Şimdi Ara

VİVO X200 FE [ANA KONU] (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
8
Favori
7.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam selamlar, cihazla ilgili görüşlerinizi aktarır mısınız rica etsem? Özellikle uygulamalarda bildirim sorunu olup olmadığını merak ediyorum. Bir de eğer yaşadığınız olumsuz bir durum veya eksiklik varsa paylaşırsanız sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Selam , tüm güncellemeleri yaptım ve en güncel versiyonu kullanıyorum. Yazılımsal olarak hiçbir sorun görmedim şimdiye kadar. Bildirimler sorunsuz geliyor. Karma kullanımda yüzde 20 bataryaya kadar ortalama 8 saate yakın ekran süresi veriyor. Bende bluetooth gps mobl veri wifi her zaman açıktır. Görüşme sesleri de çok net ve karşıdan kimsenin seni duyamıyorum vb şikayeti olmadı bende.

IMG-20250926-164249 hosted at ImgBB
    https://ibb.co/WNjFdTf0

1x
    VİVO X200 FE [ANA KONU]

3x
    VİVO X200 FE [ANA KONU]

10x
    VİVO X200 FE [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frht5382 -- 3 Ekim 2025; 9:4:20 >

• Merhaba arkadaşlar,

Vivo X200 FE almayı düşünüyorum. “Access Card” özelliğini kullanan var mı? Türkiye cihazlarında bu özelliğin kapalı olduğu söyleniyor.

İnternette APK dosyası buldum, acaba yükleyip aktif etmek mümkün mü ?

Apk yı kurdum , nfc ayarlarına access card da geldi ama basınca açılmıyor. Device not support ese uyarısı veriyor. Global modellerde bu çipi koymamışlar sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frht5382 -- 4 Ekim 2025; 23:5:57 >
  • Batarya çok iyiydi, nazar değmesin diye güncellemiyordum. Nazara gerek kalmadı, kendi ellerimle güncelledim ve buyur batarya performansı %10 civarı düştü. Yine de full 4.5g kullanım, 3.5 gün beklemeye 7.5 saat de ekran süresi verdi. Bu sürenin 1 saati oyun, 1 saati görüntülü görüşme , 1 buçuk saati de navigasyon olduğunu düşününce hala fena değil..

Belki zamanla oturur, veya güncellemeler ile eski haline gelir. Beklentim güncellemeler ile planlı eskitilen bir telefon yerine tersine her güncelleme ile daha iyi yönde ilerleyen bir telefon. Günümüzde düşününce belki biraz hayalperest bir beklenti olabilir :).

Yine de daha ilk güncellemelerden düşüş görmek can sıkıcı, umarım bir sonraki güncellemede aksi şeyler konuşuyor olurum. Nereden baksan her sene yüzlerce yeni model çıkaran telefon markalarının telefonlara özel ilgi gösterip daha iyiye götürebilecek vakitleri varmı, yazılım ekibi buna yeter mi o da meçhul. Yine de bu model benim gözümde özel bir model olduğundan beklentim bu yönde, umarım yazılım ekibi ve şirket de aynı şekilde düşünüyordur :)..

Seneler önce oppo telefon kullanmıştım, Android'de kullandığım en stabil işletim sistemiydi. Hatta Android'in iPhone'u demiştim tüm markaları kullanmış biri olarak oppo için. Gerçekten animasyonları, stabilliği ve pil tüketimi veya gelen güncellemelerin telefona artı katması Android'de alışık olduğum deneyimin ötesine taşımıştı bakış açımı. Fonksiyon ve zenginlik anlaminda Samsung hala tüm markalardan açık ara önde olsa da, coloros ise stabilite anlamında benim için saf Android'den bile daha akıcı bir deneyim sunuyordu. Sonra zaten bu coloros'un stabilitesinin farkında olacaklar ki yine en stabil ve verimli denen telefon oneplus'un OxygenOS sistemini bile coloros tabanlı yaptı oppo grubu. Oppo grubundan yine realme kullanmış ve şuan vivo kullanan biri olarak bu telefonda coloros olsaydı originos gibi işletim sistemlerini tercih etmek istemezdiniz diye düşünüyorum. Yine de bu demek değil ki funtouch os kötü, yanlış anlaşılmasın. Sadece coloros ve oxygenos adeta sanki stabil bir custom rom kurmuş gibi hissettiren işletim sistemleri.

