Şimdi Ara

Viyana`da Üniversite [Bilgilendirme] (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
404
Cevap
14
Favori
74.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Anarchitekt

quote:

Orijinalden alıntı: gokhandavid

ilk sorum Dgs den herhangi bir makine mühendisliğini kazanırsam Viyana Teknik üniversitesine kayıt hakkım varmı???

ikinci sorum makine mühendisliğinde 3 sene boyunca toplam kaç ders var??? bir de zorluğu nedir???

yardımlarınız için teşekkürler...

Hocam ben bildiğim kadarıyla cevaplıyayım.. DGS'den geçiş yaptıktan sonra sanırım kayıt yaptırabilirsiniz.. ÖSYM'nin belirttiği bir yere yerleşmeniz gerek bu kesin..

Zorluğuna gelince Makine Müh. zaten zor, TR'de 4 yılda zor bitiriliyor bu bölüm orda bitirmek daha zordur diye düşünüyorum.. Ek olarak Almanca öğrenmenin de getirdiği zorluk vardır diye düşünüyorum. 3 sene boyunca toplam kaç sene olduğunu bilmiyorum ama 3 sene içerisinde bitirmenin zor olacağına adım gibi eminim.

Benim durum baya karışık DGS sonuçlar açıklanmadı ama mühendislik zor gibi bu sene devlet üniversitesi olarak Otomotiv öğretmenliğine puanım yeticek gibi ve bir karar vermem gerekecek ya öğretmenlik yazıcam yada öğretmenlikten vazgeçip özel üniversitelerden birinden mühendislik yazıp viyana Teknik makine mühendisliğine kayıt yaptırıcam...

birde özel üniversitelerden Kıbrıs kazanıldığı zaman kayıt hakkı veriliyormu... çünkü ben birkaç yazıda kıbrısa zorluk çıkartıldığını duydum???
    olmazsa diğer 3 özel üniversiteyi yazıcam...

• öncelikle iyi günler.. yazıyı yazan ve katkıda bulunan tüm arkadaşlara sonsuz teşekkürlerimi bir borç biliyorum. internette uzun zaman gezinmeme rağmen hiçbir bilgiye ulaşamadım bu site hariç. ve hiçbir foruma üye olmamış bi insan olarak sayenizde ilk defa bir siteye kayıt yaptırdım.
    şimdi geçelim sorularıma
    ben viyanada üniversite okumak istiyorum.ygs puanım kötü sayılmaz yanlız işletme tarzı bölümler tutuyor.özel okullarda mühendislikle ilgili sıkıntı yaşanıcağını hiç sanmıyorum . özel üniversitelerle ilgili araştırma yaparken viyana üniversitesini farkettim. öncelikle almanca bilgim sıfır yes no bile bilmiyorum... ama düzgün çalışmayı başarabilen bir öğrenciyim ders çalışma konusunda sıkıntı çıkıcağını sanmıyorum
    öncelikle almanca kursunda 3 dönem alıp almancayı veremeyenler atılıyormu? almanca eğitimi anladığım kadarıyla okulda veriliyor.yani birnevi hazırlık gibi türkiyedeki üniversiteler gibi.düşündüğüm gibi değilse nasıl bir eğitim alınıyor? okulun belirlediği bi kursa gidipmi yapılır yoksa türkiyedeki gibi hazırlık sınıfı tarzındamı ? verilen kurslar hangi dilde eğitim veriyor ? türkcedir umarım. bir öğrencinin aylık 1 milyar civarında yaşaması mümkünmüdür?( okumaya giden bir öğrencinin gece hayatı vb. hiçbir gider sayılmadığı zaman ) ve ne şekilde kayıt işlemleri yapılır? konuyu okumadı diye bakmayın tümünü okudum merak ettiğim ne yapılması gerektiği.başvuru için geç kalmış sayılırmıyım ? şimdiden cevaplarınız için teşekkürlerimi sunuyorum

• @gokhandavid,

Açıköğretim, ikinci öğretim harici, TC'deki üniversiteler (devlet özel farketmiyor) ve kktc üniversitelerinden birini kazanmanız kafi. ancak tavsiye şudur ki, imkanınız varsa üniversiteye kayıt olun ve öğrenci statüsü ile başvurun.

