Şimdi Ara

Voltaj Regülatörü mü UPS mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba

    Oturduğum bina hala inşaatı tam olarak bitmemiş bir bina burada ilk başlarda ışıklar göz kırpma şeklinde akım dalgalanıyordu ama cihazlar hiç kapanmıyordu. Uzun zamandır bu durumu görmüyorum ama. Ara sıra kesintiler yaşanabiliyor.


    Bilgisayarımı korumak için voltaj regülatörümü almalıyım yoksa ups mi alsam daha mantıklı olur?

    bilgisayarımda i5 işlemci ve 4070 ekran kartı var kaç VA değerinde bir ups işimi görür? Kesinti sonrası sadece güvenle kapatabileceğim kadar olsa yeter saatlerce çalışsın istemiyorum.




  • Voltaj regülatörü, adı üstünde voltajı düzenler. Kesintiye karşı önlemi yok. Kesintide bana zaman kazandırsın istiyorsanız ups şart.
    Monitörü de hesaba katarsak 1000va'lık bir ups işinizi görür. Schneider electric modellerine bakabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ups dalgalanmayı düzenler mi?


    bilgisayarda çok önemli bir iş yapmıyorum elektrik kesilince biraz daha kullanıyım derdim yok amacım tamamen cihazımı korumak o yüzden kararsız kaldım

  • Upsler voltaj regülatörünün yaptığı her işi yapar, üstüne kesintilerde bilgisayarı güvenle kapatacak veya bir süre kullanacak kadar zaman kazandırır.

    2008den beri 500va'lık bir regülatörü kombi için kullanıyorum(doğasan diye bir marka). Röleli bir model, voltaj her dalglandığında röle, kademe alıp voltaj ayarlaması yapıyor. Yazın kapı pencere açık, bir de voltajlar oynak olunca o röle sesi bir yerde sinir bozuyor. Alacağınız ürünün (voltaj regülatörü) incelemesine falan bakınız. Röleli modelse ses konusuna dikkat edersiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Voltaj Regülatörü mü UPS mi?


    Voltaj Regülatörü mü UPS mi?
    Voltaj Regülatörü mü UPS mi?amazon
    Schneider Electric APC LS1500-RS 1500VA/750W 3 Schuko Çıkış Otomatik Voltaj Regülatörü - LS1500-RS
    https://www.amazon.com.tr/Schneider-Electric-LS1500-RS-Otomatik-Reg%C3%BClat%C3%B6r%C3%BC/dp/B08J7TCSXW


    kullanmaya devam etmezsin belki saniye sürerse ama kesinlikle korur. bu en iyi marka ve bunun 2003'te aldığım daha ağır farklı çıkışlı olanı bozulmadı artık emekli ettim. bu gösterdiğimin üstünde normal priz girişi var çok pratik. öncekinde kendi kablolarını kullanıyordun sürekli tak tuk ediyordu voltaj dalgalanması olunca ve bazen kilitleniyordu kapatıp açıyordun ama bu gösterdiğimde sıfır sorun tak unut.





  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt

    teşekkür ederim bu cihazı görmemiştim aşağıdaki ups'i almayı düşünüyordum ama sizin gönderdiğiniz daha mantıklı duruyor



    Voltaj Regülatörü mü UPS mi?
    Voltaj Regülatörü mü UPS mi?https://www.elektromarketim.com/
    En Ucuz SCHNEIDER EASY LINE BVS1000I-GR 1000VA 4 Priz Çıkışlı Akım Korumalı Ups | elektromarketim.com
    https://www.elektromarketim.com/schneider-easy-line-bvs1000i-gr-1000va-4-priz-cikisli-akim-korumali-ups
  • PatlıcanMusakka kullanıcısına yanıt

    çok eskiden apc ups de kullandım aküsü bitene kadar süperdi akü değişimi geldiğinde başa bela oldu. bendeki iki akü ile çalışıyordu ama kit olarak ingiltereden mi ne geliyordu aletin yenisini alsam daha ucuza geliyordu. bir akücüden iki akü aldım ama değiştiremedim aparatı mı vardı çipli neydi çöp oldu alet aküleri de kapıcıya verdim yani ups işi akü yüzünden çok kötü bir şey ama benim gösterdiğimde aküdür bakımdır bozulmadır falan yok yıllarca kullanırsın. elektrik uzun süre kesilmiyorsa sorun olmaz. bizde yıllardır kesilmiyordu son aylarda güneş patlamalarından mıdır nedir 3 4 kez yarım saatliğine gitti ups olsa da bir işe yaramazdı. önemli olan saliselik mi gidiyor ışık gitse bile makine kapanmıyor mu gösterdiğim öyledir şarkı bile çalmaya devam eder yoksa gitti mi yarım saat bir saat gelmiyor mu o zaman ups ile uğraşmanın anlamı yok.

