Şimdi Ara

Voswagen & Opel Malzeme Kalitesi Karşılaştırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
2.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar ; baştan belirtmek istiyorum kesinlikle marka kötüleme amacım yok. Her iki markada da tutulan güzel araçları var. Beğenilen firmalar fakat aklıma takılan bir kaç nokta var ;

. Bir tanıdığımda Opel Astra var 2001 yada 2002 Model arabanın göğüs denilen bölümü hala sıfır gibi..

. Bir tanıdığımda da Voswagen Caddy var araba daha 3. yaşına girecek ama aracın göğüs ve vites bölümü eskimiş gibi.. Halbuki temizde kullanıyorlar. ( NOT: TİCARİ OLARAK DÜŞÜNMEYİN DİĞER MODELLERDE BU RASLANTIYI GÖRÜYORUM PASSAT V.B )

Yeni çıkan araçlarında bu bölümlerine bakıyorum Opel'inki sanki daha uzun süre dayanıklı ve temiz görünümlü gibi duruyor. Acaba Voswagen dış tasarıma ve kaliteye daha mı çok önem veriyor ? Mesela arabalarının bir çoğunun tasarımı harika ama iç kısmı tam olarak beğenemiyorum..

Bu konudaki fikirlerinizi merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SystemEnable -- 24 Aralık 2012; 21:59:40 >

• Sert plastik ve yumuşak plastik? Ayrıca biri binek diğeri ticari... Ticariler hunharca kullanılıyor genelde :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: BebeBiskuvisi

Sert plastik ve yumuşak plastik? Ayrıca biri binek diğeri ticari... Ticariler hunharca kullanılıyor genelde :)

Bu durumu binek araçlarında da görüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: SystemEnable

Merhabalar ; baştan belirtmek istiyorum kesinlikle marka kötüleme amacım yok. Her iki makada tutulan güzel araçlar üreten firmalar fakat aklıma takılan bir kaç nokta var ;

. Bir tanıdığımda Opel Astra var 2001 yada 2002 Model arabanın göğüs denilen bölümü hala sıfır gibi..

. Bir tanıdığımda da Voswagen Caddy var araba daha 3. yaşına girecek ama aracın göğüs ve vites bölümü eskimiş gibi.. Halbuki temizde kullanıyorlar.

Yeni çıkan araçlarında bu bölümlerine bakıyorum Opel'inki sanki daha uzun süre dayanıklı ve temiz görünümlü gibi duruyor. Acaba Voswagen dış tasarıma ve kaliteye daha mı çok önem veriyor ? Mesela arabalarının bir çoğunun tasarımı harika ama iç kısmı tam olarak beğenemiyorum..

Önceki iletilerinizde polemik yaratmaya yönelik bir yaklaşımınız yok, iyiniyetinize istinaden yazayım:

Esasında bunu etkileyen çok unsur var. Sizin bakmış olduğunuz araçlar birer tane ve bu durumu genele yaymak kadar yanlış bir yaklaşım olamaz bence. Şimdi değikenleri sıralayayım:

* En önemlisi, Caddy'i kullanan vatandaşın elleri çok terliyorsa yıpranma daha fazla olur. Bu kişiden kişiye değişen bir etkidir.
    * Astra güneşte vb çok durmamış olabilir, Caddy ticari bir araç olduğundan sıcak-soğuk yeme ihtimali daha fazla.
    * Yine Caddy ticari bir araç olduğundan yapılan yolun etkisi olabilir (sadece km değil, günün hangi saatlerinde sık kullanıldığı bile bir etkendir)
    * Astra hususi araç olduğundan deri vb bakımı daha iyi yapılmış olabilir, Caddy'de bu durum olmayabilir.

Ayrıca araçların üretim felsefelerindeki kalite algısı da değişken. Biri ticari, diğeri aile aracı.

Açıkçası tasarım konusunda VW üstünlüğünü kabul etmeyenlerdenim. Aynı far grubu CC'de de var, Polo'da da.. Hepsi aynı sıkıcı bakışı atıyorlar. İç kısım da aynı derecede sıkıcı. Belki bir iki istisna vardır, onun haricinde iç tasarımları sıradan..