Günümüzde gençler ve sıradan kullanıcılar root, rom, kernel nedir bilmediği için markaların nasıl da kendi kendilerine telefonları yavaşlatıp eskittiğinden bir haber farkında değiller, bu vahşi kapitalizm yüzünden kağıt üstündeki verilere bakarak işlemcisi hızlı telefon alıyorlar. Halbuki 12 senelik 32gb hafıza 3gb ramli exynos işlemcili note 4, şuan stabil bir rom ve kernel ile normal bir kullanıcının ihtiyaçlarını karşılayacak kadar kasmadan stabil çalışıyor:).. Yıllar öncesinin telefonları kasmadan GTA San Andreas oynatırken, menü geçişlerinde kasıyor. İnsanlar da ne saf olacak ki donanımı yetmiyor sanıyor o menüyü kasmadan yana kaydırmaya.

Son sürat bir işlemci yerine doğru düzgün optimize edilmiş verimli bir işlemciyi tercih ederim. Kimsenin yüzüne bakmadığı helio g99, g100 falan pili koklayan işlemciler, şahsen bu telefonda g100 olsa 1 hafta bekleme süresine 16-17 de ekran süreleri görmeniz abartı veya şaşırtıcı olmazdı. Kimse korkmasın telefonda roket uçurmuyorsanız yapacağınız oyun oynamak dahil tüm işlemlere fazlasıyla yetip artıyorlar. Üstüne fiyatı da daha alınabilir hale gelir telefonun, şimdi gözümde bu telefonun g100 işlemci ve coloros hali canlanıyor, geceden sabaha %1 pil bile tüketmeyen bir telefon çıkar ortaya. Gönül isterdi ki değil coloros, rom da atabilelim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkan 197 -- 7 Ekim 2025; 4:52:55 >

• Bundan sonra alacağım telefonlar root atmaya izin veren telefon markaları olacak mümkün mertebe. Root atsam da, atmasam da. Bu kişisel bir meseleden ziyade android'in ve biz kullanıcıların da geleceği için. Hepimizi sürekli takip eden, bütün verilerimizi arkaplanda tek tek toplayıp işleyen, göz göre telefonlarımızı eskiten ve yavaşlatan bir gelecek bekliyor.

Parasını verdiğiniz telefona bırakın müdahale etmeyi, sizin ne yapacağınıza müdahale eden bir gelecek. Özgür adı altında büyüyen, sonra tekelleşen ve şimdi zorbalaşan kişisel verilerinize göz dikmiş bir marka ve bu markaya muhtaç olan yüzlerce diğer telefon markaları. Gider iOS kullanırım ulan hiçbir marka kalmazsa bir gün, en azından çıktığı gün neyse o. Kendini bedava ve özgür yazılım felsefesiyle pazarlayıp, bugünlere kadar bu sayede gelebilmiş ama foyasının artık ortaya çıktığı. Bu zorbalığa benden destek yok. Bırakın kullanıcıları, teknolojiyi üreten markalarada artık yapılıyor bu zorbalık. Sonuçta kendi işletim sistemi, işine gelirse uyarsa kullan. Yoksa al sana Huawei, bu yüzden bu zorbalığa direnen marka hangisiyse destek de işte o markaya. Samsungu ıvırı zıvırı bu markalar olmasaydı Android ne adını bile bilmiyorduk bugün.

Parasını verdiği telefona müdahale edemeyen, zorbalıkla bütün kişisel verilerinin toplandığı, gözlerinin önünde telefonların güncellemeler ile yavaşlatılan, çıkardıkları telefonları çöpe çevirirken o sırada sürekli yüzlerce yeni modeller çıkarıp ortalığı da telefon çöplüğüne çeviren yetmeden üzerine çevreci geçinip bizden çevreci olmamızı bekleyen ama buna da izin vermeyen markalara benden koca bir yallah. Madem siz yapmıyorsunuz, bırakın bari yapanlar yapsın. Çöpe çevirdiğiniz telefonları iki üç tane gönüllü geliştirici 10 sene sonrasının güncelleme ve teknolojileriyle ilk halinden daha iyi halde diriltip ayağa kaldırıyor. Çevrecilik böyle olur, gerçek çevreciler sizin ürettiğiniz çöpleri geri dönüşüme atmaya uğraşan, sizin çöpe çevirdiğiniz teknolojik aletlere birşeyler yapıp hayata döndürmeye çalışan, biz teknoloji severler yeni teknolojiyi yine alıp sizin eski çöpünüzü de hayata döndürüp tanıdıklarına veren bizleriz. ikinci el birilerine tekrar satan, veya tanıdıklarına verip yaşamasına devam eden bizleriz. Sizler de çöp vermeye devam ediyoruz sizinsizin verdiğiniz telefonun ilk halinden daha stabil halde sunabiliyorsa göz göre göre buna engel olan markalara maddi ve manevi destek sağlayamam.

