Şimdi Ara

VİVO X200 FE [ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
497
Cevap
23
Favori
30.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 1234...11...25
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Donanım

• İşlemci: MediaTek Dimensity 9300+
    • RAM: 12 GB LPDDR5
    • Depolama: 256 GB/512 GB UFS 3.1

• Batarya: 6500 mAh — uzun süreli kullanım için ideal
    • Hızlı Şarj: 90 W

Ekran

• Boyut: 6.67 inç AMOLED
    • Çözünürlük: FHD+ (2400 x 1080 piksel)
    • Yenileme Hızı: 120 Hz — akıcı kaydırma ve oyun deneyimi
    • Parlaklık: 1300 nit civarı — güneş altında bile rahat kullanım

Kamera

• Arka Kamera:• 50 MP ana kamera (OIS destekli)
    • 8 ultra geniş açı
    • 50 MP makro veya derinlik sensörü

• Ön Kamera: 50 MP — net selfie ve görüntülü görüşmeler
    • Video: 4K 30/60 fps, EIS destekli

Bağlantı ve Konum Özellikleri

• 5G Desteği: Var
    • Wi-Fi 6 / Bluetooth 5.2
    • GPS / GLONASS / Galileo / BeiDou — yüksek hassasiyetli konum takibi
    • NFC: Temassız ödeme ve veri aktarımı için
    • USB-C: Hızlı veri ve şarj

Güvenlik ve Ekstra Özellikler

• Ekran İçi Parmak İzi Okuyucu
    Yüz Tanıma
    • IP54 Sertifikası: Su sıçramalarına ve toza karşı dayanıklı
    • Stereo Hoparlör — daha zengin ses deneyimi
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Bundan sonra alacağım telefonlar root atmaya izin veren telefon markaları olacak mümkün mertebe. Root atsam da, atmasam da. Bu kişisel bir meseleden ziyade android'in ve biz kullanıcıların da geleceği için. Hepimizi sürekli takip eden, bütün verilerimizi arkaplanda tek tek toplayıp işleyen, göz göre telefonlarımızı eskiten ve yavaşlatan bir gelecek bekliyor.

Parasını verdiğiniz telefona bırakın müdahale etmeyi, sizin ne yapacağınıza müdahale eden bir gelecek. Özgür adı altında büyüyen, sonra tekelleşen ve şimdi zorbalaşan kişisel verilerinize göz dikmiş bir marka ve bu markaya muhtaç olan yüzlerce diğer telefon markaları. Gider iOS kullanırım ulan hiçbir marka kalmazsa bir gün, en azından çıktığı gün neyse o. Kendini bedava ve özgür yazılım felsefesiyle pazarlayıp, bugünlere kadar bu sayede gelebilmiş ama foyasının artık ortaya çıktığı. Bu zorbalığa benden destek yok. Bırakın kullanıcıları, teknolojiyi üreten markalarada artık yapılıyor bu zorbalık. Sonuçta kendi işletim sistemi, işine gelirse uyarsa kullan. Yoksa al sana Huawei, bu yüzden bu zorbalığa direnen marka hangisiyse destek de işte o markaya. Samsungu ıvırı zıvırı bu markalar olmasaydı Android ne adını bile bilmiyorduk bugün.

Parasını verdiği telefona müdahale edemeyen, zorbalıkla bütün kişisel verilerinin toplandığı, gözlerinin önünde telefonların güncellemeler ile yavaşlatılan, çıkardıkları telefonları çöpe çevirirken o sırada sürekli yüzlerce yeni modeller çıkarıp ortalığı da telefon çöplüğüne çeviren yetmeden üzerine çevreci geçinip bizden çevreci olmamızı bekleyen ama buna da izin vermeyen markalara benden koca bir yallah. Madem siz yapmıyorsunuz, bırakın bari yapanlar yapsın. Çöpe çevirdiğiniz telefonları iki üç tane gönüllü geliştirici 10 sene sonrasının güncelleme ve teknolojileriyle ilk halinden daha iyi halde diriltip ayağa kaldırıyor. Çevrecilik böyle olur, gerçek çevreciler sizin ürettiğiniz çöpleri geri dönüşüme atmaya uğraşan, sizin çöpe çevirdiğiniz teknolojik aletlere birşeyler yapıp hayata döndürmeye çalışan, biz teknoloji severler yeni teknolojiyi yine alıp sizin eski çöpünüzü de hayata döndürüp tanıdıklarına veren bizleriz. ikinci el birilerine tekrar satan, veya tanıdıklarına verip yaşamasına devam eden bizleriz. Sizler de çöp vermeye devam ediyoruz sizinsizin verdiğiniz telefonun ilk halinden daha stabil halde sunabiliyorsa göz göre göre buna engel olan markalara maddi ve manevi destek sağlayamam.

Google iOS gibi dışarıdan apk kurmayı bile engelleyecek duruma gelmişken, markalar yazılıma müdahale etmeyi tek tek engelleyip telefonları da gözlerimizin önünde yavaşlatıp, eskitmeye devam ederken Android'in geleceği için şahsen artık ne kadar hoşuma gitse de gitmese de hangi telefon markası yazılıma müdahale etmeme izin veriyorsa o markayı alıp bir nebze olsun androidin geleceğini kurtarmayı ve bu bilinci de etrafımdaki tüm android kullanıcılarına fark ettirmeyi kendime vazife edindim.