Ezcümle, geniş bir araç aralığında bu kontroller yapılmadan yorum yapmak bence objektif değil. En az 10-15 araç görüp ona göre yorumlamak daha sağlıklı olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

quote:

Merhabalar ; baştan belirtmek istiyorum kesinlikle marka kötüleme amacım yok. Her iki makada tutulan güzel araçlar üreten firmalar fakat aklıma takılan bir kaç nokta var ;

. Bir tanıdığımda da Voswagen Caddy var araba daha 3. yaşına girecek ama aracın göğüs ve vites bölümü eskimiş gibi.. Halbuki temizde kullanıyorlar.

Önceki iletilerinizde polemik yaratmaya yönelik bir yaklaşımınız yok, iyiniyetinize istinaden yazayım:

Esasında bunu etkileyen çok unsur var. Sizin bakmış olduğunuz araçlar birer tane ve bu durumu genele yaymak kadar yanlış bir yaklaşım olamaz bence. Şimdi değikenleri sıralayayım:

* En önemlisi, Caddy'i kullanan vatandaşın elleri çok terliyorsa yıpranma daha fazla olur. Bu kişiden kişiye değişen bir etkidir.
    * Astra güneşte vb çok durmamış olabilir, Caddy ticari bir araç olduğundan sıcak-soğuk yeme ihtimali daha fazla.
    * Yine Caddy ticari bir araç olduğundan yapılan yolun etkisi olabilir (sadece km değil, günün hangi saatlerinde sık kullanıldığı bile bir etkendir)
    * Astra hususi araç olduğundan deri vb bakımı daha iyi yapılmış olabilir, Caddy'de bu durum olmayabilir.

Ayrıca araçların üretim felsefelerindeki kalite algısı da değişken. Biri ticari, diğeri aile aracı.

Açıkçası tasarım konusunda VW üstünlüğünü kabul etmeyenlerdenim. Aynı far grubu CC'de de var, Polo'da da.. Hepsi aynı sıkıcı bakışı atıyorlar. İç kısım da aynı derecede sıkıcı. Belki bir iki istisna vardır, onun haricinde iç tasarımları sıradan..

Ezcümle, geniş bir araç aralığında bu kontroller yapılmadan yorum yapmak bence objektif değil. En az 10-15 araç görüp ona göre yorumlamak daha sağlıklı olur.

Öncelikle fikrinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.

Voswagenin bir çok aracında bu duruma rastlıyorum. Yani daha çabuk yıprandığını düşünüyorum. Tabii bu benim gözümde de böyle bir ön yargı oluşmuş olabilir.

• Bu hafta 2012 model Yeni kasa Astra aracımı sattım..

Araç daha 1 yaşında ve 16.000 km satıldı ... En ufak kaza-bela yaşamadı.. Hiçbir yerinde boya yok..

Amaa,

Her yerinden ses geliyordu.. Tipine bakarsın kaliteli malzeme, plastik sanırsın.. Ama alakası yok...

Caddy'yi hiç bilmem ama opel'in kesinlikle ve kesinlikle materyal kalitesi ve işçilik konusunda özürü var.. Hatta bu kadar özürlü çok fazla otomobil markası yok piyasada..

Sıfır km aracın heryerinden mi ses gelir arkadaş...

Aynı segmentte yer alan VW 'nin Golf'ünü 2 sene ve 40.000 km kullandım, sattığımda en ufak bir çıtırtı yoktu arabada..

İlk defa da Opel kullanmıyorum.. Hem Astra H , hem de Astra J 'ye sahip olmuş insanım... Ben bir daha opel 'in önünden dahi geçmeyi düşünmüyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: asoz

Bu hafta 2012 model Yeni kasa Astra aracımı sattım..

Araç daha 1 yaşında ve 16.000 km satıldı ... En ufak kaza-bela yaşamadı.. Hiçbir yerinde boya yok..

Amaa,

Her yerinden ses geliyordu.. Tipine bakarsın kaliteli malzeme, plastik sanırsın.. Ama alakası yok...

