Şimdi Ara

Motor suyunun minimumun biraz altında kalması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
17.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu durumda 1 hafta araç sürsek motora zarar verir mi ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Motor Suyunun Minimumun Altında Kalması: Bilmeniz Gerekenler

Motor soğutma suyu sistemindeki suyun minimum seviyenin altına düşmesi, aracınız için ciddi sorunlara yol açabilir. Bu nedenle, motor suyu seviyesinin düzenli olarak kontrol edilmesi ve gerektiğinde eklenmesi çok önemlidir.

Motor Soğutma Suyu Minimumun Altında Olursa Ne Olur?

• Aşırı ısınma: Motor soğutma suyu, motorun çalışma sıcaklığını düzenler. Soğutma suyu yetersiz olduğunda, motor aşırı ısınabilir ve ciddi hasara neden olabilir.
    • Motor arızası: Aşırı ısınma, pistonların, silindirlerin ve diğer motor bileşenlerinin bozulmasına neden olabilir, bu da motor arızasına yol açar.
    • Soğutma sistemi hasarı: Yetersiz soğutma suyu, radyatör, su pompası ve hortumlar gibi soğutma sistemi bileşenlerine zarar verebilir.

Antifiriz Minimumun Altında Olursa Ne Olur?

Soğutma sistemindeki antifiriz, motoru aşırı ısınmadan ve donmadan korur. Antifiriz seviyesi minimumun altına düştüğünde:

• Donma riski artar: Antifiriz, soğutma suyunun donma noktasını düşürür. Yeterli antifiriz yoksa, soğutma suyu donar ve motor bloğu ve diğer bileşenlere zarar verebilir.
    • Korozyon riski artar: Antifiriz ayrıca soğutma sistemini korozyondan korur. Yeterli antifiriz yoksa, metal bileşenler korozyona uğrayabilir ve sızıntılara neden olabilir.

Motor Suyu Eksik Olursa Ne Yapmalısınız?

Motor suyu seviyesi minimumun altına düştüğünde, en kısa sürede soğutma suyuna uygun karışımı eklemelisiniz. Soğutma suyu ekledikten sonra, sızıntı olup olmadığını kontrol edin ve gerekirse onarın.

Özet

Motor soğutma suyu seviyesinin minimumun altına düşmesi, aracınız için ciddi sonuçlar doğurabilecek bir durumdur. Motor suyu seviyesini düzenli olarak kontrol edin, gerektiğinde ekleyin ve soğutma sisteminin düzgün çalıştığından emin olun. Bu önlemleri almak, motorunuzu hasardan koruyacak ve aracınızın sorunsuz çalışmasını sağlayacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • sanırım sürdünüz, minimumun biraz altında olunca bir şey olmaz. Fakat oraya düşmüşse araç su eksiltiyor demektir, 1 hafta boyunca sürdüğünüzde daha da düşebilir o zaman zarar verir
  • Kullanmayın ama tabi direk normal suyu da boca etmeyin .Aracın susuz kalması bir çok fonksiyonun çalışmasını engeller ve masraflı hasarlara yol açabilir .Sanırım saf su ve antifiriz karışımı eklenmeli ama emin değilim .Takip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vermez ancaak o suyun neden eksildigi araştırılmalı, bi yerlerde kaçak olmalı yada aniden kaçıran yer patlarsa hararet yapar.

• By Efendy B kullanıcısına yanıt
    defiant82 kullanıcısına yanıt
    Hocam motor suyunu sanırım 2 ay önce ekledik. Su kaçırması mı yapıyor ? Yoksa suyu mu kullanıyor ? Tam anlamadım . Hararet genelde ortada duruyor. Araç 2004 focus

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SevilenAdam -- 17 Temmuz 2017; 12:47:21 >
  • SevilenAdam kullanıcısına yanıt
    Kapalı sistem olduğu için suyu milim eksilmemesi lazım, 2 ayda nerden baksan 1 litre su eksiltmiş, aracınız biryerden su kaçırıyor, uzun yola gidilcekse sürekli hararet göstergesine ve molalarda su durumuna bakılmalı(araç sıcaklen genleşme kabını açmayınız, kapak acılınca su kaynar, fışkırır , araç conta yakabilir)

• Hocam peki bu su eksiltme olayı kilimayı etkiler mi ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinTasci

Kapalı sistem olduğu için suyu milim eksilmemesi lazım, 2 ayda nerden baksan 1 litre su eksiltmiş, aracınız biryerden su kaçırıyor, uzun yola gidilcekse sürekli hararet göstergesine ve molalarda su durumuna bakılmalı(araç sıcaklen genleşme kabını açmayınız, kapak acılınca su kaynar, fışkırır , araç conta yakabilir)

Hava 40 derece farkındamısınız?

