Şimdi Ara

VİVO X200 FE [ANA KONU] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
6
Favori
2.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bu cihazın pil döngü sayısı 800. Buna dikkat edin belli ki ömrü kısa batarya kullanmışlar. Almayı planlayarken bu konu vazgeçirdi. Epey sitesinden bakabilirsiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihazın bataryasının sınırlarını zorlamaya çalıştım, o beni daha çok zorladı. Mobil veri vs. çoğu şey kapalı. Yine de ekran adaptif ve 120hz olarak çalıştı. Wifi ile sörf yaparak geçti. Brave browser belki fazla güç tüketiyor da olabilir, daha az güç tüketen bir tarayıcı ile 60hz yapsam sanırım 25 saat ekran süresi verecek telefon.

Benim pilim bitti, yorumu size bırakıyorum telefonda hala %40 var.

VİVO X200 FE [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkan 197 -- 9 Eylül 2025; 12:38:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• berkan 197 kullanıcısına yanıt

via browser var az bellek kullanan, reklam engelleme içinde oisd listesi eklersen tam olur

• optimus95 kullanıcısına yanıt

via browser kullanan birini görmek güzel oisd listesi dedigin nedir abi tam olarak

• pirincislat kullanıcısına yanıt

https://oisd.nl/downloads

Nerede kullanacaksan seçip , url link/liste lhostfile şeklinde reklam engelleyecine eklersin, çok geniş , sistemi yormayan bir reklam filtresi

• Via için,ayarlar >genel>reklam engelleme >filtre kaynakları

Sonra sağ üstte + işaretine bas

https://big.oisd.nl

Eklersin, çok geniş bir reklam engelleme listesi var

• quote:

Orijinalden alıntı: triyaki43

Bu mesaj silindi.

Bu işten anlıyorsunuz, Via olsun aloha olsun hepsini kullandım aslında. Benim tavsiyem size soul browser olur illa PC ile entegre olmayacaksa soul browserdan daha iyisini daha görmedim. Soul browser kullanan bir daha birakamaz, benim brave kullanma sebebim pili düşük kullanıyor diye övüyorlardı ama brave hiç içim isinmadi tam algı yapıyormuş gibi geliyor bana amerikan reklam manipülasyonları. Apple Safari çok güvenli ve gizli tanıtılması gibi bişey işte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkan 197 -- 9 Eylül 2025; 16:11:33 >

Soul bir ara baktım , eğer yanlış hatırlamıyorsam, İngiltere merkezli, Çinlilere ait, tüm datalari okuyorlar , tabi önemli değilse datalarin işlenmesi, güzel bir tarayıcı 😃

Hepsi öyle değil mi Firefox hariç, Via da bildiğim kadarıyla Çin merkezli ve kapalı kaynak kodlu. Yine aloha da kapalı kaynak kodlu. Kiwi browser yerine çıkan Quetta browser var o da kapalı kaynak kodlu halbuki açıcaz demişlerdi onlar da çin merkezli ama kendilerini İngiltere'de gösteriyorlar. İngiliz istihbaratı heryerde zaten ama, koca İngiliz istihbaratı soul browser falan uğraşmaz hepimiz biliyoruz ki bal gibi Apple dan da Google dan da alırlar istedikleri an istedikleri veriyi. Ha aradaki fark ne olur, soul gibi bir browser yok telefonu iyice kurcalayan eden bir adam rootlamış herşeyi yapmıştır telefonu da arındırıp temizlemiştir mesela Google ve diğer bilimum veri vampiri şirketler ve uygulamalarından. Ama o eleman gider favori kullanışlı browserı soulu kurar o sisteme sonra taaakkk, yaka paça yakalalarlar adamı. Zaten saçma değil mi diğer browserlara böyle izinler verilmiyor da soul browser bunları rahatça yapabiliyor. Yani bunu firewall ile denemek lazım, yoksa kesin bişey söylemek saçma olur. Açık kaynak yazılımları her zaman desteklerim ama onu bile bilmiyoruz ki bir milyon kod yığını içine ufak bir arkakapı açık bıraksan kimsenin belki yillarca ruhu duymaz sonra onu aa burada açık varmış ayağına kapatırlar.

Yine de mesela benim beğendiğim şu oldu bu telefonda, Google servislerinin çoğunu yani temeli olmasa da kaldırdım. Onun dışında play store vs. arkaplan kullanımını kısıtladım. Hatta play store devre dışı bırakmama da izin veriyor telefon burası mesela çok hoş. Kur F-Droid bak keyfine, ama kullandığımız yazılım da baştan kapalı zaten ve çin istihbaratına gitmediğine nasıl inanabilirim ki.

Nextdns kullanıyorum Adguard vs. yerine onu öneririm. İçerisine hem adguard hem oisd hem ıvır zıvır ne ararsanız o host dosyalarını yükleyebilirsiniz. Kendi listemi paylaşabilirim isteyen olursa.

Telefondan çoğu gereksiz yamyam vampir yazılımı kaldırdım, zaten soul browser da kullanırım ama mesela shelter uygulamasıyla kullanırım. Bence hala en iyi browser mobil olsun pc olsun Firefox. Açık kaynak olması yeter, eklenti desteği çabası. Yavaş desen ne kadar fark edecek ki.. Sadece karanlık mod yok adam gibi, olan eklentisi de çok CPU yiyor batarya yiyor

brave en şeffaf olanı dediklerin arasında , via da chorium tabanlı yanlışım yoksa, olabildiğince açık kaynak , firefoxta en büyük bağışcısı google ın kendisi   herneyse konu dağılmasın, Vivo x200 fe daha fiyat iner mi ne dersiniz ?