Teknolojinin gelişimi açık açık engellenip, önü kesilirken bunun bir destekçisi ben olmicam. Al bugun bırak ekstra özellikleri, telefonun kendisinde olan özellikleri bile kullanamıyoruz. Yok nfc okuyucusu, yok arama kaydedici. Üzerine bir ton yazılımsal da geliştirmeler yapılabilecekken eldekilerle yetin hatta yavaş yavaş elindekilerden de ol. Yeter ki telefon satsın markalar %10 daha hızlı işlemci her sene, ne adam gibi yenilik ne bişey var. Gider iOS iPhone alırım ulan o zaman sizin çöplüğünüze mahkum kalacaksam.

Android'in android olarak kalması için elimden geldiğince modifiye etmeye izin veren telefonları satın alarak desteğimi sürdürmeye çalışıcam. Dediğim gibi. Modifiye etsem de, etmesem de. Yarın elimizde bırakın root atmayı, dışarıdan apk kurmamıza bile engel olacak telefonlar bekliyor bizi. Xiaomi bile artık root atmaya izin vermezken, Google ise dışarıdan apk kurmayı engellemeye yönelik hamleler yaparken gerçeği göz ardı edemeyiz. İster boykot, ister destek olarak bakın olaya bilinçli her android kullanıcısının bu bilincin farkına varıp buna göre tepkisini göstermesi gerektiğine inanıyorum. Tekelleşmiş Google android'e uyguladığı zorbalığı kullanıcılara ve markalara da uygulamaya başladı ve bunlar önüne geçmezsek bir daha önünü alamayacağımız iyi günlerimiz diyebilirim. O gün geldiğinde yıllanmış ama rootlanmış telefonlarınız çok değerli hale gelebilirler, o günleri görmemek dileği ile. Bu bizim elimizde pek tabi ..
  • Hocam bu konuyu normal pro modeline konusuyla birleştirmek daha iyi olmaz mı ? Ciddi oranda bir fark yok gibi 2 cihazlarda da

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Aklımdan geçmedi değil ama başka cihazların, markaların ana konusunda da Lite, Pro modeller ayrı olsun gibisinden tepki ve öneriler almıştık ve de dedikleri gibi yaptık, muhtemelen bu tarafta da şikayet eden olacaktır :)

Memnun musunuz ciddim beğenedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    OPPO R9 (F1 PLUS) ANA KONU
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • swaarthy kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam fiyat olarak çok iyi bir konumda diyemem fakat benim için kullandığım telefonun en önemli noktalarından biri tasarımıdır. Örnek vermek gerekirse içerisinde Snapdragon Elite olması bana çok bir şey katmıyor çünkü gün içerisinde oturup 60-120 FPS oyun oynayayım gibi bir derdim yok. Kamera adası yuvarlak ve kocaman olan Vivo X200 Pro olsun Magic 7 pro olsun bana hitap etmiyor maalesef. İstedikleri kadar iyi olsunlar ben satın alamam. Kompakt küçük ekran seven, pil ömrüne önem veren, kamerası ve performansı iyi olsun diyenler için ben pek bir rakibi olduğunu düşünmüyorum ülkemizde. Tabii tüm farklı görüşlere de saygı duyuyorum.

Tam olarak beklentiniz ne bu önemli. Telefonun en önemli detaylarından biri ekranının küçük olması mesela. Sizin böyle bir derdiniz yok ise farklı cihazlar da bakılabilir benzer fiyatlara. Tabii ekranı küçük kompakt olsun, pil ömrü uzun olsun, performansı iyi olsun ve özellikle benim için geçerli olmak üzere arka kamerası kocaman dana gibi olmasın ama gayet güzel de fotoğraflar çekebileyim istiyorsanız bence düşünülebilir bir telefon. Aldığım günden beri beni hiçbir konuda üzmedi, keşke almasaydım ya da farklı bir telefon alsaydım diye düşündürtmedi açıkçası.

Merhabalar hocam öncelikle cihazınızı güzel günlerde kullanmanızı dilerim. Birkaç gündür cihazı araştırıyorum her ne kadar bu paraları haketmediğini düşünsem de böyle kompakt yapıda başka bir cihaz olmadığı için almayı düşünüyorum. Sizden ricam cihazın hoparlör kalitesi nasıl? Doygun ve kaliteli yüksek ses veriyor mu? Bluetooth kulaklık kullanıyorsanız yine ses yüksekliği hakkında bilgi rica edebilir miyim?

Ekran farklı, işlemci farklı, ana kamera sensörü aynı bile olsa apartureları farklı(yani ışık oranına göre farklı sonuçlar verecekler), pil kapasiteleri farklı. Yani neredeyse tüm deneyimlerde farklılık oluşacak. Biraz daha zorlasak zaten ortave üst segment tüm vivoları aynı konuya koyabiliriz  ..

Hocam geciken cevap için kusuruma bakmayın. Hoparlör kalitesi olarak bana gayet başarılı geliyor fakat bu konuda çok talepkar bir insan da değildimdir açıkçası. Bir önceki kullandığım telefon S23 idi, o da bana yeterli geliyordu. İnanın Bluetooth kulaklık ile telefona şu süreçte hiç bağlanmadım. Sadece araçta müzik dinlediğim için Andorid Auto ile ilgi yorum yapabiliyorum, S23'te de beğenmiyordum Vivoda'da beğenmiyorum açıkçası ama bunun kullanmış olduğumuz markalarla da hiç alakası yok Google'ın halt etmesi. Sizin için Bluetooth kulaklığı da deneyeceğim.

• Estağfurullah hocam iş guc normaldir :) Vatana iki gündür gidip kurcaliyorum ele oturuşu cihazın akıcılığı kasa kalitesi çok hoş duruyor. Dış ses kalitesi de gayet iyi gibi sadece tek düşündüren nokta kulaklık ses kalitesi. O kadar para verip vasat bir ses kalitesi almak istemem açıkçası. Çünkü hala biraz pahalı olduğunu düşünüyorum

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.