|
Hollanda, çip yapım araçlarına yönelik ihracat kısıtlamalarını genişletiyor
-
-
İstedikleri kadar yırtınsınlar, ekonomik zulüm ittifakı gidici, zaman meselesi. Dünya Savaşı çıkarmadan marifet.
-
Bu ambargolar ile Çin i bir süre yavaslatır sın ama durduramazsınız eu,us ve türevleri.
Çin aşmış artık,kuralları Çin belirliyor.size kalsa dünyanın vay haline
-
bu savaşın kazanano yok.
kaybeden amerikan anglakson tüketicisi ve çinli çip üreticileri başta huawei olmak üzere.
ancak şöyle de bi durum var, başta bbk electronics olmak üzere,
vivo, oneplus, oppo, techno, xiaomi, redmi, asus, poco,tcl, realme, ve tabi ki de huaweinin eski yan markası (satıldı artık!) HONOR. İşte saydığım tünm bu markaların, arm mimarisine tamamen iletişimi var vbe bunu kullanan, qualcomm, meditek tüm bu saydıım firmalara erişim izni veriyor. Eğer abd huaweiye kendi kirin işllemcisi üretmesine izin verseydi, kardeş kardeş üretecekti huawei bu çipi ve ama asla snadpragon ve şu anki mediatek işlemcileri ile başabaş olamayacaktı. maalesef bi de samsung un acınası durumu var. onca desteğe ve teşviğe rağmen işlemcisi yerlerde sürünüyor.
ha Şu an için Amerika Birleşik devletlerinin yaptığı şey çin'e göz dağı vermekti. Hangi konuda göz dağı vermekti? Tabii ki de Tayvan.
Eğer, sen geliip tayvana müdahale yapmaya kalkarsan seni elektronik harp gereği olarak etkisiz hale getiririm. Ya da soğuk savaş spnrası olduğu gibi, ticaret savaşları başlatırım. trump ın yaptıı buydu.
Abd'nin politikası, çinin bu çipleri ihtal etmesine sonsuz izin vermesi, karşığında ise kendi ekosistemi içerisisnde çinli elektrikli arabaların
ithalatını engellemek. taib bunun yansımları da olacaktır çin tarafında.
-
şunu onlarda biliyor ki, çin için kafaya takması halinde bir asml yapmak mümkündür.
-
Mediatek, ASUS ve Acer Tayvanlı firmalar. Onların bu yaptırım ile pek ilgileri yok.
Zaten ABD şu an ASML'nin itici tek güç olmasından ve TSMC'nin döküm kalitesinden rahatsız.
İki firma da Philips destekleriyle bugünlere gelmiştir. ASML; ASM + Philips Semi. TSMC ise Philips destekleri ve yatırımları ile bugünlere gelebilmiştir.
Aslında iki firmanın da bugünlere gelip ABD, Japon, G. Koreli firmaları geçmesinde ABD'nin payı büyük.
ASML zamanında ABD'li döküm makinesi üreticisi Silicon Valley Group'u satın almasaydı bu kadar ilerleyebilir miydi, 7nm eşiğini geçebilir miydi? Bilemiyorum. Şu anda Litografi makinesi üretiminde ASML yüzde 60'tan fazla pasta payı ile 1., Canon ve Nikon da çok küçük paylar ile pazar payını belirliyor.
TSMC de ABD'de Ti ve Intel'in yüksek maliyetlerle ana karada ürettiği çiplerin üretim maliyetini dibe çektirerek pazar lideri olmayı başardı. Herkes uygun fiyatlı fakat kaliteli çip tasarımına rağbet eder. Tabi üretim döküm kalitesi tartışılamaz bile en yakın rakiplerine göre.
ABD şu an tek çare olarak TSMC'ye karşı çip döküm işinde uzman 4 firmayı ana karaya davet edip ortak çip geliştirme çalışmalarına sokmaya başladı. (Intel, Ericsson, IBM, Samsung). ASML karşısında da yapılabilecek pek bir şey yok diye düşünüyorum.
Huawei bu hikayede zarar gören taraf olsa da SMIC ile birlikte geliştirdiklerini 7nm ++ sürecinden çıkan Kirin 9000S ve 9010 çipleri ile piyasada varlığını sürdürmeye çalışıyor.
Oppo Marisilicon adındaki ses ve kamera görüntü yardımcı çiplerini üretiyor. Ki üretimi devam ediyor mu bilmiyorum.
Xiaomi, UNISOC ile bir olup 8 Gen 1 performansında 4nm üretim sürecinden geçmiş Surge serisi çiplerinin yanına yeni bir çip tasarımı çıkaracak şeklinde haberler yayınlanmıştı.
