Şimdi Ara

Viyana`da Üniversite [Bilgilendirme] (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
404
Cevap
14
Favori
74.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: virs_61

vakıf üniversitelerini %50 burslu veya paralı kazansan da oluyor dimi?

Selam

Oluyor arkadasim. Dört yillik bir fakülteye yerlesmis olman yeterli.
  • teşekkürler bir sorum daha var sizde sanırım bilgisayar mühendisliği okuyorsunuz profilinize biraz baktım da:) giderken almancanız nasıldı sıfır almancayla türkiyede kurs alıp mı gittiniz birde dersleri hakkında bilgi verirmisiniz bil mühendisliğinin türkiyeye benziyor mu dersleri yani çok gereksiz dersler varmı kısaca dersleri söylersiniz sevinirim
  • merhaba ben ankarada atılım üniversitesinde üretim(makina) mühendisliği okuyorum..
    we 1 kaç ay önce viyanaya geçmeye karar werdim we kardeşimde bu sene öss ye girdi onada özel yazdırıp vviyanaya geçirmeyi düşünüoyum hatta işlemleri hallettik diyebilirim birtek kardeşimin kazandı belgesini bekliyoruz..okulda%100 ingilizce görüyorum zaten dile yeteneğim war almancayıda halledebilceğimi düşünüyorum .tek we aklımda olan soru şu dersler...beni özelde zorluyorlkardı açıkcası oradada bu warmı?arkdaşım 5 kat zor olduğunu söyledi açıkcası korktum..bu konuda bilgi weriseniz çok sevinirim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: WoraZ

quote:

Orijinalden alıntı: alperbaba

peki viyana üniversitesinin denkliği varmıdır.?
    birde 2 tane arkadaşım orada okuyor 2 sene önce açık öğretime kayıt olup direk başvuru yaptılar şimdi sanırım açık öğretim işi kalktı....kendileride aynı şeyi söylüyor birde bana dediklerine göre yeni sistemde trden 4 yıllık hangi bölüm olursa olsun okul özel bile kazanırsan kazandı belgesi ile yani viyanaya gelip dil kursunu geçersen direk istediğin bölümde okursun diyor....sizce nekadar doğru konuşuyorlar ?

Viyana üniversitelerinin denkliği tabii ki vardır ve arkadaşlarının dedikleri de tam olarak doğru. Sınav vs olmadan doğrudan okula kayıt alabilirsin. Özel ya da Kıbrıs üniversiteleri de dahil herhangi birine yerleşme hakkını elinde tutman yeterli. Hem de yılda 760 Euro okul ücretiyle.

teşekkürler...
    birde orada 4 kişinin kalabileceği evler nekadardır 4 kişi gideceğizde...

• Merhaba Arkadaşlar,

Son yazımdan sonra eklenenlere bir göz attım, aklımda kaldığınca bir şeyler yazmak gereği duydum.

- öncelikle Vakıf üniversitesi kazanmak yeterli, kesinlikle kayıt gerekmiyor denmektedir. Bu doğru ancak bazen (gerçekten nadiren olan bir durum) üniversite sizden öğrenci oldugunuza dair belge de isteyebiliyor. Elbette 1 eylül tarihini kaçırırsanız kesinlikle öğrenci belgesi istiyor ancak zamanında başvursanız bile nadiren de olsa istenebiliyor. Bundan dolayı eğer imkanınız varsa en düşük devlet üniversitelerini de yazın ve maddi yönden sıkıntınız yoksa özel dahi kazansanız kayıt yaptırın, eğer sizden öğrenci oldugunuza dair belge istenirse bu şekilde ıspatlarsınız. Bir Danışmanlık şirketi olarak bu uyarıyı yapıyoruz öğrencilerimize. Birçoğu bu riski alıyor haklı olarak (özel üniversite ücretleri malum).

- Okul zorluk derecesi 5 kat 99 kat gibi standartlara bağlı değil. Ancak EN AZ Türkiye'de okumak kadar zor (istisai bölümler hariç - siyaset/politika, iletişim gibi bunlar taksici bölümü olarak geçer ve epey basittir). Özellikle Viyana Ekonomi Üniversite ciddi çalışma gerektirir. Keza Teknik üniversitede aynı ciddiyet olmadan bitirilemez. Ancak düzenli çalışırım, aylaklık yapmam diyorsanız ve maddi yönden kötü durumda değilseniz (haftada 4 gün işe gidip, okulu bitirmeyi beklemek hayalcilik olur) her şey insan için, mezun olursunuz.