Caddy'yi hiç bilmem ama opel'in kesinlikle ve kesinlikle materyal kalitesi ve işçilik konusunda özürü var.. Hatta bu kadar özürlü çok fazla otomobil markası yok piyasada..

Aynı segmentte yer alan VW 'nin Golf'ünü 2 sene ve 40.000 km kullandım, sattığımda en ufak bir çıtırtı yoktu arabada..

İlk defa da Opel kullanmıyorum.. Hem Astra H , hem de Astra J 'ye sahip olmuş insanım... Ben bir daha opel 'in önünden dahi geçmeyi düşünmüyorum...

Hımm olabilir yani üretim hatası v.b şeyler. İlk defa duyduğum için şaşırdım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Amaa,

Üretim hatası falan değil..

Test aracında da, bayideki başka bir vatandaşın arabasında da denedim..

Araçların heryerinden ses geliyor az bir bozuk yolda bile...

Kalitesizlikten başka birşey değil...

• quote:

... Ben bir daha opel 'in önünden dahi geçmeyi düşünmüyorum...

Aracı sıfır km aldığınız fiyatın ne kadar altına sattınız?
    Sattığınız kişiye söylediniz mi aracın heryerinden tıkırtı geldiğini?

Sadece merak ettim. Teşekkürler..
  • quote:

quote:

quote:

Amaa,

Benzer durum Insignia'da da vardı, hatta üyelerden biri videoya alıp foruma eklemişti.

Şahsen Opel'in araçları bana hitap etmemekte. Benzinli alacak olsam 1.4 140 HP ya da 1.6 180 hp almam, çünkü LPG ile uyumlu değil. 1.6 olanını alacak olsam, Cruze'dan daha zayıf donanımlı olduğundan vazgeçerim. 1.3 mj zaten kağnı gibi.. Üstüne bir de, sık rastlanan çıtırtı problemi ve birden çok kez yaşanan "boyalı araç satışı" vb mide bulandıran olaylar var ki, beni uzak tutmuştur. Astra H'ın sıradan tasarımını beğenmeyip 2004 Focus almıştım, iyi ki de almışım..

• quote:

Orijinalden alıntı: TeQuiLaS

quote:

... Ben bir daha opel 'in önünden dahi geçmeyi düşünmüyorum...

Aracı sıfır km aldığınız fiyatın ne kadar altına sattınız?
    Sattığınız kişiye söylediniz mi aracın heryerinden tıkırtı geldiğini?

Sadece merak ettim. Teşekkürler..

bir de işin o tarafı var tabi..

Sıfırının %15 ucuzuna verdik bu sebeplerden ötürü...

Daha önce 2 sene kullanıp sattım dediğim Golf'ü benzinli olmasına rağmen sıfır fiyatının sadece %8 altına satmıştım, üstelik hem 2 yıllıktı hem de 40.000 km'deydi...

• quote:

Amaa,

Naptın araçta ya içinde güreşmi tuttun.

• quote:

Orijinalden alıntı: orgozgur

quote:

Amaa,

Naptın araçta ya içinde güreşmi tuttun.

adam doğru yazmış ne saçmalıyorsun güreşmi tuttun falan opel in iç kalitesi 5 para etmez

• ya arkadaşlar burada opel'e atıp tutuyorsunuz 5 para etmez bilmem ne diye. gidin şu öve öve bitirilemeyen jettayı bir inceleyin öyle konuşun. Adamlar bir cam aç/kapa tuşu koymuşlar o kadar uyduruk ki kırılacak diye dokunmaya korktum. Hangi malzemeden çalsakta şu arabanım maliyetini düşürsek diye hesap yapmışlar resmen. Biraz objektif olun ve ona göre konuşun. kesin olan bişey var o da malzeme kalitesi konusunda vw, opel'in gerisindedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mathematician_01

ya arkadaşlar burada opel'e atıp tutuyorsunuz 5 para etmez bilmem ne diye. gidin şu öve öve bitirilemeyen jettayı bir inceleyin öyle konuşun. Adamlar bir cam aç/kapa tuşu koymuşlar o kadar uyduruk ki kırılacak diye dokunmaya korktum. Hangi malzemeden çalsakta şu arabanım maliyetini düşürsek diye hesap yapmışlar resmen. Biraz objektif olun ve ona göre konuşun. kesin olan bişey var o da malzeme kalitesi konusunda vw, opel'in gerisindedir.