Google iOS gibi dışarıdan apk kurmayı bile engelleyecek duruma gelmişken, markalar yazılıma müdahale etmeyi tek tek engelleyip telefonları da gözlerimizin önünde yavaşlatıp, eskitmeye devam ederken Android'in geleceği için şahsen artık ne kadar hoşuma gitse de gitmese de hangi telefon markası yazılıma müdahale etmeme izin veriyorsa o markayı alıp bir nebze olsun androidin geleceğini kurtarmayı ve bu bilinci de etrafımdaki tüm android kullanıcılarına fark ettirmeyi kendime vazife edindim.

Teknolojinin gelişimi açık açık engellenip, önü kesilirken bunun bir destekçisi ben olmicam. Al bugun bırak ekstra özellikleri, telefonun kendisinde olan özellikleri bile kullanamıyoruz. Yok nfc okuyucusu, yok arama kaydedici. Üzerine bir ton yazılımsal da geliştirmeler yapılabilecekken eldekilerle yetin hatta yavaş yavaş elindekilerden de ol. Yeter ki telefon satsın markalar %10 daha hızlı işlemci her sene, ne adam gibi yenilik ne bişey var. Gider iOS iPhone alırım ulan o zaman sizin çöplüğünüze mahkum kalacaksam.

Android'in android olarak kalması için elimden geldiğince modifiye etmeye izin veren telefonları satın alarak desteğimi sürdürmeye çalışıcam. Dediğim gibi. Modifiye etsem de, etmesem de. Yarın elimizde bırakın root atmayı, dışarıdan apk kurmamıza bile engel olacak telefonlar bekliyor bizi. Xiaomi bile artık root atmaya izin vermezken, Google ise dışarıdan apk kurmayı engellemeye yönelik hamleler yaparken gerçeği göz ardı edemeyiz. İster boykot, ister destek olarak bakın olaya bilinçli her android kullanıcısının bu bilincin farkına varıp buna göre tepkisini göstermesi gerektiğine inanıyorum. Tekelleşmiş Google android'e uyguladığı zorbalığı kullanıcılara ve markalara da uygulamaya başladı ve bunlar önüne geçmezsek bir daha önünü alamayacağımız iyi günlerimiz diyebilirim. O gün geldiğinde yıllanmış ama rootlanmış telefonlarınız çok değerli hale gelebilirler, o günleri görmemek dileği ile. Bu bizim elimizde pek tabi ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkan 197 -- 7 Ekim 2025; 6:17:53 >

• frht5382 kullanıcısına yanıt

Çin originos sürümünde, vivo x100 kullanan bir arkadaş cihazı çince yaparak wallet uygulaması ile nfc otel kartlarını vs. eklemeyi başarmış. Yalnız funtouch os da ekleyenler de, vivo hesabı ile giriş yapmak gerektiğini söylüyor kart eklemek için. Vivo hesabıyla giriş yapıp denedin mi o apk yı belki o zaman kaydeder. Yada vivo wallet uygulamasını da kurup belki ikisini de denemek lazım, ama her türlü vivo hesabına giriş yapmak gerekiyor

• X Fold5

• X200 Pro

• X200

• X200 FE

• V60

*OriginOS Rollout Timeline*
    📅 Mid November 2025

• X Fold3 Pro

• X100 Pro

• X100

📅 Mid December 2025

• V60e

• V50

• V50e

• T4 Ultra

• T4 Pro

📅 First Half of 2026

• X90 Pro

• X90

• V40 Pro

• V40

• V40e

• V30 Pro

• V30

• V30e

• T4 5G

• T4R 5G

• T4x 5G

• T3 Ultra

• T3 Pro 5G

• T3 5G

• Y400 Pro

• Y400 5G

• Y400

• Y300 Plus 5G

•Y300 5G

• Y200 Pro 5G

• Y200

• Y200e 5G

• Y100 5G

•Y100

• Y58 5G

• Y39 5G

• Y39 5G

•Y38 5G

• Y38 Pro 5G

VİVO X200 FE [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frht5382 -- 15 Ekim 2025; 18:42:42 >

• frht5382 kullanıcısına yanıt

OriginOs global vs Çin sürüm kıyaslamaları düşer yakında.

