Şimdi Ara

vodafone 3g modemden turkcell çalışır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
2
Favori
17.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bir kaç gün önce vodafone dan 3g modem satın aldım, ve 5gb lık kotayı seçtim, taahütname doldurmadığım için istediğim zaman vazgeçebilirim. bulunduğum yerde vodafone 3g desteği yok ama turkcelin var. acaba vodafone 3g modeme turkcelden satın alacağım bir turkcel 3g destekli sim kartı taksam çalışır mı dersiniz? eğer böyle birşey olursa hem turkcelin 300 ytl lik modeminden kurtulmuş olurum tahahütnameyi de 2 yıllık almamış olurum zaten çok kullanmayacam işimi görecek süre bana yetsin yeterli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi divanidestan -- 8 Kasım 2009; 10:42:19 >



  • bu konuyu açtıktan sonra bir yazı buldum en nihayetinde ama ne kadar doğru bilmiyorum, denilene göre turkcell ve vodafone nun modemleri aynı chipset üzerinden çalışıyormuş o yüzden çalışırmış. sizin de bildiğiniz bir şey varsa yazarsanız sevinirim. böylece vodafone mağduru diğer kullanıcılarda uyanmış olurlar.
  • kendim yazıp kendim yorum yapıyorum, herhalde kimsenin bir bilgisi yok. Turkcell müşteri hizmetlerini aradım Teknoloji Uzmanı diğer operatördeki modemi kullanabileceğimi söyledi. Data hattı mı Turkcell'e transfer edebilir miyim diye sordum 1 dk müsade istedi 10 dk sonra geri döndüğün de onun da olabileceğini söyledi. Ertesi gün turkcell mağazına bu işlemi yapmaya gittim orada ki kadın da teknoloji uzmanını aradı aynı cevabı aldı. Fakat transfer işlemi gerçekleşmedi çünkü en az 90 gün süre geçmesi gerektiğini söylediler.

    Vodafone' a gidip hattımı iptal ettirmek istedim, böylece Turkcell' den sadece tarifeden yararlanıp sim kart almayı düşündüm. Ama vodafonedakiler 12 aylık vergi ücreti ve o ayın sabit ücretiyle beraber kapatabileceğimi söylediler (yani 45 ytl + 3ytl x 12 ay) çok saçma geldi ama her şartta değiştirecem. neyse eve geldiğim de mail kutumda 3 gün önce Turkcell' e attığım mailin cevabı gelmiş. BÖYLE BİRŞEY OLMAZ diye. Maili okuyanlar herhalde yanlış anladılar çünkü mailin cevabı aynen şöyleydi:

    Sayın XX,

    Farklı bir operatorden aldığınız modem ile Turkcell'in mevcut modem kampanyalarına dahil olmuyor.

    Talebinizi almayı isterdik. Ancak olumlu yanıt veremiyoruz.


    Ben kampanyalarına katılmak istemiyorum ki zaten ben direk tarifeden yararlanmak istiyorum. Neyse gelişme oldukça ben yine kendi kendime yazıp siz de okursunuz.




  • arkadasım ben denedım kullanbılıyorsun cevirmeli olarak baglanman lazım ama
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kurtoglu87

    arkadasım ben denedım kullanbılıyorsun cevirmeli olarak baglanman lazım ama


    yani otomatik bağlantı olmayacak ben kendim mauel olarak gerçekleştirecem öyle mi?