Aslında Çin'in piyasa büyükleri dediğiniz gibi bu durumdan haberdar. O yüzden çip geliştirme işinde hızlandı.
Bu işte kritik kilit firma Huawei ile SMIC. Eğer bu yasakları delebilirseler ve 5, 4, 3 ve 2nm gibi önemli döküm süreçlerine erişim sağlayabilirse global pazarda rakip olabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 8 Eylül 2024; 9:29:33 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Amerikan kuçukuçusu bir devlet olmanın bedeli de bu oluyor herhal :) :)
Ticaret bile yapamazsın
Neden
Ben öyle istirem
Tamam efendimis kıymetlimiss sen yeterki iste sıcmam bile hazretlimisss :)
Herkese "yasakçı zihniyet, baskıcı rejim" diye çemkirenlerin artık yasaklardan söz ederken tek akla gelen ülkeler olmaları en komiği oluyor. Liboşizmin tanrılarına sesleniyorum "yavaş dönün liboş müritlerinin hızınıza yetişemiyor"
:)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 8 Eylül 2024; 12:2:46 >
-
Sultan Süleyman zamanında Fransa'da dans denen, kadınla erkeğin birbirine yakın temasta bulundukları bir şey çıkmış. Sultan'ın kulağına kadar gelmiş bu dans.
"Bir mektup yazdırmış; ben ki sultanlar sultanı, hakanlar hakanı, Allah'ın yeryüzündeki gölgesi, krallara taç giydiren, Akdeniz'in, Karadeniz'in, Rumeli'nin, Anadolu'nun, Karaman'ın, Erzurum'un, Dulkadir'in, Kürdistan'ın, Diyarbakır'ın, Acem'in, Şam'ın, Azerbaycan'ın, Mısır'ın, Mekke'nin, Kudüs'ün, Medine'nin, Yemen'in, Arap diyarlarının ve daha nice memleketlerin ki ulu atalarımın karşısında durulamaz kuvvetleriyle fethettikleri ve benim muhteşemliğimle fethettiğim nice memleketin sultanı ve padişahı olan Sultan Bayezid Han oğlu Sultan Selim Han oğlu Sultan Süleyman Han'ım.
Sen ki Fransa vilayetinin kralı olan Fransuva'sın."
Aklıma hep bu mektup gelir ABD ve onun kuklalarıyla ve onun gazabına uğrayanlarla ilgili bir haber olunca.
Hollanda dediğin ülkenin herhangi bir iradesi ve karar alma yetisi mi var? Belçika'nın var mı? Avusturya'nın var mı? Yunanistan'ın var mı? Norveç ABD isteklerine karşı gelebilir mi? Kore mesela ABD ima bile etmeden her istediğini yapmak zorunda olduğunun farkında değil mi? Japonya? Daha 70 sene önce 2 atom bombası yedikleri ülkenin sarsılmaz müttefiki gibi rol yaptığını herkes bilmiyor mu? Mecburlar.
Çünkü mühür kimdeyse Süleyman odur. Mühür Birleşik Devletler'i yöneten Yahudilerde. O yüzden onlar ne derse diğerleri yapmak zorunda. Yapmak için emir gelmesine bile gerek yok. Hissetmek zorundalar yapmaları gerekeni.
-
Hollanda kendi ayağına sıkıyor. şuan tekel olabilirsiniz ama Çin bunun altında kalmaz, yarın bir gün bu alanda da Çin dünyaya hakim olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 8 Eylül 2024; 14:13:27 >
-
Evet Mediaitek, Asus, Acer ve tsmc tayvanlı. eski tabirle milliyetçi çinlilerin oluşturduğu ülke.
eğer abd bu firmalara. çinli firmalara çip verilmeyecek derse, vermezler. abd bunu bir koz olarak kullanıyor. aynı şey elektrikli araç konusunda var ama orada herşey karşılıklı. onlarda kocaman çin pazarını kaybediyorlar. eskiden olsa afyon savaşları gibi çine saldırırdı ama hem onlar çok güçlü hem askeri hem ekonomik olarak.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Bu ambargolar ile Çin i bir süre yavaslatır sın ama durduramazsınız eu,us ve türevleri.
Çin aşmış artık,kuralları Çin belirliyor.size kalsa dünyanın vay haline |
İstedikleri kadar yırtınsınlar, ekonomik zulüm ittifakı gidici, zaman meselesi. Dünya Savaşı çıkarmadan marifet.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X