- Her ne kadar bu işin ticaretini yapsak da, eğer bir danışmanlık firması aracılığı ile işlemlerinizi halletmeyecekseniz, bu siteden, Turkstudent (http://www.turkstudent.net/content/category/638/avusturyada-egitim.html ) sitesinden epey bilgi alabilirsiniz. Eğer bulamadığınız bilgiler olursa danışmanlık firmalarına sorun, temsilcileri, viyana büroları gerekli araştırmayı yapıp size geri dönüş ile bilgilendirme yaparlar, yapmayanlar zaten...

Bir döneminiz Kabul ve Vize beklemekle geçeceğinden, Üniversite öğrencilerinin derslerine devam etmesinde, lise mezunlarının da en kısa sürede almanca kursuna giderek en azından temel bilgiler edinmesinde fayda var, zamanı boşa harcamayın en az 4 ay sürüyor işlemler.

Herkese Başarılar

• Herkese selamlar. Sorulari tek tek cevaplayayim;

@virs_61 ; Evet, bilgisayar mühendisligi okuyorum. Viyanaya gitmeden önce 5 ay Almanca kursu yaptim. Yani bos gitmedim Almanca olarak. Sana da kesinlikle bunu öneririm. Defalarca söyledim, bir kez daha söylüyorum. Viyana`ya Almanca bilmeden gelmeyin. Dersler ise, hayir, gereksiz ders oldugunu düsünmüyorum. Egitim gayet iyi diyebilirim. Ilk dönemde Matematik, Java, Bilgisayar Teknolojisinin Gelisimi, Bilgisayar Mühendisliginin Temeli gibi dersler var. Yani fizik, kimya falan görmüyoruz..

@cemren06 ; Dile yetenegin varsa Almanca`yi da ögrenirsin diye düsünüyorum. Biraz calismana bagli acikcasi. Bunun disinda, Makina Mühendisligi gercekten zor bir bölüm burda. Ancak okunmayacak gibi de degil. Okuyan tanidigim bir arkadasim var. Düzenli calisarak suanda iyi gittigini söyleyebilirim. Yani gerek dil, gerek okuldaki basarin sana bagli tamamen. Ekstradan önüne burda kimse engel koyamaz okulda falan. Derslere düzenli katilirsan, sorun olacagini zannetmiyorum.

@alperbaba ; Ortalama 40 m2 evlerin aylik kiralari yerine göre degismekle birlikte 350-400€ arasinda. Iki kisi anca kalabiliyor oralarda. Siz dört kisi oldugunuza göre yaklasik 700-800€ arasinda bir ev bulabilirsiniz diye düsünüyorum. Belki daha fazladir. Cünkü vize alabilmeniz icin her kisinin kira kontrati olmasi gerekiyor. Bu tarz büyük evlere de dört kisilik kira kontrati cikariyorlarsa eger, kiralar da yüksektir. Ayrica üc kira bedeli depozito, üc kira bedeli de hava parasi, yani adama harclik vericeksiniz. Genelde böyledir ev durumlari. Tavsiye istersen, ilk gidiste ev tavsiye etmem. Yurtlar daha rahattir.

• Morger hocam kolay gelsin.
    bilgisayar mühendsliği okurken matematik görmüyormusunuz (tüm ders programını yazssanız zor değilse iyi olur)
    peki ilerde matematik veya fizik kimya felan görücekmisiniz?
    Soruarımla boğdum kusra bakma
  • quote:

Orijinalden alıntı: Acuster

Morger hocam kolay gelsin.
    bilgisayar mühendsliği okurken matematik görmüyormusunuz (tüm ders programını yazssanız zor değilse iyi olur)
    peki ilerde matematik veya fizik kimya felan görücekmisiniz?
    Soruarımla boğdum kusra bakma