• Arkadaşlar merhaba herkese, şuan bu telefonu almaya yüzde 99 yakınım tek tereddütüm hoparlör kalitesi :D Kullananlar hoparlör kalitesi hakkında bilgi verebilir mi, Samsung telefondan geçen biri için olumsuzluk yaşatır mı? Bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

Özellikle Mavi rengi çok güzel duruyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

&amp;amp;#119872;&amp;amp;#120010;&amp;amp;#120008;&amp;amp;#120009;&amp;amp;#119990;&amp;amp;#119995;&amp;amp;#119990; &amp;amp;#119974;&amp;amp;#119890;&amp;amp;#120002;&amp;amp;#119990;&amp;amp;#120001; &amp;amp;#119964;&amp;amp;#119983;&amp;amp;#119964;&amp;amp;#119983;Ü&amp;amp;#119877;&amp;amp;#119974;
  • SxDark kullanıcısına yanıt

Düz model globale gelmiyor, yeni seride gelecek mi?

&amp;amp;#119872;&amp;amp;#120010;&amp;amp;#120008;&amp;amp;#120009;&amp;amp;#119990;&amp;amp;#119995;&amp;amp;#119990; &amp;amp;#119974;&amp;amp;#119890;&amp;amp;#120002;&amp;amp;#119990;&amp;amp;#120001; &amp;amp;#119964;&amp;amp;#119983;&amp;amp;#119964;&amp;amp;#119983;Ü&amp;amp;#119877;&amp;amp;#119974;
  • SxDark kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler bilgilendirme için.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Küçük bir telefon, 6.7 veya daha büyük hoparlörü iyi telefonlar kullandıysan çok bişey bekleme. Sahilde açayım Bluetooth hoparlör taşimiyim gibi birşey düşünüyorsan ufacık cihaz boyuna göre bunu veriyor. Ses kalitesi iyi ama yükseklik bekliyorsan pişman olursun çünkü 6.3 telefon özelikle altını çizelim

• Telefonun pili bir acayip, en son bozdu demiştim. Bu sefer NFC ler açık, bt müzikler, hoparlörden müzikler, tasarruf komple kapalı ki zaten açıkken sadece koyu modu aktif tutuyorum tasarruf modunda yani 120hz vs hep açık. Konuya dönelim, bu sefer o gördüğünüz WhatsApp ve Telegram ekran süreleri hep görüntülü konuşma ki az çok biliyorsunuz görüntülü konuşmalat iyi şarj yer.

Bu sefer çözemedim, karanlık mod veya tasarruf bir işe yaramıyor sanki, yada telefon ekranda manitaları görünce kendine enerji yükledi. Belki de beni yarı yolda bırakmak istemedi, al ulan konuş manitalarla tüm enerjim sana dedi. Aydınlık modlar full 4.5 hiçbir şey dinlemeden verdi dışarıda bu süreleri. Yada yatay zeka önceki mesajımda pile sövdüğümü gördü, hadi dedi olamayacak süreler verelim de biraz övdürsün :). Bilemiyorum ama süreler iyi yine de, telefonun içindeki cipin kernelin inisiyatifine kalmak istemiyorum, bu yüzden modifiye edilen telefonlara devam. Millet kaçak 15 bin liraya salak saçma telefonlar alıyor, bugün kampanya vs. amiral kalite nothing phone 1 alınıyor o paralara Türkiye garantili nothing satıcılı. Modifiye full serbest.

VİVO X200 FE [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkan 197 -- 17 Ekim 2025; 19:8:22 >

• S25 almayı düşünürken X200FE modelini keşfettim. Ardından X300’ün de yakında çıkacağını görünce şimdilik beklemeye karar verdim. Yeni modeli merakla bekliyorum.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.