    bir sorum daha olacak yazılım olayı nasıl çözülüyor sim kartı takınca otomatik olarak mı yüklüyor yoksa ona gerek yok mu? biraz açarsan sevinirim. bu söylediklerin keyfimi yerine getirdi sağol var ol.
  • evet kendi bağlantını kendin kuracaksın çevirmeli bağlantı olarak türkcell le kullanmak istiyorsan *99# yi telefon numarası bölümüne yaz modemi de bağlantıya tanıt tamam dır bu iş
  • bu modem kontörlü hatta çalışan bahsettiğiniz E160E modeli mi? Eğer bu da çalışıyorsa en mantıklı tercih taahhüt falan vermeden bu modemi almak sanırım
  • Çok sıradan bir yöntem olacak ama Vodafone modemin içine sim kartı taktım. Turkcell Connect yazılımıyla açmaya çalıştım. Yazılım aygıtı görmedi
  • yukarıda bahsetmiş arkadaşlar çevirmeli bağlantı kullanarak olabiliyor ancak..
  • Aralarında 25TL fark var. Bence Vınn almak daha mantıklı hiç uğraşmaya gerek yok. Hem ileride yapacakları bir düzenleme yada şifreleme gibi birşeye karşı da hazırlıklı olunur...
  • ama vodafone de taahhüt yok en iyi tarafı bu zaten
  • Ağ bağlantılarıma girip soldaki menüden yeni bağlantı oluştura tıklıyoruz 1-internete bağlanı seçip ileri diyoruz gelen pencerede 2-bağlantımı ben ayarlayayımı seçip ileri diyoruz.gelen pencerede çevirmeli ağ modemi kullanarak bağlana tıklıyoruz.Gelen menüde 3G modemi işaretleyip ileri diyoruz.iss adı,kullanıcı adı,şifre bunları es geçip bağlantıyı oluşturduktan sonra bağlanabilirsiniz.E160E vodafone 3G modem ile ben avea 3G kullanıyorum bu şekilde sorunsuz.
  • arkadaşlar vodafone k3715 modem ile turkcell 3g ile bağlandım.arayüz programında ise Mobile Partner ve Dikkat edin TURKCELL Connect VINN Programını kullandım.Ancak Vodafone nin kendi programını arka plandan kapatınız.daha sonra turkcell connect programını açınız sadece bu kadar.
  • Vodafone R206 Vodem Cihazınız Varsa Turkcell Ayarlarla Ilgili Resim Bilgisi Ben Bu Şekilde Kullanmaktayım Beyinsiz Müşteri Hizmetleri Hiçbir Şekilde Yardımcı Olmamaktadır Sadece Insanları Sinir Küpü Etmekte O Yüzden Size Ayarları Resimli Bir Şekilde Gönderiyorum Güle Güle Kullanın



     vodafone 3g modemden turkcell çalışır mı?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • muratserik M kullanıcısına yanıt
    Allah razı olsun arkadaşım.
    Cihaz vodafone, hat TTNet olunca tam hezeyan oldu durum.
    Kimse yardım edemiyor çünkü bilgisizler. "Teleservice yollayın cihaz arızalı" dediler en sonunda; elbette hiç bir şey yapılmadan geri geldi cihaz, onlarla da konuştum boşu boşuna vakit harcadım; gişedekiler bilmiyor, teknik servistekilerle de konuşturmuyorlar. Numara kısmına hattımın numarasını, dns yerine de 192.168.0.1 ip numarasını yazdırmaya kalktılar.
    Yukarıdaki ayarların tamamını aynen yazarsanız ttnet(avea) için de geçerli, apn den bağlantı moduna kadar aynen yazılınca oluyor.
  • Akineton kullanıcısına yanıt
    Hocam ikinci el cihaz aldım. Bunun modem SSID ismini ve wifi şifresini nereden değiştirebilirim?


    Edit: Çözdüm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelica -- 6 Ağustos 2018; 22:32:49 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Angelica

    Hocam ikinci el cihaz aldım. Bunun modem SSID ismini ve wifi şifresini nereden değiştirebilirim?


    Edit: Çözdüm.
    Hocam nasıl çözdün anlatır mısın?
  • MehmetNY kullanıcısına yanıt
    Nerede takildiniz hocam?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Angelica

    Nerede takildiniz hocam?
    Hocam, modem isim ve şifresini nasıl değiştiriyoruz acaba?

    Peki hocam, Türk telekom'a göre apn'yi nasıl ayarlıyoruz?



    Hocam, birde ben bu Huewei r205'in windows tool'unu bulmuştum zamanında. Wifiden bağlanıp ince ayarları değiştirebiliyorduk. Muhtemelen sizde de yoktur; ama bir sorayım dedim.
  • MehmetNY kullanıcısına yanıt
    Pc ye baglayinca kendisi driver kuruyor zaten.

    Arayuzu de web uzerinden aciyorsunuz cihaz arkasinda yazan link uzerinden. Modem ismi sifresi burdan degistiriliyor.

    Apn konusunda turk telekom degil benimki o yuzden bilmiyorum ama nette turk telekom apn yazarsan kesin ise yarar bisey cikar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.