@Mlyy ,

Esasen birçok forumda cevapları var sorularınızın ama ben bir daha açıklıyayım,

Avusturya'ya giden öğrencilerin nerdeyse tamamı sıfır almanca ile gitmektedir. Ortalama 2 dönemde almanca kursu bitiyor ancak 4 dönem hakkınız var eğer bu 4 dönemde bitiremezseniz okul kabulünüz iptal oluyor haliyle vize de alamıyorsunuz, netice olarak avusturya macerası bitiyor ama ben bu kadar kabiliyetsiz bir öğrenci hiç görmedim, genelde 2 en fazla 3 dönemde bitiriliyor.
    Almanca kursu almanca veriliyor, ve binlerce öğrenci bu şekilde öğreniyor, sadece türkelr değil her milletten insan oluyor, sıkıntılı bir durum değil.
    Almanca eğitimi okulda verilmiyor, okulla alakalı kurslar var, zaten genelde 3 almanca kursuna kayıt yaptırılıyor, bu detay işin en basit kısmı, almanca konusunda çok da takılmamanızı tavsiye ederim.

Ortalama bir öğrencinin masrafı 600-700 euro ancak uygun yurt/ev ve biraz ekonomik davranmayla 500 euro ile geçinilebilir (1000 tl yapıyor yaklaşık).

1 Eylül
    1 şubat
    son başvuru tarihleri, bu dönem için geç kalmadınız ancak işlemlere başlamınız gerekiyor.

Danışmanlık firmaları aracılığıyla işlemlerini halledebilirsiniz (biz gibi)
    ya da internetten gerekli bilgileri toparlayabilir ve kendi başvurunuzu yapabilirsiniz. Ancak vize başvurusu sırsında avusturya'da kalacağınız ikamet yerini bildirmeniz gerekiyor, bunun içni şimdiden uğraşmalısınız eğer kendiniz halledecekseniz.

Kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vindobona -- 23 Temmuz 2010; 13:51:27 >

• cevaplarınız için teşekkürler
    hangi bölümleri önerebilirsiniz ? aklımda temel olarak Bilişim management, uluslararası işletme, istatistik gibi bölümler var. bu bölümler zormudur ? üniversite bittiği zaman türkiyedeki işletmeciler gibi iş bulamama gibi bir durum söz konusumudur ?
  • birde başka bi sorum olcak. diyelim biz burda özel üniversitede yönetim bilişim sistemlerine giriş belgesini aldık. öğrenci belgesini kayıt yaptırmadan alabiliyormuyuz ? diyelim kayıt yaptırmak zorunda kaldık o zaman lise diplomasını oraya vermemiz gerekmiyormu ? bide bu kadar güzel bi üniversite neden bu kadar kolay öğrenci alıyo biraz terslik yokmu ??
  • ard arda 3 soru olcak ama diyelim viyana teknikde endüstri okuyoruz okul zorladı bizi viyana ünide ua işletme okuma şansımız varmı geçiş ?Hak tanındığı halde neden çoğu insanlar viyanaya gitmiyor ? tüm kayıtlar kabul olıcak diye bir durum yok galiba öyleyse elemeyi neye göre yapıyorlar? teknik üniversiteyimi yoksa viyana üniversitisindenmi çıkınca iş bulma ihtimalimiz artar
  • Mlyy,

- bölüm konusunda yazdıkların birbiri ile çok alakalı değil. açıkcası hangisini okumak istiyorsanız onu tercih etmeniz gerekiyor. bu konu ileride de sorun çıkarır keza istediği bölümü okumayan öğrenciler bölüme ve derslere ilgisiz olabiliyorlar.
    bir bölümün kolaylığını ya da zorluğunu da o bölümü okumak isteyip istememek belirler. sözel bölümü seven biri sadece iş imkanları için teknik bir bölüm okumak isterse ve bunun için uğraşırsa çok zorlanır, hatta okul bittikten sonra sektörde bile istediği verimi alamayabilir. Tercih size kalmış.

