![]() Volkswagen, elektrikli otomobiller için küresel üretim ağını genişletmek için hızla çalışıyor - Dresden'deki Şeffaf Fabrikada ID.3 üretiminin başlaması bunun en son örneği. Volkswagen, 2021'deki elektrikli saldırısıyla da enerjik bir şekilde ilerliyor. Marka yakında ID.4 teslimatlarına başlayacak. Bu yıl ayrıca ID'de başka bir modelin lansmanı yapılacak. Model sayısı arttıkça hacim de artıyor: Marka geçen yıl yaklaşık 134.000 saf elektrikli model teslim etti. En son örnek ID.3 ün Dresden'deki Şeffaf Fabrikada seri üretiminin başlaması. Lüks Phaeton sedan, Bentley Flying Spur ve en son e-Golf üretimi gerçekleşen fabrikada, 35 adet ID.3 modeli Ocak ayı sonuna kadar her gün üretilecek. Dresden, Volkswagen' in MEB mimarisine dayalı tamamen elektrikli modeller ürettiği dünya çapındaki dördüncü lokasyon oldu. Dresden nispeten küçük bir fabrika iken, Zwickau, Anting ve Foshan'daki (her ikisi de Çin'de) diğer MEB tesisleri büyük hacimleri temsil ediyor. Zwickau fabrikası, 2019 sonunda MEB üretimine başlayan ilk tesis oldu. Tesis,% 100 içten yanmalıdan% 100 elektriğe tam bir dönüşümü tamamladı. Üretim şu anda yaklaşık 800 tamamen elektrikli ID.3 ve ID.4 ile adım adım artırılıyor. Yıl içinde Audi ve Cupra'nın diğer elektrikli modelleri de eklenecek. Tam bir e-araba fabrikası olarak Zwickau, en yüksek kapasiteye eriştiğinde günde 1.500 araç ve yılda 330.000 araç üretebilecek. Anting, Volkswagen'in yeni inşa edilen ilk MEB fabrikası 2020'nin sonlarına doğru Anting ve Foshan'daki Çin tesisleri ID.4 CROZZ ve ID.4 X modellerini üretmeye başladı . Anting'deki tesis, saf bir e-araba fabrikası ve Volkswagen tarafından dünyanın ilk yeni inşa edilen MEB fabrikasıdır. Foshan fabrikası gelecekte hem MQB platformuna dayalı yanmalı motorlara sahip geleneksel modeller hem de paylaşılan bir üretim hattında tamamen elektrikli MEB modelleri üretebilecek. Her iki tesisde sadece iki yıl içinde tamamen seri üretime geçirildi ve her biri yılda maksimum 300.000 adet üretim kapasitesine sahip. ![]() Volkswagen'in Zwickau, Anting, Foshan ve Dresden'deki dört MEB fabrikası, yılda 900.000'den fazla araç üretim kapasitesine sahip. Mladá Boleslav'daki ŠKODA fabrikası da MEB üretimine başladı. Gelecekte, 350 adede kadar tamamen elektrikli ŠKODA ENYAQ iV, üretim hattından her gün çıkacak. Tüm MEB tesisleri tam kapasiteye ulaştığında yılda toplam 1 milyon araç fabrikalardan çıkmış olacak. Emden, Hanover ve Chattanooga (ABD) ile, bir sonraki tesisler MEB üretimine hazırlanıyor. İlk araçların önümüzdeki yıl üretim hatlarından çıkması bekleniyor. ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haberelectro -- 29 Ocak 2021; 19:13:48 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

Hızlı