jettayı bende beğenmiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2009dan beri opel kullanan birisi olarak geçen sene sıfırladığım arabamın çıtırtıları harbiden beni rahatsız etmeye başladı.opeli severim,özellikle tasarımlarına bayılırım ama 47500 fiyat aldığım i30 stylee dizel beni tahrik etmiyor değil!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

quote:

quote:

quote:

Amaa,

Benzer durum Insignia'da da vardı, hatta üyelerden biri videoya alıp foruma eklemişti.

Şahsen Opel'in araçları bana hitap etmemekte. Benzinli alacak olsam 1.4 140 HP ya da 1.6 180 hp almam, çünkü LPG ile uyumlu değil. 1.6 olanını alacak olsam, Cruze'dan daha zayıf donanımlı olduğundan vazgeçerim. 1.3 mj zaten kağnı gibi.. Üstüne bir de, sık rastlanan çıtırtı problemi ve birden çok kez yaşanan "boyalı araç satışı" vb mide bulandıran olaylar var ki, beni uzak tutmuştur. Astra H'ın sıradan tasarımını beğenmeyip 2004 Focus almıştım, iyi ki de almışım..

Yorumunuza müdehale etmek zorunda hissettim kendimi.
    1.4 turbo ve 1.6 turbo motorlar Lpg uyumludur. Opel Mar yetkili servisinde bir ara garanti kapsamında Lendi Renzo marka Lpg takıyordu garanti kapsamında. 1.4 turbo'da ise Almanya'da orjinal Lpg li satışlar başladı. Hatta konusunu ben açmıştım yine forumda.

Araçtan ses gelme konusuna gelince İnsignia'lar 1.4 turbo motor gelince makyajada uğradı ufaktan ve dediğiniz problem giderildi. Hala devam ediyorsa çift taraflı bant ile istediğiniz noktaya müdehale edip sorun gideriliyor ve bu işlemi yaptırıp memnun olan birçok insan var. Eski 1.6 turbolarda bu tıkırdama sesi biraz yaygındır ve hemen hemen hepsi yaptırıp memnun kalmıştır

• Üstadım kalite ve malzeme ömrünü bilmem ama alt takımı çok şükür bu araçların harbi sağlam
    Kullandığım İnsignia beni memnun edecek seviyede yalıtım olsun, kokpit deki malzeme kalitesi olsun
  • Bırakın Allah aşkına 98 yılında hangi C segmenti araçın kapı kolları metal alaşımdı kapı döşemeleri halı kaplamaydı Astra Classic 2 den başka ? Herkes yok İnsignia takırdıyo Astra j dökülüyo demiş. Peki soruyorum günümüzde hangi C segmenti araçta Astra J kadar, hangi D segmentte İnsignia kadar tus ve buton bakımından zengin bir araç var ? Onlar takıramıcakta ben mi takırıcam ? Yok takırdamasın istiyosanız VW grubu alın nasıl olsa Caddy sinden Passatına kadar hepsinin içi aynı 3 tuş var
  • D sınıfı otomobil alıp da orasına burasına çift taraflı bant yapıştırmak zorunda kalmak hoş olmasa gerek.

Vw modelleri, muadil Opel modellerine göre daha başarılıdır bazı konularda. "Kalite" kavramı çok değişken bir kavram bizim insanımız için. Mesela bir arkadaşım ile dün yaşadığım tartışmada "C sınıfı otomobiller içerisinde en kaliteli donanımı Golf sunuyor" dediğinde diyecek laf bulamadım. Kaliteli donanım nedir diye derin düşüncelere daldım. Daha kaliteli hız sabitleyicisi var sanırım dedim.

Eski Golf modelleri ile Astra modelleri oldukça başarılı araçlardı. İkisi de sanırım markalarının ürettiği, uzun dönem güvenilirliği en başarılı otomobilleriydi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.