- Öğrenci belgesi gerekmiyor, ÖSYM yerleştirme belgesi yeterli oluyor. Misal işletme okuyacaksanız eğer ÖSYM yerleştirme belgesinde işletme yazması yeterlidir. istisnalar: açıköğretim ve ikinci öğretim.
    Avusturya üniversitelerinin eğitim sistemi bir lütuf değildir, genelde birçok avrupa ülkesinde koşullar az çok benzer. Avusturya'yı cazip kılan özellik, almanca bilmeden üniversite kabulü veermesi ve vize alınabilmesi.

- Eğer güncel bir değişiklik olmadıysa, yabancı öğrenciler 5 sene geçmeden başka bir bölümde okuyamazlar. Gerçi mitbelege denen bir sistem var, okuyabiliyorsunuz ama karışık. En güzeli en baştan istediğiniz bölümü seçmek ve o bölümde devam etmek.
    Elemeyi neye göre yapıyorlar sorusu çok geliyor, belli bir kriter yok. Özellikle bu soruya net cevap verecek bir kurum da yok, kaldı ki avustury üniversiteleri de buna net cevap vermiyor. Eğer belgeler eksiksiz ve zamanında ellerinde olursa, ekstrem bir durum olmadıkca kabul veriyorlar. Bu sadece TC vatandaşları için değil tüm ülke vatandaşları için de bu şekilde. Tabi bazı bölümlere kısıtlamalar geldi, giriş sınavı şeklimde, misal tıp bölümleri ve iletişim gibi ancak bu istisnai bölümler haricinde kabul alamayan kişiler genelde apostil, noter, tercüme gibi teknik detaylarda hata yapanlar oluyor.

- iş bulma konusu: bunu şimdiden düşünmemek gerekir. hagi bölümü okursanız okuyun, eğer kendinizi iyi geliştirirseniz, almancayı ve tabi ingilizceyi iyi öğrenirseniz, biraz da şansınız olursa (ki iş hayatında şans, torpil vesaire epey bir önemli) güzel iş bulabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: vindobona

Mlyy,

- bölüm konusunda yazdıkların birbiri ile çok alakalı değil. açıkcası hangisini okumak istiyorsanız onu tercih etmeniz gerekiyor. bu konu ileride de sorun çıkarır keza istediği bölümü okumayan öğrenciler bölüme ve derslere ilgisiz olabiliyorlar.
    bir bölümün kolaylığını ya da zorluğunu da o bölümü okumak isteyip istememek belirler. sözel bölümü seven biri sadece iş imkanları için teknik bir bölüm okumak isterse ve bunun için uğraşırsa çok zorlanır, hatta okul bittikten sonra sektörde bile istediği verimi alamayabilir. Tercih size kalmış.

- Öğrenci belgesi gerekmiyor, ÖSYM yerleştirme belgesi yeterli oluyor. Misal işletme okuyacaksanız eğer ÖSYM yerleştirme belgesinde işletme yazması yeterlidir. istisnalar: açıköğretim ve ikinci öğretim.
    Avusturya üniversitelerinin eğitim sistemi bir lütuf değildir, genelde birçok avrupa ülkesinde koşullar az çok benzer. Avusturya'yı cazip kılan özellik, almanca bilmeden üniversite kabulü veermesi ve vize alınabilmesi.

- Eğer güncel bir değişiklik olmadıysa, yabancı öğrenciler 5 sene geçmeden başka bir bölümde okuyamazlar. Gerçi mitbelege denen bir sistem var, okuyabiliyorsunuz ama karışık. En güzeli en baştan istediğiniz bölümü seçmek ve o bölümde devam etmek.
    Elemeyi neye göre yapıyorlar sorusu çok geliyor, belli bir kriter yok. Özellikle bu soruya net cevap verecek bir kurum da yok, kaldı ki avustury üniversiteleri de buna net cevap vermiyor. Eğer belgeler eksiksiz ve zamanında ellerinde olursa, ekstrem bir durum olmadıkca kabul veriyorlar. Bu sadece TC vatandaşları için değil tüm ülke vatandaşları için de bu şekilde. Tabi bazı bölümlere kısıtlamalar geldi, giriş sınavı şeklimde, misal tıp bölümleri ve iletişim gibi ancak bu istisnai bölümler haricinde kabul alamayan kişiler genelde apostil, noter, tercüme gibi teknik detaylarda hata yapanlar oluyor.