Selam

Müsait oldugum sürece tüm sorulara cevap vermeye calisacagim, önemli degil.
    Okulun birinci ve ikinci dönemi, yani ilk yil haricinde Matematik dersi yok. Ama isterseniz ilk döneminizde iki matematik dersini de alip bir daha karsilasmassaniz. Yani senin tercihin kisaca. Yani fizik, kimya falan gözükmüyor programda. Yok da yani, hic duymadim okuyanlardan. Genel olarak bilgisayara yönelik proje, sunum gibi seyler var ileriki dönemlerde.
    Bunun disinda; Bilgisayar Mühendisligi, dal olarak da Yazilim Mühendisligi`nin ders programi linkini veriyorum. Almanca, ama göz gezdirebilirsin.

http://tuwis.tuwien.ac.at/zope/_ZopeId/39768078A4fcDhlCSiI/tpp/lv/lv/sp/spfach_html?kode=534&spsem=2006U

• quote:

Orijinalden alıntı: vindobona

Merhaba Arkadaşlar,

Son yazımdan sonra eklenenlere bir göz attım, aklımda kaldığınca bir şeyler yazmak gereği duydum.

- öncelikle Vakıf üniversitesi kazanmak yeterli, kesinlikle kayıt gerekmiyor denmektedir. Bu doğru ancak bazen (gerçekten nadiren olan bir durum) üniversite sizden öğrenci oldugunuza dair belge de isteyebiliyor. Elbette 1 eylül tarihini kaçırırsanız kesinlikle öğrenci belgesi istiyor ancak zamanında başvursanız bile nadiren de olsa istenebiliyor. Bundan dolayı eğer imkanınız varsa en düşük devlet üniversitelerini de yazın ve maddi yönden sıkıntınız yoksa özel dahi kazansanız kayıt yaptırın, eğer sizden öğrenci oldugunuza dair belge istenirse bu şekilde ıspatlarsınız. Bir Danışmanlık şirketi olarak bu uyarıyı yapıyoruz öğrencilerimize. Birçoğu bu riski alıyor haklı olarak (özel üniversite ücretleri malum).

- Okul zorluk derecesi 5 kat 99 kat gibi standartlara bağlı değil. Ancak EN AZ Türkiye'de okumak kadar zor (istisai bölümler hariç - siyaset/politika, iletişim gibi bunlar taksici bölümü olarak geçer ve epey basittir). Özellikle Viyana Ekonomi Üniversite ciddi çalışma gerektirir. Keza Teknik üniversitede aynı ciddiyet olmadan bitirilemez. Ancak düzenli çalışırım, aylaklık yapmam diyorsanız ve maddi yönden kötü durumda değilseniz (haftada 4 gün işe gidip, okulu bitirmeyi beklemek hayalcilik olur) her şey insan için, mezun olursunuz.

- Her ne kadar bu işin ticaretini yapsak da, eğer bir danışmanlık firması aracılığı ile işlemlerinizi halletmeyecekseniz, bu siteden, Turkstudent (http://www.turkstudent.net/content/category/638/avusturyada-egitim.html ) sitesinden epey bilgi alabilirsiniz. Eğer bulamadığınız bilgiler olursa danışmanlık firmalarına sorun, temsilcileri, viyana büroları gerekli araştırmayı yapıp size geri dönüş ile bilgilendirme yaparlar, yapmayanlar zaten...

Bir döneminiz Kabul ve Vize beklemekle geçeceğinden, Üniversite öğrencilerinin derslerine devam etmesinde, lise mezunlarının da en kısa sürede almanca kursuna giderek en azından temel bilgiler edinmesinde fayda var, zamanı boşa harcamayın en az 4 ay sürüyor işlemler.

Herkese Başarılar

Selam,

Hocam tercih sonuçları açıklandıktan hemen sonra işlemleri bir eğitim danışmanı şirketle başlatsak, ne zamana kadar Viyana'ya gideriz ortalama? Dil kursu için soruyorum aslında bu soruyu, yani gidene kadar ne kadar süre burda dil kursuna gitmeye vakit kalıcak..

• En erken Aralık, Ortalama Ocak, Şubat gibi Viyana'da olursunuz. Kursa gidecekseniz eğer biz öğrencilerimize aralık sonuna adar gitmelerini/kayıt olmalarını tavsiye ediyoruz.
  • quote:

En erken Aralık, Ortalama Ocak, Şubat gibi Viyana'da olursunuz. Kursa gidecekseniz eğer biz öğrencilerimize aralık sonuna adar gitmelerini/kayıt olmalarını tavsiye ediyoruz.

