Şimdi Ara

Vites Keyfi: Kemikli? Kemiksiz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
3.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • daha önceki aracım kemikli vitese sahipti. evet geçişlerde sürtünmeler hissediliyor. fakat uzun vites koluyla bu herhangi bir problem çıkarmıyordu. üstelik arabanın devirine göre vitesi ileri veya geri ittiğinizde; geçmesi gereken dişliye geçiyordu.

2 yıldır aracım focus. ee bu da bildiğiniz gibi kemikli vites değil. geçişlerde sürtünme hissi az ama kol kısa. vites kolu biraz daha sert. üstelik bazen araç devrini almadığında; kolu ileri ittiğinizde; 3. vites yerine 1. vitese bile geçebiliyor

kemikli vitesi özledim desem yeridir

-tercihiniz; kemikli vites mi? normal vites mi?
    -kullandığınız hangi araçlar kemikli vitesti?
    -vites geçişleri nasıldı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atmosphere -- 19 Aralık 2012; 20:25:04 >

• Şuan kullandığım araç bana göre tam kıvamında kemikli.Ve bence manuel vites keyfi kemikli vitesle çıkar.

O geçmesi gereken dişliye geçme durumu aracımdada var çok güzel.
  • Şu an kullandığımız araç kemikli.Kıvamı biraz fazla kaçmış olsa da iyi.Geçmesi gereken yeri biliyor:)
  • kullandıgım aracın vıtesı gayet dozunda golf 6
    astra kullandım kemıklı tabırının hakkını verıyordu benım cok hosuma gıtmedı
  • kemikli yada kemiksiz vitesin hissi nasıl oluyor
  • Kemikli tabii ki :)
  • kemiksiz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İmzamdaki araç kemikli vites geçişlerine sahip ve bu durumdan oldukça memnunum
  • Kemikli vitesli aracı kullanırken bir ayrı keyif alıyor insan.
  • Kemikliden kastimiz clio tarzi ise(2008 2009donemlerinde ki) hic sevmiyorum takir tukur sacma birsey.

Benim icin vites yumusak, dislileri rahat gecen (takilir gibi yapmayan) ve kisa vites gecis yollariyla hizli gecisi saglayan vitestir. Bkz 2000model honda civic.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • insignia'da var kemikli vites.. tatlı bir oranı var.
  • Benim clio mk1 de kemikli,tek kötü yanı sıkışık trafikte biraz yoruyor.Bazen vites tam geçmedi,diyerek tereddüt ettiğimde oluyor.Fakat hiç geçmemezlik yapmadı
  • Ne kemikli ne kemiksiz, DSG olsun yeter :)))

• Kemikli iyidir Zaten konfora çok önem verenlerin otomatiğe yönelmeleri gerekiyor.
  • Ford ve Vw nin vites geçişleri acayip yumuşak.. Özellikle yeni Focus yağ gibi serçe parmağınızla çok rahat tüm viteslere geçiş yapıyorsunuz.

Renault biraz kemikli ama geçişler rahat.. Opel de kemikli fakat rahat diye hatırlıyorum geçişler.

Peugeot , citroen kemikli ve geçişler rezalet..

Yeni nesil Hyundai ler de kemiksiz güzel geçişleri.. Bu güne kadar kullandığım en net geçişler tartışmasız bmw de idi normal araçlar içinde ise Ford özellikle yeni Focus çok başarılı
  • 2000 model Megane 1'deki kemikli geçişler çok güzeldi. Vites kolunun kafasına göre hareket etmesi de ayrı bir konuydu.

• Kemiksiz
  • Simdiki aklim olsa otomatik vites alirdim aracimi, hele ki Istanbulda trafikle cebellesmek kemikli kemiksiz fark ettirmiyor, benim kol ve ayak kemiklerim debriyaja ve vitese takmaktan katur kutur oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Duratec

Ford ve Vw nin vites geçişleri acayip yumuşak.. Özellikle yeni Focus yağ gibi serçe parmağınızla çok rahat tüm viteslere geçiş yapıyorsunuz.

Renault biraz kemikli ama geçişler rahat.. Opel de kemikli fakat rahat diye hatırlıyorum geçişler.

Peugeot , citroen kemikli ve geçişler rezalet..

Yeni nesil Hyundai ler de kemiksiz güzel geçişleri.. Bu güne kadar kullandığım en net geçişler tartışmasız bmw de idi normal araçlar içinde ise Ford özellikle yeni Focus çok başarılı

teşekkürler. çok bilgilendirici bir yazı olmuş
  • Kemikli sevenler birde Broadway kullansın. 5'e atana kadar akla karayı seçiyorsunuz

Geri vitese ve 3-4. vitesler güzeldir ama. Vitesin başından tutarsınız çat çat vurursunuz
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.