- iş bulma konusu: bunu şimdiden düşünmemek gerekir. hagi bölümü okursanız okuyun, eğer kendinizi iyi geliştirirseniz, almancayı ve tabi ingilizceyi iyi öğrenirseniz, biraz da şansınız olursa (ki iş hayatında şans, torpil vesaire epey bir önemli) güzel iş bulabilirsiniz.

Okulu bırakıp geri dönenlerin mi sayısı daha fazla yoksa mezun olanların mı?

• Merhaba,

Biz şirket olarak, ne öğrencilere ne velilerine avusturya üniversitelerinin kolay olduğunu söylüyoruz nede giden herkesin mezun olduğunu.
    Özellikle, almanca kursunda ve üniversiteye başlandığından düzenli olarak çalışılması gerektiğini, Avusturya üniversitelerinin bazı malum diğer yurtdışındaki üniversiteler gibi kolay olmadığını, en az Türkiye'de okumak kadar zor olduğunu açıklıyoruz.

Boş vaadlerde de bulunmuyoruz, birçok yer, gittiğinizde işiniz hazır kendi paranızı kazanırsınız da demektedir.

Dediğim gibi,

Avusturya'da üniversite okumak isteyenler,

Ciddi ve düzenli bir şekilde çalışacağınıza inanmalısınız. Aksi halde dönenler ya da taksiciliğe, bulaşıkcılığa terfi eden öğrencilerden olursunuz:)
  • iyi günler.
    bu gün berbat bi haber aldım viyanada üniversite okumak için banka hasabında yaklaşık 25 milyarlık bi para bulunması gerekiyormuş üstelik bu para kullanılamıyor sadece bankada kalıyormuş
    ve öğrendiğime göre çoğu firma bunu son anda söyleyip öğrencinin türkiyedeki üniversite kayıt imkanı kalmadığı zaman söylüyormuş bundan neden hiç söz etmiyo malum firmalar para kazanmak için insanların gelicekleriyle oynamak ne kadar doğru

• quote:

Orijinalden alıntı: Mlyy

iyi günler.
    bu gün berbat bi haber aldım viyanada üniversite okumak için banka hasabında yaklaşık 25 milyarlık bi para bulunması gerekiyormuş üstelik bu para kullanılamıyor sadece bankada kalıyormuş
    ve öğrendiğime göre çoğu firma bunu son anda söyleyip öğrencinin türkiyedeki üniversite kayıt imkanı kalmadığı zaman söylüyormuş bundan neden hiç söz etmiyo malum firmalar para kazanmak için insanların gelicekleriyle oynamak ne kadar doğru

Kaç yaşındasınız, Avusturya yaşınıza göre belirliyor hesabınızda bulundurmanız gereken ücreti.

24 yaşa kadar 5200 Euro kadar, 24 yaş üstü için 9000 Euro kadar hesapta bulundurulması gerektiğini biliyorum ve bu koşulların danışmanlık şirketleri tarafından değil bizzat konsolosluklar tarafından belirlendiğini lütfen göz önünde bulundurun.

Geçtiğimiz sene şöyle bir durum söz konusu olmuştu, öğrencilerin okul kabulleri geldi, vize başvurusuna gidildi. Evraklar vize başvurusundayken hesapta bulundurulması gereken miktar birden bire arttırıldı ve vize alım işleri oldukça gecikti. Kafalarına göre değiştirebiliyorlar kriterleri. Bu durumlarda bilip bilmeden danışmanlık firmalarını karalamayın.

• Selam..

Bayadir bakamadim konuya. Gereken cevaplar da verilmis gerci arkadaslara..