Araç güneşte bekliyorsa biraz uçma olur. Ama böyle 2 haftada 1lt olmaz radyatör tapasına bir bakın plastikse çürümüş olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0B46CB32A -- 17 Temmuz 2017; 12:53:21 >
  • Aynen plastik hocam.

• genleşme kabı çevresine bakın hocam, su kalıntısı falan varsa özellikle aşağı taraflarda büyük ihtimalle kapaktan kaçırmıştır. Öyleyse orjinal motocraft 30-40 tl birşey olması lazım. Kesinlikle orjinaliyle değiştirin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dukkha

quote:

Araç güneşte bekliyorsa biraz uçma olur. Ama böyle 2 haftada 1lt olmaz radyatör tapasına bir bakın plastikse çürümüş olabilir.

Evet ankarada hava yaz-kış -10larda oldugu için benim araç 5senedir milim su eksiltmedi haklısınız, havanın 40derece oldugu yerlerde su eksiltmesi normal.

• Hocam motor suyunun eksiltmesi Kilimanın sıcaklık soğukluğuna etki eder mi ? Şu yüzden sordum ; sabahları klima çok iyi soğutuyor , öğlen ve akşam hiç soğutmuyor. Sıcak üflüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dukkha

quote:

yinede milim eksilmemesi lazım
  • Alt hortumlarda bir yerde kilcal bir kaçak vardır .

Tamir ettirin .

Susuz kalirsa motoru kucağa alirsiniz

• SevilenAdam kullanıcısına yanıt
    Doğrudan etkisi olmaz,

Aklıma şöyle birşey geliyor, motor çok ısındıgı için klima kompresorunu devreden çıkartıyor olabilir

• Ben bunu nasıl farkedemedim ya. İyiki konuyu açmışım. Bana bunun maliyeti ne olur ?

• quote:

Orijinalden alıntı: SevilenAdam

Hocam motor suyunun eksiltmesi Kilimanın sıcaklık soğukluğuna etki eder mi ? Şu yüzden sordum ; sabahları klima çok iyi soğutuyor , öğlen ve akşam hiç soğutmuyor. Sıcak üflüyor.

Klima gazını kontrol ettirin derim. Araç aynı seviyede soğutuyordur, sabahları çok iyi soğutmuyordur hava biraz daha serindir diye tahmin yürüttüm.

Motor suyunun nereden eksilttiği önemli. Benim araçta 15 günde yarım litre kadar eksiltiyor. Kalorifere giden hortumdan su akıtıyor, ilk fırsatta yaptıracağım. Fazla kritik bir nokta olmadığı için aşırı aceleci davranmıyorum. Ama sizin daha kritik bir noktadan ise kontrol edilmesi şart. Dolayısı ile suyun kaybolduğu noktayı bulmanız önemli.
  • Aynısı geçen hafta basıma geldi.

Hatta konusunu açtım burada

Geçen hafta Bodrum'dan Fethiye'ye gittim. Hava aşırı sıcaktı ve sürekli klima çalıştı. Eve gittikten 1 gün sonda arabaya can suyu eklerken motor suyunun eksildiğini fark ettim.

Hemen su ekledim. Eksilen su ise yaklasik 2 su bardağı kadar. Minimum çizgisinin hemen altına düşmüş.
    Bunun üzerine 500 km yol yaptım yine sıcakta
    O günden sonra bir daha su eksiltmedi. Üzerinden 1 hafta gecti ve araba sabit duruyordu. Bugün sabah yine baktım herhangi bir eksilme yoktu.

Doğal olarak acaba bu su motora mi karıştı dedim. Baktım emin olamadım. Sabah sanayiye gidip gösterdim.

Ustanın dediği eger motor yağına su karışmış ise yağda beyazlaşma olacağı idi.

Çubuğu çekip baktı herhangi bir sorun yok. Motor yağ kapağında beyazlık yok.

Hale'n içimde bir şüphe var. Motor yağ seviyesi artmış gibi geldi bana ama emin olamıyorum.

Eksilen su çok az olduğu icin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih33yucel -- 17 Temmuz 2017; 19:34:29 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.