Şimdi Ara

Vites kolundan gelen gıcırtı sesinin sebebi nedir? (videolu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
15.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar polo aracımda bugün farkettim ki vites geçişlerinde (bütün viteslere geçerken) arabamın vites çubuğundan kapı gıcırtısı gibi ses geliyor bunu nasıl düzeltebiliriz daha önce başına gelen çözebilen oldumu bu sorunu?

birde ayrıca debriya bastığım zaman araçtan yine gacır gucur ses geliyor aracım polo bazıları telin yağlanması gerektiğini söylüyor bazıları tel olmadığını söylüyor kafam karıştı.

videolar için buyrun arkadaşlar;

vites geçişlerinde gelen gıcırtı

debriyaj basınca gelen gıcırtısı :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi juckrusel -- 12 Temmuz 2014; 19:33:09 >

• Yağlamak gerekiyor sanırım wd 40 ile

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Debriyaja bastığında gelen ses debriyaj bilyasından olabilir vites kolundan gelen ses hakkıında bi bilgim yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: SweentLyy

Debriyaja bastığında gelen ses debriyaj bilyasından olabilir vites kolundan gelen ses hakkıında bi bilgim yok

ben debriyaj telinden olduğunu düşünüyorum ama kendim çıkartıp yapabilirmiyim acaba kararsızım
  • quote:

Orijinalden alıntı: juckrusel

quote:

Orijinalden alıntı: SweentLyy

Debriyaja bastığında gelen ses debriyaj bilyasından olabilir vites kolundan gelen ses hakkıında bi bilgim yok

ben debriyaj telinden olduğunu düşünüyorum ama kendim çıkartıp yapabilirmiyim acaba kararsızım

senin yapabileceğin kadar basit bi işse ustada fazla para almaz bence. Kendin yapmak istersende önce bi ustaya göster sorun nerden diye kesin debriyaj telindense o zaman yaparsın
  • sıkıntısı bitmedi bu arabanın satacam sonunda
  • Araba kaç model bi yazsan bişey diyivereceğim ama.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: speedystop

Araba kaç model bi yazsan bişey diyivereceğim ama.

2003 model hocam. eski filan demeyin bakımını zamanında yaptırıyorum sürekli bi problem çıkartıyor. araçtan baktığım zamanda çok memmunum ama derdi tasası btmiyor
  • yukarı taşıayayım konuyu belki başına gelen vardır daha önce
  • quote:

quote:

2003 model hocam. eski filan demeyin bakımını zamanında yaptırıyorum sürekli bi problem çıkartıyor. araçtan baktığım zamanda çok memmunum ama derdi tasası btmiyor

Hocam senin araçta debriyaj teli yok. Vites teli yok. Pedalı ve ve vites kolunun altını yağlayacaksınız.
  • quote:

quote:

quote:

Hocam senin araçta debriyaj teli yok. Vites teli yok. Pedalı ve ve vites kolunun altını yağlayacaksınız.

sevgili hocam teşekkür ederim öncelikle. elimde wd 40 mevcut pedalı nasıl yağlayacağım rica etsem biraz daha ayrıntılı anlatırmısın arabanın içinden pedalı mı yağlayacağım yoksa motorun olduğu yerden bakıp mı yağlayacağım?

ayrıca vitesten gelen ses için körüğü çıkartıp mı yağlıyayım yani?

• quote:

quote:

quote:

quote:

sevgili hocam teşekkür ederim öncelikle. elimde wd 40 mevcut pedalı nasıl yağlayacağım rica etsem biraz daha ayrıntılı anlatırmısın arabanın içinden pedalı mı yağlayacağım yoksa motorun olduğu yerden bakıp mı yağlayacağım?

ayrıca vitesten gelen ses için körüğü çıkartıp mı yağlıyayım yani?

Pedal için eğilin pedalın üstünde vidalı kapak var onu sökün. pedalı bağlı olduğu vidaları göreceksiniz. Oraya basın wd 40 ı vites için ise körüğü sökün orayada vd 40 sıkın aracı kaldırın vites kolu altta girişlerinede basın wd 40 ı ne ses kalır ne seda

• vites kolundaki gıcırtının aynısı bendede mevcut çözümü bilen var mı ?

• kafayı çıkarabilirseniz altında mekanizma var yağsız kalmış gibi

• @HerZamankinden Çözebildiniz mi videonun aynısından bende de var. körüğün altında ne gördüysem wd40 sıktım. Geçişler biraz yumuşadı ama ses devam ediyor.

@juckrusel 10 yıl olmuş ama belki nasıl çözdüğünüzü hatırlarsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skayn -- 13 Kasım 2024; 20:9:40 >
  • Skayn kullanıcısına yanıt

WD40 değilde sıvı gres sıkın yine aynı şekilde basınçlı kutularda.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.