Su bankadaki para mevzuuna gelince. Vizeye basvururken sizden güvence olarak bir para göstermenizi istiyorlar banka hesabinizda. Bu parayi Avusturya`ya gelip Schengen vize kartinizi aldiktan sonra cekebilirsiniz. Bende borc olarak almistim bu parayi ve cektikten sonra hemen geri yolladim.
    Miktari ise ben 19 yasimda basvurdugumda 4100 € luk bir teminatla basvurmustum. Bu civarlarda bir para yeterli olacaktir.. Ancak söyle bir durum var, vizeniz bittigi zaman uzatmaniz gerekecek Avusturya`da iken. Yani geldikten bir yil sonra. Bu vize uzatma islemi sirasinda da yine ayni sekilde bi 4100 € civarinda para göstermeniz lazim bankada. Gene borc alip geri ödeme seklinde yapabilirsiniz..

@vindobona; özel mesaj atiyorum size. Bir konuda danismam lazim..
  • höt deyince 9bin euro bulunabilicek bir rakam değil ki insanların bilgilendirmesi gerekir üniversiteyle gözünü boyaması değil. bu arada viyana ekonomi üniversitesi uluslararası işletme hakkında bilgisi olan varsa sevinirim.sırf o 9bin euro için arabamı satıcam
  • altını çizerek sormak istiyorum viyana ekonomi üniversitesi , uluslararası ticaret hakkında okuyan fikri olan ufacık bi bilgi bile benim için altın değerinde yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar
  • konuyla alakalı arkadaşlara bir sorum olacak
    burda ekonomi bölümünü kazanarak giden biri(tu wien) orda yine ekonomi okumak zorunda mı mesala mühendislik okuyabiliyor mu istese
    konuyla alakalı acill yadım bekliyorum.
  • Arkadaşlar kafama takılan bir soru var.Ben herhangi bir üniversiteyi bitirdikten sonra burada master yapabilecek miyim ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ömersal -- 28 Temmuz 2010; 9:12:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mirzaonder

konuyla alakalı arkadaşlara bir sorum olacak
    burda ekonomi bölümünü kazanarak giden biri(tu wien) orda yine ekonomi okumak zorunda mı mesala mühendislik okuyabiliyor mu istese
    konuyla alakalı acill yadım bekliyorum.

Okuyamıyor.

quote:

Orijinalden alıntı: ömersal
    Arkadaşlar kafama takılan bir soru var.Ben herhangi bir üniversiteyi bitirdikten sonra burada master yapabilecek miyim ??

Tabii ki yapabileceksiniz.
  • peki viyana üniversitesinin denkliği varmıdır.?
    birde 2 tane arkadaşım orada okuyor 2 sene önce açık öğretime kayıt olup direk başvuru yaptılar şimdi sanırım açık öğretim işi kalktı....kendileride aynı şeyi söylüyor birde bana dediklerine göre yeni sistemde trden 4 yıllık hangi bölüm olursa olsun okul özel bile kazanırsan kazandı belgesi ile yani viyanaya gelip dil kursunu geçersen direk istediğin bölümde okursun diyor....sizce nekadar doğru konuşuyorlar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperbaba

peki viyana üniversitesinin denkliği varmıdır.?
    birde 2 tane arkadaşım orada okuyor 2 sene önce açık öğretime kayıt olup direk başvuru yaptılar şimdi sanırım açık öğretim işi kalktı....kendileride aynı şeyi söylüyor birde bana dediklerine göre yeni sistemde trden 4 yıllık hangi bölüm olursa olsun okul özel bile kazanırsan kazandı belgesi ile yani viyanaya gelip dil kursunu geçersen direk istediğin bölümde okursun diyor....sizce nekadar doğru konuşuyorlar ?

Viyana üniversitelerinin denkliği tabii ki vardır ve arkadaşlarının dedikleri de tam olarak doğru. Sınav vs olmadan doğrudan okula kayıt alabilirsin. Özel ya da Kıbrıs üniversiteleri de dahil herhangi birine yerleşme hakkını elinde tutman yeterli. Hem de yılda 760 Euro okul ücretiyle.

• vakıf üniversitelerini %50 burslu veya paralı kazansan da oluyor dimi?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.