell ile yapılabilecek hareketler varmı ? teşekkürler
  • Dumbell seti olan ve satan varsa alabilirim.
    Teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 100101102103104
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.