  • Anlık dalgalanmalarda online ups gerekli diye biliyorum aynı durum benim evdede vardı sogutucu çalışınca pc kapanıyordu (direk kapanmıyor windows kapatılıyor deyip kapanıyordu) Buarada eaton 850va ups kullanıyorum. Yani Line interaktif ups ler anlık dalgalanmaların bazılarında devreye giriyor ancak bazı durumlarda pc kapanmasını engelleyemiyor. Bugattan başka odadadn hat çekip sorunu çözdüm Bilginiz olsun




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ömr0681 -- 11 Ocak 2024; 13:38:7 >
  • ömr0681 kullanıcısına yanıt

    APC'den sonra eaton kullanmıştım o da güzel ama onun da aküsü sıkıntı olmuştu. dediğin doğru line interactive upsler voltaj regülatörü gibi iyi olmaz online ups lazım. onun da mantığı sistemi pilden besler gibi sürekli aküden beslemek olduğu için süperdir şebeke voltajı ile işiniz olmaz ama online upsler çok pahalı ve onda da akü sorunu var. voltaj regülatörü en sıkıntısız online ups en ideal hani parası çok olana yoksa kötü değil ama voltajı dalgalanan bir yer ise line interactive pek iş görmez. evin tesisatı da önemli biz medaşta çalışan akrabamıza komple baştan yaptırmıştık bütün tesisatı ve daire girişine de takılabilen voltaj regülatörleri de var yani seçenek çok aslında ama en ucuz ve sıkıntısız gösterdiğim dalgalanma ve anlık kapanma için. bazı kaliteli psular da arada bir şey olmadan elektriği tutabilir hatta incelemelerde buna da bakılır.



    Voltaj Regülatörü mü UPS mi?


    Voltaj Regülatörü mü UPS mi?
    Voltaj Regülatörü mü UPS mi?hardware busters
    be quiet! Pure Power 11 FM 1000W PSU Review - Hardware Busters
    https://hwbusters.com/psus/be-quiet-pure-power-11-fm-1000w-psu-review/




  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt
    Bende de aynı Schneider voltaj regülatörü var. Ben ev sinema amfisi için kullanıyorum. Bir sene önce kadar elektrikler baya dalgalanıyordu ve hem tv hem de amfi kapanıp açılıyordu.
    Bu regülatörü kullanmaya başladıktan sonra hiçbir sorun ile karşılaşmadım. Kesinlikle tavsiye ederim bu regülatörü.

    Bu arada ups için mutlaka 750w hatta 1000w tavsiye ederim. Sonuçta anlık yüksek güç çekilen bir anda elektrik kesintisi olursa, ups PC’yi düzgün şekilde kapatacak kadar dayansın.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt

    aynen, ups alınacaksa bi tık kuvvetlisi her zaman faydalıdır. voltaj regülatörünü kullanıp memnun kalan iki kişi olduk yani zaten marka belli anlatmaya gerek yok ve konu sahibi arkadaş da beğendi. başka kullanlanlar varsa yorum yazabilir memnun oluruz sonuçta bu nvidia al ati al gibi bir marka fanatikliği değil elektrik konusunda olmaz öyle marka tutmak ama bizim bilmediğimiz markalar olabilir eaton regülatör vs gibi sonuçta sürekli takip edilen bir konu değil voltaj regülatörlerinde son durum ne oldu diye? güzelinden bir tane alıp takıp unutuyorsun başka türlü sıkıntıdır ucuzunu deneyeyim demek. ev girişine direkt takılan regülatörler var açıkçası pek bilgim yok onlar hakkında ama eminim pahalıdır.

  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt
    Bu arada düşük güçlü bir Eaton ups’i de Nas ve modem için almıştım. Ondan da memnunum. O da voltaj dalgalanmalarına karşı NAS ve Modemi koruyabiliyor.

    Yani her iki marka ve ürün de düzgün ürünler. Alacak kişi memnun kalacaktır

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt

    Aynen hocam bende corsair rm650x psu eaton 850va ups ile kullaniyorum sogutucu devreye girince herseferinde degil hafta 4-5 kez pc reset atiyordu ups devreye girmiyordu ama elektirik duserse devreye giriyordu baska hat cekmek zorunda kaldim sogutucuyu odan cikartamadigim icin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektrik gidip geliyorsa asil cozum line interactive ups tir.online ile farkini duzgunce ogrenip ona gore secim yapmali.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sething S kullanıcısına yanıt

    line interative düzenli olarak şebekeden gelen voltajı regüle edip bağlı olduğu sistemlere aktarır elektrik kesildiği zaman akülerinde bulunan enerjiyi kullanır


    online ise sürekli kendi akülerini şarj edip aküde bulunan elektrikle bağlı olduğu sistemleri çalıştırır


    mantık bu şekilde değilmi o zaman online daha mantıklı

  • PatlıcanMusakka kullanıcısına yanıt

    onun da mantığı sistemi pilden besler gibi sürekli aküden beslemek olduğu için süperdir şebeke voltajı ile işiniz olmaz ama online upsler çok pahalı ve onda da akü sorunu var.


    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/157760267


    okumazsan olmaz ama havanda su döveriz anca.

  • PatlıcanMusakka kullanıcısına yanıt

    line interactive...


    aldığında mutlaka akülerini kontrol ettir.üretim tarihleri yakın değilse bitmiştir.değiştirilmesi gerek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 16 Ocak 2024; 16:22:50 >
  • teşekkürler yorumlarınız için buzdolabı içinde bir tane regülatör almak istiyorum yukarıda arkadaşın paylaştığı apc regülatörün 1000VA olan modeli işimi görürmü yoksa 1500VA mı almalıyım? Buzdolabının tanıtım etiketi şu şekilde:


    Voltaj Regülatörü mü UPS mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.