Googlesiz telefon istersende graphane os var pixelde , onu tavsiye ederim ,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi optimus95 -- 9 Eylül 2025; 17:29:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: optimus95

brave en şeffaf olanı dediklerin arasında , via da chorium tabanlı yanlışım yoksa, olabildiğince açık kaynak , firefoxta en büyük bağışcısı google ın kendisi   herneyse konu dağılmasın, Vivo x200 fe daha fiyat iner mi ne dersiniz ?

Googlesiz telefon istersende graphane os var pixelde , onu tavsiye ederim ,

Google'ın bağış konusunu bilmiyorum ama, yine de görüşüm aynı. Google zaten bir çok açık kaynak projeye destek olup öncülük ediyor, hatta günümüzde faydalı dediğimiz teknolojilerin de hepsinde bir şekilde parmağı var.

Hatta ne acayip değil mi? Bugün Google Android'de tek tek firmaların modifikasyonlarına engeller ve katı kurallar getirirken kendi Google pixel cihazlarına istediğin işlemi yapmana izin veriyor. Dünyada en güvenli işletim sistemi denilen android tabanlı grapheneos bile sadece Google'ın cihazlarina kurulabiliyor. Yine aynı şekilde en çok modifikasyonlar Google'ın kendi cihazlarına yapılabiliyor. Bir acayip geliyor düşününce, yoksa Google gerçekten bizler ve internetin geleceği için çabalayan bir melek mi?

Şuan Google Mozilla'ya desteğini keserse Firefox yarın yine bizim aramızda olmaya devam edecek. Yarın Google chromiumun fişini çekerse brave veya diğer tüm tarayicilar ne kadar daha bizimle kalabilecek? . Biz bugün rahatça reklamları, izleyicileri ve hatta YouTube'u bile arkaplana atip izleyebiliyorsak sizce buna Google iyi niyetinden mi müsade ediyor? Bütün kendi gelir kapısını, kendi altyapısıyla kapatılmasına izin veriyor ve bunu elleriyle seriyor. Koca Google..

Hadi bırakalım chromium ve chromium tabanlı edge, opera veya brave'i bir kenara. Kendi tarayıcısı olan Chrome'dan konuşalım, kendi tarayıcısında bile kendi izleyicilerini ve reklamlarını rahatça engelleyip, bütün gelir kapılarını kapatılmasına göz yumuyor. Neden?Melek olduğundan mı yoksa.

İşte Firefox bu yüzden yaşamak zorunda, Firefox öldüğü gün sevdiğimiz diğer tarayıcılar artık o sevdiğimiz özelliklere sahip olmayacak. Firefox için de yine waterfox, iceraven, fennec veya tor browser gibi modifikasyonlar da var. Firefox yeteri kadar kan kaybetti zaten, şuan aslında bana sorarsanız en kullanışlı browser yine Firefox eklenti desteği olsun vs. ama işin kişisel tercih kısmına girmicem. Benim değinmek istediğim ve kendimi değinmek zorunda hissettiğim konu Firefox'un var olması gerektiği konusu. Benim babamın oğlu değil, ama son kale ve tek bir alternatifi de yok. Ölmek üzere.

Sevsek de sevmesek de her zaman bir karşı güç olmalı. Chrome'un kontrolü kaybetmemesi için Firefox, Amerika'nın kontrolü kaybetmemesi için de Rusya gerekli diyebilir miyiz günün sonunda? Veya Google Chrome ve diğer tarayıcıların reklamları engellemesinin sebebi chromium altyapısı değil de, aslında firefox diyebilir miyiz..

Uzun yazı oldu, ölü bir konuda sizin gibi güzel insanlarla tanışmak ve konuşmak da güzel. Özgür bir internet ve özgür bir dünya dileklerimle..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkan 197 -- 9 Eylül 2025; 20:18:39 >

Güzel sohbet oluyor konunun dağılmasından ziyade, ölü bir konudan insanların hangi tarayıcı kullanmalıyım diye sorduğunda geleceği bir konuya döndü mesela gözümde :). İçi dolu sohbetler ve tartışmalar fikirler farklı olsa da her zaman iyidir severim insanlara birşeyler katar.

Cihaz fiyatına gelince ben 34 bine aldım kapalı kutu, birine hediye gelmiş. Sahibinden de yakaladım, biraz da pazarlıkla bu fiyata alınca gittim aldım. Bu telefon sonuçta markası desen vivo, modeli desen konu ölü vs. yani piyasası olan bir telefon değil o yüzden sen de belki benim gibi bulabilirsin. Ikinci el piyasası olmaması, marka bilinmezliği vs bunlar aslında işine yarar hep pazarlık yaparsın alacağın kişiyle fiyatı düşer. Benim gibi hiç açılmamış bir cihaz bulursun belki, yada içine nasıl sinecekse bekle derim ama fiyatlar da 40 bin altına düşerse kaçırma zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkan 197 -- 9 Eylül 2025; 20:30:32 >
    Pil durumu nasıl mobil veri ile kaç saat ekran süresi veriyor?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: samsun__

Pil durumu nasıl mobil veri ile kaç saat ekran süresi veriyor?

9-10 saat verir en az kullanıma göre değişir

Çine özel miş araştırdığım kadarıyla

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.