Teşekkürler bilgi için.. Yani yarın kursa başlasak gitmeden 5 ay kurs yapmış oluruz bu durumda.. Az zaman değil.. Ben bu sene full kurs yapıp seneye gitmeyi düşünüyorum..
  • quote:

En erken Aralık, Ortalama Ocak, Şubat gibi Viyana'da olursunuz. Kursa gidecekseniz eğer biz öğrencilerimize aralık sonuna adar gitmelerini/kayıt olmalarını tavsiye ediyoruz.

Hocam iyi geceler,

Ben bu sene üniversiteye yerleşmeyip, önümüzdeki yıl boyunca full Almanca kursu yapmayı düşünüyorum. Bu dönem içerisinde bir iki kere Viyana'ya turist olarak gidip ortama bakma, kendimi Viyana'da okumaya hazırlamamda çok iyi olacağını tahmin ediyorum.. Viyana'da 1 aylığına falan hızlandırılmış Almanca kursu almam gibi bir imkan var mı? Sene içerisinde birkaç kere kısa süreli kurs için Viyana'ya gitmem sanırım beni üniversiteye hazırlama da çok faydalı olur..

Böyle kısa süreli (1 aylık falan) Viyana'da Almanca kursu yapma imkanımız var mı? Ve yukarda geçirmeyi düşündüğüm 1 yıllık süreç ne kadar mantıklı bir karar?.. Sizce gereksiz mi olur 1 sene burada durmak? Yoksa gerçekten seneye TU Wien Mimarlık'ta işimi kolaylaştırır mı?

Biliyorum çok sıktım sizi durmadan ama bir karar vermem gerek artık..

Teşekkürler şimdiden..

• Şöyle bir yol izleyebilirsin. Üniversiteye başvurma oturma iznini bu dönem halletmeye çalış o arada Türkiye'de bir Almanca kursuna yetiş. Eğer işlerin çok uzamaz da sadece 1 dönem evrak işleriyle kaybedersen daha sonra üniversitelerin hazırlık kursları var ordan devam edersin. Hem orada yaşayıp oradaki insanlarla konuşarak (mümkünse yabancılarla takıl) daha rahat öğrenirsin dili.
  • merhaba sorum olucaktı.viyana üniversitesi iletişim bilimleri hakkında bilgi verirmisiniz?mülakatla alıyor diye bişey duydum ne kadarı doğru acaba.bide bu sanat okullarında mülakatsız alanı varmı müzik bölümünde.şimdilik sorularım bunlar
  • Anarchitekt,

Durumunu tam anlayamadım,

eğer bu sene LYS sınavına girdiyseniz ve TU'da okumayı düşünüyorsanız başvurunu şimdiden yapın işlemler zaten bir döneminizi kaybetmenize neden oluyor.
    Eğer seneye sınava girecekseniz ve dolayısıyla TU'ya seneye gidecekseniz, türkiye'de almanca kursu yapmanız daha mantıklı, en azındna istanbul'daysanız göthe institut çok iyi bir tercih olur. Ortamı görmek için 1 aylık almanca kursu için Viyana'ya gidebilirsiniz elbette. Ama çok uzun süreli mümkün değil , vize de problem çıkabiliyor bu şekilde olunca.

Yigits,

Dediğiniz doğru, Tıp bölümler, psikoloji, iletişim bölümleri için giriş sınavı var ve kontenjan sınırlaması da var. İletişim de lisans üstü için böyle bir sınav ve sınırlama yok. Sanat bölümleri için de geçerli bu durum, türkiye'de nasıl özel yetenek sınavı varsa Viyana'da da var. Şubat ayında yapılıyor sınavları.

• quote:

Anarchitekt,

Durumunu tam anlayamadım,

eğer bu sene LYS sınavına girdiyseniz ve TU'da okumayı düşünüyorsanız başvurunu şimdiden yapın işlemler zaten bir döneminizi kaybetmenize neden oluyor.
    Eğer seneye sınava girecekseniz ve dolayısıyla TU'ya seneye gidecekseniz, türkiye'de almanca kursu yapmanız daha mantıklı, en azındna istanbul'daysanız göthe institut çok iyi bir tercih olur. Ortamı görmek için 1 aylık almanca kursu için Viyana'ya gidebilirsiniz elbette. Ama çok uzun süreli mümkün değil , vize de problem çıkabiliyor bu şekilde olunca.

Yigits,

Dediğiniz doğru, Tıp bölümler, psikoloji, iletişim bölümleri için giriş sınavı var ve kontenjan sınırlaması da var. İletişim de lisans üstü için böyle bir sınav ve sınırlama yok. Sanat bölümleri için de geçerli bu durum, türkiye'de nasıl özel yetenek sınavı varsa Viyana'da da var. Şubat ayında yapılıyor sınavları.

Hocam bu sene LYS sınavına girdim, ama hem dil, hem ortama ayak uydurabilme açısından eğitimimi 1 sene ertelemeyi düşünüyorum yani.. Bu sene başvurmayıp seneye başvurmayı düşündüm Tu Wien'e.. Bu önümdeki boş 1 sene içerisinde de full Almanca kursu ve arada Viyana'ya giderek dil kursu yapma, ortama alışma süreci geçirmeyi düşündüm.. Böyle geçireceğim bir süreç sizce gereksiz mi olur, yoksa bu dönem Viyana'ya gidene kadar TR'de alacağım dil kursu bana yeterli olur mu?(dediğinize göre 4 ay falan) Demeye çalışmıştım..

• Benim dediğim yoldan şaşma bu sene başvurmayıp seneye başvursan gene fazladan zaman kaybedeceksin, sanırsam tam başvurma olayını anlayamamışsın. Büyük ihtimal vindobona'da benim dediğim yolu önerecek sana

Belki bilmiyosundur diye söyliyeyim başvurun gelir gelmez okula başvurmak zorunda değilsin (yanlış hatırlamıyorsam) sana 2 sene süre tanıyor. Sürede tam emin değilim ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D06A31849 -- 1 Ağustos 2010; 14:44:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2shae

Benim dediğim yoldan şaşma bu sene başvurmayıp seneye başvursan gene fazladan zaman kaybedeceksin, sanırsam tam başvurma olayını anlayamamışsın. Büyük ihtimal vindobona'da benim dediğim yolu önerecek sana

Belki bilmiyosundur diye söyliyeyim başvurun gelir gelmez okula başvurmak zorunda değilsin (yanlış hatırlamıyorsam) sana 2 sene süre tanıyor. Sürede tam emin değilim ama

Bu dönem Tu Wien'e başvurduğumda, işlemler vs. uzun süreceği için zaten öbür sene mi başlayabilicem hazırlık sınıfına?

Bu arada bilgi için saolun, ben de öyle bişeyler hatırlıyorum sanki..

• Yani işlemler kişiden kişiye değişiyor kimisinin okul kabulu 2 ayda kimisinin 6 ayda geliyor oturma izni desen öyle, 1 seneye yakın bekleyen insanlar oluyormuş (tabi bunlar çok uç örnekler ama olmuyor da değilmiş). Bence 4 senelik biryeri bu sene kazanır kazanmaz TU'ya başvur. Ne kadar erken başvurursan kafan o kadar rahat eder.
    Dediğim gibi o başvuru esnasında burada herhangi bir Almanca kursa gidebilirsin (Goethe var mesela)
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2shae

Yani işlemler kişiden kişiye değişiyor kimisinin okul kabulu 2 ayda kimisinin 6 ayda geliyor oturma izni desen öyle, 1 seneye yakın bekleyen insanlar oluyormuş (tabi bunlar çok uç örnekler ama olmuyor da değilmiş). Bence 4 senelik biryeri bu sene kazanır kazanmaz TU'ya başvur. Ne kadar erken başvurursan kafan o kadar rahat eder.
    Dediğim gibi o başvuru esnasında burada herhangi bir Almanca kursa gidebilirsin (Goethe var mesela)

Teşekkürler..

Biraz da, kabul gelene kadar yapacağım kursun bana yeterli gelmeyeceğinden çekiniyorum. Sonçuk olarak 4 ay falan yeterli olmayabilir. Ama seneye kalırsam hem 1 yıldan fazla kurs yapma mkanım var hem de turist olup Viyana'ya ara sıra gitmeye, hatta kısa süreli dil kursuna gitmeye imkanım olacak..

Düşüneyim biraz daha ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARTER_10 -- 1 Ağustos 2010; 15:08:57 >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.